5 Ağustos 2011 Cuma

Giorgio Armani – Acqua Di Gio (1996)


Giorgio Armani – Acqua Di Gio (1996) Markanın en bilinen parfümü.

Bugün parfümlere pek meraklı olmayanların bile tanıdığı bir isimden bahsedeceğim. Bilindiği gibi Giorgio Armani dünyanın büyük ve önemli lüks tüketim markalarından. Birçok farklı alanda faaliyet gösteriyorlar. Parfüm birimi de diğer alanlar gibi ilgi görüyor ve önemli satış rakamlarına ulaşıyor. Acqua Di Gio’da sadece markanın değil dünyanın en çok satanlarından. Özellikle Amerika kıtasında yıllardır değişmiyor Gio’nun liderliği. Evet karşımızda çok popüler, çok satan ve markaya büyük paralar kazandıran bir arkadaş ile karşı karşıyayız. Bakalım bu kadar sevilmesinin sebebi kokusunun güzelliği mi? Geçelim parfümümüze.

Gio tarz olarak meyveli-akuatik olarak sınıflandırılabilir. Yani su ana temalı. İlk sıkıldığında ekşi kavuna biraz turunçgiller eşlik ediyor. Biraz yapay geldi bana başlangıç. Mis gibi taze bir kavun kokusu beklemeyin. Açılış çok başarılı değil. Biraz Ralph Lauren – Polo Blue’yu anımsattı. Bir süre sonra bu sefer ekşimsi çiçekler ve otlar (herbal) hafiften kendisini gösteriyor. Fakat daha çok ekşimsi şeftali gibi bu kısım. Son olarak da yine o ekşi koku başta olmak üzere odunsu notalar ile son buluyor. Yani özetle: Yapay turunçgil, kavun, erkeksi çiçekler ve odunsu notalar.


Şimdi nerden başlayayım diye düşünürken aklıma geldi. Parfümü anlatırken çok fazla “ekşi” kelimesini kullandığımı farkettim. Gerçekten de Gio ekşi kokan bir yapıya sahip. Nasıl anlatılır tam emin değilim ama sanki ekşimiş ve bozulmaya yüz tutmuş bir kavunu hatırlatıyor kokusu. Kalite olarak vasat diyebilirim. Genel olarak yapaylık hakim. Bu durum zaman zaman insanı rahatsız ediyor. Onun dışında kullanımı kolay, herkesin sevebileceği gibi, ferah, hafif ve yumuşak. Yani “güvenli” bile diyebiliriz. Fakat böylesine popüler olmayı hak edecek kadar güzel mi? Hiç sanmıyorum.

Gio sevenler bana kızmasınlar ama benim gibi meyveli parfümleri seven birisi bile hoşlanmadığına göre gerisini siz düşünün. Bir kere çok basit ve ucuz kokuyor. Sanki çok kötü bir açık parfüm taklidi gibi. Hele o ekşi, rahatsız edici aroma hiç bana göre değil. Sonuç olarak Acqua Di Gio benim kesinlikle kullanmayacağım bir parfüm. Bir türlü sevemedim. Bence çok daha rafine ve güzel yazlık parfümler varken boşa harcanmış vakit derim. İyi de nasıl oluyor da dünya çapında böylesi satış rakamlarına ulaşıyor. Hem de yıllardır!

Acqua Di Gio hiç kuşkusuz parfüm endüstrisinin en başarılı aktörlerinden birisi. Peki neden bu kadar çok seviliyor? Parfümü bir süredir kullanıyorum ve bu sorunun cevabını düşünüyorum. Koku güzelliği olarak harika değil. Hatta bence İssey Miyake Pour Homme, Gio’yu defalarca ezer geçer. Ama niye Gio? Sanırım bu durumda çok basit, ferah, yumuşak meyvemsi kokusunun etkisi büyük. Unutmadan söyleyeyim yaptığım araştırmalarda Gio kadınların en sevdiği parfüm olarak açık ara önde. Pazarlama faaliyetlerini de yabana atmamak lazım. Sonuçta markanın en büyük yatırım yaptığı parfüm muhtemelen. Ne dersek diyelim koku olarak vasat ama ticari olarak büyük bir başarı örneği Acqua Di Gio. Bize de tebrik etmek düşüyor.

Kalıcılığı ortalama oldu tenimde. Fakat kıyafet üzerinde daha iyi. Farkedilirliği başlarda iyiyken daha sonra normalin biraz altına iniyor. Çok saldırgan bir yapısı yok. 30 yaş ve altındaki arkadaşlara daha çok uyacaktır. İlkbahar ve yaz mevsimi için ideal. Kışın kullanmak biraz kokusunun sırıtmasına sebep olabilir. Yine de denemeden almayın.


Artıları:
+ Kadınlar bu parfümü çok seviyorlar!
+ Meyvemsi-akuatik tarzında parfüm arayanlar bir denemeli.

Eksileri:
- Oldukça yapay kokan meyveli kısmı.
- Özellikle o “ekşi” kokan yapısını pek sevmedim.
- Çok popüler olduğu için sokakta metroda, cafede vb. birçok kişiyle pişti olma durumunuz. Ayrıca bolca sahtesini kullanan da var.

Koku Güzelliği:10/6

67 yorum:

  1. herşeye rağmen tende oyurmuş halini seviyorum napıyım :d

    YanıtlaSil
  2. tüm zamanların en iyi kokusu ve kızların dayanamadığı tek koku yorumunuza kesinlikle katılmıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. arkadaş abartmış koku ve kalıcılık sıfır tavsiye edilmez uzak durun

      Sil
  3. tüm zamanların en iyi kokusu diye bir şey okumadım

    YanıtlaSil
  4. yanlış anladın steppe, arkadaş gio için tüm zamanların en iyi kokusu ve kızların dayanamadığı tek koku demiş:) o bakımdan yoruma katılmıyor, tek koku dan sonra virgül koymayınca yanlış anlaşılma olmuş;)

    YanıtlaSil
  5. Tüm zamanların en iyi kokusu mu???

    Bu kadar iddialı bir söz için daha fazlasını bilmemiz gerekir diye düşünüyorum. Kime göre? Neye göre?

    Acaba bu ifadeyi kullanan değerli yorumcu hiç Serge Lutens, Amouage, Hermes yada Nasomatto'nun parfümlerini denemiş midir?

    Hangimiz böyle bir sözü söyleyebilecek kadar çok (belki de binlerce) parfüm denemişizdir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazdıklarından fazlasını denedim ve kesinlikle katılıyorum. Tüm zamanların en iyi kokularındandır. Tüm apaçiler kullanıyor, sahtesi çok yapıldı diye böyle bir kokuyu anca senin gibi popülite peşinde koşan, kendini herkesten çok biliyor zannedenler kötülemeye çalışır. Siz gidin dior homme sıkın karı gibi kokup etrafta gezin. Etraf bu rezil dior'dan da kaynıyor ama popüler güya "elit" ya işinize gelmez kötülemek.

      Sil
  6. kalıcılık ve farkedilirlik acısında yüksek not vermişiniz . İlk sıkısta kuvvetli ama 20 dk sonra gücünü yitiriyor ve tende kalıyor kokusuda . yapaylık da cabası

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen katılıyorum berbat bi parfüm doldurma al daha iyi

      Sil
  7. Yorumum benim açımdan tabi ama koku güzelliği açısından 6 gerçekten az bence deneme boylarında sıkıntı olabilirmi?Bu arada adım volkan.Yazdığın kokuları denemedim genelde hilfiger,armani,chanel kokuları kullanırım.

    YanıtlaSil
  8. Dediğim gibi Volkan bey,

    Tüm zamanların en iyi parfümü biraz iddialı sende kabul edersin ki. Ama böyle düşünüyorsan da saygı duyarım.

    Deneme boyunda sıkıntı olacağını sanmıyorum. Daha önceden de biliyordum zaten kokusunu. Çok süpriz olmadı benim için. Nedense bir türlü ısınamadım kokusuna.

    YanıtlaSil
  9. Hayatımda bu derece adi bir parfüm görmedim, sürdükten sonra boğazınızda bir kuruluk hissediyorsunuz. Limon kolonyası bile buna bin basar.

    YanıtlaSil
  10. Yok artık mabuse okadarda değil yerin dibine vurdun resmen yılların kokusunu:))Sen bence açık olanını denedin galiba.

    YanıtlaSil
  11. Parfüm almadan önce fiyat alnız.
    Uygun fiyatlara orjinal parfümler almak istiyorsanız lütfen ekleyin parfumdemoda@hotmail.com

    YanıtlaSil
  12. Bu parfümün formülizasyonu falan mı değiştirildi. Ben internette bahsedilen kokudan eser bulamadım denediğim parfümde. İlk sıkıldığında baydı beni ekşi üst notasıyla. Ayrıca öyle çok sucul bir parfüm gibi gelmedi bana. Orta notaya doğru fena değil dedim ama hayal kırıklığı oldu benim için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen ben de yaşadım bu olayı. Parfümün formülizasyonu değişmiş, anlatılan kokudan eser yok

      Sil
  13. Gerçekten çok başarılı bir blog, tebrik ederim. Acaba Acqua di gio essenza'yı da yakın zamanda yazmayı düşünüyor musunuz blogunuza? Merakla bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.

      Acqua di gio essenza'yı yakın zamanda denemem mümkün görünmüyor ne yazık ki.

      Sil
  14. 16 yaşındayım ve bu parfüm bana hediye edilmişti. Kullandım ve kullanmaya da devam ediyorum. Aslında kokusu güzel ama sizinde dediğiniz gibi ekşi kokan yapısı biraz kötü olmuş. Birde bu parfümün farkedilirliği çok az. Yani okula giderken sıkıyorum. 20 dk. sonra etkisini kaybediyor. Zaten 20 dk. sonra okuldayım. Benim yasıma uygun bir parfüm önerebilir misiniz ?

    YanıtlaSil
  15. Charriol parfüm yorumları bekliyoruz.Teşekkürler

    YanıtlaSil
  16. Yillarin Giosu.inanilmaz bir parfum fresh,genc,dinamik,rahatsiz etmiyen.Gunluk kullanim icin birebir.unisex bir parfumdur bence.Tek eskigi cok kullanilmasi, yoksa perfect deneyin.

    YanıtlaSil
  17. 150den fazla parfüm denedim arkadaş Gio yine de iyidir. Sucul deyince başı çekecek parfüm budur, fiyat performans vs. kıyaslayacaksak. Polo blue ve gio'nun yeri ayrıdır. Tabi sel marin, wall street gibi parfümlerde güzel ama Gio yine de bir başka..

    YanıtlaSil
  18. Kokusu Gio'ya çok benzeyen parfüm tavsiyesi olan var mı? Bu kokuyu seviyorum fakat bazen garip şekilde itici geliyor. Anlam vermiş değilim ve belki Gio'ya benzer kokularda rahatsız olmam diye düşünüyorum en azından alıp deneyeceğim. Tavsiyesi olanlar yardım edebilir mi? Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. http://urun.gittigidiyor.com/kozmetik-kisisel-bakim/perry-ellis-360-red-100-ml-4-parca-hediye-seti-49028757

      Sil
  19. Bir de Gio'da kalıcılık çok kötü bir kaç saat sonra kokudan eser kalmıyor, kalıcılığı yüksek ve kokusu Gio'ya yakın bir parfüm önerisi olan var mı?

    YanıtlaSil
  20. Sanki biraz popüler olanı basitleştirip puan toplama yazısı olmuş, bu kadar insan burnuna değil de reklama göre mi hareket ediyor? hiç sanmam denediğim onca parfümden sonra hala tek vazgeçilmezim...Kokuyu denemeyen biri bu yazıyı okusa hacı yağından bahsediliyor sanır...Tek eksi yönü çok çabuk uçması.

    YanıtlaSil
  21. Acqua di gio dan daha iyi yazlık parfüm olarak, sizin seçiminiz nedir acaba parfüm merakı ? Teşekkürler şimdiden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hermes - Un Jardin Sur Le Nil olabilir.

      Sil
    2. aynen bugün denedim ve hemen parfümcüm den 100 ml 145 tl aldım bnm de yazlık favorim oldum SMW la birlikte

      Sil
    3. İstanbuldaysanız nerden aldınız acaba, 145 tl ye bulamadım hiçbiryerde.

      Sil
  22. merhaba eşim gio parfümü sevdigi için gio da çakılı kaldım ben degiştirmek istiyorum gio tarzı olsun diyor eşim bana tavsiye edebileceginiz bir parfüm varmı bana kalsa dior homme alacagım ama hiç alakasız olur diye almıyorum teşekkur ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar,

      Acqua di Gio'ya çok benzer bir parfüme rastlamadım. Eğer eşiniz istiyorsa, zaten şansınız yok Gio'dan başka :)

      Sil
    2. :((( gio okadar benzemesede olur fresh tarzı olan aşırı baharatımsı ve şekerli olmayan gio gibi sıktıgımd bir satte kaybolmuyacak kalıcııgı gayet iyi olan prfüm önerirseniz sevinirim teşkkur ederim şimdiden

      Sil
    3. Guerlain Homme veya Azzaro - Chrome olabilir. Aklıma ilk gelenler bunlar.

      Sil
    4. Blogunuza hayranım dıyebılırım bu konuda en onde gelen ısımlerdensınız sıze sunu sormak ıstıyorum kadınların dayanamadıgı modern,lux koku ılk duyuldugunda tam bır kalıte dedırten yada sızın en favorı parfumlerınız hangılerı acaba bunların ustune tanımam dedıgınız kalıcılık etkıleme farklı bır koku hepsı ıcınde olan? Tesekkur ederım

      Sil
    5. Merhabalar,

      Güzel sözleriniz için teşekkür ederim. Fakat sevdiğim bir çok parfüm var. Her birinin farklı taraflarını beğeniyorum. Siz en iyisi 8 puan ve üzerinde puan verdiğim parfümleri araştırın. İşte o parfümleri herkese tavsiye ederim.

      Sil
    6. bence modern lüx koku için 8 üzerine, kadınların dayanamadığı parfümler için 5 altına bakın:)

      Sil
  23. afadersiniz birde kalıcılık yonunde baya sıkıntım var yada aldıgım parfümler kalıcı çıkmadı şimdiye dek orasını bilemıcem yaşım 33 kumaral beyaz tenlıyım:) teşekkur ederim

    YanıtlaSil
  24. Parfüm oldukça güzel bir parfüm kızlar oldukça seviyor bu kokuyu

    YanıtlaSil
  25. ya hocam blog cok guzel de aradigimiz parfumu bulamiyoruz niye bi arama butonu koymadiniz ?? sabahtir givench pi yi ariyorum ?!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ulaş, blogun en üst solunda ve sağ bardaki en alt bölümde 2 adet arama kısmı var. Artık sana ne diyeyim :))

      Sil
    2. sayın parfüm merakı, 30 yaş sporcu bir erkekte çok iyi coşku verecek parfüm hangisidir. Dikkat çektirecek ve milleti boğmadan kullanabileceğim bir parfüm.

      ck one shock kullandım rochas da var ama bunların haricinde kızlar baharatlı kokuları severmiş,

      bir de boyner'den parfüm alıyorum ama halen daha orjinalliğine güvenemiyorum. Nerden alcaz parfümü_?

      Sil
    3. Boynerden alıp güvenememek. Boyner parfümleri orjinal. Tekin acar, sevil, douglas.

      Sil
  26. reşat bey, gio essenza bence bundan çok daha iyi. edp versiyonu olması sebebiyle kalıcılık ve farkedilirlik sorunu ortadan kaldırılmış. Ayrıca eskiye oranla daha tatlı hale gatirilmiş.

    YanıtlaSil
  27. Gio parfüm dünyasının kralıdır.Günümüzde en çok bilinen ve kullanılan parfüm.

    YanıtlaSil
  28. 200 lük damacana boyu bile 2 ay anca giden bir parfüm..Allah var kokusu güzel, farklı ve eşi yok diyebilirim..daha doğrusu varsa da ben rastlamadım..ama kalıcılığı çok zayıf..her güzel şey gibi çabuk bitiyor..

    YanıtlaSil
  29. essenza versiyonu biraz daha tatlı daha güzel olmuş farkedilebilirlik müthiş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. essenza yı bugün deneme fırsatı buldum fakat aynı şeyleri söyleyemeyeceğim malesef. kokuyu yoğunlaştırmışlar evet, fakat bu durum kokunun boğulmasına neden olmuş. koku tarzı aynı ama daha yağlı, ağır ve boğuk bir hal almış. bu mevsimde böyle hissettirdiyse yaz sıcağında düşünemiyorum bile.
      bu tarz yazlık kokularda yoğunlaştırma işine pek girmiyor firmalar, doğru da yapıyorlar. fresh bi kokunun, özellikle sucul kokuların adı gibi sucul olması gerekir. ne kadar seyreltilirse, yaz sıcağına o kadar daha fazla dayanır.
      uzun lafın kısası, gio sevenler yine denesinler fakat ben olsam 75ml essenza yerine aynı fiyata 200ml normal gio alır, atomizerle bol bol kullanırdım.

      Sil
  30. parfüm merakı vatandaş.sen bu orijinal parfmlerin sanırım çakmasını yada doldurma olanlarını kullanıyorsun. bu koku ekşimi kokuyor de get işine be

    YanıtlaSil
  31. Çok sıradan bir koku, anlayamazsınız (:

    YanıtlaSil
  32. Parfüm merakı,yorumlarınız gerçekten çok yerinde tespitler.21 yaşındayım ve yaşıma göre yazlık bir parfüm henüz bulamadım.Tavsiye edebileceğiniz bir parfüm var mıdır acaba.Şimdiden teşekküler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar,

      Buradan parfüm önerisi veremiyorum ne yazık ki. Onun yerine parfüm forumumuza üye olup, oradaki istekler başlığına yazarsanız deneyimli arkadaşlarımız yardımcı olacaktır.

      Adresimiz şu: http://parfummerakiforumu.blogspot.com.tr

      Sil
  33. Merhaba Bloğunuz çok güzel ve yorumlarınızda gayet iyi buluyorum 212 vip hakkında ne düşünüyorsunuz birde onun yorumunu yapacakmısınız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamlar, 212 Vip'i henüz kullanmadım. Elimde de bulunmuyor ne yazık ki.

      Sil
  34. Sevgili Parfüm Merakı,
    Siteni çok uzun zamandır takip ediyorum, ne zaman bir parüfm alacak olsam sırf alışkanlık yarattığı için girip bir de ne yazdığına bakıyorum. Bugüne kadar demeden edemedim, bu da sitene yapacağım ilk yorum. Fakat beğenmediğini söylediğin hangi parfüm varsa, benim için efsanevi derecede güzel. Şimdi diyeceksin ki, bu iş kişiye göre değişir, alışkanlık ve zevk meselesi her bünyede faklıdır. O halde ben de diyeceğim ki neden o zaman parfüm yorumlarını başka insanlar okusun ? Şöyle düşünelim, iyi bir gurmenin beğendiği hünkar beğendi herkesin severek yiyeceği birşeydir. Bu durumda ya çok özür diliyerek söylüyorum ama sen bu işte iyi değilsin, ya da yorumlarında kişisel beğeni durumunu yansıtmamalısın. Bilmiyorum belki sadece tarihi özelliklerinden ve esans içeriğinden bahsedebilirsin.

    Acquia Di Gio bugüne kadar gördüğüm en iyi parfümlerden biridir. Yoldan geçen 10 kişiye koklatsanız 10'u da çok güzel diyecektir. Hal böyleyken bu kadar elitistliğin, hem de yanlış bir yönlendirmenin hiçbir anlamı yok bana göre. Bir kaç zaman önce sitede en iyi parfüm tercihi olarak dior homme intense yazdığını görmüştüm. Yine sokaktan geçen aynı 10 kişiye sorsak dior homme intense için en az 4 tanesi kadın parfümü veya ruj mu sürdün diyecektir. Daha 1 kişiden olumlu yorum alamadığım bu parfümü sitende 1 numara yapmıştın.

    Kısacası, sitene bakıyorum, hangi parfümü beğenmedim dediysen mutlaka iyidir diyorum ve yanılmıyorum. Bu da benim eleştirim =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen .katiliyorum. sana adsiz arkadaş şimdiye kadar hiç görmedim gio için bune. ya.nasil koku .tam tersine ooo müthiş koku süper kokuyor. hele karşı cinsin çook ama çok bayıldığı koku tabiki orjinalini. kulanacan.çünkü etrafta onlarca farkli sahteleri ve açıkları var benzetmeye çalışmışlar ama iğrenç. yapmışlar çoğu insanda onlardan alıyor .gio dur .diye kulaniyorlar.ama gercekten çok berbat kokuyorlar.gio.ya büyük haksizlik yapıyorlar. ben yillardan beri kulaniyorum. şimdiye kadar hiç kimse bu ne demedin tamtersi.herkes .bayanlar daha fazla beğeniyor.parfum bloklarin en iyi koku.. dedikleride .parfumleride kulandim ki hala kulaniyorum onlari beyenmiyen çok oluyor bune ağır koku vesaire diyorlar.örneğin. dior home .home intensi.hermes. terre. terre. püre vesaire bunlarin beyenmiyen çok. ama sözde elit kalite.parfumlerdir.ama benim için. diorun.klasik.fahrenheit. i.bi efsanedir .halada kullanmaya devam ediyorum. bide yaz için hermes terre fraiçhe. çok süper. tavsiye ederim yalniz fiyatlari biraz uçuk. 330tl civarinda.ha bide acqua gio profuma cikti yeni.onun kokusuda daha yoğun güzel olmuş. ..

      Sil
    2. Bir insanın yazdığı parfüm yorumunu bizim okumamzın nedeni şu kokuya 9 vermiş mutlaka güzeldir, bu kokuya 6 vermiş denemeye bile deymez şeklinde algılanıyorsa en yanlış düşünce şekli budur.Parfümmerakı blogundaki arkadaşımız parfüm değerlendirmelerinde sanata,bilime,coğrafyaya,tarihe kısacası hayata dair her şey hakkında bizleri aydınlatıyor.Kişisel görüşlerini beğeniriz beğenmeyiz,Raşid bey yıllar önce 8.5 verdiği Burberry londona şu an 7 puan vermesi o kişinin ne kadar yüksek gönüllü biri olduğunu gösteriyor.(Alçak gönüllü lafını kullanmayı sevmiyorum)Belki siz de bir gün yere göğe sığdıramadığınız kokunuzu yıllar sonra farklı kokularla kıyaslayınca o kokuyu beğenmeyeceksiniz.Uzun lafın kısası bütün bu tartışmalar bizleri bir yere götürmez.Esas tartışmamız gereken konu Anadolu topraklarımızda binlerce tür endemik bitki varken,bunca tür güzel kokulu çiçeğimiz böceğimiz varken bizim niye dünya çapında bir tane bile markamız yok.Niye reklamlarda Christian Dior Homme varda Anadolu Pour Homme yok.

      Sil
  35. Size bir sorum olacaktı.Bu ürünün şişesinde bazı sitelerde Pour Homme yazdığını görüyorum bazısında ise bu yazı yazmıyor.İki parfüm arasında fark var mıdır?Varsa nedir/nelerdir acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İkisi de aynı parfüm. Kimi yeni üretim şişelerde veya kutularda bu tür küçük değişiklikler olabiliyor.

      Sil
  36. Merhaba,

    Açık tenlilerde kullanımını önerirmisiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamlar, parfüm kullanımının ten rengiyle ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Rahatlıkla kullanabilirsiniz.

      Sil
  37. Way be.Koskoca Gio'ya bak ,kendisini parfüm dünyasında ıspatladığı halde - kurdun, kuşun eline düşmüş ve yem olmuş.Biz böyle bir milletiz işte

    YanıtlaSil
  38. Armani gio kokusu çok kötü ben aldım kokusu 1 saat kalmıyor sakın almayın bunlar insanları kaçırıyorlar bunu türkiye ye getiren allah belasını versin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Türkiyde de satılan parfüm çoğu sahte türkiyede parfüm almayın sakın hep insanları kandırıyorlar ve nasıl para kazanırız ve nasıl köşeyi döneriz diye ve insanları nasıl kandırır diye sahte parfüm piyasaya sürüp ve insanları dulandırıyorlar

      Sil