16 Şubat 2012 Perşembe

Paco Rabanne - 1 Million (2008)


Paco Rabanne - 1 Million (2008) Markanın popüler parfümlerinden.

Ortaokulda yada lisede popüler erkekler yada kızlar vardır. Etraflarında bir sürü arkadaşları olan hani. Herkes onlara yakın olmak ister. Onların bir sözleri neredeyse emir olarak algılanır. Onlar nereye gitseler orası değerli olur. Yada nerede otursalar orası kıymete biner. Birçok kişi sınıfta onların yanına oturmak ister. Ve daha neler..

Lise yıllarıma geri dönmeyi pek düşünmüyorum. Ama yukarıdaki bahsettiğim duyguları birçoğumuz yaşamışızdır. Benim asıl merak ettiğim o popüler çocukların ileride nasıl bir hayatları olduğu. İş hayatına atılıp hayatın gerçekleri ile yüzleştikleri zaman, etraflarında hiç kimsenin olmadığını gördüklerinde acaba ne düşünürler. Belki de hayal kırıklığı…

Ben 1 Million'ı okuldaki popüler çocuklara benzetiyorum. İlk çıktığından beri çok satan ve ismi çok geçen bir parfüm karşımızda. 1 Million, Paco Rabanne’nin diğer çok satan modeli Black XS’in pabucunu dama atmış gibi görünüyor. Bende daha önceki incelememi yeniden yazmayı uygun gördüm. Yani bir anlamda kapsamlı bir güncelleme yapmış oluyorum 1 Million ile ilgili.

Öncelikle ilginç şişesinden başlamak gerek. Çünkü parfümün kokusu kadar ilgi çekiyor şişesi. Anlaşıldığı üzere külçe altına benzetilen şişe bize parfümün kokusu ile ilgili de küçük bir ipucu veriyor. 1 Million özellikle başlangıcında oldukça metalik kokan bir turunçgil ile size merhaba diyor. Bana nedense hep şişesini hatırlatıyor bu durum.


1 Million odunsu baharatlı olarak sınıflandırılmış. İlk sıkıldığında oldukça tatlı bir portakal sizi karşılıyor. Resmi olarak açıklanan üst notalarında greyfurt ve portakal var. Fakat burada çok doğal bir portakal kokusu yerine daha metalik bir halde karşımıza çıkıyor. Yine de başlangıcı gayet güzel. Zaten parfümün bu kadar başarılı olmasını daha ilk saniyelerde anlıyorsunuz. Orta notalara gelindiğinde tatlı baharatlar devreye giriyor. Muhtemelen tarçın. Tabiki başlangıçtaki o portakal hissi hala var bu kısımda. Bir süre sonra tatlı baharatlara oldukça yapay deri notası ekleniyor. Bu yapay deri kullanımına rağmen orta notalar hala sevilebilir. Alt notalar ise parfümün en hoşlanmadığım kısmı. Yapay deri kokusuna başarısız bir sedir ve amber ekleniyor. Yapaylık artık iyice rahatsız edici oluyor ne yazık ki. Keşke sonları daha iyi olabilseymiş. Yani özetle: Metalik tatlı turunçgil, tatlı baharatlar, tatlı deri diyebiliriz.

Şu bir gerçek ki Paco Rabanne’nin amacı bir sanat eseri yaratmak değil. Yada parfüm dünyasında tabular yıkmakla falan ilgilenmiyorlar. Bence amaçları çok iyi satış rakamlarına ulaşabilecek, herkesin sevebileceği, popüler olma ihtimali yüksek, modern bir parfüm yaratmak. 1 Million’un başarısından anlıyoruz ki bu amaçlarına ulaşmışlar. Bugün dışarıya çıkıp sokaktan geçen on kişiye koklatsak yüksek bir oranda insanlar beğeneceklerdir. Yani bence günümüzün modern ve güvenli parfümlerinin başında geliyor 1 Million. Anlaşılan Paco Rabanne popüler rakiplerine 1 Million ile cevap vermiş gibi görünüyor. Fakat benim gibi her zaman çok daha iyisini arayan birisi için yeterli mi? Tabiki hayır.


Efendim bu parfüm 18-30 yaş arası erkeklerin en sevdikleri kokulardan birisi muhtemelen. Hiç kimseye de niye seviyorsun diyerek ukalalık edemeyiz. Herkesin seçimleri kendi beğenileri doğrultusunda olacaktır. Fakat ben hiç bir zaman 1 Million alıp kullanacağımı düşünmüyorum. Zaten aldığım bir şişesini çok geçmeden elimden çıkarttım. Neden mi?

Bir kere bir parfümü çoğu kişinin sevmesi, kokusunun modern parfüm tredlerine uyması benim pek umurumda olan şeyler değil. Çok satan parfümlerin çok iyi parfümler olmadıklarını da gayet iyi biliyorum. 1 Million bence biraz fazla tatlı bir kokuya sahip. Evet biraz tatlılık fena olmaz parfümlerde ama burada ipin ucu kaçmış sanki. Bu şekerli his bir süre sonra beni baymaya başlıyor. Ayrıca eşsiz, benzersiz bir kokusu yok. Uzun süreli kullanımlarda sıkılıyorsunuz. Ayrıca orta notalardan itibaren başlayan yapaylık hoşuma gitmedi. Mesela Bulgari – Black’de de var yapay bir deri kullanımı. Ama orada öylesine ustaca vanilya ile harmanlanmış ki insan hayran oluyor. Burada o özen gösterilmemiş.


1 Million tamamen kötü bir parfüm değil bence. O kadar da abartmamak lazım. Hatta başlangıcı ve orta notalarındaki tatlı baharatlar gayet hoş. Ama muhteşem de değil. Özellikle gece kulüplerinde yada popüler mekanlara gittiğinizde büyük ihtimal bu kokuyu etrafınızdaki birçok kişiden duyacaksınız. Yine de benim için yeterli değil.

Parfümün açıklanan üç tasarımcısı ise şunlar: Michel Girard, Olivier Pescheux ve Christophe Raynauld. Bu parfüm gerek şişesiyle, gerek pazarlama faaliyetleri, gerek kokusu ile tam bir konsept olarak insanlara sunulmuş ve gördüğüm kadarıyla da başarılı olmuş.

1 Million’un kalıcılığı bir EDT’ye göre etkileyici. Parfümün artılarından birisi kalıcılık. Farkedilirliği de başlarda gayet iyi. Bu iki kriter başarılı diyebilirim. Sonbahar-kış kullanımına daha uygun. Yazın kullanmak boğucu olabilir. 30 yaş ve altındaki erkeklere daha çok yakışacaktır. Genç, enerjik ve dinamik bir tarzı var.

Artıları:
+ Başlangıcındaki modern portakal kullanımı güzel.
+ Bir çok kişinin sevebileceği tarzıyla bolca övgüler alabilirsiniz.
+ Kalıcılığı fena değil.

Eksileri:
- Sonlara doğru ortaya çıkan yapaylık hiç hoşuma gitmedi.
- Çok popüler olduğu için bir çok kişi ile pişti olma durumunuz var.

Koku Güzelliği:10/7

137 yorum:

  1. Dolabımda, kıyıda köşede öylece durur. Alışverişe, pazara giderken sıkarım :) Hiç özel değil. Reklamına kanıp almıştım. Keşke reklamı da ekleseydin parfüm merakı.

    YanıtlaSil
  2. Bu arada ben de ilk kokuyu değil de sonlara doğru ortaya çıkan kokuyu seviyorum :) Zevkler ne kadar da değişiyor, değil mi?

    YanıtlaSil
  3. Valla parfüm merakı ben ne başlangıcını sevdim bu parfümün nede orta notasını bana göre gayet sıradan bir kokusu var ve okadar kişinin de hayran olmasına şaşırıyorum açıkçası..

    YanıtlaSil
  4. Parfüm Merakı, bir şey dikkatimi çekti. Bu parfüme 7 7 7 vermişsin, Black Orchid de 7 7 7. Bu iki parfüm arasında dağlar kadar fark varken bu benzerlik reva değil bence.

    YanıtlaSil
  5. ben bu kokuyu erkeklerde cooook seviyorum :D

    YanıtlaSil
  6. Pardon, reklamı zaten yüklemişsin.

    YanıtlaSil
  7. Evet özel bir yanı yok ama berbatta değil. Yine de para vermeye değer mi şüpheliyim.

    Black Orchid'e biraz haksızlık etmişim kalıcılık ve farkedilirlik alanlarında anlaşılan. Ama koku güzelliği olarak ikisi de birbirinden iyi değil.

    Küçük Şeyler, bu parfümü sevmene hiç şaşırmadım :)

    YanıtlaSil
  8. Parfüm Merakı, ben bugün bir parfüm denedim. Chantal Thomass - Osez Moi. Bir bayan parfümü, ancak inanılmaz bir kokusu var. Deneme fırsatın olursa mutlaka edin.

    YanıtlaSil
  9. Mabuse valla parfüm merakını geçtin :)))

    YanıtlaSil
  10. Volkan benimkisi sadece koklamak :) İçinde ne var ne yok, ne zaman alt nota ne zaman üst nota .. Açıkçası bunlar umrumda bile değil. GÜZEL KOKSUN, KALICI VE FARK EDİLİR OLSUN VE BENİM OLSUN :):)

    YanıtlaSil
  11. Mabuse eğer denk gelirsem bakarım Chantal Thomass - Osez Moi'e.

    Yahu şu kalıcılık ve farkedilirlik kriterini kaldırmayı bile düşünüyorum artık. Amma iktidar meraklısı ülkeymişiz. Herkes 2 gün kalıcı parfüm arıyor. 2 gün boyunca kokmanın ne anlamı var. Zaten her gün sıkıyorsun üzerine.

    Koku Güzelliği herşeyin önünde olmalı bana göre. Kalıcı koku istiyorsanız bir sürü açık parfüm markalarını ve cami önlerinde satılan hacı yağlarını kullanın :))

    YanıtlaSil
  12. Parfümümle ortamı etkileyemeyeceksem sürmemin ne anlamı var ki? Bence kalıcılık ve fark edilirlik de en az koku güzelliği kadar önemli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arkadaş kokuyu kendin için mi alıyosun etrafındaki insanlar için mi. Bu nasıl mantık yahu!

      Sil
    2. Yürü be Mabuse! Şanın yürüsün =))
      Alemsin =). Koku nasıl başka insanların beğenisi için alınır? Koku bir kişinin kimliğidir benim için. O kişi için yazılı, sözlü olmayan bir çok done bırakır. En belirgin örnek; kokunun etkisine ve aromasına göre kişinin karakteri hakkında ipucu alırsın. Zevkleri hakkında ufak ufak bir fikrin olur. Bu bakımdan özneldir, kişiseldir. Ayrıca her insanın ten kokusu farklı olduğundan, aynı kokuyu farklı tenlerde farklı etkilerde algılarız. Bak yine öznel oldu.

      Ten benim tenim, bana ne başkasından. Başkası için yaşamıyorum ki ben. Gün boyu aslında pek de sevmediği bir kokuyu üstünde nasıl taşır insan. Burnuma niye başkaları için işkence edeyim aaaa =)

      Hadi öpüyorum hepinizi, farklı fikirler duymak güzel

      Sil
  13. Bencede koku güzelliği önemli soft kokuları seviyorum.Rahatsızlık vermicek örnek(calvin klein man):))))

    YanıtlaSil
  14. 2 gün kokmak değil de o kadar para verdiği parfümün yenileyene kadar idare etmesini bekler insan. 3-4 saatte kaybolan parfüm çok güzel olsa da iyi bir parfüm değildir benim görüşüme göre. 30ml olanından alıp yanınmda taşımak zorunda kalmamalıyım. Koku güzelliği tabiki en ön planda ama kalcılığı tamamen göz ardı etmek de yanlış bence

    YanıtlaSil
  15. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  16. Amacım milleti etkilemek değil ama parfüm dediğin tene yakın durmayacak. Ha bazıları vardır kokusuna göre tene yakın durmasıyla işi becerir.Bazıları vardır kokusu ne soft ne yumuşak tene yakın kalır 2-3 saate unutulur gider. Yani o kokuyu burnumda hissedim 'yeter' diyorum. Başkaları koklamak için boynumun dibine de girmesin öküz gibi :) Çoğu parfümde insana kalıcılık konusunda seçenek sunulamıyor ne yazik ki. Bir kokuya aşık olursun uçucu olur gider bunu hep yaşıyoruz. Zaten soft kokuları sevsek de Jil Sander Man ya da Gucci Pour Homme II alır köşeyi döneriz. Kalıcılık ve farkedilirlik önemlidir benim için

    YanıtlaSil
  17. Bazı parfümlerin bu kadar popüler olması beni o parfümden soğutuyor. Bilmiyorum, ben başka insanlardan daha farklı kokmak isterim açıkçası. One Million, ülkemizde artık insanların dilinde çok yaygınlaşmış, One Million'dan çok "vanmilyın" olmuş bir parfüm. Demek istediğimi anlatabildim mi bilmiyorum. "Burası vanmilyın kokuyor" veya "vanmilyın kullanan erkeklere bayılırım" gibi sıkça duyduğum cümleler beni bu parfümden oldukça soğuttu ve kokusunu beğenmeme rağmen almamakta inat ediyorum, etmeye de devam edeceğim.

    YanıtlaSil
  18. evet paco rabbane one milione beni hayal kırıklığına uğratdın ama şimdi sıra bende düştün elime :D hahaha şuan zamanım kısıtlı geniş bi zmanda yazacağım sana olan kinimi :D

    YanıtlaSil
  19. Evet gelelim şu yılın parfümü seçilen, çok konusulan her yerde kokusu adeta yüzüme çarpan keskin turunç kokusuna. Bir çok sektörde olduğu gibi parfüm sektöründe de reklam ve tasarımın ne kadar önemli bir araç olduğunu gösterdi bize paco rabbane, ilgi çekici şişesi ve her yerde konusulması dolayısı ile merak uyandıran bu kokuyu büyük beklentilerle 100ml olarak aldım, ve büyük hayal kırıklıklarına uğradım, basit tatlı bir turunç kokusundan öteye gidemedi bende neymiş efendim yılın parfümü seçilmiş neye göre, kime göre yılın en iyisi merak ediyorum açıkçası. Bana sorsalar son yılların hayal kırıklığı diye lansman yapabilirim. Fark edilirliği yüksekti bende sonuçta bi portakal kokusu hafiften hafiften tatlılığıda hissediyorsunuz ilerleyen dakikalarda ama baharat tarçın bunun neresinde? Çok karışık oturmayan bi koku bence. Fark edilirlik bende ilk bir saat çok iyiken daha sonra dvmlı düşüşte, bole bi koku kalıcı olsa ne olmasa ne.. Uyuz oldum ya bi kere bu one millione'ye ısınamadık daha sonra birbirimize, notlar çok yüksek olmuş bence oyle 7-7-7 alacak bi koku değil kesinlikle şişe tasaarımı ve reklan koysak değerlendirmelere 7 ancak oyle alabilir bende bu parfümün ederi kesinlikle 5-5-6'dan fazla olamaz one millione yoluna ben yoluma, bu aşkı denedik sadece ama olmadı kimse dolduramadı onun kalbimdeki yerini. Özledim seni o güzel kokunu bedeniimi sarışını aklımı başımdan alışını dön artık bana jungle..

    YanıtlaSil
  20. Parfüm almadan önce fiyat alnız.
    Uygun fiyatlara orjinal parfümler almak istiyorsanız lütfen ekleyin parfumdemoda@hotmail.com

    YanıtlaSil
  21. ben hiç beğenmiyorum bu parfümü black xs çok daha güzel

    YanıtlaSil
  22. Ben eşime aldım bu kokuyu. Birçok yurtdışı ve yurtiçi sitelerdeki yorumlara bakarak 212 ve 1 million'ın epey beğenildiğini düşündüm. Ama ben de beğenmedim . Hatta öyle ki belli bir süre sonra havadaki kokusunu idrar kokusuna bile benzettim .
    parfüm hediye etmek çok mantıksızmış!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abartma o kadar da. Ne idrarı :) O kadar da kötü değil ya.

      Sil
    2. Bence 7 puan tam yerinde ortalamanın biraz üstü kalitede bir koku bence idrar betsetmeside artık yuh dedim ya:))

      Sil
  23. İdrarmı yok artık

    YanıtlaSil
  24. süper parfüm bence fazla söze gerek yok bence Work and Travel

    YanıtlaSil
  25. Bana hediye geldi ve kullanamadım. Bana göre rezalet bir parfüm. Açıkçası yazarımızın Bleu De Chanel hakkında şöyle kötü böyle kötü diye yazan yazısından ve yaptığı puanlamadan sonra ben ve çevremin en nefret ettiği parfüm hakkında ne dediğini merak edip girdim 1 million sayfasına. Tahmin ettiğim gibi çıktı.. :) Eğer 1 million'a , Bleu De Chanel 'den fazla puan veriyorsanız bir terslik vardır vesselam!

    YanıtlaSil
  26. Parfüm merakı sen de yorum yapıyorsun da bu kadar öznel olma be kardesim. Ben ilk çıktığı günden beri başka parfüm kullanmadım, çok memnunum değiştirmeyi de düşünmüyorum. Biri bitmeden diğerini alırım, Zidaya sitesinde indirime girmiş, arkadaşlar haber verdi hemen aldım stokladım ucuz fiyata. Sevenler kaçırmasın derim. Buradan, http://www.zidaya.com/paco-rabanne-one-million-edt-spray-486.html.
    Selametle.

    YanıtlaSil
  27. Bunun bayan versiyonu nasıldır ki güzel mi kalıcı mı kullananlar görüşlerini belirtebilir mi?

    YanıtlaSil
  28. Arkadaşlar ben kokladım , bana tarhana çorbasının kokusu gibi geldi kusura bakmayın,ilgi çekici deil..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tarhana mı? Gelen vurdu giden vurdu parfüme be. Tamam, öyle aman aman bir kokusu yok ama bu kadar da olmaz. Sınırlı sayıda üretilseydi görürdüm ben sizi. Herkes 1 Million arar dururdu.

      Sil
    2. MILYON ERKEK ON NUMARA PARFUMDUR ORJINALIDE SAHTESIDE FARK ETMEZ KOKUSU COK GUZEL KIMSE KUSURA BAKMASIN

      Sil
    3. Valla arkadaşlar,bu parfümü deneme sürecimi anlatayım..Herkes gibi bende reklamını izledim "vay anasını " dedim,reklama böyle çaba veren bi prfümün köt olma ihtimali yok dedim,neyse gittim denemeye,kokladım, "bu ne "dedim ya,afedersiniz "ulan milleti resmen kandırıyorlar iyimi" dedim.Beğenen arkadaşlara lafım kesinlik yok,ama bence paranın hakkını vermiyor ya..koku bana dediğim gibi,tarhana yada domates çorbasını andırdı.malesef.. yukarıdaki tarhana çorbası yorumu bana ait.

      Sil
  29. Kokusu cok bogucu geliyor bana acikcasi.1-2hafta kullandim ve hemen elimden cikardim.Heryerde bu kokuyla karsilasabilirsiniz o yuzden ozel olma hissini kaybedebilirsiniz.cok satan parfumlerden uzak durun bence ne kadar guzel olsalarda degerlerini yitiriyorlar bir sure sonra.belkide daha az kullanilsaydi daha cok hosuma gidecekti bilmiyorum ama yukarida arkadasin dedigi gibi bu parfum artik vanmilyin olmus!

    YanıtlaSil
  30. geçen sene yılbaşında kofresi 150 tl ye almıştım bu sene 220 tl olmuş.
    aslında güzel bir parfüm ama herkeste olduğu için özgünlüğünü kaybetmiş bir parfum olarak nitelendiriyor.one million gerçekten 1 milyon kadar satacak piyasa kokusu.

    YanıtlaSil
  31. valla bu parfüm 5 para etmez jagler deo gibi kokuyor

    YanıtlaSil
  32. tam bir ergen kokusu. boğuk, ağır, sentetik vs. hediye geldi kullanamadım. valide kullanıyor. kalıcılığa fena değil demişsiniz?? minimum 12 saat duruyor koku nesi fena değil. kokuya 10 üzerinden 7 değil 3 zor veririm. ucuz koku...

    YanıtlaSil
  33. Abicim ben iddiamı hala devam ettiriyorum,yukarıda belirttiğim gibi tarhana yada domates çorbasının kokusunu andırıyor.Gerçketne de yukarıdaki arkadaşın dediği gibi boğucu.bence en uygun sıfat bu, arkadaşı tebrik ediyorum "boğucu" bi parfüm

    YanıtlaSil
  34. Vay arkadaş, kadın olsun erkek olsun insanımızın parfümden beklentileri şunlardan ibaret:

    1- Hacı misi gibi burul burul koksun, günlerce üstümden çıkmasın ki, az az sıkayım, ekonomi yapayım. Orjinal parfüm diye tonla para veriyorsam, bir iki fısı 3 gün gidecek!
    2- Karşı cinsin dikkatini çeksin, ben buradayım diye bağırsın. Özellikle erkekler için hatun düşürmeye yaraması çok çok önemli! Afrodizyak etkili densin, çamaşır suyu gibi de koksa kullanır!

    Bitti. :)

    YanıtlaSil
  35. Wayy bee benim çok severek kullandığım parfumumme söylenmedik şey kalmadı domates çorbasından tutunda idrara kadar ama en komiği de tarhana çorbası aslında ben tarhana çorbasını da severim belkide oyuzden parfumu de çok sevdim bana göre modern ve etkili bir kokusu var hiç de rahatsız edici değil tatlı falan diye yazılmış ama Armani Code bundan daha tatlı bir kokusu var kişiden kişyiye değişiyor demekki aslında bende bu günlerde bir arayış içine girdim parfum konusunda parfümümü değiştirmek istiyrm ama bulamazsam millona devam :)

    YanıtlaSil
  36. 1 Million İntense çıkmış deneyen oldumu?

    YanıtlaSil
  37. Daha türkiyedeki mağazalarda satışa sunulmadı.

    YanıtlaSil
  38. yorumları okudum da epey bir komik ;)
    Açıkcası bu kokuya bu kadar kötü yorum yapılacagını zannetmiyordum...
    bir arkadaşım hediye olarak bu parfümü gönderdi... sadece 1 haftadır kullanıyorum... Koku su bana kalırsa kıyaslama yapacak olursam biraz Rochas ı andırıyor... belki de daha hafifi.... VE ben tarhana corbası kokusu alamadım ne yazıkki :) Ürün daha yeni oldugu için kullandıkca kalıcılık ve farkedilirligi hakkındada düsüncelerimi yazacagım... ŞİMDİLİK DİYEBİLECEGİM ;

    KOKU GÜZELLİGİ : 10 / 8.5

    YanıtlaSil
  39. Yaa arkadaşlar idrara ben benzetmiştim geçen sene , kış boyu yumuşak güzel elit bir koku olarak hissettim.
    anladığım odur ki bu kokuyu yazın kullanmamak lazımmış. Zaten yazın parfüm hiç çekilmiyor insanın boğulası geliyor. Doğru parfüm kullanan da yok .

    Bir de yazın Fa nın Lotus Dream Kolonyası bence en güzeli. :)

    Yazlık bir koku tavsiye eder misiniz. Yaza geldik bu yaz da 1 million çekemeyeceğim .
    Bu Fa nın Lotus Dream kolonyası gibi bir parfüm önerir misiniz?
    Önceki yorumum için de özür diliyorum ancak gerçekten öyle hissetmiştim ve moralim çok bozulmuştu. Teşekkürler

    YanıtlaSil
  40. kötü ve baygın şeker..

    YanıtlaSil
  41. Koku herkesde farklı etki oluşturuyor anladığım kadarı ile, ben Ultraviolet ile ilgili tecrübeleri ve görüşleri merak ediyorum. Bazı yorumlar doğru evet asansöre bile kokusu sinebilenbir koku dahası diğer binenler ile pişti olunca :( kötü oluyor. Herkese duymak istediği güzel kokulu anlar dilerim.

    YanıtlaSil
  42. Hayırlı Ramazanlar


    Öncelikle kolay gelsin her parfüm hakkında yorum yapmak zor olmalı çeşitli ve yaratıcı yazılar yazmak her yiğidin harcı değildir

    benim de sizden bir ricam olacak tabi vaktiniz varsa ve bildiğiniz bir konuysa yardımcı olacağınızı düşünüyorum

    Ben Ozan ÇALIŞKAN 20 yaşındayım 1 ay önce Dolce&Gabba The one parfüm aldım fakat hiç bir şekilde kalıcılığı ve çarpılcığı yoktu bu yüzden

    parfümü geri veri verdim ve yeni bir parfüm düşünüyorum istediğim parfüm segmenti enerjik aktif hızlı ve eğlenceli bir insan izlenimi kazandırmak

    bayanları cezbetmek ve mekana girdiğimde insanların göz bebeklerini büyültmek istiyorum dahası kalıcı olmasıda çok önemli tabiki benim için

    son olarak cocorica hakkında ne düşünüyorsunuz teşekkürler kolay gelsin =)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hani bazı büyük mağazalarda "Ayın Çalışanı" diye bir pano vardır. En iyi performans gösteren çalışanın ismi panoya asılır. Bende benzer bir şey yapmak istiyorum ve senin bu mesajını "Ayın Mesajı" olarak seçiyorum :)

      Sil
    2. +1

      bu da ayın cümlesi:

      "bayanları cezbetmek ve mekana girdiğimde insanların göz bebeklerini büyültmek istiyorum"

      Sil
    3. İnan ben yazıcaktim aynını :-) hangi parfüm göz bebeklere etki yapar yahu :-)

      Sil
    4. Ey le perfum. Sen nelere kadirsin :-)

      Sil
    5. Dostum sana önerim GÖZ bebeği için Hermes markalı ürünlerin modellerine bakman..Terre d'hermes'in pure parfüm versiyonunu 3,5 mevsim kullanırsın..Alırken fiyattan dolayı da bir GÖZ seyirmesi yaşatıyor hem de koklayana gözsel etki yapıyor :)) Bu arada eğlenceli insan izlenimi konusunun cevabın parfümde gizli değil...Kolay gelsin Ozan kardeşim..

      Sil
    6. Gerk yok. Mfk oud alsin. Kokuyu soran fiyatınıda sorarsa göz bebeği büyür zaten :-)

      Sil
    7. 3.5 mevsim hangisi?

      kalıcı ve farkedilir mi?

      koku kalite hissiyatı veriyor mu ?

      Sil
    8. Adsız bilader Utkunun dediği koku da çok iyi diye duydum. Kurkjian kokusu olduğu için ben henüz koklayamadım..Fiyatı biraz abartı ama iyi marka..3,5 mevsim aşırı sıcaklarda kullanma ya da az kullan anlamında kullandım..Tercih eden de var ama bence gereksiz..Sen Hermese yürü bence..Farkedilirlik bence 10 üzerinden 9...Kalite hissiyatı kişiye göre değişir..Ama ürün kaliteli..

      Sil
    9. Mfk oud 70ml. 900tl. Kokladığım en iyi öd temalı parfüm diyebilirim. Sample inı sıkmaya kıyamıyorum. Kı sample şişesi bile 100tl eder :-)

      Sil
    10. çüş ya paraya bak

      Sil
    11. Bahsettiğin hangi oud
      Oud silk mi casmire mi
      Normal oud sa 655 tl olması lazım ki çok para o kokuya yazık diğerleride öle oud serileri bide 70 ml 900 hahahah adece araplara satarız siz kimsiniz der gbi la deesse kınıyorum fiyatlarını

      Sil
    12. La dees in fiyat konusunda yapacak bişeyi yok. Oudun zaten 3 mensubu var. 3ü de 900. Tasarim şişede

      Sil
    13. Mfk oud 70ml. Bu parfümü türkiye'de bulabiir miyim ? Bende merak ettim bunu şimdi :)

      Sil
    14. La deese magazasinda var. Nisantasinda. Ayrica la deese sitesinden online shop ta yapiyor. Ben denemistim magazada. Birgul hanim sagolsun. Cok iyi bir parfum' 3 seriyede bakmani oneririm. Fiyati yuksek ama 900tl

      Sil
    15. Öncelikle cevapladığınız için çok teşekkür ederim.
      930 tl peki bir şey sorucam şimdi 3 tane serisi var bunun. Ben İstanbul'a gidip nişantaşın da bu mağazaya uğrasam denemek için sıktırıyorlar mı ? Denemek için para alıyorlarsa veririm bu yönden sıkıntım yok ama şimdi kokusunu bilmediğim parfüm tenime uyup uymayacağı belli değil boşa para vermek istemiyorum. Bu arada fiyat olarak benim kullandığım markalardan en az 3-4 kat daha pahalı da koku olarak fark var mı arada ? Paco Rabanne 1 million, Gio, Armani code,dior homme'den iyiler mi ? Kokusu, Fark edilebilirliği, çekicilik ve kalıcılıkta ? Yoksa armani gio gibi sıktım nasıl kokuyor güzel gibi bir kokusu mu var ?

      Sil
    16. Hepsinden üst seviyede diyebilirim, dior homme u bile ezerek. Denemesi bedava :-)

      Sil
    17. Peki sizin tavsiyeniz hangisidir ? Eğer gönderirlerse adresime sample'nı istiycem. Koku güzel olacağını tahmin ediyourm fiyatından da belli ediyor. Ancak bayanların da ilgisini çeker mi ? Nasıl diyeyim bir yere girdi mi kendini belli eder mi bu koku çekiciliği filan nasıldır acaba ? mail attım ama henüz cevap alamadım eğer olmazsa bayramdan sonra gidip deneyip alırım bende beğenirsem eğer ki beğenirim bence kaliteli bir markaymış.

      Sil
    18. Marka zaten kendini ispat etti. Sample varmi yada verirlermi bilmiyorum ama birgul hanimdan ricam karsiligi 3ml doldurtmistum ben. Alacak olursaniz eger oud silk siddetli tavsiyemdir. 3unude denedim. En basarilisi bu. Koku zaten pahaki oldugundan populer degil. O yuzden diger insanlara gore farkli ve luks kokacaksiniz

      Sil
    19. Evet pahalı olmasından dolayı popüler olmaması gayet normal :)Bende ilk önce silk'i denemek istemiştim :) Mail attım ama cevap alamadım bugün bayramdan sonra gitsem mağazalarında denemek istediği mi söylesem denemesi bedava dediniz ama birgül hanımı sanırım tanıyorsunuz belki benden ücret alabilirler.En iyisi bayramdan sonra denemem. Yardımınız ve ilginiz için çok teşekkür ederim.

      Sil
    20. Sormayı unuttum bu parfüm kış için mi yoksa yaz mevsimi için mi :) ? Gündüz ve gece mi kullanmam daha iyi olur ?

      Sil
    21. Denemek için parami alınır :-) tester varsa denetirler tabi. Parfüm pahalı diye kör alım olmaz

      Sil
    22. Peki kışın mı uygun bu parfüm yoksa yazın mı ? Birde gündüz gece olarak kullanımı farkı var mı ? Armani code, dior homme gibi parfümler gece kullanıma uygun mesela. Denemek için ücret almıyorlarsa iyi :)

      Sil
    23. Oud serisi yazın asla gitmez. Cinayet işlersin :-)

      Sil
    24. Ama yaz aksamları abartmadan gider

      Sil
    25. İlginiz ve yardımlarınız için ne kadar teşekkür etsem azdır.Bu arada Bayramınız mübarek olsun :)

      Sil
  43. ben 20 yaşındayken kolonya alacak para bulamazdım adam the one kullanmış yine de memnun olmuyor. By Kilian keser seni artık

    YanıtlaSil
  44. Merhaba Arkadaşlar;

    Parfüm ne kadar güzel olursa olsun çok popüler olduğu zaman kesinlik ile kullanamıyorum.Ama bu one milion kesinlikle çok ortalama tamamen reklam ile şişirilmiş bir parfüm.Bu gün Burbery London siparişi verdim her daim güzel ve özeldir kendileri..

    YanıtlaSil
  45. Bu parfümü inceler misiniz ?
    Paco Rabanne Ultraviolet Man Edt

    YanıtlaSil
  46. İnvictus ile ilgili yorumlarınız nedir peki arkadaşlar daha yeni çıktı ama hiç deneyen var mı?

    YanıtlaSil
  47. 212 vip one million a benziyoru mu ? hangisini tavsiye edersiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alakalari yok. İkisi arasinda 212vip derim

      Sil
    2. ikisini de tavsiye etmem ama 212 VIP den özellikle uzak dur

      Sil
  48. Yeri değil ancak napmam gerektiği hakkında bilgi almak istiyorum sadece. Oda sıcaklığı 29-31 derece civarı yani anlıyacağınız odam serin olduğunu söyleyemem perde filan camın önünü bir kısmını kapatıyorum cam açık kapı açık yine oda sıcaklığı düşmüyor ben parfümlerimi şifonyer üstüne koyuyorum kendi kutularının içine. Gardrop'a koymayı düşündüm ancak oranın da sıcaklığı aynı ve rutubet filan yapabilir diye koymak istemiyorum. Bu kadar yüksek bir oda sıcaklığında parfümü kendi kutusunda açık alanda kapakları kapalı zaten bir bozulma gibi durum söz konusu olabilir mi ?
    Güneş ışığı parfümlere gelmiyor ama oda sıcaklığı yüksek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir adet mini buzdolabi ile halledebilirsin. Parfumlere 150 200 tl verirken bi mini bara 300tl verebiliriz dimi :-)

      Sil
    2. Şifonyerin üzeri yerine çekmeceye koyup, kapalı dursa daha iyi olabilir. Aşırı sıcak ve direkt ışık bozulmalarını hızlandırabilir.

      Çok fazla parfümün yoksa buzdolabının bir kısmına da koyabilirsin.

      Sil
    3. Mini buzdolabı dün akşam düşündüm aslında ama araştırdığıma göre parfümün yapısını bozabilirmiş. Bunda edt - edp göre fark var sanırım ? Mini buzdolabı alırım eğer çözüm olacaksa tabi parfümüm bozulur mu ki ? Edt'de var edp'de.
      Şifonyerimde yer var aslında ama iyice kapalı olacağı için sıcaklığı daha da artmaz mı oda zaten sıcak ? Buzdolabına koymuştum bir kere ancak evdekiler yanlışlıkla başka bir şey alırken çarpıp düşürmüşler o günden beri buzdolabına koymuyorum :) Ama minibuzdolabı filan düşünüyorum ama parfümün etkisini azaltmaz mı veya bozulma gibi bir durum söz konusu olabilir mi ?

      Sil
    4. Hayır, hiç bir sıkıntı olmaz. Ben kullanıyorum.

      Sil
  49. arkadaşlar 2 haftadır invictus çıktı deniliyor ama ben hiç bi yerde bulamıyorum bilgisi olan varsa yardımcı olur mu ?

    YanıtlaSil
  50. İyi günler
    Bir sorum olucaktı.
    Yazın doğal olarak sıcaktan koltuk altımız terler. Deo Stick kullanmak istiyorum.
    Şöyle örneklemek istiyorum olayı Kullandığım parfüm armani gio veya ultra marine gibi ürün ise ama deo stick'ini bulamadım veya armani code gibi bir ürünün deo stick'ini kullansam nasıl bir sonuç çıkar ortaya acaba ?
    Veya niş parfüm kullanıyorsak deo stickini bulamıyacağımız için başka markanın deo sticklerine bakmak zorundayız doğal olarak ter kokusu olmaması için bu tip farklı markalar kullanmanın ne tür faydaları ve zararları olabiir ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar,

      Giorgio Armani, Calvin Klein yada Givenchy gibi popüler markalar genellikle her parfümlerinin deo stick gibi yan ürünlerini çıkarıyorlar. Bahsettiğiniz parfümlerin deodorantları mutlaka vardır. Yoksa da sorun değil. Başka deo sticklerde kullanabilirsiniz. Herhangi bir zararı olmaz. Aksine faydalı olur, ter kokmayı bir nebze olsa da azaltır.

      Sil
    2. Anladım.
      Benim değinmek istediğim konu şuydu aslında.
      Mesela ben yazın a markasını kullanıyorum diyelim ancak o markanın deo stickini bulamadım ben bulgari veya armani markasının deo sticklerini kullansam 2 farklı koku olacak vücudum nasıl bir etkisi olur bunun ? ter kokmakta istemiyorum. Yani farklı marka veya ürünü olsa sıktığım parfümünde koku nun değişmesine neden olmaz sanırım veya kokumu beğenen kişilere bir garip gelme olmaz sanırım ?

      Sil
    3. Evet iki farklı kokunun karışması gibi durum olabilir. Ama ben olsam çok rahatsız olmazdım bu durumdan. Başka bir seçenek olarak kokusuz deostickler varmış. Hiç kullanmadım ama onları da tercih edebilirsin. Çok da etkiliymiş kokusuz deostickler. Böylece parfümünle de karışmaz kokuları.

      Sil
    4. Teşekkür ederim bilgilendirmeniz için :)

      Sil
  51. Öncelikle tüm beğenenlerden özür dileyerek,bu kokuya kesinlikle tahammül edemediğimi söylemek istiyorum.
    Daha ilginci şişesinin beğenilmesi. Daha önce Paul Smith Story ile ilgili yazdığım konuya atıfta bulunarak. Paul Smith Stroy'nin şişe ve kutu konsepti; okuma, kitap üzerine kuruludur. Bu koku belki de amacı ile uyumlu özür dileyerek son derece arsız olarak adlandırılacak bir altın külçesi şeklinde. Para ve kaba güç çağrıştırıyor. Esasen kokusu da şişesi ile uyumsuz değil. Yine daha önce de yazdığım gibi turistik ucuz İsviçre çikolatalarında zaten külçe altın esprisi yıllardır kullanılmakta. Paco Rabanne inanılmaz bir yeniliğe imza atmış.
    Güzel şişe görmek isterseniz hemen Sevil Parfümeriye uğrayın ve Lalique standındaki şişeleri inceleyin lütfen. Hele L'Hommage a L'Homme bir şaheserdir.
    One million'nun nadide kokusu özellikle hava sıcaklığının 20 derece üzerine çıktığı durumlarda iyice çekilmez oluyor. Bence ideal kullanım sıcaklığı -273 Derece Celcius......

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet. L hommage şisesi gerçekten mükemmel.heykel sütunları gibi. Motifler çok iyi.

      Sil
  52. Sayın Canik, bilmiyorum fırsatınız oldu mu ama, hele bir de sınırlı özel üretim kristal şişesini göresiniz.. maalesef 1200 Euro'ya satılıyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben o şiseyi londrada görmüştüm. Hayran kalmıştım adeta

      Sil
    2. Utku niye gidiyosun arkadaşım Londra'ya?
      Parfümseverlerin hac yeri Paris yanıbaşındayken :))

      Sil
    3. Görev parfümden anlamaz :-)

      Sil
  53. İlk sıkıldığı zamanki kokusu çok ağır.Açılışta bildiğin hacı yağı gibi boğuk bir yapısı var.Tam bumuymuş okadar övdükleri parfüm,hiç beğenmedim diyecekken ortalama 1 saat sonra kokusu değişti ve şekerli sakızı andıran güzel bir koku yayıldı etrafa.Sizde de böylemi acaba ?İlk sıkıldığında neden leş gibi bir koku yayıldıki acaba ? Tamam sonrasında güzel ama ben yine de abarttıkları kadar muhteşem bulmadım bu parfümü.

    YanıtlaSil
  54. Sayın parfüm merakı yeni cıkan one million intense hakkında bi bilginiz varmı,one millionun aynı kokusunun daha güzelimi yoksa normal one milliondan daha farklı bi kokusumu var,arkadaslar aranızda one million intense kullanan varmı varsa görüşlerinize ihtiyacım var cünkü bulunduğum yerde parfüm mağazası yok internetten getirtmem gerekiyo elimde patlamasın,zaten 185 liralık bi armani mania elimde patladı bu bari patlamasın,,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1 Million İntense, klasiğinin çok daha tatlandırılmış ağır ve bayık hali, başlangıcındaki gülün verdiği kısa açılış güzelliğini saymazsam sevilebilecek bir tarafı yok. Uzak durmanı tavsiye ederim.

      Sil
    2. Intense edp dir. Yani 1 millionun daha yogun ve kalıcısı. Bu kalıcılik icinde muhtemelen odunsu notalar ilave etmislerdir. Yani koku hafif degişmiştir ama ana tema aynidır.

      Sil
    3. 1 Million Intense'i henüz denemediğim için yorum yapamayacağım.

      Sil
    4. Erhan ve utku canik ikinizede teşekkür ederim kafamdaki sorulardan kurtardınız beni,parfüm merakı yardımcı olamamıs olsanızda sizede teşekkür ederim yardımcı olabilecek arkadasları bu çatının altında topladığınız için,,

      Sil
    5. Yav Canik bişeyide sen bilme be kardeşim yahu:)

      Sil
    6. Utku canik iyi anlıyo bu işten maşallah,utku canik terre hermeste yorumların sonuna baksana bi orda bi yardımcı olsan bana,,3 parfüm arasında kaldım,,

      Sil
    7. Sanane olum :-D allam yareppim ya.

      Sil
    8. Sakin ol utku canik :) bu blogda senin bilgine her zaman ihtiyacımız var,,

      Sil
    9. Ayhan.. yorumunu bulamadım. Ama sanırım, dior, hermes ve 1million da kaldın. Hazır mevsimıyken dior homme intense derim. Ferah olsun 4 mevsim olsun dersen hermes. 1 million güzel ama kimseden farkın olmaz. Herkes sen kokar yada sen herkes kokarsın. Herkes kokmktansa, hermes kokarım. Wuu kafiye oldu

      Sil
    10. utku gece vakti sen beni güldürdün allahta seni güldürür inşallah :)parfümeriye gidince dediğin parfümleri deneyeceğim emin ol,fikir görüş ve ilgin için teşekkür ederim,,

      Sil
    11. Teşekkürler ayhan. Ama ben Terre d Hermes in Pure Parfüm olanını tavsiye ederim

      Sil
    12. Utku vallahi bundan süper bir reklam sloganı olur:) Herkes kokmaktansa Hermes kokarım.

      Sil
    13. Ehehehe. Hakikaten yav :-) Terre D hermes... Herkes kokmaktansa, hermes kokarım. Ortamada kızları sokarım. Hermes... kızlarin göz bebeklerini büyüteceksiniz. DİKKAT. HALUSİNASYON GÖSTERIR.

      Sil
    14. :D Utku vallahi alem adamsın, yine güldürdün.

      Sil
    15. :-D 5 gündür görev kafayı yedirtti bana :-D

      Sil
  55. elimde 100ml one million intense var hepsiburadadan aldım 169tl ye bir kere sıktım kokusunu hiç beğenmedim dior homme intense ile takas yapmak isteyen varsa chip5210@hotmail.com mail adresim ulaşabilirler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1 Million İntense'in tatlılığı bayıklık derecesinde, oldukça gereksiz bir flanker olmuş.

      Sil
  56. Paco'nun 1 million dan sonra getirmiş oldugu en iyi parfümü bence invictus. mükemmel.
    sanırım Arcon Kozmetik getiriyor. adamlar çok iyi.

    detayları inceledim şimdide.

    http://www.arcon-kozmetik.com.tr/fragrance_tr/pacorabanne/invictus.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mükemmel mi? nesi mükemmel?hangi özelliği nedeniyle böyle söylediniz İshad?Bir de adamlar ne konuda iyiler?sadece distribütör firma arcon..

      Sil
  57. bence invictusun bi gideri yok. one million ve black xs karışımı birşey olmuş. günümüzün modern şekerli ve turunçlu parfümlerine benziyor ve çok yapay aromalar kullanılmıış. sadece şişesi çekiyor yine insanı. ki bu da firmanın en iyi ticari pazarlama yöntemi :)

    YanıtlaSil
  58. Off! O nasıl bir rahiyadır yahu? Bence iyi tasarlanmış bir oda parfümü yada kokulu mumdan öteye gidemez.
    Zaten yurt dışında beğenen kadarda beğenmeyen mevcut; Bence o notu haketmiyor.Ne dersiniz Parfüm merakı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1 Milion'dan bahsediyorsanız bence o kadar da kötü parfüm değil. Tek suçu fazla popüler olması. Onun dışında tuhaf bir cazibeli ve sevilesi tarafı var.

      Ama tabiki bir şişesi alınacak kadar başarılı değil. Verdiğim not bence yerinde.

      Sil
  59. Doğrudur ,söz konusu 1 Million. Tabiki belkide o kadar kötü değil ama orta notalardan itibaren bende bıraktığı etki, tarçınlı baharatlı kokulu mumları andırıyor.Tabi zevkler ve kokular tartışılmaz. Baharatlı bir rahiya denince, ne bileyim en azından bir Boss Spirit kalitesinin üzerinde olmalı bu kadar popüler olması için diye düşünüyorum. Benim fikrim popüleriteyi bu kadar haketmediği ve bunun çok uzun sürmeyeceği yönündedir.

    YanıtlaSil
  60. Keşke Fa nın Lotus Dream Kolonyasına benzer bir parfüm önerebilseydiniz. Mayıs ayında yazmıştım neredeyse 8 ay geçmiş , kimse cvp vermemiş. Demek ki buna benzer bir koku yok. Biliyorsanız ltfn paylaşır mısınız?

    YanıtlaSil
  61. Parfüm ilk sıkıldığında tarçın beni çok bunaltıyor ama aradan 2-3 geçince sakinleşiyo o tarçın kokusu azalıyor.
    bayanlar seviyo ama herkeste var başkasında kokusu gelince çok itici gelmeye başladı bu parfüm bana belki çocuğun tipindendir :D neyse kış sonbahar gider bence alma alcaksan 50 ml al yeter bunaltır yoksa beni dinle ;) kalıcılığı iyi kızların boynu kırılıyo koku nerden geliyo diye.

    YanıtlaSil
  62. Bende kullandım bir ara orjinali gerçekten 10 numara koku kızlar hep soruyordu parfümünüz ne diye ama taklitleri bir o kadar berbat:)

    YanıtlaSil
  63. Hocam ben Zef*** bana kullanmadığınız parfümlerinizi hayrına gönderirmisiniz lütfen?İmkanım yok orjinal parfüm alamıyorum açık parfümdende bıktım tam bir parfüm hastasıyım. Orjinal olsun tester, yarım şişe, çeyrek şişe farketmez gönderin. Blogunuzada üye olacağım.Bana bir iyilik yapın lütfennn.Duacınız olurum....mailim zef2009@mynet.com teşekkürler..

    YanıtlaSil
  64. Merhaba admin bey 212 Men kullanıyorum ayrıca bu parfümü de merak ediyorum kokuları benzer mi siz hangisini tavsiye edersiniz ikisi arasında

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İkisini de tavsiye etmem :)

      Sil
    2. galiba popüler kokulardan hoşlanmıyorsunuz peki keşfedilmemiş güzel koku var mı bildiğiniz pişti riskinin en az olduğu

      Sil
    3. Popüler parfümlerle herhangi bir sorunum yok. Fakat bahsettiğiniz iki parfüm de bence çok başarılı olmayan kokular olmadıkları için tavsiye etmedim.

      Zaten çok uzun zamandır parfüm önerisi veremiyorum hiçbir arkadaşımıza. Parfüm önerilerini bir tek forumumuzda verebiliyoruz.

      Adresimiz şu: http://parfummerakiforumu.blogspot.com.tr

      Sil
  65. sayın parfum merakı paco rabanne one million ile antonio banderas the golden secret yabancı forum sitelerinde çok benzetiliyor. öyle ki iki parfumun tasarimi da aynı buruna ait. antonio banderas the golden secret deneme fırsatınız oldu mu ?

    YanıtlaSil