24 Nisan 2011 Pazar

Kenzo – Power (2008)


Kenzo – Power (2008) Markanın yeni erkek parfümlerinden.

Kenzo markasının özellikle 1991 yılında piyasaya sürdüğü Kenzo Pour Homme parfümünü bilmeyen azdır diye düşünüyorum. Ünlü moda evi aradan geçen yıllar içinde bir çok parfüme imza attı. Bugün dünyanın en büyük lüks moda markalarından LVMH ((Louis Vuitton, Moët&Chandon, Hennessy) çatısı altında faaliyetlerini sürdürüyor.

Parfümümüz Power, çiçeksi kokusuyla dikkat çekiyor. Çünkü bu tarz çiçeksi kokular genellikle kadın parfümlerinde karşımıza çıkıyor. Erkek parfümlerinde ise hafif kadınsı çiçek kullanımı anlaşılan yaygınlaşacak. Minimal şişe tasarımı ise gerçekten ilginç.

Lafı uzatmadan bakalım kokusuna. İlk sıkıldığında oldukça tatlımsı bir turunçgil, hafif kadınsı çiçekler ve birazcık meyve aromaları size merhaba diyor. Günümüzün modern parfüm trendlerine uyan başarılı bir açılış. Oldukça hoşuma gitti ilk izlenim. Zengin, biraz kadınsı ve temiz. Bir süre sonra kaçınılmaz olarak parfümün yapısı değişmeye başlıyor. Meyveler ortadan kaybolurken tatlılık oranı da düşüyor. Başlangıçtaki neredeyse şekerli yapı azalıyor. Onun yerine hafif turunçgiller ile desteklenmiş biraz tatlımsı çiçekler baş role geçiyor. Böylece de devam ediyor. Yani özetle: Tatlımsı turunçgil, çiçekler ve odunsu notalar.

Power ismiyle dalga geçer gibi adeta. İsmine bakıp sert, erkeksi, güçlü bir parfüm beklemeyin. Hatta tam tersi nazik, çiçeksi, sakin, hafiften kadınsı, bağırmayan bir tarzı var. Sanki bu ismi ironi olsun diye koymuşlar. Genel olarak başarılı sayılabilecek kokusu var. Aslında basit bir kompozisyona sahip. Başlangıcı dışında çok zengin ve derin bir kokusu yok. Rahatsız etmeyen ve biraz kendi halinde. Tam bir ofis parfümü bence. Koku güzelliği olarak harikalar yaratmıyor. Fakat bu tarz çiçeksi erkek parfümü arayanların denemesi gereken bir seçenek. Yapaylık hissedilmiyor. Bu anlamda başarılı diyebilirim. Bu arada kokusunu Vera Wang For Men’e benzettim. Fakat onun kadar sabunsu değil. Power’ın tasarımcısının başarılı parfümlere imza atan (özellikle Dior Homme) Olivier Polge olduğunu önemle belirtmeliyim. Zaten kokusu hafiften Dior Homme’u andırıyor.

Kalıcılık olarak ortalama. Farkedilirlik yüksek değil. Tene yakın kalmayı seviyor. Unutmadan söyleyeyim bir erkek parfümü olarak lanse edilse de kadınlar da rahatlıkla kullanabilir. Yani unisex diyebilirim. 30 yaş altı kadın-erkek herkese uyacaktır. Özellikle belirtmeliyim ki sert, erkeksi, maço parfümleri sevenler Power’dan uzak dursalar fena olmaz. Kullanım dönemi olarak ilkbahar ve sonbahar harika olacaktır.

Artıları:
+ Özellikle ilk sıkıldığındaki kokusu çok başarılı.
+ Temiz, yumuşak, kibar bir çiçeksi parfüm arıyorsanız Power size göre olabilir.

Eksileri:
- Açılışı çok güzelken daha sonra biraz tek düze bir kokuya dönüşüyor.
- Farkedilirliği daha iyi olabilirmiş.

Koku Güzelliği:10/7   Kalıcılık:10/6   Farkedilirlik:10/5

14 yorum:

  1. Aslında kalıcılık ve farkedirliliği iyi olsaymış farklı bir kokuya benziyo denenebilirmiş.

    YanıtlaSil
  2. Meraba internette sizin gibi blog olan şunu bi koklasana.adında açılan kenzo power için çok daha farklı yorum var mesela kalıcılık 8 vermiş bu kokuda kararsız kaldım en kısa zamanda bakmam lazım.

    YanıtlaSil
  3. heralde piyasadaki en güzel açılışlardan birisine sahip. fakat bende baş ağrısı yapıyor, genelde sentetiklikte tavan yapmış kokularda oluyor bu, Power'da da sentetiklik fazlamı acaba?
    kalıcılık konusunda bende de çığır açıyor koku. 8-10 saate yakın kokuyu ara ara olsa dahi hissedebiliyorum, ki genelde 3-4 saatten sonra hiç bir kokuyu duyamam tenimde! fazlaca ten seçen bir koku değilse, ya bende bi problem var, yada parfümde.

    YanıtlaSil
  4. biraz kadinsi ama cok hos ve farkli bi koku parfum meraki yorumunu okuyup denemeden aldim iyiki de almisim:)

    YanıtlaSil
  5. severek kullaniyorum, kaliciligi gayet yerinde bence... anfide yanindan gectigim ogrencilerimden birisi mail atip markasini sormus:)

    YanıtlaSil
  6. Kenzo power bu kadar övgü üzerine merak ettiğim tek parfüm şu anda. Yarın Tekin Acara gitmek şart oldu:)

    YanıtlaSil
  7. Sonunda Power'ı denedim ama bir heyecan uyandırmadı bende. Dior Homme'un rafine edilmiş ve tatlılığı azaltılmış hali gibi kokuyor diyebilirim.

    Christian Dior Eau Sauvage Extreme'ide denedim, Power'dan koku olarak daha güzel ve daha az kalıcı, biraz la nuit'i andırıyor ama ondan çok daha kaliteli bir parfüm.

    YanıtlaSil
  8. Bugün denedim .Power bende olumlu duygular uyandırdı; O çiçeksilik o tatlılık insana kendisini iyi hissettiriyor,mutlu oluyorsun bir anda :) Başlarda farkedilirliği de oldukça iyi.
    Sizce bir şişesi alınmaya değer mi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kenzo Power Cologne, Kenzo Power'a göre daha çok hoşuma gitti. Power, bence ortalama bir koku. Ben bir şişesini alacak kadar başarılı bulmadım. Kişisel fikrim bu yönde. 3 4 kez daha deneyip parfüme bakışın şimdiki halini korursa neden almayasın.

      Sil
    2. Teşekkür ederim Erhan.Söylediğin gibi bir kaç kez daha deneyip aynı olumlu etkileri yaratısa yaklaşan yaz ayları için iyi bir seçenek olabilir benim içim.Yaz demişken Guerlain Homme L' Eau alma vakitlerim yaklaşıyor

      Sil
    3. Rica ederim. Yaz için Antonio Banderas Blue Seduction'ı da tavsiye ederim.

      Sil
    4. Tamam onu da deneyim bir.Böyle tavsiye edilen parfümleri bakıp değerlendirmeye bayılıyorum.Teşekkürler

      Sil
  9. kokusu guzel ama ustadimizin dedigi gibi harikalar yaratmiyor .Kokusu bana gore biraz fazla bayanimsi geldi ama alismak lazim.Bundan daha guzel bir koku var kesinlikle ama nerede bulucan sekiz binin arasindan.Birisi daha karsilasmis boyle bir kokuyla o da ariyormus sordugu yer kalmamis.Bende bir ben koku hastasiyim zannediyordum kendimi

    YanıtlaSil
  10. cok farklı cok güzel bir koku ama malesef üretimden kaldırdılar.

    YanıtlaSil