17 Ocak 2012 Salı

Calvin Klein – Obsession For Men (1986)


Calvin Klein – Obsession For Men (1986) Markanın eski ve başarılı parfümü.

Hangimizin ön yargıları yoktur ki. Yaşadığımız çevredeki insanların önyargılarına kapılırız bazen. Yada hiç bilmediğimiz konularda ahkam kesmeye kalkarız. Doğru yada yanlış mı pek düşünmeyiz üstelik. Çünkü insanın varoluşsal tepkilerinden birisi bile olabilir önyargı. Bir çoğumuz kendimizi bu klişelere kaptırıyoruz.

Örneğin bir araba markasına birçok kişi “kötü” derse hemen zihnimizde bir olumsuzluk oluşuyor. Yada bir ayakkabı çok övgüler alınca ona ulaşmak istiyoruz. Bize olumlu bir motivasyon oluyor. Aynı şeyi kuşkusuz parfümler içinde uyarlayabiliriz.

Çoğu zaman verdiğimiz kararlar zihnimizdeki doğru-yanlış algılarına göre şekillenmiyor mu? Buradan hayatımızla ilgili aldığımız büyük kararlardan bahsetmiyorum sadece. Bir parfüm almak bile sonuçta verdiğimiz bir karardır. Ve bu parfümü alırken kafamızda oluşturduğumuz şablonlar ister istemez devreye girer.

Açık olmam gerekirse benim Calvin Klein markasının parfümleri hakkında hep bir önyargım vardı. Özellikle son yıllarda çok fazla ve hiçbir anlamı olmayan parfümler piyasaya sürmesi tabiki eleştirilecek bir durum. Kaliteye ve işin yaratım kısmına önem vermeyip, tamamen ticari kaygılarla “piyasa işi” parfümler çıkaran bir markaya dönüşüyor bana göre. “Ne kadar çok satarsam o kadar iyi” mantığı ağır basıyor anladığım kadarıyla.

Fakat son günlerde test ettiğim Calvin Klein’in piyasaya sürdüğü üçüncü parfümü olan Obsession For Men beni çok şaşırttı. Zaten böyle giderse “Ne varsa eskilerde var” sözünün doğru olduğunu kabullenmeye başlayacağım. Lafı uzatmadan ne demek istediğime geçeyim.

Obsession For Men odunsu-oryantal olarak sınıflandırılmış. Parfümümüzün başlangıcı biraz turunçgil ve bolca otsu (herbal denilen) notalar ile gerçekleşiyor. İlk anlarda 1980’li yılların bir kokusunu kullandığımı anlıyorum. Bu kısım çoğu kişi için “eski” gibi gelebilir. Evet kabul ediyorum ki günümüzün parfüm trendlerine pek benzemiyor. Ben eskiden ziyade “olgun” demeyi tercih ediyorum.

Bir süre sonra orta notalara geçiliyor. Aromatik otlara baharatlar ekleniyor. Ağırlık tarçın da diyebilirim. Bu kısımda parfüm hissedilir derecede tatlılaşıyor. Orta notalarını çok beğendim. Şık ve etkileyici.

Alt notalarında ise bu sefer devreye vanilya, biraz amber ve tatlı misk giriyor. Bu kısım da oldukça tatlı. Alt notalar da gayet başarılı. Yapaylık hissedilmeyen güzel bir son. Yani özetle: Aromatik otlar, baharatlar, vanilya ve misk. Bu elementler içinizi baymayan bir tatlılık ile harman edilmiş. Sonuç olarak çok güzel bir koku ortaya çıkmış. Bunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim.

Şuna emin olabilirsiniz ki şaşkınım. Calvin Klein markasından bu kadar başarılı bir parfüm beklemiyordum dersem yalan olmaz. Zengin, detaylı hatta seksi bir kokusu var Obsession For Men’in. Şimdi bu parfümün neden yıllardır “en çok satanlardan” olduğunu anlıyorum. Kokusu adeta zamana meydan okur gibi. Kimileri biraz “modası geçmiş” bulabilir. Ama bence yaşı 30’un üzerinde olan erkekler için denediğim en iyi seçeneklerden birisi.

1980’lerin sert ve giymesi zor klasiklerine (Chanel – Antaeus, YSL – Kouros, Azzaro Pour Homme vb.) bakarak bir çok kişinin rahatlıkla sevebileceği bir yapıda. Ayarında kullanılmış tatlılık, baharatlar ve aromatik otlar ile çok iyi kombine edilmiş. Anlaşılan Calvin Klein bu parfümün üzerinde oldukça çalışmış. Aceleye getirmemiş. Emek harcamış. Tabi ortaya da gayet güzel bir parfüm çıkmış. Ben genel olarak çok sevdim. Hatta genel karekter açısından biraz Caron – The Third Man’a benzettim. Özellikle alt notalarında. Acaba bir yıl önce çıkan The Third Men’den “esinlenme” söz konusu mu bilemiyorum. Ama 1986 yılındaki piyasaya sürülen Hermes – Bel Ami, Zino Davidoff ve Givenchy – Xeryus gibi dişli rakipleri olduğunu belirtmeliyim. Ayrıca Obsession For Men piyasaya çıkmasının bir yıl ertesinde 1987 yılında FIFI tarafından “En iyi parfüm” seçilmiş. Fena da bir seçim olmamış açıkçası. Parfümün yaratıcısı olarak Bob Slattery ismi görünüyor. Daha önce hiç duymadım ismini.

Kalıcılık olarak da gayet iyi bir yerde. Tenimde 12 saatten fazla rahatlıkla kokusunu alabiliyorum. Farkedilirliği fena değil. Sonbahar-kış mevsimi için daha uygun olacaktır. Benim tavsiyem 30-35 yaş üzeri erkeklerin kullanması. Genç arkadaşlar değerini pek bilemeyebilir.  

Artıları:
+ Orta ve alt notaları çok güzel.
+ Aromatik otlar, baharatlar ve vanilyanın çok güzel bir kombinasyonu.
+ Belli bir yaşın üzerindeki erkekler için mutlaka denenmesi gereken bir seçenek.

Eksileri:
- Başlangıcı herkesin hoşuna gidebilecek gibi değil.
- Genel yapı olarak çok “modern” bir kokusu yok.    

Koku Güzelliği:10/8   Kalıcılık:10/7   Farkedilirlik:10/7

91 yorum:

  1. Eşim yıllardır davidoff silver shadow kullanıyor ama değişiklik olsun istiyorum artık.kolay kolayda beğenmiyor açıkçası.Önce ben bu parfümü gidip koklamalıyım..Denemeye karar verdim,size güveniyorum.Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Valla ne yalan söyleyim bende şaşırdım bir ck parfümüne 8 puan vermen aklımın ucundan geçmezdi:)) Bu parfüme bi bakmalıyım.

    YanıtlaSil
  3. Limon çiçekleri,

    Eğer 30 yaş üzerindeyse eşiniz gayet iyi bir seçim olabilir. İnşallah beğenirsin.

    Volkan bende senin gibi düşünüyorum. Demek ki yazımın başında da dediğim gibi ön yargılı olmamak lazım.

    Her parfümü kendi içinde değerlendirmemiz daha doğru olur.

    YanıtlaSil
  4. ck nın eski kokuları hem özgün hem de doğaldır. Günümüze bakıp değerlendirmemek lazım. Eternity ve escape'de öyledir.

    YanıtlaSil
  5. meraba clinique happy for men kalıcılıgı nasıldr acaba avon full speed kullanan brinin begenme ihtimali yüksekmidir tsekkürler

    YanıtlaSil
  6. Calvin Kleın'lerin ne yeni nede eski kokularının özgün veya çokda kaliteli olduğunu düşünmüyorum.

    Bildiğim Calvin Kleinlere şöyle bir göz attığımda CK IN2U hem Him hemde yazlık versiyonu olan Heat serisi ancak lise öğrencilerini mutlu edecek kadar güzel parfümler

    Eterhnity'nin hem yeşili hemde Summer versiyonunu kullandım son derece basit, orjinal ve kaliteli bir parfümden daha ziyade birşeylerin çakması taklidi gibi duran dümdüz parfümler

    unisex parfüm bana çok anlmasız geldiğinden one'lerden hiç bahsetmek bile istemiyorum. Escape gelince kavun gibi kokmanın nesi ögünlükdür anlamadım.

    Obesion ise hiç bilmediğim bir koku. Harmanına bakıldığında belkide Calvin Kleın markasının en iyi harmanı demek mümkün. Ama dengesi nasıl bilemiyorum. Parfüm Merakı'nın övgülerine binaen denemeyi düşünüyorum. Ama çokda kaliteli bir şey ile karşılaşacağımı sanmıyorum :)

    Bence Calvin Klein ancak sınırlı sayıda parfüm kullanmış insanları yada parfüm pörtföyü Avon, Adidas, Hunca vs. tarzı markalar ile sınırlı arkadaşları mutlu edebilir diye düşünüyorum.

    Cem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle katılıyorum obsessionu tenzi ederek...

      Sil
  7. Benim tavsiyem 30-35 yaş üzeri erkeklerin kullanması. Genç arkadaşlar değerini pek bilemeyebilir.
    Herşeyi özetlemişin :)

    YanıtlaSil
  8. Valla cem aslında bende senin gibi düşünüyorum ck parfümlerinin hepsini kullanmış biri olarak obsession hariç Contradiction for men ve crave yeri ayrıdır bende gerçi crave üretimden kalktı((:

    YanıtlaSil
  9. tam vedat milor tarzında bir inceleme olmuş :)
    yazıyı okuyunca "mutlaka denemem lazım bu kokuyu" dedim kendi kendime. kaldiki bahsi geçen notalarla ilgili en ufak bir fikrim dahi yok :) (tarçın ve vanilya hariç tabiiki)
    artık ne kadar iyi (iştah açıcı!) bir inceleme yazıya döktüyseniz...:) benzer bir tadı The Third Man incelemesinde yakalamıştım en son,genel beğenime uygun olması sebebiylede.

    YanıtlaSil
  10. Gerçektan tam 30 yaş üstü parfüm, diğer notaları pek seçemesemde özellikle karanfili çok hissediyorum. bu arada koku çok kaliteli

    YanıtlaSil
  11. merhaba, birde Ck Escape alabilirmiyiz? :) kolay gelsin. Cenk

    YanıtlaSil
  12. Merhabalar bugün sizin yorumlarınızı okuduktan sonra kendi kendime şöyle dedim bir insan parfümler onusunda bu kadar çok yazı yazabilecek kadar bilgi ve donanımı varsa eminim ki verdiği puanlarında geçerliliği vardır. Diye düşünerek hiç denemeden be 38 yaşında biri olarak ck parfümünden sipariş verdim ve kullanıdıktan sonra size yorumlarımı bildireceğim
    iyi çalışmalar,

    YanıtlaSil
  13. cheapsten 15 ml sipariş ettim dün elime ulaştı gayet güzel sıcak bir oryantal.Ben beğendim sonbahar-kış için çok iyi bir seçim tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Metin kardeş gümrüğe takılmadımı parfüm?

      Sil
    2. Takılmadı kardeş 1 haftada geldi. 15 ml olduğundan kutusu kibrit kutusundan birazcık büyük. Ufak tefek şeylere ses çıkartmıyorlar anlaşılan.

      Sil
  14. Sevgili PARFÜM MERAKI..cK.OBSESSION EDP var..bu erkek mi acaba biliyormusun?herhangi ibare yokta..bakarmısın..düşünüyorum bunu..gerçi EDT si içinde sen gayet memnun edici olduğunu yazmışssın ama..http://www.bambigo.com/Urun/CK-OBSESSION-EDP-100-ML-pmu36.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Verdiğin linkteki kadın versiyonu zett. Erkek versiyonu sadece EDT olarak üretiliyor.

      Sil
  15. edt sini alayımmı dostum?pek içimi gıcıklar oldu yav:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence çok güzel bir arkadaş. Ama yine de denemen daha iyi olacaktır almadan önce. Biraz 30 yaş ve üzerini hedefliyor gibi.

      Sil
    2. obsession alınmaz mı hiç? Ayıpsın. Kadınını denedin mi parfüm merakı, o da dehşet bir şeydir tahminimce...

      Sil
    3. Yok kadın versiyonunu denemedim. Ama kadın parfümü klasiklerinden birisi Obsession Woman. Denemek lazım aslında.

      Sil
    4. a hakikaten,bir Obsessıon sever olarak kadınınıda çok merak ettim şimdi..acaba kokuda benzelik durumu varmıdır ki? Parfüm Merakı Bunu da dene kırma bizi:)

      Sil
  16. TAM İSABET ..ZETT:34 :))

    YanıtlaSil
  17. sonuda aldım bu arkadaşı..gayet güzel sağlam oturaklı tatlı çok farkedilir çok kalıcı vede hikayesi olan (nota geçişleri)kaliteli koku..PARFÜM MERAKI na teşekkür ederim böyle bir arkadaşı tanımama vesile olduğu için..şunu söylemeliyim tamda kokunun incelemesinde anlattığı karaktere tamamen sahip koku;çok doğru anlatım yapmış..PARFÜM MERAKI na daima güveniyorum..onun sayesinde denemeden kör alışı sahip olduğum ve hiç pişman olmadığım 3.parfümüm bu..Sevgiler iyi dostum...

    YanıtlaSil
  18. Ben açılışta şekerli tarçın kokusu aldım. sadece bu kadar :) Maalesef benim tenimde çok farkedilir olmadı. Ayrıca kalıcılığı da biraz düşük.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet o bende de oldu. 20 dk dır üstümde ama sanki uctu gitti

      Sil
  19. Bu arada yeni parfümüm Eau Sauvage Parfum By Dior yolda:). Yarın elime ulaşacak, nette çok olumlu yorumlar var hakkında. Sizin de bu parfüm hakkındaki yorumunuzu bekliyorum Raşit Bey.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Peki parfüm nasıl, beğendinmi?

      Sil
    2. Parfümü beğendim. Açılış koyu bir turunçgil. Ben pek nota yorumlamayı beceremem gerçi :) zaman geçtikçe tütsümsü reçine gibi kokuyor. ama çok hoş. ben eski tarz ağır parfümlerden hoşlandığım için kokusunu çok sevdim. üstelik kalıcılığı tenimde gayet iyi oldu. özetle parasını hakeden bir ürün olmuş.

      Sil
    3. Teşekkür ederim.

      Sil
  20. Kouros, kalıcılık ve fark edilirlik nasıl? Eau Sauvage sevilmez mi ya! Takım elbise kokusudur. Seksi, klas...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kalıcılığı benim tenimde iyiydi. şmdiye kadar aldığım bir çok parfümde aqua fahrenheit ve kouros fraicheur ile birlikte en kalıcı parfümlerden biri oldu. dediğiniz gibi tam takım elbise kokusu. ama farkedilirlik konusunda fikir yürütecek kadar denemedim. bir kaç kere daha kullanmam gerekiyor. :)

      Sil
  21. eu sauvage extreme eu de parfum denedin mi modern talking

    YanıtlaSil
  22. Modern Talking ve FTHYRTTS bence doğru soruyu sormadınız.

    Asıl soru aynı ismi taşıyan parfüm klasiklerinden olan Eau Sauvage'a benziyor mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orjinal eau sauvage un, parfüm şeklinde çıkmasını beklemeyin.orjinali turinçgil temalı, parfüm versiyonu koyu vetiver bazlı.

      Sil
  23. O da doğru, ben EDP versiyonlarına her zaman kuşku ile yaklaşıyorum erkek parfümlerinde. Çoğunlukla EDT'nin yanından bile geçmiyorlar. Ancak Eau Sauvage de çok silik bir kokudur, fark edilmez. EDP almaktan başka yol yok. Denemedim FTHYRTTS. Ancak EDT'nin kokusunu iyi biliyorum. Parfümü de çok farklı değildir herhalde.

    YanıtlaSil
  24. erkek EDP ler gerçekten de kuşku ile bakmakta fayda var.daha kalıcı ve yoğun olması gerekirken isteğim memnuniyeti şimdiye kadar sağlayamadı.
    -türkiye deki satış danışmanların çok yetersiz olduğunu düşünüyorum.MOdern tüketim kültürünün bir parçası olarak piyasa parfümlerini lanse ediyorlar.
    -

    YanıtlaSil
  25. Calvin Klein lansmanını yaptığı liseli genç ergen piyasa parfümü son sürüm 'ENCOUNTER' ın incelemesini bekliyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir inceleme olmamakla birlikte; üç günlük kullanım sonrasında diyebileceğim...
      Uzun süre ıslak kalmış, cıvımış, kalitesiz bir sabun kokusu hissiyatını verdi encounter bana.
      Cılız, çekici bir tarafı olmayan, sabun gibi desem de temizlik hissiyatı dahi veremeyen, kişiliksiz bir koku gibiydi.
      Buna rağmen o bitik haliyle bile başımı ağrıtmayı nasıl başardı halen anlayamadım. Bu yönüyle takdire şayandır kendisi. Tebrik ediyorum.

      Sil
  26. Escape istiyoruz ck nın en iyi kokularından kimine göre :))

    YanıtlaSil
  27. Ne Encounter ne de Escape elimde yok. Olsa da yazsam keşke :))

    YanıtlaSil
  28. cK ın en kaliteli kokusu bana ve çoğu parfüm sever e göre OBSESSION dur,nokta:)edinmeyi düşünen arkadaşlara tavsiyemdir,forum haberde bir arkadaş satıyor,parfüm merakınında tanıdığı benimde alışveriş yaptığım çok güvenilir bir parfüm sever var ve çokta uygun fiyata veriyor,bende koca şişesi olmasydı Obsession u hiç kaçırmazdım açıkçası, bu fiyata ben göremedim başka ,buradaki arkadaşlara da böyle bir faydam olsun..
    http://forum.donanimhaber.com/m_51407371/mpage_1/key_/tm.htm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neresi avantajlı arkadaşım. ben daha ucuza alırım aynı parfumu. 85 TL tester kutu diyo. Girin bakın fragrancex.com adresinde tester kaç para? durun zahmet etmeyin ben yazayım 32 $ yani 57 lira. Biraz beklersiniz gelmesini ama 30 TL ye yakın bir fark ile kurtarırsınız hem de adrese teslim. Benden söylemesi bu siteye bakmadan piyasayı tartmayın. Getirtemeyene ben söylerim ayrıca. Kadir.

      Sil
    2. Zett burası ilan verip reklam yapıp insanlara parfüm satma yeri değil
      Ayrıca İran'daki ürünün fiyatıda adsızın dediği gibi hiç uygun değil.

      Sil
    3. Evet bende baktim 32 dolar ,siparis olusturmak istedim 16dolarda nakliye ekledi..ee noldu simdi..32 dolar yetmedi Kadircigm..Benim satma gibi bir derdim yok ,uygun buldum paylastim,niyeti olana faydam olur diye.yoksa ben adsizlardan cok dahaiyi bilirim buranin nasil bir yer oldugunu

      Sil
    4. Yaa Zett kardeşim hemen kızmışsın. Evet ben de dikket ettim biraz kızılacak bir tarzda yazmışım. Senin satmak gibi bir gayen olmadığına adım gibi eminim ama çok uygun kaçırmazdım deyince de insanlar biraz yanlış yönlendirilmiş olmuyor mu? Ayrıca 16$ kargo diye birşey yok. İkiparfum free69 kodu ve free shipping özetle bedava kargo 69$ üstüne. Bu arada ikinci adsız ben değilim, ben yorumlara ismimi iliştiririm. Gizli kimlikler arkasından konuuşmam, Sevgiler, Kadir.

      Sil
  29. Zett ck nın son kokusu encounter i denedinmi ??

    YanıtlaSil
  30. ENCOUNTER son gözbebeği calvin klein in içerisinde ROM var.Parfüm uzmanıyım diyen şahsiyet ilk kez bir parfümde ROM kullanıldığı söyledi.Bende guerlain homme da daha önceden kullanıldığını söyledim.Bilmiyordu öğrendi garibim.şU PARFÜM uzmanlarına bayılıyorum :-)

    YanıtlaSil
  31. Luca TURİN'in kitabında kaç yıldız verilmiş Obsession'a?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Obsession For Men'e beş üzerinden üç yıldız verilmiş. Biraz kıt kullanmış notu Luca Turin anlaşılan.

      Sil
  32. Obsession hayranlarına müjde yeni kokusu geliyor
    http://ckle.in/Zao1AT

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hımm, çok merak ettim doğrusu. Bence her şeyin klasiği daha güzeldir.

      Sil
  33. uzun zamandır nette parfum yorumlarından baska birsey okumaz oldum,dolayısıyla pek cok parfum almaya başladım.Obsession da bunlardan biri.kaliteli güzel bir koku.yorumuna katılıyorum parfum merakı. aldıgım kokuların yanına Minotaure Paloma Picasso testerı geldi.Cok kalıcı, dip notasında vanilya olan cok güzel bir parfum bence.sen ne düşünüyorsun,denediniz mi daha önce?Güzel yorumlar yaparsan paraya kıyıp kış için alıcam)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne yazık ki Paloma Picasso'yu denemedim. Onun için bir şey söylemem doğru olmaz. Zaten parfümün deneme boyu varmış elinde. 1-2 defa deneyip kararını verebilirsin. Benim söylememden daha garantili bir yol kendi hislerine güvenmen :)

      Sil
    2. Bana su an kullanabilecegim guzel bir koku onerirmisin rasit. Dior intense ve obsession men su an mevcut bende.

      Sil
    3. Utku bizim parfüm forumuna hala üye olmadın mı sen :) Bu tür parfüm isteklerini artık orada sorarsak, başka arkadaşlarında fikirlerini öğrenmiş olursun.

      Adresimiz şu: http://parfummerakiforumu.blogspot.com/

      Sil
  34. hoş bir koku avrupadan aldım ucuza mal oldu,kalıcı,tene yakışıyor 32-25 yaş için ideal,azzaro tarzı bir kokusu benim kendi görüşüm bu elbisede güzel kalıyor kokusu uzun süreli saygılar

    YanıtlaSil
  35. Daha önce dolumunu kullanmıstım. Çok hoşuma gitmistı.kalıcı, yogun ve farkedilirdi. Orjinal obs.night var ama o da tam tersi. Dün orj.125ml obsesion men aldım 20dk dır tenimde ama sanki yogun degil ve farkedilirlik yok gibi. Bilegime 3 fis atmama ragmen çok az alıyorum bu kokuyu. Bu arada yaşım 26 :-)

    YanıtlaSil
  36. Utku,sendeki obsessıon ya sahte yada senin burunda sorun var,etrafındaki insanlar da mı almıyor ?Hemde bu havada sıkmışssın canavar gibi kokuyu,hayret:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ZETT,Serge lutens CHERGUİ hangi siteden almıştın.

      Sil
    2. @zett. Sahte olmasina imkan yok. Tekin acardan aldim. Parfumden anliyirum. Koku cok guzel ama ben hic kokmuyor demedim. Baskin almiyorjm dedim. Ara ara bilegimi kokladigimda hafif aliyodum kokuyu. İnsanlarin bi tepkisi ile karsilasmadim henuz :-) bu arada sahte olmasina imkan yok. Zaten parfumun orjinali bile nadir bulunurken ve o kadar piyasa parfumu varken bunu cakmazlar sanirim. Zaten hic cakmacida gormedim bunu :-)

      Sil
  37. Şu an bileğimde eser yok :-) boynumda nasıl acaba.

    YanıtlaSil
  38. Laura Biagiotti Roma Uomo diye bi koku buldum, nette güzel yorumlar var. yorumlamayı düşünüyor musunuz bunu da?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Roma Uomo ülkemizde de bir aralar epey popülerdi. Ama elimde yok ne yazık ki. Onun için kısa zamanda yazmam mümkün görünmüyor.

      Sil
    2. Sevgi P.M. Oryantalcisin tatlı oryantalizmcisin:))biliyoruz..Soru net:Hdp 114 mü,Ck obsessıon mu?(Fiyat/performansı kaale almadan)

      Sil
    3. Ambre 114 bir parça daha ağır basar bence. Fakat Obsession'da yabana atılacak parfüm değil.

      Sil
  39. Slm parfüm merakı.Blogunuz merak ve ilgiyle takip ediyorum.Sayenizde güzel kokuların tutkulu bir takipcisiyim.Bende kendi kokumu arıyorum.Bunu icin bir çok limana uğradım.Bugünde burdaki yorumunuzdan yola çıkarak obsession aldım.Denemedn aldım çünkü magzalarda bulamıyoruz.Siparişim elime ulaştı ama henüz jiletinini bile acmadım .Çünkü aldıgım parfümün üretim tarihini merak edip bu nasıl sorgulatılır diye nette ufak bir araştırma yaptım ve http://checkcosmetic.net/ diye bir site buldum.Parfümün üzerinde ki barkod kodunu bu sitedeki arama yerine yazıp arattım.Parfüm 2010 tarihli gözüküyor.Hemen aldığım siteye email attım,gönderdiğiniz parfüm 2010 gözüküyor ve neredeyse 2014 yılına girecez bu parfümün raf ömrü çoktan bitmiş dedim.onlarda cevaben aynen aktarıyorum''Sitemiz üzerinde satışa sunulan ürünlerin tamamı %100 orjinaldir.Parfüm tedariği konusunda destek aldığımız firma Türkiye genelinde birçok mağazaya ve internet sitesine ürün gönderimi sağlamaktadır. Parfümlerin üretim tarihlerini hiçbir ithalatçı firma , site ile paylaşmamaktadır.Kontrol gerçekleştirdiğiniz sitelerin yasal bir geçerliliği bulunmamaktadır.'' diye karşılık yazdılar.Bende sordum tabi peki rsmi olarak nerden ögrenecez dedim.Cevaben''Tarafınıza belirtmiş olduğumuz gibi parfümlerin üretim tarihlerini hiçbir ithalatçı firma paylaşmamaktadır.''diye karşılık yazdılar.
    Sence ne yapmalıyım.Bunların verdiği bilgiye güvenmelimiyim yoksa o sitenin buludğu tarihe mi inanmalıyım.Parfüm hala jiletininde duruyor.olurda içime sinmezse iade etmesi kolay olsun diye acmadım bile.Ama açmak için canda atıyorum.Çünkü kokusunu cok merak ediyorum.Degerli yorumlarını bekliyorum.Saygılar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar,

      Bahsettiğiniz checkcosmetic.net sitesi en bilinen parfüm tarih kontrol sitesi. Genellikle sonuçlar doğru çıkıyor. Fakat zaman zaman yanlış sonuçlar çıktığına dair şikayetlerde var siteden. Yani tam anlamıyla güvenilir bir site mi tartışılır.

      2010 yılı üretimi olması o kadar da önemli değil. Eğer iyi koşullarda saklanmışsa bir parfüm 5 hatta 10 yıl bozulmadan durabilir. Belki daha da fazla.

      İade et yada etme gibi bir şey söylemem pek doğru olmaz. Parfümü açıp koklamadan nasıl durumda olduğunu bilmek imkansız. Onun için seçim senin...

      Sil
  40. parfümü çıkardım ve denedim.Bozulmuş hissini uyandıracak bir şey hissetmedim yani her şey normal gibi duruyor.Kokuya da gelince,koku gerçekten belli bir yaş ve mevsim isteyen koku.Yani sıcak yaz günlerinin kokusu degil birkere.Başlangıcı herkesin sevebileceği türdende değil ama parfümde kaliteyi gercekten hissediyorsun.Aldığıma memnunum erkeksi yapısı hoşuma gitti.

    YanıtlaSil
  41. çok hoş bi kokusu var her erkeğin kesinlikle denemesi lazım.

    YanıtlaSil
  42. Calvin Klein Obsession Night For Men birde bu çeşiti var,bu nasıl acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben kullanıyorum. Armut temalı bir bergamut kokusu.

      Sil
    2. Evet Canik tam senlikmiş,Armut var ya içinde,tam örtüşmüş:))

      Sil
    3. Neyse, senin cewabını verdim nasılsa :-)

      Sil
  43. Kullandıkça daha çok sevdiğim ve değerini daha iyi anladığım parfüm. Reformulasyon geçirmiş hali bile bu kadar etkileyiciyken kim bilir vintage hali nasıldı! Orta yaşlara girecek bir adamın(kendim ve genel) en iyi dostlarından biri olacağı aşikar gibi gözüküyor.

    YanıtlaSil
  44. Edp si cok hosuma gitti.alsam cok mu kadinsi olur acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. EDP derken Obsession'u kadın versiyonundan bahsediyorsun sanırım. Elimde var Obsession kadın versiyonu ama henüz denemedim. Önemli bir klasik kadın versiyonu.

      Sil
  45. Aynen ustad kadin versiyonundan bahsediyorum..gerci satici arkadas edp olaninda erkek oldugunu israrla soyleyip satmaya kalksada almaya cesaret edemedim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. EDP olanı kadın versiyonu. Satıcı arkadaş biraz uydurmuş açıkçası :)

      Bu arada merak edip bugün kullandım Obsession'un kadın versiyonunu. Gayet güzel buldum. Bence erkekler rahatlıkla kullanabilir.

      Sil
  46. bu parfümü sırf rafta 1 adet kalmış olduğu için tekin acar da test etmiştim..sıktığım anda öyle sert ve kolonyamsı geldi ki aman evlerden ırak diyerek uzaklaştım ordan..sonra avm de gezerken yanımdan biri geçiyo acayip bi parfüm,diyorum millette ne parfümler var,sonra öbürü geçiyo onda da aynı koku..ülen bu koku nerden geliyo derken koluma sıkılan tester aklıma geldi..kokladım valla o..hemen döndüm fiyatını sordum, 125 lik 190 tl dediler..çok yaşa sağol diyerek tekrar kaçtım..eve geldim internette 110tl ye buldum..tabi bunun da kesin metehanın ki gibi üretim tarihi geridir ama gene de alacağım..yolda belde 1 milyon koklamaktan tinerciye döndüğüm için kafaya koydum bu parfümü..maksat millet özgün bir kokuyla tanışsın..

    YanıtlaSil
  47. tekrar yazmak istedim. parfümü aldım ve 2 haftadır kullanıyorum. şunu anladım ki tam zamanında almışım. yani tam bir kış kokusu. ya da serin havaların desem daha doğru olur. çünkü alt notlarda vanilya baskın olduğu için sıcakta bayabiliyor. açılışı turunçgille başlıyor. ilk denediğimde biraz ağır kaçmıştı fakat sonra alıştım. sağlam bi turunçgil, arkasından nasıl güçlü bir koku geleceğinin sinyalini veriyor adeta. tarçın açılışta hemen kendini gösteriyor, ben geliyorum diye. ki çok severim parfümde tarçın, karanfil, gül, sedir gibi kokuları. harmanı gayet doğal ve nota geçişlerini rahatlıkla hissedebiliyorsunuz. yapay kesinlikle değil. ve son olarak tatlı ama baymayan vanilyayla tenden ayrılıyor. küçük bir not: bu zaman dilimi yaklaşık 9-10 saat. evet çok şaşırtıcı ama ck gibi bir markanı hem de edt versiyonun tende bu kadar kalması büyük başarı. ve en güzel tarafı fiyatının çok uygun olması. ben 125 ml yi 95 tl ye aldım. bence böyle bir parfüm için bu fiyat bedava.

    YanıtlaSil
  48. Hangisini tercih etmeliyim sizce. Bütçe kısıtlı her ikisini de alamam. Yaş 35 :)

    Calvin Klein – Obsession

    Caron - Caron Pour Un Homme

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. http://parfummerakiforumu.blogspot.com adresindeki parfüm forumumuzu takip ederseniz, orada bütün sorularınızın cevapalarını bulabilirsiniz :)

      Sil
    2. Seçimimi obsession'dan yana yaptım. İlk izlenimim olumlu ama şimdilik aldığım en baskın koku tatlı ve yoğun tarçın kokusu. checkcosmetic 3 mart 2012 üretildiğini söylüyor. Soğuk havada içimi ısıttı valla :)

      Sil
  49. Evet koku kaliteli ama ben hiç beğenmedim.Beğenenlere saygı duymakla beraber kokuyu hacı yağı listeme ekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. istanbul'da mısınız koku duruyor mu acaba? e-posta adresinizi bırakırsanız satın alabilirim.

      Sil
  50. Arkadaşlar merhaba.Ben dansa uyacak, cazibeli bir koku istiyorum.Ne önerirsiniz?Teşekkürler

    YanıtlaSil
  51. Bu parfümü hiç bir yerde bulamadım, galiba üretimden kalkmış...

    YanıtlaSil
  52. Kesinlikle harika bir parfüm parfüm merakının yorumunu okuyup kör alışı yaptım iyiki almışım parfüm gerçekten kaliteli bir parfüm.
    Bazı arkadaşlar hacı yağı gibi yazmışlar evet ilk aldığımda banada öyle geldi keşke almasaydım dedim ama parfümü 2 nci defa sıkınca her notanın bir şölen havası yaratığını görünce anlıyorsunuz ne kadar kaliteli bir parfüm aldığınızı ve kalıcılık ve farkedilirlik çok iyi.
    Kaliteli bir parfüm isterseniz rahatlıkla alabilirsiniz.

    YanıtlaSil