29 Ocak 2012 Pazar

Tom Ford – Black Orchid (2006)


Tom Ford – Black Orchid (2006) Markanın ilk parfümü.

Tom Ford ismini duyunca aklınıza ne geliyor? Benim aklıma özellikle son yıllarda artık bir çok kadının kullandığı o kocaman ve suratın yarısını kaplayan güneş gözlükleri geliyor. Peki kim bu adam?

Karşımızda Amerikan moda endüstrisinin en önemli isimlerinden birisi var. 1961 yılında Amerika'nın Teksas eyaletinde doğan Tom Ford, kariyeri başarılarla dolu birisi dersem yanlış olmaz sanırım. Önce Perry Ellis markasında çalışmış. Ardından da Gucci ve Yves Saint Laurent gibi dünyanın en büyük markalarında yöneticilik yapmış. Burada sayamacağım onlarca ödül almış. Başarıları arasında neredeyse batacak hale gelen Gucci'yi ayağa kaldırıp eski günlerine taşımak, kendi markasını kurup çok kısa zamanda kara geçirmek, güneş gözlüğü koleksiyonu ile dünya sosyetesinin oldukça ilgisini çekmek de sayılabilir. 2005 yılında ise kendi ismiyle markasını kurar. Başarılarını artık kendi ismiyle dünyaya sunmaya başlar. İyiki de böyle bir karar vermiş.

Böylesine başarılı bir modacının parfüm piyasasına el atmaması beklenemezdi. Bugün inceleyeceğim Black Orchid markanın ilk parfümü. Ayrıca en çok satan ve üzerinde en çok konuşulan kokusu da diyebilirim. 2007 yılından itibaren "Private Blend" isimli bir seri çıkardı Tom Ford. Black Orchid bu seriye mensup değil. Tamamen bağımsız bir parfüm.


Siyah Orkide. Bir parfümün ismi bu kadar ilginç ise kokusu kimbilir nasıldır diye düşünmeden edemiyorum. Orkideler narin, cazip güzellikte, egzotik görünüşlü çiçekler. Dünyanın en kıymetli çiçeklerinin başında yer alıyormuş. Hele ki 20.000'den fazla çeşidinin olduğunu öğrendiğimde ise ne düşüneceğimi bilemedim. Acaba Black Orchid bu 20.000 çeşidin hangisine tam anlamıyla benziyor. Kim bilir...

Black Orchid, oryantal-çiçeksi olarak sınıflandırılmış. İlk sıkıldığında biraz turunçgil ile birlikte meyveler sizi karşılıyor. Fakat çok tatlı meyvelerden bahsediyorum. Neredeyse şekerli denebilecek kadar bir tatlılık var başlangıçta. Orta notalardan itibaren bu tatlılık neyseki biraz azalıyor. Bu kısımda meyvelere çiçekler ekleniyor. Bu kısım daha sevilesi. Son olarak da silhat, meyveler ve amber ile tenden ayrılıyor. Yani özetle bolca meyveler ve çiçeklerden oluşuyor diyebilirim genel yapısı.


Tom Ford'un kendi sitesinde parfümleri Black Orchid'i şöyle tanımlamışlar: " Tom Ford hiçbirşeyin "ulaşılamaz" kadar cezbedici olamayacağına inanır. Black Orchid, Tom Ford'u, zor bulunurluğunun kazancı, keşfi ve şık melezliği ile yeni bir parfüm yaratmasına ilham olmuştur. Bu lüks ve şehvetli parfüm, tenin doğal kokusunu arttıran, geçmiş zamanların ikonik kokularını çağırır. Zengin koyu notaları ile ve siyah orkidenin iksiri ve ihtiraslı ağaçların cazibesi ile, Tom Ford - Black Orchid, modern ve zamansız bir parfümdür."

Şimdi öncelikle şunu belirteyim ki gerek ismindeki gerekse şişesindeki “siyah” vurgusunu pek anlayamadım. Çünkü genellikle parfümlerdeki bu “siyah” vurgusu karanlık, derin, koyu veya gizemli parfümler için yapılıyor. Fakat Black Orchid bence gayet açık, basit ve anlaşılabilir bir parfüm. Hatta zaman zaman yumuşak ve ferah sayılabilecek kadar. Bende ilk önyargımı burada yaşadım. Daha koyu ve derin bir koku beklerken çiçeksi-meyveli bir yapı ile karşılaştım. Meyve derken sanki şeftalimsi, böğürtlenimsi, tropikal meyvelerden bahsediyorum. Hatta bence Black Orchid ismindeki çiçeksi çağrışımdan ziyade “meyveli” bir kokuya sahip. Yani ana gövdeyi meyveler oluşturuyor. Çiçekler ise geri planda diyebilirim.


İlk çıktığından beri her yerde ismi geçen ve çok satan bir parfüm Black Orchid. Bunun sebebi nedir diye düşünüyorum. Bir kere kokusu günümüzün modern parfüm trendlerine çok yakın. Tercih sebeplerinden en önemlisi bu olmalı. İkinci olarak yine modern parfümlerdeki “tatlılık kullanımı” burada da mevcut. Hatta açılışı biraz fazla şekerli. Böylesi kokuları sevmeyenlerin pek hoşlanacağı tarzda değil. Üçüncü olarak da kabul etmeliyim ki cazibeli ve seksi bir kokusu var.

Bence bu parfüm günlük hayatta yada ofis kullanımına uygun değil. Arkadaşlarla hafta sonunda mağazaları gezerken kullanmak pek iyi bir fikir olmayabilir. Daha özel anlar için saklanmalı. Belki şık bir restorantta sevgili ile gidilen akşam yemeği için. Yada lüks bir gece kulübünde diğer kadınları kıskandırmak için. Çünkü şuna emin olabilirsiniz ki Black Orchid geçtiği yerde iz bırakan parfümlerden. Bu anlamda bana Christian Dior yada Gucci'nin kadın parfümlerini anımsatıyor. Hatta onlara rakip olması için tasarlandığını düşünüyorum. Bu parfüm ile bir mekana girdiğinizde muhtemelen suratlar ister istemez "bu gelen koku da ne" diyerekten size dönecektir. Adeta "ben burdayım ve rekabete hazırım" mesajı veriyor Black Orchid. Yoğun ve kendinden emin tarzıyla sizin en büyük yardımcınız olabilir.


İyide bu parfümün beğenmediğin yönleri yok mu diyebilirsiniz. Olmaz mı. Birincisi başlangıcını pek sevmedim. Ayarı biraz kaçmış şekerli meyveler rahatsız etti beni. Ki tatlı parfümleri sevmeme rağmen. İkinci olarak başından sonuna kadar hiç değişmeyen kokusu hayal kırıklığı yaratıyor. Hiçbir sürpriz yok. İlginçlik yok. Çok düz çizgide ilerliyor. Böylesine iddialı ve yüksek fiyatlara satılan bir parfümün biraz daha detaylı olması gerekmez mi? Bu durumu Tom Ford’un Estee Lauder ile yaptığı ortaklığa bağlıyorum. Böylesi büyük şirketlerin eline geçen parfüm sektörü artık birbirinin aynı kokular üretmeye devam edecek gibi görünüyor.

Son olarak diyebilirim ki Black Orchid beni çok etkileyemedi. Kendimden geçiremedi. O yüksek kalite beklentimi karşılayamadı. Biraz fazla abartılmış olduğunu düşünüyorum. Yine de karar sizin.

Diğer bir konuda kadın parfümü olarak çıkarılması. Okuduğum kadarıyla bu parfümün çok fazla erkek seveni ve kullananı varmış. Hatta Tom Ford’un bu parfümü unisex olarak satacağına dair dedikodular var. Aslına bakılırsa bana kadın kullanımına daha yakın geldi. Ama bir erkek kullanabilrmi derseniz tabiki kullanabilir. Eğer kokusunu beğenseydim bende kullanabilirdim. O anlamda benim kafamda bir soru işareti yok.


Black Orchid Eau de Parfum (EDP) olarak piyasaya sunulmuş. Kalıcılığı fena değil. Ama harika da değil. Farkedilirliği başlarda gayet yüksek. Sonradan normale dönüyor. Dozunu iyi ayarlamak suretiyle sıcak yaz günleri dışında her zaman kullanılabilir. Hatta serin yaz akşamları için bile uygun olacaktır.

Artıları:
+ Günümüzün modern meyveli-çiçeksi kombinasyonlarına bir örnek.
+ Eğer parfümde meyve kullanımını seviyorsanız mutlaka deneyin.
+ Farkedilirliği fena değil.     

Eksileri:
- Başlangıcı fazla şekerli. Biraz rahatsız edici.
- Neredeyse hiç değişmeyen düz kokusu garibime gitti.
- Yüksek fiyatı.

Koku Güzelliği:10/7

203 yorum:

  1. tom ford italyan patentli bir marka diye biliyorum girdiğim kozmetikçilerde de sormustum hatta..yanlısınız olmasın!!

    YanıtlaSil
  2. tOM fORD amerikalı, o konuda bir karışıklık yok. marka konusunuda haklı olabilirsiniz, gucci falan?
    tom fordun yeteneği muazzam bu arada, özelikle "a single man" filmini izledikten sonra, etrafta gördüğüm tom ford imzalı ürünlere daha bir dikkatli bakar oldum, ki piyasada dolanan o koca koca arı maya gözlüklerinin en şık tasarımlı olanlarıda bu adamın elinden çıkanlar. gözlüğe bile bir şekilde detaylarında orjinallik, güzellik katıyor.

    YanıtlaSil
  3. Benim bu markada tom ford extrame ilgimi çekiyo bakmak nasip olmadı içeriği baya değişik notalardan oluşuo..

    YanıtlaSil
  4. Adsız, ha Amerikalı ha İtalyan. Ne farkeder ki :)

    Biz parfüme odaklanalım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. olur mu canım hiç çok farkeder yani şahsen benim için ciddi anlamda farkeder..çünkü benim için gercek anlamda parfum üreten 2 ülke vardır fransa ve italya..tom ford amerikalı olabilir ama bu marka eminim italian patentli hatta italian cypress diye bir parfümü dahi vardır ve hatta bir kaç gözlüğünde dikkat ettim italian design yazıyodu..bu arada tom ford un bir parfumu var ki yuzlerce parfum denemiş biri olarak o parfum uzak ara benim kokladıgım yaratılmış en muthıs kokuydu ama hangisi oldugunu soylemem :) hatta o kadar guzel bir koku ki ne zaman koklasam koku bir katilin hikayesi adlı film aklıma geliyor hani eleman bole mendile parfum dokup sallıyo ya mıllet hepsi ucuyo o biçim :) işte o sahne aklıma geliyo hep oyle bir koku işte..ama malesef tom fordun parfumleri turkiyede cok pahalı 350-400 tl arası...

      Sil
    2. tuscan leather'dir o koku bence ;)

      Sil
  5. Merhaba, ben de uzun zamandır bekliyordum TOM FORD parfümleri ne zaman yorumlanacak diye. Teşekkürler yorumun için. İki sorum var, bu parfümü bir erkek kullanabilir demişsiniz. Gerçekten de bunun bir kadın parfümü olduğunu sezenler çıkmaz mı? İkincisi de ASIL TOM FORD MEN'i merak ediyorum. Onu denediniz mi?

    YanıtlaSil
  6. Black Orchid hafiften kadınsı yönü ağır basan bir yapıda. Ama bence erkekler de rahatlıkla kullanabilir. Eğer bu durumdan rahatsız olacak gibiyseniz almasanız sizin için daha iyi olabilir.

    Tom Ford Men benimde ilgimi çekiyor. Ama bir türlü ulaşmak kısmet olmadı. Yani deneyemedim henüz.

    YanıtlaSil
  7. Sevgili parfüm merakı,
    Aslında bir parfümün düz yapıda ilerlemesi onun başarısız olduğunu göstermez.Buna örnek çok güzel parfümler var hatta bazıları efsane.Önemli olan notaların sırıtmadan kaynaşması.Tabi bu benim fikrim.Black Orchid'i 3 yıldır ara ara kullanıyorum ve kalıcılık konusunda hiç sıkıntı yaşamadım.Benim tenimde odunsu notaları, özellikle tütsü daha ön plana çıkıyor.Yani yine ten kimyası :)

    YanıtlaSil
  8. Değerli monsieur,

    Bir süredir görüşemiyoruz :)

    Bu konuda sana katılamayacağım. Eğer 25-30 TL'lik Adidas yada Caldion markalı bir parfümden bahsediyorsak tabiki durum farklı.

    Fakat dünya çapında bir markanın çok yüksek fiyatlara satılan ve iddialı parfümleri söz konusu ise biraz daha derinlik, ilginçlik yada zengin harmana sahip olması gerekir. Yoksa ucuz market parfümlerinden bu parfümleri ayıran ne gibi kıstaslar olabilir.

    30 dolara satılan Caron - The Third Men, 60 dolara satılan Black Orchide büyük fark atar bana göre.

    Kalıcılık ise bana çok soruluyor. Benim tenim biraz kuru olduğu için parfümler çok kalıcı olmuyor. Verdiğim notlara bu pencereden bakılırsa daha doğru olur. Sözüm sana değil bu arada :)

    YanıtlaSil
  9. PARFÜM MERAKI!! BANA 300 TL BORÇLUSUN!!
    Yav, batırdın beni... Senin yorumlarını okuduktan sonra gaza gelip parfüm alıyorum. Bir de mahrumiyet bölgesinde kendimi biraz olsun mutlu etmeye çalışıyorum, sen de işin tuzu biberi oluyorsun. Dayanamadım dostum, BLACK ORCHID siparişi verdim. Gelir gelmez yorumumu yazarım. Beni en çok etkileyen şey şu cümlelerin oldu:

    "Bu parfüm ile bir mekana girdiğinizde muhtemelen suratlar ister istemez "bu gelen koku da ne" diyerekten size dönecektir. Adeta "ben burdayım ve rekabete hazırım" mesajı veriyor Black Orchid. Yoğun ve kendinden emin tarzıyla sizin en büyük yardımcınız olabilir."

    Bana kızacaksın, o parfüme o kadar verilir mi diyeceksin ama benim için önemli olan FARK EDİLME!! Dior Homme ve BLACK ORCHID'i dönüşümlü kullanacağım, kullanırken de seni hatırlayacağım. :)

    YanıtlaSil
  10. bu arada sitede Bvlgari Pour Homme incelemesi yokmuydu, kaldırıldımı? yoksa benmi yanlış hatırlıyorum. altına bi kaç yorumda ben eklemek isterdim doğrusu :)

    Mabuse, yalnız değilsin :D

    YanıtlaSil
  11. 300 TL mi? :))

    Neredeyse her incelemenin sonuna "Denemeden parfüm almayın" diye yazıyorum. Daha ne diyeyim :)

    Farkedilmek istiyorsan Black Orchid fena bir seçim olmaz. Ben olsam bu parfümü almazdım ama madem aldın inşallah beğenirsin.

    Onur,

    Bulgari Pour Homme incelemesi biraz fazla yüzeysel kaldığı için kaldırdım. Daha kaldırmayı düşündüğüm eski yorumlar da var. Eski incelemeleri ya güncelleyeceğim yada kaldıracağım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. PARFÜM MERAKI sen olsaydı mABUSENİN YERİNDE NE ALIRDIN PEKİ ÜSTAD?:)

      Sil
  12. Parfüm merakı merhaba,

    Evet uzun süredir görüşemiyoruz :) Aslında ben lineer (değişim göstermeyen) parfümleri daha sever oldum.Piramidal kokulara artık daha tedirgin yaklaşıyorum.Üst notasına bayılıp sonra hayal kırıklığı yaşadığım ya da tam tersi durumu içeren parfümlerle çok fazla karşılaşıyorum.Eğer bahsettiğin parfüm zengin harmandan yoksunsa eğer haklısın ama hem zengin bir harmanı olup değişim göstermiyor; yani üst, orta , baz nota kavramı yoksa bu benim için sorun olmuyor daha doğrusu dahada sever oluyorum.Mesela Tresor,YSL paris,Dior poison,Narciso Rodriguez for her, JP Gaultier 2 ve Niche markaların çoğu parfümün de buna rastlamak mümkün.Bu arada Orchid hakkındaki düşüncelerine şaşırdım.Aslında zengin bir içeriğe sahip derin bir parfüm ve bu sebeple her zaman kullanamıyorum.Fazla yoğun geliyor bana.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mrb komşu..biraz amber biraz miski de inceledim..şunu soracaktım tresor u ve narciso Rodrquez i siz kullandınızmı yada kullanıyormusunuz..tresor a hastayım ben fakat erkek olarak kullanmayı düşünmedim hiç .N.rodrquezi hiç bilmiyorum..erkek olarak kullanılabilirmi bunlar sizce ?(bu soruyu size soracağıma yanlışlıkla Vedat Ozana sordum):) oda Monseieur a sor dedi:))

      Sil
  13. monsieur, black orchid ile ilgili düşüncelerin neler?

    YanıtlaSil
  14. Mabuse,
    Parfüm merakının da bahsettiği gibi keşke denemeden almasaydınız bu parfümü çünkü baharat kokularını sevmiyorsanız eğer size ağır gelebilir, seviyorsanız şayet fikrimce çok güzel bir koku.İçeriğinde meyve ve çiçek notaları var.Yoğun olarak gardenya hissediliyor.Baharatların meyveleri bastırdığını düşünüyorum.Parfüm ilerledikçe de yerini yine ağaçlara ve vanilyaya bırakıyor.Ben en çok açılışını seviyorum.Çiçek ve baharat patlaması hatta bir miktarda siyah mantar kullanılmış.Umarım seversiniz bu kokuyu :)

    YanıtlaSil
  15. Sevmek zorundayım monsieur :)

    YanıtlaSil
  16. Merhaba parfümmerakı,
    Tom Ford meni ben de merak ediyorum, umarım yakın zamanda denersin. Bir de body kouros vardı elinde herhalde sıra gelecek mi ona artık :)

    YanıtlaSil
  17. Tom Ford Men elimde olmadığı için bir şey söylemem zor.

    Body Kouros'u bir süre kullandım. Fakat ufaktan hayal kırıklığı yarattı. Önümüzdeki günlerde yazacağım onuda.

    YanıtlaSil
  18. İnanamıyorum, İstanbul'da kar olduğu için siparişimi gönderemeyeceklerini söylediler ve iptal ettiler. Çok üzgünüm :(

    YanıtlaSil
  19. evet tom ford ıtalian markası hatta italian cypress diye bir parfümü dahi vardır ve muazzam bir kokudur sunu acıkça belirtmeliyim ki parfümler birbirine benzer ama bu durum bence tom ford markası için geçerli değil cunku tom ford markalı parfumler ciddi anlamda benzersiz kokuyorlar

    YanıtlaSil
  20. Selam, yine ben :) İstanbul'daki havanın düzelmesinin ardından yine sipariş verdim ve şu an elimde black orchid var. Siz bu konuda uzmansınız ama ... Dostum, bu muhteşem bir şey ya!!! 7'leri hak etmiyor. 10 10 10 10 10 10 ....

    YanıtlaSil
  21. Demek hava şartları bile durduramamış seni. O kadar 10 puan biraz fazla olmamış mı :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Puanlar biraz adaletsiz olmuş gibi geldi bana, koku güzelliği öznel ona lafım yok daha güzel kokan parfümler var da, kalıcılık ve farkedilirlik konusunda fazlasıyla iddialı tom ford cayır cayır kokuyor ve tenden gitmiyor. Eğer bu parfüm 7 alıyorsa kalıcılık üzerine, bvlgari ph veya aqva 2 filan almalı sanırım :)

      Sil
  22. Tom Ford bir İtalyan markası değildir. Italian Cypress adlı bir parfümü olduğu doğrudur; ancak aynı koleksiyonda Arabian Wood ve Bois Marocain adlı parfümler de vardır. Takip ettiğiniz düşünce yolundan gidilerek Tom Ford markasının Arabistan ya da Fas menşeili olduğu yargılarına da varılabilir; fakat Tom Ford markası, tasarımcının kendisi gibi, Amerikan'dır. Ayrıca bir parfümevinin hangi ülkeden çıktığı ile tasarımları arasında stil açısından bir bağlantı bulunmayabilir. Örneğin Umman merkezli Amouage firmasının kokuları barok Fransız ekolünü izlemektedir.

    YanıtlaSil
  23. Birde tom ford grey vetiver ilkbahar yaz ayları için uygunmudur?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Grey Vetiver'i denemediğim için bir şey söylemem doğru olmaz.

      Sil
    2. bence ilkbaharda gece-gündüz, yazın da gece şahane olur.

      keşke limon teması seven insanlar bunu ya da lalique white ı alıp kullansa da burnumuzu sızlatmasalar =)

      Sil
  24. Parfüm almadan önce fiyat alnız.
    Uygun fiyatlara orjinal parfümler almak istiyorsanız lütfen ekleyin parfumdemoda@hotmail.com

    YanıtlaSil
  25. merhaba parfüm merakı tom ford men'i deneme şansı edindinmi ve birde extreme men' s hakkında da bilgi alabilirmiyiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne yazık ki bahsettiğin iki parfüm elimde yok. Onun için yardımcı olamayacağım.

      Sil
  26. Baharat ve odunsu kokulardan bunaldıysanız almanızı tavsiye ediyorum. Ben bugün aldım ve cidden memnunum teşekkür ederim parfüm merakı güzel ve etkileyici yorumlarından ötürü...

    YanıtlaSil
  27. Grey Vetiver'in de analiz edilmesini istesem,çok mu şey istemiş olurum acaba ? Bana kalırsa Bahar ve yaz için uygun bir koku kalıcılık yönünden de şikayetim olmadı.Bir de beynim de yarattığım bir ''temizlik kokusu'' vardır. Grey Vetiver o ''temizlik kokusu''nu getiriyor.Temiz temiz kokuyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Grey Vetiver elimde yok ne yazık ki. Vetiver kokuları ile pek aram olmadığı için merak etmedim kokusunu.

      Sil
  28. Bu arada Black Orchid den de çok memnunum yoğun koku sevdiğim için ,ayrıca kokuyu sevmesem dahi şişesi için alıyorum tom ford parfümlerini.

    YanıtlaSil
  29. tom ford black orcid; tek kelimeyle mükemmel... uzun yıllardır aqua de gıo kullanıcısı olarak söylemeliyim ki çok geç fark edip kullanmaya başladığım bir koku. gün içerisinde kendinizi iyi hissetmenize yardımcı olan muhteşem notalara sahip bir koku.

    YanıtlaSil
  30. Bir erkek için çok mu feminen kaçar acaba? Özünde kadın parfümü diyorlar çünkü. Gece bir kulübe gittiğimde falan dikkat çeker mi? Bir de Bleu de Chanel, Dior Intense ve Black Orchid 3lüsünden 2sini alacak olsan tercihin hangileri olur?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence erkek için biraz kadınsı.

      Kadınsı olması da sorun değil ama kokusunu bir türlü çok sevemedim. Fark edilirliği yüksektir. O anlamda memnun eder seni.

      Bahsettiğin üç parfümden Chanel - Bleu dışında diğer ikisini almanı önerebilirim.

      Sil
    2. bence kadınsı degıl,hakıkaten burdakı yorumları okuyunca sasırıyorum ınsanların zevkı ne kadar farklı bana bedava verseler dırou kullanmam mesela.cok kadınsı cok yoruyo.senın yorumlarını okuduktan sonra gıttım denedım eve gelıp uc bes kere kolumu sabunladım kendımı kadın gıbı kokuyo hıssettım o ruj kokusunu hıc sevmedım

      Sil
  31. geçenlerde tekin acar kozmetik mağazasına gittim mağazaya girdim satış elemanına kalıcı bir parfüm istiyorum yani eau de parfüm olsun dedim bana COSTUME NATİONAL SCENT İNTENSE,TOM FORD BLACK ORHCİDE,DİOR HOMME İNTENSE VE YVES SAİNT LAURENT LA NUİT DE L HOMME PARFÜMLERİNİ ÖNERDİ SIRASIYLA KOKLADIM VE GÖMLEĞİMİN FARKLI NOKTALARINA SIKTIM MAĞAZADA EN YOĞUNU TOM FORD MÜTHİŞ BAHARAT VE MEYVELİ ŞEKERLİ KARIŞIMLA BENİ CEZBETTİ DEDİM Kİ BU BAYAN PARFÜMÜNE BENZİYOR (PARFÜMÜ ALDIĞI YER ERKEK PARFÜM STANDINDA) DEDİ Kİ BANA EVET BU UNİSEX BU PARFÜM AMA EMİN OLUN ERKEK MÜŞTERİMİZ DAHA ÇOK BENDE ŞAŞIRDIM.

    AMACIM KALICI VE ETKİLEYİCİ İZ BIRAKAN BİR PARFÜM OLDUĞU İÇİN MAĞAZADAN AYRILDIM.HEPSİ DE GÜZEL KOKULAR AMA KALICILIK ÖNEMLİ BENİM İÇİN ÇÜNKÜ YANIMIZDA ÇANTA TAŞIMIYORUZ BAYANLAR GİBİ NEYSE SONUCA GELELİM COSTUME SCENT İNTENSE 3 SAAT SONRA KALICILIĞINI YİTİRDİ DİĞERLERİ KALMAYI BAŞARDI AMA EN ÖNEMLİSİ TOM FORD FELAKET BASKIN BİR KOKU ÇIKTI 6 SAAT SONRA BAY BAYAN ARKADAŞLARLA OTURUYORUZ DİĞERLERİNİN DE KOKMASINA RAĞMEN HİSSETTİKLERİ TEK BİR KOKU VARDI HAFİF BAHARAT VE MEYVEMSİ BİR KOKU.

    ŞUNA KARAR VERDİM Kİ TOM FORD BLACK ORCHİD GERÇEKTEN KALICI VE BAY VE BAYANI ETKİLEYEN İZ BIRAKICI BİR PARFÜM.
    TEKİN ACAR IN İNTERNET SİTESİNDE DE TOM FORD HEM BAYAN HEM ERKEK PARFÜM KATOLOGDA YER ALIYOR.AÇIKLAMASI İSE İLGİNÇ BEN SİYAH ORKİDE NİN DÜNYADA OLDUĞUNU ZANNETMESEMDE ONLAR SADECE TOM FORD FARKLI BİR KOKU İSTEMİŞ VE ORKİDENİN GENETİĞİYLE OYNAYARAK SADECE BU PARFÜM İÇİN ÜRETİLMEKTE OLAN DÜNYANIN EN NADİR VE TEK OLAN SİYAH ORKİDE VARMIŞ İÇİNDE BEN İNANMIYORUM.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dıora fark atar bencede tom ford

      Sil
  32. unisex parfümleri sevmem,parfüm dediğin önce fark edilir olucak sonra kokusu erkek erkek kokucak bence.ama bu tom ford tam anlamıyla fıkırlerımı degıstırdı cok sexy cok farklı cok begendım.bence parfumun cok karmasık olması gerekmıyo kımse boynumuzda parfum analızı yapmıycak. o yuzden bence yuksek fıyatlı butık kokuları saymazsak alınabılıcek en ıyı parfum

    YanıtlaSil
  33. Çok duyurmayalım ya, nefret ederim piyasa parfümlerinden. Zaten asla böyle bir parfüm haline gelemez bence. Ne olursa olsun Black Orchid üretildiği sürece benim rafımda olacak. Hatta bir şişe bitmek üzere. İkincisinin siparişini verdim. Biterse ben de biterim :)

    YanıtlaSil
  34. Ha amerikan ha italyan Tom ford harika ötesi...grey vetiverini kullanıyorum. yaz sıcağına biraz ağır gibi kaçsada kendi kokumla özgüvenim bu kadarmı fazla olur. Nefis bir parfüm. hele birazda hafif bir esinti buldunuzmu kokusu sizi bile tahrik eder.
    Ekstreme şimdilik sipariş aşamasındayım umarım kışa kadarbulmuş olurum.
    ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Grey Vetiver'i bu derece beğenmenize şaşırdım doğrusu. Limoni, sıradan bir parfüm. Hiçbir özelliği yok. Üstelik ne kadar sıkarsan sık 20 dakika içinde uçup gidiyor. Ben alma gibi bir hata ettim. Alır almaz elden çıkardım zaten.

      Sil
  35. İlk çıktığından beri her yerde ismi geçen ve çok satan bir parfüm Black Orchid. Bunun sebebi nedir diye düşünüyorum. Bir kere kokusu günümüzün modern parfüm trendlerine çok yakın. Tom Ford Black Orchid Parfüm EDP Tercih sebeplerinden en önemlisi bu olmalı. İkinci olarak yine modern parfümlerdeki “tatlılık kullanımı” burada da mevcut. Hatta açılışı biraz fazla şekerli. Böylesi kokuları sevmeyenlerin pek hoşlanacağı tarzda değil. Üçüncü olarak da kabul etmeliyim ki cazibeli ve seksi bir kokusu var.

    YanıtlaSil
  36. Bana tütünümsü bir koku gibi geldi.

    YanıtlaSil
  37. Black orkid icin iki ayri sise mevcut birisi altin plaket deigeri siyah plaket.farklari nedir? Tesekkurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bildiğim kadarıyla siyah şişe normal versiyonu. Bahsettiğin diğer versiyonuna hiç rastlamadım.

      Sil
  38. harika bi parfüm süper bi kere sıksan yetiyo herkez de yok zaten fiyat da pahalı onun için mutluyum

    YanıtlaSil
  39. Bu parfümünü son zamanlarda o kadar çok duydum ki hemen Parfüm Merakı yorumlarını okuduktan sonra Boyner'e gittim. Kokuyu çok beğendim hatta bayıldım ama çok pahalıydı. Internette daha ucuza bulabileceğimi tahmin etmiştim, öyle de oldu piyasaya göre uygun fiyata buldum, hemen aldım :) Teşekkürler Parfüm Merakı :)

    YanıtlaSil
  40. Unisex parfumlere olan önyargımdan mıdır nedir bilemedim başarısız bulmamın yanı sıra abartıldıgını dusunuyorum.

    YanıtlaSil
  41. Erkek kokusu mü değil mı ya unisex

    YanıtlaSil
  42. yaşamım boyunca farklı türden bir çok parfum kullanan biri olarak black orchid için sadece şunu söyleyebilirim diğer kullandıklarım parfum ise bu farklı birşey...bu farkı önce kendiniz sonra çevrenizdekiler hissediyor.bu koku şimdiye kadar kulandıklarım içinde en özeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cebinde 300tl si olan herkese tavsiye edebilirim , gerçektende bu farklı bişey..

      Sil
  43. merhaba,
    dün aramni aldım ve bu kokuyuda sıktım hala var üstüme koku :) muhteşem direk alıyorum bir şişe takım elbise ile muhteşem olucak

    YanıtlaSil
  44. black orchidçok farklı bir koku. bugun alcaktim ama fiyatı biraz yüksek oldugu için 2 ay kadar erteleyeceğim çok güzel kokusu var hedefim mutlaka tom ford black orchid:)

    YanıtlaSil
  45. Tom Ford black orchid denedim ve tom ford black orchid women le arssında pek bir fark yok birbirine yakın bir koku bence unisex olarakta kullanılabilir...

    YanıtlaSil
  46. Kalıcılık istiyorsanız ve çevrenizdekilerin dikkatini çekmek istiyorsanız bu parfüm tam size göre diye bilirim.Kokusu tenimde 2 gün gidiyor(kişiden kişiye değişe bilir).Bana göre kokusu çok güzel diyemem kötüde diyemem çok değişik ve gerçekten çok seksi bir kokusu var kokusu diğer bütün orjinal parfümlerimin kokusunu bastırıyor. 1 milyon gibi şekerli kokmuyor gizemli bir kokusu var tambir takım elbise kokusu .Bana göre özel geceler için yapılmış bir parfüm gündüz kullanılabilirmi kullanıla bilir fakat parfümü 1 veya 2 fistan fazla sıkmayın çok güçlü bir yapısı var hiç bukadar güclü ve kalıcı bir parfüme raslamamıştım.Evet şimdi gelelim bu parfüme 300 tl gibi bir fiyat vermeye değermi eğer amacınız farklı kokmak ve dikkat çekmekse verile bilir.Zaten bu parfüm güçlü yapısıyla 1 yıl belkide daha fazla gider gibi geliyor bana.Birde parfümü internetten almaya kalkışmayın daha önceden türkiyenin en güvenilir sitelerinden yorumlara bakarak parfüm alıyordum gelen parfümlerin kokusu 30 dk veya 1 saat ancak kalıyordu daha sonra sevil , tekin acar gibi parfüm mağzalarından (reklam gibi oldu ama yaşadıklarımı paylaşıyorum) aynı parfümleri baktığımda bu Parfümse internetten sipariş verdiklerim ne acaba diyesim geliyor aynı parfüm olmasına rağmen kokuları bir birlerine çok benzemiyor.Birisi buram buram kokarken diğerinin kokusunu alamıyorum bile insanın internet ortamına daha güveni bile kalmıyor .Bunun sebebini bende bilmiyorum size tavsiyem denemeden parfüm almayın sonra benim gibi çok pişman olursunuz.Saygılar hayırlı akşamlar

    YanıtlaSil
  47. Kendi Şahsi fikrimdir, Normalde kokularda pek fazla erkek kokusu - kadın kokusu diye ayırt etmem ama tom ford blck orchid hakkatten acayip kadınsı kokuyor yani bir erkekte aşırı kadınsılık uuyandırabilir koyu yoğun bir koku tatlılığı fazla yok ama nasıl desem çok enteresan bir kadınsılık var bir erkeğin kullanabileceğini pek düşünmüyorum,

    Ayrıca Tom Ford Grey vetiveri soran bazı arkdaşlarımızada yardımcı olması açısından söliyim kokusu Terre d'hermese aşırı benzerlik gösteren bir koku ama kalite olarak hermese yaklaşabilecek gibi değil,

    YanıtlaSil
  48. Ya allah aşkına parfüm merakı şu kahrolası radyo yayınını iptal et ne zaman yorum yapsam sayfa değişsem gıyır gıyır bağırıyor forumdan soğuttu beni,

    anlaşmamı yaptınız sponsorlukmu aldınız bilmiyorum ama hiç memnun edici değil bilginize aşırı sinir bozucu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tepkili bir parfüm sever :))

      Radyo Eksen benim sevdiğim bir radyo. Sponsorluk gibi bir durum yok. Ama gördüğüm kadarıyla buradaki arkadaşlarım benim gibi düşünmüyorlar.

      Bu gece saat 24.00 itibariyle kaldıracağım zaten radyoyu. Varsın ruhumuz gıdasız kalsın.

      Sil
  49. hehe :) çok naziksiniz benim gibi düz bir adamı anlayışla karşılamanız hoşuma gitti teşekkürler parfüm merakı :)

    YanıtlaSil
  50. KALICILIKTAN ÖTE FARK EDİLİRLİĞİ YÜKSEK DOZDA TÜrkiye de rahatlıkla bulabileceğimiz parfüm önerisinde olan arkadaşlar var mı?

    -Erkek parfümlerinin fark edilebilirlik oranları neden bu kadar düşük

    YanıtlaSil
  51. merhaba.. sizden bi parfüm önermenizi rica ediyorum. şu anda Ck ın2you kullanıyorum. sevdim aslında bu kokuyu. hatta ilk kez bir parfümün sonunu göreceğim sanırım ama kalıcılığından şikayetçiyim. hemen uçuveriyor. gerçi benim tenimde nedense kalıcı olan parfüme denk gelemedim henüz. önereceğiniz koku sıcacık, çok ağır olmayan, kendisini fark ettiren etkileyici bir koku olsun istiyorum ve elbette kalıcı... yani parfüm tanıtımlarındaki şu şehvetli, romantik, gizemli, büyüleyici sıfatlarını bir arada bulunduran bir şey olmalı. parfüm seçiminde yaşın da önemli olduğunu göz ardı etmeyip 24 yaşında olduğumu da yazayım. şimdiden teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  52. Selam,bir şeyler ararken blogunuza rastladım,çok etkilendim ve sürekli bir izleyiciniz oldum. Yazılarınıza bakarak esmer bir erkek olduğunuza karar vermiştim.Önerileriniz bana göre değildi çünkü ilk gençlik yıllarımdan beri burun alerjimden dolayı pek parfüm kullanamıyordum.Hediye gelen bir şişe Dior-dune dışında tenimde tahammül edebildiğim çok az koku oldu.Ama ilginç,erkek arkadaşlarımın kokularını çok beğeniyordum.Başka birinin üzerinde beğendiğim bir koku kendi üzerimde bir işkenceye dönüşebiliyordu.Senelerce Burberrys-Weekend kullandım.Bu sene sizin blogunuzla tanıştıktan sonra çok ilginç bir şey oldu.
    Önerdiğiniz kokulara ulaşmaya çalıştım.Önerdiğiniz Serge Lutens ve Tom Ford ürünlerini bulamadım.İnternetten bir Guerlain ısmarladım,geldi,fakat sanki su.Uzun uğraşlar sonucunda iade ettim.Adana'ya dönünce almaya karar verdim.Dönünce önce Sevil P.De bir kaç ürün denedim.Hermes-J.S.N.Lili beğenmedim.Bvlgari Jasmin Noir değişken,ortalarında ilginç ve sona doğru hoş geldi,kalıcı da.Tom Ford Black Orchid tatlımsı ve baharatlı olduğu halde ortalarda buırnuma batan keskinliği dışında beni rahatsız etmedi,hoşlandım bile.Ama henüz almadım.Armani Code denemiştim,yüzeysel geldi.Hermes-Un Jardin Sur Le Nil'in ilk kokusu çok yapay geldi,sonradan biraz hoşlaştı,sonra basitleşti ve kayboldu.Eu Des Merveilles'i ise şişe ağzı bozulmuş olduğu için deneyemedim,ama oradan kokladığımda çok ilginç ve hoş gibi geldi.Şimdi,tüm bunlardan yola çıkarak burun alerjimi aşmış görünüyorum.Sayenizde oldu bu.Asla EDT yada uçucu bir şeyler almak istemiyorum.Önerileriniz olursa özellikle sevinirim.
    (Bilmeyenlere ÖNEMLİ NOT: Adana'da Amerikan Pazarı vardır.Biz, bir çok ürüne orada çok hesaplı fiyatlarla ulaşırız.Örnekse Tom Ford Black Orchid Sevil Parfümeri'de 350 TL iken A.P.daki bir dükkanda 250 TL dir.Tabii oradaki her dükkan güvenilir olmayabiliyor.)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar roz,

      Bir erkek olarak daha çok erkek parfümlerine ağırlık veriyorum. Kadın parfümü deneyimim fazla yok. Onun için sana bir sürü öneri veremeyeceğim.

      Ben kadınlara her zaman Christian Dior - Hypnotic Poison'u öneriyorum. Güçlü ve egzotik buluyorum çok.

      Yalnız bu Amerikan Pazarı Ankara'da da vardı. Fakat bir çoğu sahte satıyordu. Aman dikkat et bence. Kaçak, Dubai malı falan diyerek oyunlarla kazıklanmayasın :))

      Sil
  53. Arayıp bulamadığım ve seveceğime inandığım koku Serge Lutens-Fille en Aiguilles idi.

    YanıtlaSil
  54. Afrodizyaklı parfüm diye bi şey var mı ? varsa neler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet AFRODİZYAK bazlı parfümler var;ama her afrodizyaklı parfüm her insan da afrodizyak etkisi yaratamayabilir.

      by KİLİAN BACK TO BLACK afrodizyak bazlıdır.HARVEY NİCHOLS ta bakabilirsiniz.
      PARFÜM MERAKI RAŞİT Beyin back to black incelemesi blogta mevcuttur.

      Sil
    2. back to black in afrodizyak bazlı olduğu tamamen satış stratejisi harvey nichols e gittiğinizde anlarsınız by killian in hayat hikayesini dinlediğinizde ne kadar abartıldığını

      Sil
  55. Ben de açılışını beğendim.. Kesinlikle ben burdayım diyen, sizinki de kokumu diye slogan atan, kaliteli ve etkili bir parfüm.. Hatta açılışında biraz uyarıcı etkisi hissettim üzerimde, bilmem başka bir arkadaşta oldu mu bu his..

    Fakat ilerledikçe aşırı feminen bir kimliğe bürünüyor.. Baharat ve sonraları alttan alttan gelen tatlılık beni baydı biraz. Allahtan 1 fıs kadar sıktım. Sanırım aşırı baharat ve vanilya benim zevkime göre değil. Daha çiçekli ve odunsu kokularda yüzmeliyim. Bende EDP ve EDT arasındaki farkı burnumu yırtarcasına anlatan bir duygu bıraktı sadece.

    Dior Homme ile kıyaslayamam.. Dior çok, çok daha tahammül edilebilir bir yerde duruyor.. Ama kalıcılıkta Dior sönük kalır bu parfümün yanında. Sonuçta zevk meselesi bu. Üstadın söylediği gibi koklamadan almayın..

    YanıtlaSil
  56. Görüp görebileceğiniz en iğrenç koku
    Kişiliği olmayan bayan mı erkek mi acaba dedirten ve bütün kroların kullandığı özenti haline gelen bir parfüm TF black orchid.
    istanbulda hangi gece klübüne, bar a girsem maganda tiplerin yanından geçerken aldığım basit bayağı kokan aşırı ağır bir koku.......
    Lansmanı bayan parfümü olarak yapılmış fakat Türkiye'de kullanıcıların 10 undan 8 inin erkek olduğu bir parfüm.

    YanıtlaSil
  57. Evet güçlü etkili bir parfüm fakat kokusu çok fazla hoşuma gitti diyemem. elden çıkarmayı düşünüyorum, seveni beğeneni varsa ulaşabilir. ( Misspera dan alındı, 30 Ml, sadece 7-8 sprey kullanıldı 150 tl civarında bir fiyata almıştım yaklaşık 1 hafta önce 110 liraya falan veririm) kolpamail54 @mynet.com adresinden ulaşabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  58. Dikkat edin birebir taklitleri yapılmış. Bu arkadaşın başına gelenler size ders olsun maceraya girmeyin derim..

    http://forum.donanimhaber.com/m_63446176/mpage_1/f_/key_parfum//tm.htm#72079082

    YanıtlaSil
  59. Zannederim bu kokuyu 5. ya da 6. deneyişim ama şu bir gerçek ki her seferinde daha çok olumlu bakıyorum bu parfüme karşı. Değişik bir etkileyiciliği var. Unisex kokulara karşı eskiden bir önyargım vardı fakat Parfüm Merakı'nın eleştirel bakışıyla konuya yaklaştığım zaman isterse bayan parfümü de olsa parfümü kullanamayacağınız bir kıstas olmayacağını öğrendim.

    Şöyle bir düşündüm ki: Aşık olduğum kız eğer bu parfümü kullanmış olsaydı, ona karşı aşkım bir takıntı haline çok rahat dönüşürdü. Öyle bir parfüm Black Orchid. Gerçekten kendine çekiyor ve seksi.

    YanıtlaSil
  60. Bir üstteki Adsız:Erhan. Hay Allah'ım hep unutuyorum:)

    YanıtlaSil
  61. Tom Ford'un yeni bayan parfümü Sahara Noir hakkında detaylar yayınlanmaya başladı.İçeriği hakkında okuduklarım oldukça heyecanlandırdı beni.Umarım bloğumuzda da yorumlarız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elime geçerse tabiki yazarım. Ama öncelikle bir yerlerden bulmam gerek :))

      Sil
    2. yolun duabi Duty Free mağazalarına düşerse oradan edinebilirsin :)

      http://www.dubaidutyfree.com/shop/new_arrivals

      Sil
  62. Merhaba parfüm merakı şu ana kadar birçok parfüm kullandım.Tatlı parfümler oldukça hoşuma gidiyor...Daha çok özel kullanıma uygun karşı cinsin ilgisini çekecek bir parfüm arıyorum..Back To Black ve Black Orchid arasında kararsızım söylediğim tarzda önerdiğin başka bir parfüm varsa onları da söyle)(Beyaz tenliyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar,

      Bence Black Orchid, kadınların çok daha ilgisini çekecek, etkileyici, cazibeli bir parfüm. Back to Black için yüksek beklentilere girme bence.

      Yani senin ilacın Black Orchid

      Sil
  63. Bugün AVM'de önümde yürüyen kızın kokusu o kadar hoşuma gitti ki, tatlımsı ama içerisinde bir kirlilikte barındırıyordu parfümü, ama cesaret edip bir türlü soramadım. Bir keresinde sormuştum ve karşı taraftan tiz bir sesle 'Ne yapacaksınız?' cevabını aldıktan sonra zannederim bir kıza parfümünü sormadaki özgüven eksikliği iyice dibe vurdu:)

    Bu arada Parfüm Merakı, bayanlarda en çok hoşuma giden koku: Estee Lauder Spellbound'dur. Türkiye'de ne yazık ki bulunmuyor. Ama eğer eline geçerse bir gün çok beğeneceğin düşüncesindeyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kötü bir deneyim olmuş Erhan. Sende haklısın. Böyle bir cevap alınca ikinci sefer sormak kolay değil. Ama bence o hanımefendi gereksiz bir cevap vermiş. Neden parfümün ismini söyleyip yürüyüp devam etmemiş ki? Sonuçta belli görgü kuralları ve kibarlıkla sorulan bir soruya en azından aynı kibarlıkla cevap verilmeli.

      Ne yazık ki ülkemiz insanında son yıllarda bolca şımarıklık, ukalalık ve küstahlık sezinliyorum. Pek umudum yok ama inşallah düzeltiriz kendimizi. Artık hiç kimse birbirine güvenmiyor ve kimsenin de bir gram tahammülü kalmadı. Mesela aynı şeyi yurt dışında yapsaydın bence Avrupa kıtasında yada Amerika'da muhtemelen güler yüzle karşılanır ve parfümün ismini söylerlerdi.

      Sil
  64. black orchıd i klıp çekimim sırasında fotoğrafçımın kendini iyi hissedeceksin diye sıkmasıyla başlayan bir aşkın destanıdır bu satırlarım :) kalıcılığı günlerce ve haftaya ulaşabilen dikkatse yolda insanların markasını sorduğu çekicliği baş çevirtebilen ve en önemlisi başka bir koku nadir bir koku ben 26 senelik hayatımda istanbulda hiç kimsede koklayamadım bu kokuyu 1 ay öncesine kadar bazı kişiler krolar sıkıyo falan yazmış bi kro bi parfüme 300 tl ödemez clupten içeri girdiğimde duyduysan bu kokuyu kroların oldğu bi yerde senin ne işin var eleştrmeden önce aynaya bakacak insan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu parfümü beğenmeyenler muhtemelen DP den ucuza alınan Black Orchid parfümlerini koklamış olsa gerek diye düşünüyorum. Yoksa bu parfüm gerçekten çok vurucu bir etkiye sahip hem kulananı hem de koklayan kişiyi.

      Sil
  65. Estee Lauder Wood Mystique'i tenime denedim.Black Orchid'in ilk başlangıcı geçtikten sonraki haline çok benzettim.2 parfümün de aynı firma çatısı altında olmasının etkisi var mı bilemiyorum.
    Black Orchid sexy ve fettan bir abla ise Wood Mystique'de ablasına aşık kendisine onu örnek alan sevimli bir kız kardeş diyebilirim

    YanıtlaSil
  66. kalıcılıgı kaşede 6 gün bu parfümün.güzel koku fakat fiyatı tavan

    YanıtlaSil
  67. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  68. Sırf pastadan payını almak için saçma sapan çiçek kokulu parfümler üreten markaların ürünlerinin 280 TL'lere satıldığı bir yerde, bayan parfümüne yeni bir boyut kazandırmayı başarabilen TF Black Orchid bence 360 TL'yi fazla fazla hak ediyor.
    O 2006'ı da üretildi ve şu an bir klasik.
    O lüksün simgelerinden.
    O Black Orchid

    YanıtlaSil
  69. Kalıcılık konusunda CN Homme ile beraber en iyi performans veren parfüm. Lakin gelin görün ki kokusu çok ağır, insanı baymaktan öteye gitmiyor. Hani sırf Tom Ford diye mi bu denli tutuluyor diye düşünmedim değil. Bana zorlama bir parfüm gibi geliyor. 50 yaş üzeri kokoş kadınların kullandığı garip kokulu esanslardanmış gibi sanki..

    YanıtlaSil
  70. tom fort un hangı farfumunu tavsıye edersınız en kalıcısını severım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kalıcılık arıyorsan Black Orchid , Extreme , Noir önerebilirim. Private Blend serinin hepsini bir kokla

      Sil
    2. günler önce sıktığım Black Orchid için gittiğim bir ev ortamında ''az sık şu parfümü yine dökmüşsün şişeyi üstüne'' yorumu yapıldı. Güleyim mi ağlayayım mı bilemedim :)(

      Sil
    3. Black Orchid,gerçektende kalıcılık anlamında çok yüksek bir performansa sahip.

      Sil
  71. Belirli dükkanlarda satılan testerlar hakkında ne düşünuyosunuz. Ve orjinal black orchidi sahtesinden ayıran nedir. Kokusu dışında.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orijinal ile sahte tabiki kokusundan ayrılır. Başka ne olsun ki :) Utku tester işine bence girme. Ama illa ki alacağım diyorsan sen bilirsin.

      Sil
    2. Kozmetik mağazalarında bile belli bir kotada parfüm satarsa mağazaya tester verilir.Farz-ı misal 20 parfüm 1 tester ürün gibi.Millet bu kadar Tester olarak adlandırdığı ürünü nereden buluyor ya da kendi imalatını yapıp adlandıyor ve satışa sunuyor bu sorulması gereken bir soru.

      Sil
    3. Misal bazıları demo ve beya kutulu oluyor. Şişedede demonstration tester diyor. Kalıcılıkta hemen hemen aynı gibi. Şişeden falan belli olmazmi peki ?

      Sil
    4. Yukarıdaki mesajda Fatih gayet güzel açıklamış olayı. Artık öyle iyi taklitler yapıyorlar ki gerçeğinden ayırmak zor.

      Sil
    5. Utku sahtesiyle orjinalini birbirinden ayırt edebileceğin farklara aşağıdaki linkten bakabilirsin.Hiç riske girme

      http://forum.donanimhaber.com/m_63446176/mpage_1/f_/key_parfum//tm.htm#72079082

      Sil
    6. Buraya bakmistim. Ama ürün resmen aynı

      Sil
  72. Hayatımın jestini yaşadım bugün. Tekin Acar görevlisi resmen.. 20 ml falan kalmış olan.. tom ford extreme i verdi bana :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Utku nasıl yani anlamadım ? Mağazada rafında duran tester ürünü sana mı verdi ? Tom Ford Extreme'in 50 ml olarak satıldığını düşünecek olursak 20 ml ciddi bir miktar wow ! Hangi Tekin Acar bu yahu :)

      Sil
    2. Aynen öyle :-) sık gittigm biyer. Magazayla kanka olduk nerdeyse :-)

      Sil
  73. Tom Ford Sahara Noir Parfüm erkek parfümmüdür .nasıldır acaba kullanan varmıdır.lütfen yorum beklıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Unisex bi kokudur. Ama kadınsı degildir. Ben kullaniynrum.güzel ve çok kalıcı. Pek benzeri yok koku olarak. Odunu oldugu için erkeksi yönleri fazla. Joop go, başlıgında detay verdim.

      Sil
    2. Sahara Noir reklam kampanyaları afişleri sunumu , her şeyi ile kadın parfümü olarak lanse edildi. Ancak erkek kullanımına 2 adım daha yakın diye düşünüyorum.

      Sil
  74. Black Orchid hediye geldi...
    Başı çok kötü, baş ağrısı yapıyor...Sonralarda da pek güzel değil.
    Fiyatı değmez.
    Hediye diye mecburiyetten bekletiyorum yoksa isteyene vereyim derdim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana verebilirsin :-) beklemesın boşuna :-)

      Sil
    2. Bak şöyle yapalım sen gönder Black Orchid'imi.Bitince ben şişesini sana tekrar göndereyim hem hediyeni sde saklamış olursun :))

      Sil
    3. Önce ben istedim :-)

      Sil
    4. Başını sonunu ortasını sağını solunu altını üstünü yanını berisini kuzeyini güneyini doğusunu batısını aşağısını yukarısını her şeyiyle seviyorum :)

      Sil
  75. black orchid voile de fleur u denerseniz ve yorumlarsanız çok sevinirim . biraz acil :))))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu işin aciliyeti Yok :-) parfüm elindeyse yapar. Ama ülkemizde yok o. Zor yani.

      Sil
    2. tekin acar da black orchid diye satılanların altında voile de fleur yazıyor sitesinden bir bakın derim

      Sil
    3. Ben hiç bir tekin acarda görmedim onu. Sitede de

      Sil
  76. bu koku çok tuhaf. öyle kalıcı ki en güzel halini 2 saat sonra almaya başlıyor. evden çıkmadan 2 saat önce fıslatılmadı. ayrıca raşitin dediği gibi özel anlarda kullanılmalı, öyle sıkmak için sıkılmaz boğarsınız adamı. kapalı mekanlara da pek gitmez. şöyle akşam serinliğinde sevgiliyle çıkılan bir yemek düşünün, masalar dışarıda hafif rüzgar esiyor. işte o ana yakışır. saygılar

    YanıtlaSil
  77. utku kardeş al bak şişenin yazı yazan kısmının en alt satırı !!!!
    http://www.tekinacar.com.tr/shop/kadin/parfum/parfumler/tom-ford-black-orchid-edp-100ml-spray_68685.aspx

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arkadaşlar şu yazdığımı ciddiyetle okuyun lütfen.

      bakın parfüm konusunda cinsiyet ayrımına sonuna kadar karşıyım ama bu parfüm kesinlikle KADIN parfümüdür. Bunu kullanan erkek, erkeğim diye gezmesin ortalıkta. Travestiler falan kullanıyor görüyorum bazen yanımda geçerlerken buram burak B.O kokuyorlar. yine de siz bilirsiniz ama değmez yani, piyasada onca koku varken bir erkeğin bunu kullanması abes geliyor bana.

      Sil
    2. Fragnaticaa tamamen cıceksi gösterilmiş. Pek fark görmddim. Ama bu parfümüde o kadar gezmeme ragmen görmedim. Siteye bakma sen, sevilde bile hala pure havane var görünüyor ama magazada yok. Hatta tr de yok

      Sil
    3. utku alakan için saol elin deymişken ben bir yerde Black Orchid in altın plakalısını değil siyah plakalısını denedim koku muazzam hafiften armani codu andırıyor ama daha süper ve balack orchid gibi kokuyor ama daha erkeksi ve yoğun çok uzattım soruma geçiyorum şimdi bu denediğim acaba voile de fleur miydi yoksa black orchid in siyah plakalısımıydı boyner deki biri siyah plakalı olan edp olan versiyonu demişti nedir ülen siyah plaka altın plaka voile de fleur aynı isme şişeye bu kadar parfüm basılmazki kardeşim şimdiden teşekkürler

      Sil
    4. Gördüğüm yada bildiğim kadarı ile siyah plaka ilk olarak bayanlar için üretildi. Bahsettgin voile olabilir. Ama sadece internette gördüm.daha sonra klasik altın plaka üretildi. Siyahıda bir daha gören olmadı. Yada one shot. Yani bir senelik limitli üretım olabilir. Ck nin one summer modelleri gibi.

      Sil
    5. Adsız ,
      Siyah plakalı olan senin de bahsettiğin gibi Black Orchid Voile De Fleur.EDT olarak üretilmişti
      Şu an yurt dışında hala satışı var sanırım.Türkiye'de hiç bir yerde yok :(

      Başka bir forum sitesinde Voile De Fleur ile ilgili bir açıklama yazısı paylaşılmış burda paylaşayım bende.

      Black Orchid serisinin ikinci parfümü Black Orchid Voile Fleur . Bu koku orijinal serinin hemen arkasından 1 yıl sonra 2007 senesinde piyasaya sürüldü. Karşımıza tekrar oryantal bir çiçeksi koku çıktı. Parfüm tasarımcısı David Apel tarafından geliştirilen kokunun, diğer orijinal parfümden farkı, kalp notalarında daha fazla çiçeği ve dolayısıyla daha fazla zarif notaları barındırıyor olmasıdır.

      Black Orchid Voile de Fleur, ışıklı çiçek anlaşmalarını, frenk üzümüyle birleştiriyor ve hemen arkasından baskın çikolata esansını duymaya başlıyoruz. Aynı sahne tekrar ylang ylang, bergamot ve frenk üzümüne eşlik ediyor. Bunların devamında gelen orta notalarda siyah orkide, siyah erik, siyah biber, hanımeli kompozisyonun bel kemiğini oluşturarak, hanımeliyle birlikte gardenya, zambak, nilüfer gibi taze kesilmiş buketleri açığa çıkarıyor. Dominat çiçeksi notalar en sonunda, meyveli notaların karışımına, oradan süt, tarçın, vanilya, paçuli, sandal ağacının şehvetli aromalarıyla sonlanıyor. Zaten parfümün karmaşası ve içinden umulmadık esrarengiz notaların açığa çıkması, onu tam manasıyla aranan ve şehvetli bir koku haline dönüştürüyor.

      E bu kadar nota karmaşası işte Black Orchid Voile de Fleur parfümünün ortaya çıkmasına vesile oluyor. İçinde bulunan “kara” esansların büyüsüyle, çiçeklerin birleşmesi ortaya oryantal notaları ve yumuşak duyuları çıkarmış. Orijinal parfüme göre daha yumuşak olmasını beklediğimiz bu parfüm, diğer Tom Ford bayan parfümleri gibi bizleri yanıltıyor, bu koku tam manasıyla daha da karışık ve yoğun notalara sahip

      Sil
  78. atu da 50 ml altın plaka 100 ml siyah plaka var gözüküyor siyah olanda Voile de Fleur değil :)))) yedim kafayı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnternete bakma. Temsili resim onlar. Vdf yok türkiyede

      Sil
    2. Atu sitesinde 100 ml Black Orchid Voile De Fleur seçenek olarak var dikkat ettiysen ama ürüne tıkladığın zaman stokta yok görünüyor üzgünüm :(

      Sil
  79. Merhabalar.. 29 yaşındayım ve bu parfümü yeni ele geçirdim... Parfüm Merakı'nın bazı yorumlarına katıl'ma'makla beraber yorumlarım ise şöyle..

    Özellikle sıradan gün ve anlarda kullanılmayacak kadar sofistike ve özel bir parfüm bu doğru.. sıradan günlerinizde kullanırsanız hem rezil olur hem de parfüme yazık edersiniz.. denildiği gibi daha çok özel an ve yemeklerde, akşam dışarı çıkarken daha uygun bir parfüm... yaz günlerinde gündüz kullanmak hem sizi hem de parfüm zevkinizzi aşağı çeker.. yerinde ve zamanında kullanmak gerekir... çünkü bu parfüm (bildiğim kadarıyla) açığı olmayan.. herkesin bilmediği ve herkesin alabilecek durumda olmadığı bir parfüm o yüzden hakkını vererek kullanmak gerektiğini düşünüyorum...

    Parfüm evet genelde düz bir çizgide ilerliyor ancak sonradan ortaya baharat notaları fazlasıyla açığa çıkıyo.. açıkçası baharat notaları yüzzünden ilk önce sevmedim bu parfümü ama sonradan kanım ısındı... Ayrıca hem içerik hem de EDP olması dolayısıyla incelemede söylendiği gibi farkedilebilirliğine yetersiz yada düşük denilmiş olması bence abes kaçmış.. fazlasıyla kalıcı ve kendini belli eden bir parfüm.. inanın 2-3 fısla bile kendini uzun süre farkettirecek bir parfüm... ayrıca zevk meselesidir.. düz çizgide ilerleyen parfümleri ben daha çok seviyorum en azından karakterli duruşu belli olan bir parfüm izlenimi veriyo sonradan sürpriz yapmıyo.. ki black orchid sonradan baharat notalarını çıkarması ile biraz sürpriz yapıyo kanımca...

    Sonuç olarak elinizzdeki bu parfüm marjinal, sofistike, öyle her insandan adını duyamayacağınız ve kokusunu alamayacağınız özel bir parfüm..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onur Black Orchid ile ilgili paylaşımınla ilgili küçük bir düzeltme yapabilirim .Black Orchid malesef ama malesef ki oldukça fazla çakması yapılan hatta bazı açıkları orjinaline çok benzeyen bir parfüm. Son 1 yıldırda gece dışarı çıkan herkesin hücum ettiği bir parfüm haline dönüştü.O yüzden biraz üzgünüm :(

      Sil
  80. çok merak ettiğim, denediğim ve hayal kırıklığına uğradığım parfüm...

    YanıtlaSil
  81. 15 ml limited edition şişeyi istiyorum !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o normal Black Orchid değil sanırım...Black Orchid parfüm özütü...Sevil'de bir aralar 1500 TL gibi bir fiyata sahipti..İçinde alkol falan yoksa sadece yağ var bildiğim kadarıyla..

      Sil
    2. EDP Black Orchid'in devasal kalıcılık ve farkedilirliğini düşünecek olursak , Black Orchid Parfum özü diye geçen bu sıvı nasıl kullanılır bilemiyorum :)

      Bir sitede buldum . 15 ml Fiyatı 1197 TL . (Şu an Harvey'de 250 ml Private Blend'ler 1250 TL )

      Kafamda deli sorular :))

      Sil
    3. Murrjm zam gelmiş 250ml ler 1800 lira olmuş

      Sil
    4. Yok artık. 1250 den 1800 ne kadar uçurum bir fiyat.Bazen Türkiye'de yaşıyor olmaktan nefret ediyorum !

      Sil
    5. Dolar ve euro nun artışı parfüm fiyatlarına yansımaya başladı, creed aventus da 630 dan 750 TL ye çıkmış

      Sil
    6. http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-guzellik-kozmetik-parfum-tom-ford-black-orchid-edp-15ml-bayan-parfum-ozu-saf-parfum-130220781/detay


      Murrjm al.. saf tf bo. Tam techizat 550 tl :-)

      Sil
    7. Woooow ! Yıkılıyor eleman :) Bunu mağazada satılan hali yok mu yahu ! İnternetten babam olsa alamıyorum güvenipte :(

      Birde yanında diğer ürün nedir bilen var mı ?

      Sil
    8. Adam magazadan almış zati. Diger ürúnde, taşıma atomizeri, orjinal

      Sil
  82. Ahh ahh B.Orchid ilk zamanlar biraz sıcak havada deneyip beğenmemiştim ama iki senedir birlikteyiz. Sanırım Aşktan sevgiye geçiş oldu bizimkisi :) Ama gerçekten zamanla bu parfümü daha iyi anlama şansınız var. Zira öyle basit bir yapısı yok, sadece zaman verin o size çok şeyler verecektir ? Mesela çok sevdiğiniz hatta vazgeçemediğiniz bir parfümünüz olabilir. Kim bilir ? Ama bende yeri çok yüksekte. Haa Kouros kullanan bir adamım ama parfüm bu o nereye ben oraya. Sınırlı alanlar olmamalı bence. Masculen yada Feminen bla bla bla :) Koku güzel olsun da isterse çiçek isterse çam iğnesi ne fark eder. Biz güzelin yanındayız. Onlardan biri B.Orchid seni seviyorum.

    YanıtlaSil
  83. TOM FORD Black Orchid Voile de Fleur ile TOM FORD Black Orchid arasında ne fark var,hangisi daha iyi.Bu "Voile de Fleur" ne anlama geliyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Voile daha çiçeksi ve edt. Türkiyede yok.

      Diqeri şekerli ve edp

      Sil
    2. Anladım teşekkür ederim.Peki sen hangisini tercih ederdin.Ayrıca bu sitede her iki üründe var gözüküyor.Tabi ne kadar güvenilir bir sitedir bilemiyorum.Alışveriş yapanlar varsa yorum yapabilirler.
      http://kokudankokuya.com.tr/parfumler.tumuruncesitleri.1.1.12.493.html

      Sil
    3. Voile yok türkiyede. Voile tam bayan parfümü. O yüzden edp, yani şu an ki tercihm

      Sil
  84. arkadaslar ve utku bey; black orchid tester s.pazar da 80 tl satıcının guvenılırlık sevıyesıde yuksek goruslerınız nedir ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Black orchdin sahtesi çok. Satıcının itibarına bakın derim

      Sil
    2. sahtesı nasıl anlasılır itibara baktıgımzaman %99 olumlu ? aynı paraya homme intense de satıyor mantıgım almıyor.

      Sil
    3. Neredyse hiç belli olmuyor. Ama geneline bakarsak, ya kapak gevşektir. Yada kokuda yogun alkol veya tek düzelik sezersin. Ama şiseye bakarak malesef anlamak çok zor. Ama illa alıcam diyosan ben satıyorum. 100lük boy. Tester fiyatına neredeyse. 120tl. İstersen utkucanik@gmail.com

      Sil
    4. bir çok yerde artık dubai malı sahte parfümler var nereden parfüm alacağımızı şaşırır olduk sizinde alışveriş yaptığınız güvenilir bir site var mı arkadaşlar ?

      Sil
  85. Merhaba,
    Bu parfümü aldım, ama kız arkadaşım beğenmedi,çünkü kokladığında nefes alamadı(nefesi kesildi yani:)). Oldukça baharatlı,karmaşık ve ekzotik bir koku.İlk başta çok yoğun,hatta öldürücü derecede,ama 2 saat sonra normal çekilebilir bir hale geliyor.O yzden çıkmadan 2 saat önce sıkın derim.Acık mekanda şik bir takim elbiseyle tam uyumlu olur.Bu arada ERKEK kokusudur! Bayanlar kullanmasın bence.Bu parfüm Tank kadar ağırdır!Bayana pek yakışmaz.Adamı boğar.Bence üretici bunu ilk başta yanlış konumlandırdı ve şimdi Unisex vs.diyerekten yakında sadece erkek olarak satacak...Bu arada Dior Intense biraz daha basit,ama çok daha kullanışlı ve çekilebilir bir koku.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zten bu havada kullanarak sen tüfeği almısın eline ava çikmışşın :-)

      Sil
  86. Arkadaşlar sahte parfümleri şişelerden,kutularından,etiket yerleşiminden yani ince detaylardan anlarsınız.Orn.şişenin yazilari kaymuş olabilir,boyası bir yerde silik olabilir,ton tutmuyor olabilir.Kapağı gevşek kalabilir veya kapatınca yamuk kalır.Dışariya contadan parfüm akıtıyor olabilir.Şişede camda üretim hatası baloncuklar olabilir.Yalniz tüm bunları anlamaniz için orijinal parfumu ve şişesini bilmeniz ve aşina olmanız gerekir.Ayrıca "kullanılmış tester" adında satılan yarım veya 80% dolu şişeler almayınız! Eski orijinal boş şişeler toplatılıp içine dökme parfüm dolduruyorlar ve yan tarafta 10 liraya satılan şeyi size 70-80 liraya "az kullanilmiş tester"adında kakalıyorlr!Bir keresinde öyle bir yerde tartıştım.Poision Hypnose kullanılmış tester diyordu,kırmızı orj.şişe kullanılmaktan sararmış heryeri çizik...ama full dolu!Nasıl olur dedim!Hiç birşey diyemediler...

    YanıtlaSil
  87. Merhaba ; yorumlardaki kadinlar icin gibi kadin agirlikli cumleleri artik degistirme vakti gelmedimi bu parfumu kullanan erkeklerin sayisi azimsanamaz parfumdeki cinsiyet ayrimini kaldirmak gerekiyor en azindan bu tur kokular icin.
    Saygilarimla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Black Orchid bilindiği gibi Tom Ford markası tarafından kadın parfümü olarak lanse edildi. Pazarlama çalışmaları bu yönde yapıldı. Zaten ismindeki orkide çiçeği, kadın parfümü algısı yaratıyor. Yani bu sınıflandırmayı ben değil, markanın kendisi yapıyor.

      Bence Black Orchid, kadınsı ve dişi bir parfüm. Kadın kullanımında etkisi daha çarpıcı oluyor. Evet çok erkek kullananı var. Ama bu onu erkek parfümü yapmıyor. Belki uniseks denilebilir.

      Black Orchid'e bir erkek olarak saygı duymakla birlikte, kadınların üzerinde duymaktan çok zevk alıyorum onun kokusunu.

      Sil
  88. İncelemelerdeki olacak yorumlardakinin yerine.
    saygılarımla.

    YanıtlaSil
  89. kadına daha çok yakıştığını düşünmekle birlikte, sevemedim !

    YanıtlaSil
  90. Hocam yaklasık 6 saatır sıtede sorf halındeyım oncelıkle boylu guzel bır sıte tasarlayıp hızmet verdıgınız ıcın tesekkur ederım sızınde de dedıgınız gıbı parfumerı bır sanattır dıyorum ve sorunumu soyluyorum:
    ben daha cok parfumu sıktıgım zaman etrefta ne oluyo bu kokuda nerden gelıyo ızlenımı yaratacak herkesın hayran kalacagı farklı ve kımsenın erısmeye kolay gucu yetmeyen cekıcı bır parfum arıyorum
    Black orchıd ve tobacco vanille arasında kaldım ne onerırsınız ve ya baska onerebılecegınız bır parfum varmı ? sımdıden yorumunuz ıcın tesekkur ederım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "Kimsenın erısmeye kolay gucu yetmeyen" derken sanırım çok az bulunan ve piyasa parfümü olmamış kokulardan bahsediyorsunuz.

      O zaman niş markalara yönelmenizi tavsiye edebilirim. Black Orchid çok popüler bir parfüm. Çekici olduğu doğru ama neredeyse her köşe başında kokusunun duyulması, sizin isteklerinizi tam anlamıyla karşılamayacağını düşündürtüyor bana.

      Sil
    2. Black Orchid extrait/parfum'ün konulduğu siyah kristal şişeyi Lalique firması özel olarak üretmiş. Her bir şişe Lalique tarafından imzalanıp ayrı ayrı numaralandırılmış ve bu koleksiyon için sınırlı sayıda üretilmiş.

      Sil
  91. Koku unisex değil bana göre, düpedüz kadın parfümü. Bu aralar o kadar çok kullanıcısı var ki ilk zamanlarda beğendiğim, daha doğrusu kadınlara yakıştırdığım bu parfümden soğumaya başladım çünkü karakterini yitiriyor çok yoğun kullanıcısı olunca.

    YanıtlaSil
  92. selam fransada bir kozmetikcide çalışan arkadasım 2 adet black orchid tester getirdi. ben zaten kullanıyordum 1 tane yedeklemiş oldum isteyen olursa digerini satmayı dusunuyorum malum 385 tl ye aldıgım parfum bedavaya gelince içime oturmadı degıl. fakat uygun bir fiyattan vermeyi düşünüyorum. ayrıca ürünün sahte olma ihtimalide sıfırdır. elden teslım edicem zaten tekin acar a gidip sordurabiliriz yani içiniz rahat olsun:) buraya telefon verebiliyormuyuz bilmıyorum ama mail adresimden ulaşabilirsiniz hemen dönüş yapabılırım. mustafakilic1989@gmail.com ayrıca inanılmaz kalıcı ve çarpıcı bi kokusu oldugunu söylememe gerek yok sanırım:)

    YanıtlaSil
  93. tom ford black orchid'i daha önce tekin acardan almıstım ve memnun kalmıstım sonrasında douglas dıye bır magazadan aldım ve kalıcıgı hakkında supheye dusmeye basladım acaba aldıgım parfumde bır sorun olabılırmı parfum merakı yardımcı olursanız sevınırım ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Douglas, dünya çapında bir kozmetik markası. Onların sahte parfüm satacaklarını sanmıyorum. Belki uzun süre stokta beklemiş bir parfüm olabilir size verilen. Mağazaya tekrar götürüp, kontrol ettirin bence.

      Sil
  94. narcıso rodrıguez hakkında yorumlarını da beklıyoruz usta .)

    YanıtlaSil
  95. Bir parfum meraklısı olarak, Su anda sahıp oldugum "joop home, roches, azzaro pour home ve CK Black Shock" parfumlerıme bu parfumu de alarak aralarına ekledım. (denızcı oldugum ıcın yabancı ulkeden, cok uygun fıyata) bır kere kalıcılıgı,fark edılırlıgı asla ve asla dıger parfumlerımle yada edt'lerle kıyaslanamaz. Fark edılırlık ve kalıcılık en buyuk takıntım oldugumdan benı gercekten tatmın ettı, cok ıyı. Ancak koku guzellıgı konusunda editore katılıyorum, fıyatına ragmen bende hayranlık uyandırmadı. Hatta gecen hafta onemlı bır faalıyete gıderken bıraz fazla sıktıgım ıcın cevremdekı tum arkadaslar bu ıgrenc,agır koku da ne dıye sordular. Kendılerıne Tom Ford Black Orkıd. Bu parfumun Turkıye'dekı fıyatı bu, namı bu dedıgım de arkadaslarımın 7-8'ı bırden de bu parfum bu fıyatta nasıl olabılır kırılma,kızma ama gercekten ıgrenc yorumu yaptılar. Gerçi bu husus Calvin Clein Black Schok'a da benzıyor. Amerıkan tarzı yanı. Onu da Amerıkan sıtelerınde herkes ove ove bıtırememıstı ama ben hıc ama hıc begenmemıstım. Demekkı guzellık te kulture gore degısıyor. Uzun lafın kısası kalıcılık fark edılırlık cok cok ıyı . hatta fazla sıkarsanız köse basından dahı bagırır buradayım dıye. Ama koku guzellıgı benım tarzım degıl. Ben daha zıyade Black XS, Armanı Code tarzı EDT'lerı daha cok begenıyorum. Lıstemdekılerı de meslegım geregı yurtdısına cıktıkca hep fıyatları cok uyguna denk geldıgı ıcın aldım. Saygılarımla. Akın

    YanıtlaSil
  96. yaw bi ton yorum var hepsini okudum hiç bişi anlamadım bu parfümü alalım mı almayalım mı ???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En iyisi bir yerlerde denemen. Eğer beğenirsen alabilirsin böylece. Beğenmezsen de başka parfümlere yönelirsin.

      Sil
  97. Bu parfümün tester'ı geçti elime. Bayan parfümü mü erkek parfümü mü? Şuna bi netlik getirelim lütfen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Black Orchid aslında kadın parfümü olarak piyasaya sürüldü. Fakat bazı erkeklerde kullanıyorlar. Eğer sevdiysen bence kullanabilirsin.

      Sil
  98. bugün tekin acar'a gittim ilk kez deniyeceğim için özellikle karnım aç gittim kokuyu iyi almak için :) neyse parfümü daha önce hiç kullanmamıştım ama sağı solu okuyarak öyle bi hipnoz oldumki kafamda %100 alıp çıkmak vardı. mağaza personeli kokuyu deneyip denemediğimi sordu hiç denemedim tavsiye üzerine alıcam dedim.. neyse elimin üzerine bir fıs sıktı, ben kokuyu hiç beğenmedim bu kadar övgüye layık bir parfüm olduğuna inanamıyorum. övgüler kalıcığına ise tamam evet ama koku gerçektende süper ötesi filan değil, üretimi unisex ama kesinlikle erkeklerde daha iyi durur kız arkadaşım bu kokuyla yanıma yaklaşsa ayrılık sebebim olabilir :) ayrıca şunu söyleyim afrodizyak bir etki edeceğine kesinlikle inanmıyorum. diğer parfümlere kıyasladığımda gerçekten farklı bir kokusu olduğu için ve kalıcılığı iyi olduğu için notum 10/5 . Tavsiyem: başka parfümlere göz atın.

    YanıtlaSil
  99. Merhaba Raşit Bey, bugün tekinacardan 1 adet black orchid , 1 adet bvlgari black, 1 adet tom ford noir edp , 1 adet gucci pour homme 2 , 1 adet armani eau de nuit, 1 adet solo loewe, 1 adet arkadaşımın ricasıyla arabada durması için one million ve annem için gucci pour homme edp kokularını satın aldım. Hepsi 100 ml ve üstü.
    Önümüzdeki süreçte kullanımları hakkında merak ettiğiniz bir konu var ise yorumları buradaki arkadaşlarla paylaşmaktan mutluluk duyarım. Ancak son yazan arkadaşın mesajınıza denk gelmiş gibi oldu ama, ben 28 yaşında bursa kocaeli ve istanbul bölgesinde yaşayan aynı zamanda ofis ortamında çalışan bir gencim. Black orchid çok farklı ve ağır bir koku. Bugün 3. şişemi aldım ve bu zamana kadar 4-5 tane parfümüm için çıldıran kız arkadaşım oldu. Afrodizyak etkisi kişiye göre kesinlikle yaratıyor. Ama çoğu insan da sevmeyebilir.
    Noir edp çok olağanüstü bir parfüm gibi duruyor. Bugün denemek amaçlı 2 boynuma 1 enseme sıktığımda 3-4 saat kokusu hiç gitmedi, ama biraz radikal bir koku. Çevremdeki insanların rahatsızlık duyacağından korkuyorum.
    Tüm görüşlerinizi dinlemeye ve fikir paylaşımına açığım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mehmet bey,

      Bir seferde sekiz tane parfüm mü aldınız Tekin Acar'dan? Kredi kartı ekstreniz gelince ay sonunda küçük bir kalp sıkışması yaşamazsınız umarım :)

      Black Orchid'in cazibeli ve ilginç koktuğunu kabul etmek lazım fakat bu aralar neredeyse herkesin üzerinde var. Biraz fazla popüler ne yazık ki. Tom Ford Noir elimde yok. Elime geçerse tabiki yazarım incelemesini. Genel olarak oldukça beğeniliyor gördüğüm kadarıyla Noir. Bende merak etmekteyim kendisini.

      Aldığınız parfümlerle ilgili değerlendirmelerinizi dinlemekten zevk duyarız.

      Sil
    2. tabir'i caizse iddialı kokular vardır ya, ya sev ya terket türünde, tam o tarz bir koku noir. Ben beğendim çok asil duruyor. Ama sevmeyeni dediğim gibi çok olacaktır diye düşünüyorum. Bana tekinacarda parfümleri satan bayan arkadaşlardan bir tanesi elindeki tom ford black orchid yüzünden duş almış, diğerinin ise başı dönmüş, tavsiye etmiyorlar müşterilere. Burada asıl dikkat edilmesi gereken husus, kokuyu kendinize güzel kokmak için ve tatmin olmak için mi, yoksa dışarıya güzel kokup o kokuyu bu şekilde sevmek veya tahammül etmek mi diye sormak lazım.
      Black orchidi her sıktığımda mutlaka olumlu geri dönüş aldım aynı gün içerisinde, ama 1 şişe DHI ve 1 şişe DH bitirdim, kimse bana geri dönüş yapmadı olumlu ya da olumsuz. Şimdi tartmak lazım kokunun kim için ve ne için kullanıldığını.

      Gucci pour homme 2, bvlgari black ve solo loewe ü çok merak ediyorum. Mutlaka paylaşacağım.

      Armani de nuit , noir edp ve black orchid artık kendini kanıtlamış zaten benim gözümde. :)

      teşekkürler.

      Sil
  100. Evet Arkadaşlar Parfümü Londra Hava Alanında Temmuz Ayında Denemiştim Fiyatı Çok Yüksek Geldiği İçin Almadım 99 Pound du 50 cl lik olanı .. İlk Başlarda Biraz Ağır Ama Sonralarında Çok Ve Ferah Bi Kokusu Vardı ..Parfüm Made in USA.. France İtaly Falan Değil Yani Herkesin Bilgisine .. Babam İçin Alcaktım Benim İçin Fazla Ağır Ben Gucci Guilty Kullanıyorum Ben Ve Çevremdekiler Kokuyu Duyduklarında Çılgına Dönmeleri Bana Yetiyo : )

    YanıtlaSil
  101. Bu kokuyu daha bu kadar ortalıkta değilken denemiş ve değişik yapısını çok sevmiştim. Sonrasında bir gün Cloud Atlas filmini izlerken yanımda oturan arkadaş parfümle duş almış olacak ki film boyunca koku içimi baydı. Hele filmde köle kızlardan kıdem kazananların kandırılarak sabun haline getirilmesi ve diğer köle kızlar için protein kaynağı haline dönüştürülmesi sırasında kokunun burnuma daha çok gelmesi sebebiyle kafamda bu sahne ile özdeşleşti koku. Ve o gün bitti BO maceram ne yazık ki. Şu an BO kokusunu duyduğum anda kölelerin protein haline getirilişi geliyor gözümün önüne ve midem bulanıyor :)

    YanıtlaSil
  102. Açılışını hiç sevmedim , ama ortalardan sonra gittikçe kendini çekici kılan tatlı tütün kokusu aldım.Çoğu kişinin aksine bana çok kadınsı koku gibi gelmedi, bir erkek kullansa hiç sırıtmaz bence.

    YanıtlaSil
  103. Arkadaslar 3.kez blackorchid aldım. Başka hiç bir parfüm bana bu kadar cazip gelmiyor inanın. Aldığım tepkiler özellikle bayanlardan mükemmel.2 senedir kullanıyorum sayısız kere tanımadığım insanlar tarafından begenilip ismi soruldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle katılıyorum Tuncay Bey.Black Orchid ile mükemmel geri bildirimler alabilirsiniz.Yalnız soranlara markasını söylemeyin açığından dolayı kokudan soğuma noktasına geldim :(

      Sil
  104. unisex olarak geçiyo olabilir.. ama nasıl söylediler bunu anlamıyorum.. sert bi koku herşeyiyle mizacıyla duruşu ile.. bunun kullanan kadına erkek parfümü sıkmış gibi bakarsınız.. tabiki jagler gibi kötü kokmuyo ama hani o erkeksi kokular vardır ya.. jagler vs. gibi onlar gibi erkeksilik var parfümde baştan aşağıya... ayrıca kalıcılığı harika.. ve 20-25 yaşında erkeklerin kullanmaması gereken bir parfüm.. çünkü 27 ve sonrasına hitap ediyo bana göre.. kışın yada yazın gece çıkıldığında sıkılabilecek bir parfüm aslında kış parfümü... herkese gitmez.. ne tenine ne de kişiliğinei kaldırabnilmek lazım...

    YanıtlaSil
  105. Clive christian'dan bir parfüm deneyebildiniz mi hiç? Fazla yüksek fiyatı ile fazlasıyla merak uyandırıyor bende. Özellikle No1. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Clive Christian'ın sadece bir kadın parfümü elimde var. Diğerlerini denemedim henüz. Fiyatlarının biraz abartılı olduğunu düşünüyorum.

      Sil
  106. slm parfüm merakı ve değerli arkadaşlar forumu dün gördüm elimden geldiği kadarda inceledim ve çok beğendim sizden birkaç ricam var ilgilenirseniz cok mutlu olurum öncelikle bir parfüm arıyorum ama nasıl bir parfüm alacağıma karar veremiyorum çok fazla parfüm bilgim yok sadece 100 liralık 200 liralık parfümlerden bi kactane kullandım ve beğenmedim örneğin CK,DİESEL,BVLGARİ kullandım ve pek beğenmedim yani şöyle anlatayım cok seçiciyimdir hemde acayip herkeste olan birşeye sahip olmak istemiyorum aradığım parfüm tamamen özel üretim olmalı dün forumda tf black orchid anlatılmış uzun uzun okudum ama çok agır olduğu soylendı ve bayan parfümü olarakta kullanılıyomuş benim aradığım parfüm tamamen bahar ve yazaylarına hitap edicek bir parfüm olmalı yaz kıyafetlerine uymalı ben discoda barmenim ve gece hayatım çok var işim gereği ve bazen discoda çok terliyorum ter kokmak istemiyorum sürekli o parfümün kokusu üzerimde olsun istiyorum ve gittiğim mekanlardakilere bu koku kimden geliyor dedirtmeli yolda yürürken durdurup ismini soranlar olmalı para söz konusu değil fiyat pahalı olabilir ama yeterki aradığım özelliklere sahip bir koku olmalı özel olmalı ve kalıcılığı cok önemli bana 5 tane parfüm listesi verirmisiniz seçkin kokulardan birde beyaz tenliyim önerileriniz için teşekkür ederim saygılarımla...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar,

      Parfüm önerilerini buradan değil sadece http://parfummerakiforumu.blogspot.com.tr adresindeki forumumuzdan yapıyorum.

      Sil
  107. verdiğiniz adresede üye oldum fakat sizi orda nasıl bulacağım daha doğrusu size ulaşmamın bi yolu varmı mail adresiniz?

    YanıtlaSil
  108. seLam pafüm merakı BUGATTI'den hiç bahsetmemişiniz..kısada olsa görüşünüz nedir o para hakkımdır..??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar,

      Henüz Bugatti'nin bir parfümünü denemedim. Eğer elime geçerse tabii ki yazarım.

      Sil
  109. Kesinlikle benim çok ağır ve fiyatına kıyasla gereksiz bulduğum bir koku. Ama asıl garip kısmı Black Orcihd üzerine "YSL La Nuit De La Home Perfume" sıkınca hem odama giren hem de yanımdan geçen herkesin çok güzel koktuğumu söylemesidir. Halbuki bu garip ikili bence iyice ağır olmuştu. Özetle ben o fiyatına kıyasla pek de beğenmedim ama nedense çevremdeki erkek - kadın herkes övgüler yağdırdı. Bu kadar çok övgüyü aynı gün aldığım çok az parfüm vardır. Ben bile şaşkınım.

    YanıtlaSil
  110. Mıssperadan Tom Ford Black Orchid 50 Ml. aldım ancak Made ın Swıtzeriland yazıyor kutuda!!! Amerikada üretilmiyor mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tom Ford, Amerika merkezli bir marka olmasına rağmen, parfümlerini başka ülkelerde ürettiriyor olabilir. Gayet normal. Aynı Nike yada Apple'ın ürünlerini Çin'de ürettirmesi gibi.

      Sil
  111. Fark edilirliği fena değil mi? Hem geçtiği yerde iz bırakıyor hem fena değil ,kafam karıştı doğrusu.

    YanıtlaSil
  112. normalde 1- 2 saat kalıcı olan parfümler gibi değil.
    dün kullandım 24 saat geçti ve duş almama rağmen kokusu hala hissedilebiliyor.
    tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  113. Parfüm kalıcılığını, tek başına parfüm değerlendirmemizde yeterli görüyoruz (: ter kokusu da kalıcı, duş yapan arkadaşıma lafım. duş alma bak uzun zaman kalır sanırım.

    YanıtlaSil
  114. black orchide in hemen hemen aynisi fakat cok daha kalitelisini buldum biraz tuzlu ama deger..
    http://lamaisonduparfum.tictail.com/product/tiziana-terenzi-maremma

    YanıtlaSil
  115. Müthiş bir koku, karşı cinste duyumsadıgımda uyarılıyor kendime kullandıgımda ise harika hissediyorum. Bu parfümün tek püf noktası var, az kullanmak. Bu püf noktayı es gectiginizde balkabagına donusursunuz.

    YanıtlaSil
  116. estee lauder wood mystique erkeklerde kullanabilirmi acaba

    YanıtlaSil