17 Aralık 2011 Cumartesi

Chanel – Bleu de Chanel (2010)


Chanel – Bleu de Chanel (2010) Markanın yeni erkek parfümü.

Uzun zamandır bana en çok sorulan parfüm hangisi derseniz cevabım net bir şekilde Bleu de Chanel olacaktır. Gerek blog üzerinden, gerekse mailimden gelen ve ne zaman Bleu ile ilgili yazacaksın mesajlarından anladığım kadarıyla almayı düşünen çok bu parfümü. Artık benim klasikleşen “denemeden kesinlikle parfüm almayın” uyarımı yapmayı bile gerek görmüyorum. Çünkü Bleu, oldukça merak edilen bir parfüme dönüşmüş durumda.

Peki bu durumun sebebi nedir? Tarihinde önemli parfümlere imza atmış bir marka olmanın getirdiği cazibe mi? Başarılı pazarlama kampanyaları mı? Yoksa kulaktan kulağa yayılan fısıltı gazetesi marifeti mi? Sebebi her ne olursa olsun benim de merakımı cezbetmiş durumda Bleu. Madem bu kadar ilgi çekiyor o zaman bu parfümün bende neler hissettirdiklerine geçeyim.

Öncelikle isminden başlamak istiyorum. Daha önce de bahsettiğim gibi ismi ve şişesi “mavi” olan parfümlerin büyük çoğunluğu (tabiki birçok istisnası olacaktır) “Aquatic” denilen su yada deniz gibi kokan parfümler oluyor. Örnek olarak Polo Blue, Nautica – Blue, Dolce & Gabbana – Light Blue, Antonio Banderas - Blue Sediction, Avon – Blue Rush vb. Burada anladığım kadarıyla deniz tabanlı kokulara bir “mavi” teması yakıştırılıyor. Yani bir anlamda deniz yada okyanus gibi kokan denilmek isteniyor. Deniz mavi ile özdeşleştiriliyor bir anlamda. Bleu de Chanel’de ünlü markanın akuatik diyebileceğim temaya sahip kokusu.


Özellikle 1990’lardan itibaren parfüm üreticileri yaz mevsimine uygun parfümler için sık sık akuatik limanına sığınıyorlar. Bu durum geçiçi bir akım mı yoksa geleceğin yazlık parfümleri akuatik kokular üzerine mi inşa edilecek hepimiz göreceğiz. Anladığım kadarıyla Chanel gibi bir dünya parfüm devi bile bu akımın dışında kalamamış. Girişten anlaşılacağı üzere Bleu de Chanel aromatik odunsu ve akuatik yapı üzerine kurulmuş bir kokuya sahip. Geçelim detaylara.

Bir süredir kullanıyorum Bleu’yu. Açılışı çok basit bir turunçgil ve limon ikilisi ile gerçekleşiyor. Fakat turunçgil daha ağır basıyor. Açıkçası büyük bir hayalkırıklığı oldu başlangıcı benim için. Marketlerde satılan Adidas parfümleri gibi basit ve ucuz bir koku. Gerçekten şaşkınım. Oysaki Chanel’in bir parfümü değilmiydi Bleu. Neyseki bir süre o ucuz ve sıradan turunçgil biraz geri çekilirken aromatik baharatlar devreye giriyor. Fakat öyle keskin ve sert değil. Oldukça yumuşatılmış. Burada biber biraz öne çıkıyor. Hatta hafiften de kendisini hissettiriyor. Bu bölüm için “eh işte” diyebilirim. Son kısım en beğendim yeri. Aromatik odunsu notalar ile tenden ayrılıyor. Yani özetle, akuatik, meyvemsi baharatlar, yumuşak odunsular.


Bleu de Chanel, beni oldukça ikilemde bırakan parfümlerden birisi oldu. Bir tarafım vasat bir akuatik temalı koku derken diğer tarafımda aromatik baharatlar ve odunsular o kadar da kötü değil diyor. Kararımı ise veriyorum. Bu parfümü pek sevemedim. Özellikle başlangıcındaki o ucuz ve traş kolonyası benzeri açılışa nasıl izin verdiler anlamak zor. Hiçbir yaratıcılığı olmayan, yeni bir şey söylemeyen, piyasada bir sürü benzerine rastlayabileceğimiz tarzı, vasat kalitesi bu fikrimin oluşmasındaki nedenler olarak sayabilirim. Genel olarak biraz Versace Pour Homme’u hatırlattı kokusu bana. Hatta azda olsa Dolce & Gabbana – Light Blue Pour Homme’a yakın diyebilirim.


Bleu’yu sevenler biraz acımasız olduğumu düşünebilirler. Ama burada sıradan bir markadan bahsetmiyoruz. Yüzyıllık bir tarihi devirmiş, No.5, Chance, Coco, Coco Mademoiselle, Pour Monsieur, Egoiste, Allure, Antaeus gibi önemli parfümlere imza atmış bir çınar Chanel. Peki böylesi bir markadan çok daha ilginç, yaratıcı, rafine ve üzerinde çalışılmış bir parfüm beklemek hata mı? Bence hiç de değil. Zaten yurtdışındaki parfüm platformlarında ve bloglarda epey eleştiriliyor Bleu de Chanel. Muhtemelen birçok kişide bu durumun hayal kırıklığını yaşamış. Bu kervana bende tereddütsüz katılıyorum. Neredeyse ucuz kokan market parfümlerinden çok büyük farkı olmayan kokusu ile bu kadar yüksek bir fiyatı hakediyor mu şüpheliyim. Gerçekten şaşkınım. Parfümün yaratacısı ise Chanel’in birçok eserine katkıda bulunan Jacques Polge.

Kalıcılığı ferah sayılabilecek bir akuatik parfüme göre gayet iyi. Bleu’nun öne çıkan taraflarından birisi de bu. Farkedilirliği başlarda iyi. Hatta biraz burnu zorlayan cinsten diyebilirim. Daha sonra normale dönüyor. Soğuk kış günleri dışında her zaman kullanılabilir. 30 yaş altı genç arkadaşlara tavsiye ederim.



Artıları:
+  Son kısımdaki aromatik odunsu kısım en sevebildiğim yeri.
+ Kalıcılığı gayet iyi.

Eksileri:
- Yapaylık sınırında dolaşan vasat kokusuyla tercih edeceğim bir seçenek değil.
- Diğer rakiplerinden hiçbir farklı yanı olmayan kokusu.
- Yüksek fiyatı.

Koku Güzelliği:10/6

77 yorum:

  1. AH chanel bir egoiste gibi değil. Başlangıcı gerçekten çok basit.Alıpta pişman olanlardanım chanel kalitesine güvenmiştim koklamadan almayın marka ne olursa olsun bunu anladım:))

    YanıtlaSil
  2. jacques polge ustanin yeteneklerinin sinirlarini zorladigini goruyoruz. her iyi parfumun kendine has ozellikleri vardir, bleu de chanel de bu kurala bir istisna degil. eger teninize de uyarsa, kalici, taze, kafa donduren bir parfumunuz olur. icinde neler mi var? citrus, yasemin, nutmeg, pink pepper, greyfurt, laden, zencefil, güve otu, nane, paçuli, sandalwood ve sedir. sisenin sade ama bir sekilde kendisini gosteren ve oldukca kullanisli dizayni da ayrica bir arti.

    YanıtlaSil
  3. Valla adsız Polge ustaya tabiki büyük saygımız var. Ama bu parfüm için senin kadar iyimser olamayacağım.

    Yada benim tenime uymadı. İnşallah ikinci şık doğrudur.

    YanıtlaSil
  4. 2011 in en iyi kokusu seçilmiştir bu arada.

    YanıtlaSil
  5. yeni bir 1 million,le male,armani code vakası yakındır.belkide patlamıştır çoktan

    YanıtlaSil
  6. Bence aralarandan en iyi sıyrılan bleu dur!!!

    YanıtlaSil
  7. Bence kokuyu markasından ötürü diyelim biraz az eleştirmişsiniz :) Koku gerçekten vasat. Kesinlikle fiyatını hak etmeyen bir ürün. Ürünü ilk sıktığımda gerçekten traş kolonyası gibi kokuyor. Kalıcığı bence yeterli değil. En azından bende öyle oldu diyelim ordan yırtsın. Belki biraz iddialı olacak ama bim de satılan smell good un yeşil renkli parfümlü kolonyası var bende 1.5 liraya satılan . İnanın blue dan daha fazla verim alırsınız, ha kalitesi sağlık açısından tartışılır o başka...

    YanıtlaSil
  8. Adsız okadarda abartma istersen ben kullanıyorum bleu tamam açılış okadar iyi değil ama orta notalar ve alt nota gayet güzel kalıcılıkta 8 saat yakın bir süre tenimde hissedebiliyorum kokusunu...

    YanıtlaSil
  9. tabi tabi vasat deyin siz. Bence mükemmel bir parfüm. Halen kullanmaktayım eşim de çok beğendi. Sanırım kendime özel bir parfüm buldum sonunda. Ben de tavsiye etmiyorum, almayın. :)

    YanıtlaSil
  10. Yok böyle bir şey o ne rezalet bir açılış. Traş kolonyası daha güzel kokuyor resmen. Orta ve alt notaları yine çok çok kötü değil ama hiç beğenmedim ben bu parfümü. Bir de çok klasik geldi kokusu yukarıdaki başka bir arkadaşın dediği gibi bimdeki ucuz parfümler gibi kokuyor. Bunu dalga geçmek için söylemiyorum ilk kokladığımda aklıma bu geldiği için söylüyorum. Sevip kullanan arkadaşlara da saygım var tabi ama uyarıyorum 2011 in en iyi kokusu diye gözünüz kapalı almayın.

    YanıtlaSil
  11. bugüne kadar denediğim en başarısız chanel parfümü diyebilirim, hiç bir özelliği yok onu öne çıkaracak ya da efsane yapacak ama tam bir pazarlama başarısı olduğu su götürmez.

    YanıtlaSil
  12. gereğinden fazla abartılan kapağı mıknatıslı diye şov yaptıran bir parfüm. Ben de beğenmedim hele o açılış ne öyle tende ucuz keskin kalan doldurma parfümler gibi, bence de olmamış.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ama kalıcılığı baya hayvansı uzun süre kalıyor..

      Sil
  13. millet neyin peşindesiniz ki adamlar yapmış paran yoksa zaten alamazsın! beğenmediysen keza öyle almazsın yok başlangıç yok orta ben bu parfüm türkiyeye gelmedn kullandım dediğiniz gibi ilk sıktım ve hayal kırıklığı fakat sonra koku değişti ve budur dedim kullanmaya devam ediyorum ayrıca bu parfümde son diye bi şey aramayın bu parfümde bu parfüm açılış ve orta son yok !!!

    YanıtlaSil
  14. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  15. çıkan kokulara bakarsak küçük polge daha iyi ve özgün bi yolda gidiyor bence. chanel in bir tarzı var ve hep o klas temiz iyi çocuk bize kendini sevdirmeye çalışıyor. spor bile giyinseniz şık olmak zorundasınız falan. blue de chanel direk ofis plaza çalışıyorum, işimdeyim gücümdeyim gibi geliyor bana. oooo dedirticek bir şey yok. direk genel beğeniye hitab edicek bi parfum. bana pek genç kokusu gibi de gelmiyor. ama ne zaman bir parfumcuye girsem hep bu kokunun başında oluyor insanlar. ve çok beğendiklerini söylüyorlar. bence haklılar ama biraz da yaratılan bir hype var. tavsiyeyle deniyorlar oo iyi falan.. herkesin beğenisi ve görüşü kendine tabi. saygı duyuyoruz.

    YanıtlaSil
  16. ha bi de blue de chanel tarzı bi adam olsam dior homme sıkarım.

    YanıtlaSil
  17. chanel in adı var şöhreti var ama bende beğenmedim blue sunu allure de aynı çok sıradan garip belkide bana uymadı.birincilik alması da beni çok şaşırttı.

    YanıtlaSil
  18. Çıkan olumsuz yorumlara katılmıyorum,hele ki bim kolanyasına benziyor demek abesle iştigal, taman açılışı biraz sıradan gelebilir , ama tatlımsı hafif buruklukla çok iyi dengelenmiş bir parfüm hele kıyafetinizde kaldığında alacağınız koku şahane bir kabe samanlı odunsu koku ki hastasıyım çok niş parfüm kullandım ama bundaki tadı inanın alamadım bence FLAWLESS

    YanıtlaSil
  19. chanel gibi köklüyü bir markaya yakışmayacak bir koku.
    arkadaşım sıktığında bayan arkadaşımız tepkisi limon gibi kokuyorsun tepki aldı.
    kalıcılık bakımından sizi asla yarı yolda bırakmayacak bir parfüm

    YanıtlaSil
  20. Ben çok da olumsuz bakmadım evet Chanel'den harikalar bekleyerek alıyoruz şişeyi elimize belki ,ama çok da büyük hayal kırıklığı yaşatmadı bende.Deodarantıyla birlikte kullanıyorum memnunum

    YanıtlaSil
  21. Bende memnunum deodorantı bendede var ve parfüm gibi fıskiyesi ayrıca bir artı diğer deodorantlar gibi bolca püskürtmeli değil:))

    YanıtlaSil
  22. Merhaba Chanel Allure Homme Sport ile Bleu De Chanel arasında kaldım iki kokuda hoşuma gitti siz hangisini önerirsiniz?Vural

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabiki Allure Homme Sport.

      Sil
    2. tabiki allure homme sport demişsiniz ama puan olarak allure sporta daha az puan verip daha çok eleştirip daha çok eleştirmişsiniz. Birde ben 1 adet parfüm alıcak para biriktirdim. yaz ayında kullanmak için. farkedilsin istiyorum iltifat almak istiyorum güzel kokmak istiyorum hangi parfümü önerirsiniz.

      Sil
  23. İnsanlar Bleu De Chanel'i çok fazla abartıyorlar bence satıldığı fiyattan daha düşük fiyata çok daha iyi kokular var.

    YanıtlaSil
  24. Chanel'in en vasat erkek parfümü.Bu parfüme o kadar para vereceğinize üstüne az daha koyup chanel exclusif serisinden herhangi bir parfümü almanızı öneririm.

    YanıtlaSil
  25. Chanel olsun çamurdan olsun abi sıkarım geçerim:))

    YanıtlaSil
  26. üstadlar parfümlerin tanıtım boyuna ne denir di? . Yanılmıyorsam 5 ml lik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adsız iki tür tanıtım boyu oluyor parfümlerin.

      1ml., 1.5 ml. yada 2 ml. küçük şişelerde olanlara sample (numune) deniyor.

      Bir de 4-5 yada 6 ml. küçük boy şişeler var. Onlara da "Mini" deniyor.

      Sil
    2. Bu parfümün bu kadar saldırgan asi hissedilebilir ortamı saran kokusu beni gerçekten çok şaşırtıyor.

      Hem aquatik olacaksın hemde ben burdayım dedirten ama koku güzelliği vasat olarak sınıflandırabileceğim bir parfüm

      Sil
  27. Fthyrtts Ben bu parfümü aldığımda sevildeki eleman tabi chanel parfümleri için dedi diğer burda bulunan diğer markalardan içerindeki bilmem neyi daha fazla dedi aklıma gelmedi şimdi yani kalıcılık ve farkedirlik olarak daha üstün demişti nekadar doğru bilemiyorum tabi:))

    YanıtlaSil
  28. 100çeşit parfümüm var dönüp dolaşıp bunu kullanıyorum.Bir kere malzeme kaitesi inanın üst düzeyde,sıradan akuatiklerde alınan basit turunçgil ve mide bulandırıcı balık kokusu yok,açılış turunçgili hafif buruk ama aynı zamanda hafif tatlı,kesinlikle üst düzeyyapılmış,alt notalara doğru biber hafif odun ve şahane bir vetiver,farkedilirlik muntazam,kalıcllık şahane ,genel düzeye uygun,bir parfmden daha ne beklenir bilemedim ,bence alınabilcek en iyi designer(Alınabilecek en iyi designer dior homme du reformdan önce ,şu anki dior homme odunsu drydownu ile kaştesiz one millinonumsularının klonuna dönmiş durumda, başlangıçta tam facia saç boyası efekti,tabi tüm bunlar şahsi düşüncelerim,saygılar)

    YanıtlaSil
  29. Şimdiye kadar edindiğim en güzel kokan fresh parfümüm. (Bulgari – Aqua Pour Homme Marine, Issey Miyake - L'Eau D'Issey pour Homme, Giorgio Armani – Acqua Di Gio).
    Bunların arasından kesinlikle açık ara farkla Bleu De Chanel birinciliği göğüsler.

    Aslında bir daha düşündüm ve yukarıda yazılanları okudum da, doğru evet evet, aynı traş kolonyası bu, hatta birisi bim de satılan kolonyalar ile kıyaslamış...Hakkınız var arkadaşlar siz ve sizin gibiler kötülemeye devam edin ki ne kadar kullanıcısı az olursa o kadar kendine öz kalitesiyle biz kullananların ' parfümün güzelmiş adı ne ' sorularına daha çok maruz kalalım.

    YanıtlaSil
  30. parfümü ben de kullanmaya başladım

    KESİNLİKLE KIŞLIK DEĞİL..........

    sucul kokusu nedeniyle bahar ve yazlık,kalıcılığı nedeniyle rakiplerine göre önde. ama issey miyake gibi farkedilir değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. davidoff cool water ve armani code harmanlanırsa nasıl olur sorusunun cevabı

      ne yazık ki parfüm sektörü klon(çakma,kopya) kokular nedeniyle işgal altında.

      Sil
  31. orjınal uygun erkek kalıcı EDP parfum neyınız var saygılar 0535 862 54 10 ilker bey

    YanıtlaSil
  32. Parfümü sonbahar sonlarında kullanmaya başlamış biri olarak ilk düşüncelerim olumsuzdu. Farkedilebilirliği gerçekten zayıftı. Fakat ilkbaharın gelmesiyle hoşuma gitmeye başladı, hatta başarılı bulduğumu bile söyleyebilrim.

    Yazın kimseyi boğmayacak fresh bir koku. Yazıldığı kadar basit bir parfüm olduğunu düşünmüyorum.

    YanıtlaSil
  33. bence güzel iş yerinde herkes soruyor markası ne diye versace pour homme hakikaten benziyor

    YanıtlaSil
  34. Güzel ama çok yapay kalan bir koku.
    Birde yorumlamada kalıcılığı iyi denilmiş ama bence pek iyi değil kalıcılığı.
    Aynı şekilde farkedilebilirliğide karşınızdaki kişinin çok fazla yakınlaşması ile mümkün.

    YanıtlaSil
  35. Merhaba hiç usenmeden tum yorumlari okudum. Çok iyi bir chanel kullanicisi olarak diyebilirim yazin sıcak gunlerde uzak durun eğer biraz serinlik cikiyorsa hic durmadan kullanin ve elunizi korkak alistirmayin o zaman koku ile ilgili ilgili tüm hisle e iniz değişecek. Bu arada tabiki allure sport cantamdan ayiramiyorum. beni koku diyetine sokan bir parfüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allure sport iyi fakat bleu için aynı şeyi demek zor. Chanel kalitesinden yoksun bencd

      Sil
  36. Bencede Bleu kalite olarak vasat bir parfüm, allure Homme Sport varken gereksiz.

    YanıtlaSil
  37. süper bi koku 2 gün kalır kesinlikle sıkıp biraz bekleyince koku açılıyo :)

    YanıtlaSil
  38. Evet parfüm çıkalı 3 yıl oldu. Tanıtımı Martin Scorsese imzalı, başrolde mavi gözlü, yakışıklı Fransız Gaspard Ulliel’in olduğu, koyu mavi bir film ile gerçekleşti. Film güzel başlar, fakat ilerledikçe esasen 24 yaşında fakat makyaj ve kirli sakal marifeti ile 34 yaşında gösterilmeye çalışılmış, iki kadın arasında kalmış erkek imajı rahatsızlık yaratır. Takiben film, kötü Fransız aksanı ile birlikte zayıf ses tonu ile anlamsızlaşmış İngilizce son replik ve yere düşen garip plastik paneller ile son bulur. İyi başlangıç kötü son. Scorcesse üstat için aşk olsun demek gelir içinizden. Bleu’yü ilk başta heyecanla kokladığınızda, akuatik, garip, ucuz bir koku kaşılar gerçekten sevmesi güçtür. Jacques Polge’a ‘’oldu mu ya üstat?’’ demek gelir içinizden. Fakat zaman geçip çevreden, özellikle de karşı cinsten gelen olumlu geri dönüşler sonucu ara sıra tekrar ziyaretler başlar bu parfümü ve zamanla keşfetmeye başlar ve seversiniz o ilk açılıştaki saldırı dinince güzel notalar sevdirir kendini ve 2. şişe ve yanına bir de traş balmi sipariş edilir. Bu sefer de, kötü başlangıç iyi son. Jacques Polge üstat ise 3. senenin sonunda o Fransız bilmişliği ile ‘’Zaten biliyordum’’ demiştir muhtemelen.

    YanıtlaSil
  39. Blue de Chanel'i traş kolonyasına benzeten ya hayatında hiç traş olmamış yada parfümden anlamıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk sıkım için konuşuyorlar ve haklılar. Ama 15 dk sonra işler değişiyor. Koklatıp beğenmeyen görmedim.

      Sil
  40. Ben kullanmadım ama kullanan arkadaştan biliyorum, karşı taraftan oldukça iyi tepkiler alan bir parfüm, açılışı gerçekten de çok basit ama orta ve alt notalarını beğendim. Şişe tasarımı ve tanıtım reklamında ki koyu lacivert tonlar güzel bir ambians yaratmış.

    YanıtlaSil
  41. parfüm kıyafet gibidir herkese aynı kıyafet yakışmaz teninize uygun hangisi ise onu alın bence blue de channel çok iyi aldığım tepkilerden biliyorum

    YanıtlaSil
  42. Arkadaslar su anda palladium da parfumeriden yaziyorum 300 ml lik blue lar raflara yerlestiriliyor fiyati 600 kusur olacakmis nasil bitirilir diye dusenmeden alanlarda yok degil !!!

    YanıtlaSil
  43. Bence bu parfüme iğrenç demek veya chanel markalı diye abartmak yanlış olur..Kullanılan limon, başlarda "traş şeyisimiydi bu" diye dönüp şişeye bakmanıza sebep oluyor..Devamında daha doğal kalabilse yine de kullanılabilirdi ancak, rahatsız edici sentetiklik bazı armani pafümlerini anımsattı..Yani 70-80 lira olsa belki kalıcılığı için kullanılabilirdi ama çok yüksek bir fiyata sahip...2 seneye ucuzlar heralde..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sentetiklik konusunda bir bakıma katılıyorum, fakat koku güzelliği olarak Bleu, üst notalarını saymazsak koku güzelliği olarak tatmin edici bir parfüm benim için. Yine tekrarlayacağım; Parfümün şişe tasarımı ve rengi çok büyük bir artı ayrıca, lüks bir hava kattığına inanıyorum.

      Sil
  44. Bence "verilen paraya değer mi? " sorusunun cevabı "Kesinlikle HAYIR" ama gariptir ki bu gün ilk kez elime ulaştığında kendim çok keskin bir kolonya gibi hissetmiş ve verdiğim paraya yazık olduğunu düşünerek işe gitmiş olmama rağmen odama giren tüm bayanlar "burası çok güzel parfüm kokuyor" dedi. Bana soran olsa halen kesinlikle çok gereksiz ve kolonya tarzı keskin bir koku iken anlaşılan pek çok kişiye göre çok güzel bir kokuymuş. Yani kesinlikle "DENEMEDEN ALMAYIN" diyebileceğim bir koku ve benim zevkime göre de çok kötü olmasa da kesinlikle "daha ucuza daha güzelleri var" dediğim bir parfüm oldu.

    YanıtlaSil
  45. ne zaman bir dukkana girsem birileri bayilarak blo kokluyor. genelde de yaninda bir kiz oluyor bu genc arkadaslarin. muhtemelen chanel in en kotu kokusu. kizlar seviyor diye icinde bir cuval seker olan waffle da yemem afedersiniz. ben neyi seviyorsam onu kullanirim. jak polge ayip etmis bence, oglundan feyz alsin biraz. simdi boyle yazdim diye gidip spicebomb a oykunmez umarim :D

    YanıtlaSil
  46. hayatımda ben böyel basit bir koku kullanmadım. yorumlara bakarak aldım fakat bin kere pişmanım beş para etmez. koku dior dur başka tanımam

    YanıtlaSil
  47. Bende ilk aldığım zaman alışamadım.dedim bunu ne ama kullandıkca Chanel asaleti kendini gösteriyor.tam bir aksam kokusu akşam dışarı cıkıldığında sıkıldığında daha hoş geliyor.en azından piyasada bir sürü cakma parfum var bunun cakmasına raslamadım.Chanel Bleu kimsenin ilk tercihi olmaz ama 3. veya 4. tercihi olabilir.

    YanıtlaSil
  48. abi blue çok iyi bir parfüm her tene uymayabilir benim tenime çok uygun 2 sene önce kullanmıştım bittikten sonra pek çok parfüm kullandım değiştirmek içindi amacım ama her seferinde blue de chanel almadığım için pişman oldum gerçekten süper

    YanıtlaSil
  49. Bakalım EDP sürümü nasıl olacak... Ben umutluyum.

    YanıtlaSil
  50. @parfummeraki acil bana mail atar mısın birşey sormam lazım..

    wannarosh@gmail.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Parfüm önerisi istemek dışında bana her konuda yazabilirsiniz. Adresim: aydin_rasit@yahoo.com

      Sil
  51. Blue nun edp'si hakkında düşünceleriniz nelerdir? Daha ağır ve rahatsız edici bir koku mu olur edp 'de ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. EDP'sini henuz denemedigim icin bir yorumda bulunamayacagim. Ama rahatsiz edici olacagini sanmiyorum. EDP neden rahatsiz edici olsun ki?

      Sil
  52. Merhaba. Brezilyalı bir arkadaşım göndermişti ZAAD EAU DE PARFUM men. deneyebilmenizi ve yorumlarınızı çok merak ediyorum. Saygılarımla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar,

      Bahsettiğiniz parfüm ne yazık ki elimde yok. Onun için yakın zamanda incelemem mümkün görünmüyor.

      Sil
  53. vicdan azabı çekiyorum verdiğim paraya gerçekten vasat testere olmaması kanıtı aslında hata hata işte.

    YanıtlaSil
  54. Genelde bir cok insanın ilk koklayista begendigi bir koku yerin dibine sokulmus. Platinum egoiste için de aynı seyler yazilmisti gercekten bazen aynı kokulari mi kokluyoruz suphe ediyorum.

    YanıtlaSil
  55. Edp yi deneyenlere soruyorum. Ne gibi farklılıklar var arasında?

    YanıtlaSil
  56. Edp si bence çok daha kötü ne farkediliyor ne kalıcı EDT si bence efsane

    YanıtlaSil
  57. Bu kokuya burun büken birinin parfüm bilgisinden şüphe ederim ben.Chanel markasına karşı bir takıntınız var anlaşılan,kadınlar çok beğeniyor diye mi gıcık oldunuz bu markaya,fahiş fiyatlara satıldığı için mi bilmiyorum.

    YanıtlaSil
  58. Başımdan geçen bir olayı aktarayım.Arkadaşımla birlikte allure kullanırız, ben bazen gio kullanırım.Neyse arkadaşım istanbulda oturuyor ziyaretine gittim.Dedik hadi sevil e gidip parfüm bakalım o zamana kadar da blue deneme şansımız hiç olmadı ben izmir de bir türlü denk gelemedim.Sevil de satış sorumlusu bileğime sıktı çıktık dışarı dolaşalım bugün koku kalsın beğenirsek yarın alırız dedik.Otobüse bindik ön koltuğumuza iki kız denk geldi oturdu.Ben sohbet ederken arkadaşla el kol oynatıyorum fark ettim ki öndeki kızlar ben kolumu oynattıkça arkaya yan gözöle bana bakmaya çalışıyor. Sonra anladık ki koku bunları etkiledi tabi bizde çok beğendik kokuyu. ben yalandan bileğimi ön koltukta oturan kızın ensesisin ordan sallıyom hani böyle sohbet ederken el kol haerekitini abartıyorum abi kızlar resmen bakıp bakıp duruyolar ama böyle rahatsızlık biçimde değil bildiğin kokudan etkilendiler. Velhasıl kelam ben almadım ama bir hafta sonra arkadaş aldı blue yu abi izmire geldi parfümü gösterdi tabi bende sıktım, bu ne lan dedim blue alldın içini boşaltıp avon mu doldurdun.Yeminle söylüyorum arkadaşta dedi abi bizim sıktığımız neydi bu ne anlamadım dedi.Biz hala olayı çözemedik ve ben iyi ki almamışım diyorum arkadaşta parfümü kakalayacak birini arıyor :D Allure denn şamam abi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamun aleykum allureden sasmam abi demi demissin hangi allure derler adama aydinlatirmisin beni

      Chanel Allure Homme
      Chanel Allure Homme Sport
      Chanel Allure Homme Edition Blanche
      Chanel Allure Homme Sport Eau Extreme

      Sil
  59. adam kendi fantezisini yazmış ya hahahahah :D ha koku süper, orası ayrı.

    YanıtlaSil