19 Haziran 2012 Salı

Hugo Boss – Boss (1998)



Hugo Boss – Boss (1998)  Markanın popüler erkek parfümü.

Rihanna mı, Justin Timberlake mi? Madonna mı, Lady Gaga mı? Sizce dünyanın en popüler şarkıcısı kim?

Muhtemelen herkes kendi beğenileri ve ilgi alanı dahilinde cevap verecektir bu soruya. Rock müzik severler bu popçularla dalga geçeceklerdir. Klasik müzik severler ise fazla “avam” bulacaklardır. Fakat kim ne derse desin bu şarkıcıların albümleri milyonlarca satıyorsa başarılı olduklarını kabul etmeliyiz. Her ne kadar yaptıkları müziği sevmesek de.

Aynı durumu parfümlere de uyarlayabilir miyiz? Dünyanın en çok satan parfümlerini düşünelim. Giorgio Armani’nin Acqua di Gio ve Code For Men’i, Jean Paul Gaultier’in Le Male’si, Chanel’in henüz yeni olmasına rağmen en çok satanlar listesine girmeyi başarmış Bleu de Chanel’i, Dolce & Gabbana’nın The One’ı ve diğerleri. Bu parfümleri böylesine ilgi odağı yapan nedir diye yapılan tartışmaların ardı arkası kesilmiyor. Yani büyük kitlelerin sevdiği, insanları peşinden sürükleyen parfümlerin sırrı nedir? Bir çok parfüm başarısız olurken, bazıları neden bir fenomene dönüşür?

Aslında benim bu sorulara çok net cevaplarım yok. Belki araştırmacılar bu konuları inceleyip bize sonuçlarını sunarlar. Aynı kulvarlarda olmasalarda çok popüler parfümleri, çok satan şarkıcılara benzetiyorum. Onlar parfüm endüstrisinin “süper starları” belki de.


Bugün dünyanın en çok satan ve popüler olan parfümlerinden birisini incelemek istiyorum. Uzun zamandır bana en çok sorulan isimlerden birisi Boss. Zaten parfümlerle ilgisi az olan kişilerin bile en azından şişesini bileceği bir markaya dönüşmüş durumda bu koku.

Hugo Boss’un 1990’lı yılların sonunda çıkardığı bu parfüm bence bir geçiş dönemi kokusu. Markanın erken dönem olarak sayabileceğimiz Boss Elements, Boss Spirit ve Number One gibi pek bilinmeyen klasiklerinden sonra, Boss ve Hugo markanın iki yeni hamlesi olarak görülebilir. Daha modern ve endüstrinin paralelinde giden kokular diyebiliriz. Yani trendlere uyan ve çağın gerisinde kalmamaya çalışan.


Yurtdışındaki yaygın ismi Boss Bottled olan bu parfüm ülkemizde Boss olarak isimlendirilmiş durumda. Yani ikisi de aynı parfüm. Kafanız karışmasın. Tarz olarak odunsu baharatlı olarak sınıflandırılmış. Geçtiğimiz aylarda benimde merak ederek bir şişesini aldığım Boss’un açılışı tatlı ve yapay bir elma ve yine yapay baharatlar ile gerçekleşiyor. Baharat derken tarçın diyebiliriz. Fakat öyle çok keskin bir tarçın değil. Meyveler ile yumuşatılmış. Başlangıcı meyveli-baharatlı olarak değerlendirilebilir.

Elmalı, tarçınlı kek gibi kokan Boss’a ilerleyen saatlerde vanilya ekleniyor. Biraz da odunsu notalar. Aslında kokusu sadece bu kadar. Çok basit ve düz bir çizgide ilerliyor. Büyük değişimler göstermiyor. Meyveler (muhtemelen elma-bergamot ikilisi), baharatlar (tarçın-zencefil karışımı gibi) vanilya ve odunsu notalardan oluşuyor Boss özetle. Geçelim biraz daha detaya.

Boss’un başından sonuna kadar yapaylık hakim dersem sanırım yanlış olmaz. Zaman zaman burnu zorlayan bu yapaylık, kaliteli bir parfüm kokladığınız hissini yok ediyor. Sanki marketlerde satılan Adidas yada Caldion’un ucuz parfümlerinden sıkmışsınız hissi veriyor. En azından benim için öyle. Zaten bazı yorumcuların dediği gibi kokusu Adidas – Victory Leauge’u benziyor. Sanki kalite anlamında aralarında çok da fark yok. Benim gibi vanilya seven birisi bile buradaki vanilya kullanımını sevmediyse düşünün artık.


Tamam kalite olarak vasat bir parfümle karşı karşıyayız. Peki kokusu nasıl diye sorabilirsiniz. Valla nedenini bilmiyorum ama bu parfüme hiç ısınamadım ve sevemedim. Bana biraz ukala, gıcık, itici ve sinir bozucu geldi. Evet bir parfüme insani özellikler yüklemek doğru değil ama sanırım ne demek istediğim anlaşılmıştır. Yani bir türlü “mis gibi kokuyor” dedirtemedi.

Uzun süreli kullanımlarda sıkıcı olacağını düşünüyorum. Çok çarpıcı veya etkileyici bir yanına rastlamadım. Sanırım aldığım bir şişe Boss parfümü, dolabın bir köşesinde duracak ya da evin diğer ahalisi tarafından kullanılıp bitirilecek. Bu parfümü üzerimde koklamaktan bir türlü zevk alamıyorum. Üzgünüm Boss severler.

Fakat bu parfümü bir çok kişinin üzerinde duyabilirsiniz. Her ne kadar aradan geçen yıllar biraz popülerliğini azaltsa da yine de seveni çok diye düşünüyorum. Kadınların ilgi gösterdiği kokulardan birisi. Hatta geçtiğimiz senelerde Türkiye’deki kadın forumlarındaki en popüler parfümler hangisi acaba diyerekten küçük bir araştırma yapmıştım. Bir çok kadının Boss’u listelerinin en üstlerine koyduklarını fark ettim. Yani “kadınların sevdiği erkek parfümleri” kategorisine sokabiliriz muhtemelen.


Boss’u önemli burunlardan Annick Menardo tasarlamış. Sonbahar-kış kullanımına daha yakın. Fakat bu sıcak yaz günlerinde bile dengeli kullanırsanız rahatsız etmiyor. Bu anlamda da ilginç. 30 yaş altındaki genç arkadaşların hoşuna gidecektir. Günlük kullanıma ve spor giyim tarzına uyacaktır. Bence denemeden almayın.

Artıları:
+ Sonlara doğru vanilya ve odunsu notaların kombinasyonu daha tahammül edilebilir.
+ Muhtemelen kadınlardan güzel övgüler alacaksınız.

Eksileri:
- Başlangıcını hiç sevmedim. Orta notaları da hoşuma gitmedi.
- Çok popüler olduğundan başka arkadaşlarla “pişti” olma durumunuz var.
- Vasat kaliteye sahip. Yapaylık hissediliyor.
- Çok basit bir yapıda. Düz çizgide ilerliyor.

Koku Güzelliği:10/5

64 yorum:

  1. bana hediye gelmişti kullandığımda pek beğenmemiştim sanki içki kokusunu andırıyor ilk sıkınca hugonun hiç bir parfümünü beğenmedim sayın parfüm merakı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siz hangi kokuyu onerirsiniz hem siradan olmiycak , kalici, cok agir olmayan,kadinlarin genel olarak hosuna giden var mi boyle bir koku

      Sil
  2. Merhaba raşit bey,bana yaz günlerinde pek baymayacak kalıcılığı ve fiyatı ortalama ,herkesin beğenebileceği bir tarzda parfüm söyler misiniz?Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. raşit beyden önce ben bir öneri yapayım, Givenchy Insense Ultramarine :)

      Sil
    2. versace eau fraiche şiddetle tavsiye ederim..kalitesiyle bie çok yaz parfümünün önüne geçiyor..sınıfının en iyilerinden bu aralar tekin acar da indirimde olması lazım bakmanızı tavsiye ederim..

      Sil
    3. bunun dışında cartier roadster sport yine şiddetle tavsiye ederim..bu parfümün kokusunu begenmicek kadın tanımıyorum..biraz pahalıdır ama en azından kucuk boyunu alabilirsin..çünkü sonucta önemli olan kokudur..onur arkadasım givenchy ınsense ultramarine demiş ama ben pek tavsiye edemicem o parfümü..çünkü seveninden çok nefret edeni olan bir parfüm benden sölemesi..bunların dısında cartier versace pahalı gelirse..lacoste style in play ya da diğer adıyla lacoste red..bunu da acık konusıyım begenmıyen kadın görmedim lacoste un bana göre booster la birlikte uzak ara en iyi parfümü..tabi bu tavsiyelerim yalnız size değil bütün parfümseverlere..eğer ki parfüm arıyorsanız bana yasınızı ve ten renginizi söyleyin size parfümünüzü söyliyim su ana dek hic yanılmadım inanın bana..parfüm bilgim nerden geliyor yaklasık bir 7-8 yıl lüks bir parfümeride calıstım..dediğim gibi arkadaslar bana yasınızı ve ten renginizi kısacası fiziksel özelliklerinizi söyleyin size parfümünüzü söyliyim..hadi eyvallah

      Sil
    4. Valla devrim lacoste red bir arkadaşımdan denedim bana çok özel bir parfüm hissi vermedi açıkçası.Yaşım 28 açık tenliyim 1.90 boyundayım:))Ne tafsiye edersin.

      Sil
    5. Adsız, Carolina Herrera - 212 Men'e bakabilirsin yaz için. Kadınların sevdiği parfümlerden birisi.

      Volkan boy ile parfüm arasında nasıl bir ilişki kurabildin :))

      Sil
    6. arkadaslar parfumun insanlardan ziyade kişilik için yaratıldıklarına inanırım.. yani bir insana baktıgım zaman işte senin parfumun bu diyebilirim..volkan kardesim sana lanvin L'homme sport cok uygun inan bana :)

      Sil
    7. Adsız benden sana bir tavsiye HERMES un jardin sur le nil ve GUERLAİN homme intense bu iki parfümü kullanabilirsin.Herkeste olmayan farklı kokular tavsiye ederim.

      Sil
  3. yapma bunu yapma bunu :) sanırım sızın ıcın bir hayal kırıklığı oldu boss bottled öyle görünüyor ama yine de bu kadar düsük bir puan vereceginizi tahmin etmemiştim bende biraz hayal kırıklığına uğradım acıkcası..kokusuna gelirsek bence başarılı tatlımsı oryantal bir koku olarak sınıflandırılabilir..özellikle benim yasadıgım yerde cok sevilen bir parfüm ''Almanya'' da..zaten almanların en cok talep gösterdiği parfümler hugo boss,joop,giorgio armani..bu parfüme bence bir şans daha vermelisiniz :) saygılar hoscakalın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elia belki de Hugo Boss ve Joop'un Alman markaları olması sebebiyledir. Giorgio Armani ise zaten bütün dünyada çok popüler.

      Boss'u bir aydır ara ara kullanıyorum. Daha ne kadar şans vereyim :)) Bütün şansını kullandı Boss.

      Sil
  4. Ya parfüm merakı bu kadınların beğendiği parfümler genelde senden düşük puan alıyorlar bizim türk kadınları parfümden anlamıyor:)) ya da sen çok zor beğenen bir parfüm seversin pardon:))

    YanıtlaSil
  5. değerlendirme kriteri kadınların beğenisi ise, en çok satan kadın parfümünü alıp sıkmak lazım bol bol :)
    ben şahsen bu güne kadar hiç bir kadından "koku güzelmiş" diye bir şey duymadım (ev ahalisi-akraba kısmı hariç). düz mantık, beğenen önce beni beğensin arkadaş, kokumu değil, beni beğenen parfümümü zaten beğenir :)

    YanıtlaSil
  6. teşekkürler onur bey deniyeceğim çok beğeniliyor forumlarda givency.
    devrim bey yaşım 21,boyum 1.77 ten rengim esmere yakın.bana 100 lirayı aşmayacak bir parfüm önerir misiniz?

    YanıtlaSil
  7. adsız arkadasım 100 liranın altında pek parfüm bilgisine sahip değilim dediğim parfumlerden ancak ufak boy alırsanız istediğiniz fiyata bulabilirsiniz veya da indirimde yakalarsanız..bunun dısında lüks bir parfümeride calıstıgım için acıkcası pek dediğiniz fiyat aralıgında pek parfum satmıyoduk..ama chanel allure homme sport veya da kenneth cole black size cok uygun parfumler :)

    YanıtlaSil
  8. teşekkürler devrim bey.
    Sizden daha fazla öneri bekliyorum,yurtdışındayım burda fiyatlar türkiyeden 30-40 lira falan daha ucuz,bana öyle bir parfüm söyleyin ki yıkıp geçeyim ortalığı:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. rica ederim..tom ford men extreme bu parfümle oratlığı yıkıp gecersiniz merak etmeyin ;)

      Sil
    2. bu arada ben bey değilim adsız bayanım

      Sil
  9. Bence de yapaylık hissi yoğun olan bir parfüm ve kalıcılığı pek yüksek değil.

    Ama aslında pek parfüm kullanmayan veya geçmişte sadece market parfümleri seviyesinde parfüm kullanmuş kişiler için, giriş seviyesinde güzel bir parfüm gibime geliyor. Pek parfüm kokusu tatmamış kişilere perfüm kokularının güzelliğini sevdirmede başarılı olabilir.

    Buarada şu lacivert şişeli Hugo Boss Night Homme çok daha gereksiz bir koku, şişesi janjanlı ama kendi gereksizin önde gideni,

    Öte yandan Just Different ise özellikle 30 yaş altı için güzel bir koku. Diğer Hugo Boss'larda olan yapaylık hissi barındırmıyor ve kalıcılığı daha iyi. İnsanı yakışıklı hissetiriyor:)

    Hugo Boss- "Hugo" yani mavi olanı ise hemen hemen "Boss"un yazlık versiyonu olsun diye yapılmış.

    YanıtlaSil
  10. Parfum meraki en sevdigin 10 parfume bakiyorum da 8 tanesi Turkiye de satisi hemen hemen olmayan parfumler Dior homme ve Dior homme intense zaten bende var....Senden bizim burada bulabilecegimiz parfumlerden ilk on siralama yapmani istesem(;

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adsız,

      Listedeki 10 parfümüne sadece 4 tanesini Türkiye'de bulmak zor.

      Amouage - Jubilation XXV
      Penhaligon's - Malabah
      Tom Ford - Tobacco Vanille bu üç parfüm Harvey Nichols mağazalarında olması lazım.

      Caron - The Third Men'i gittigidiyor.com'daki bir satıcıda var. Diğer ciddi satıcılarda istek üzerine getirebilirler.

      Dior'lar ise her yerde var :))

      Başka bir liste yapmak pek anlamlı olmaz ki. İkinci bir "en sevdiklerim" listesi biraz ilginç olur. Madem öyle sana şöyle bir formül vereyim.

      8 puan ve üzerindeki parfümler başarılı bulduklarım. Oradan çıkartabilirsin listeyi :))

      Sil
  11. Parfum meraki samplelarini alip bizlere yazdigin su parfumleri alirken artik gunumuzun populer ve basarili kokularina yonelsen biraz surekli burada olmayan kokulari yaziyorsun....Mesela chanel coco mademoiselle,no:5,allure,Dior Hypnotic Poison,Thierry Mugler Angel,Alien...bunlarin hicbirimi yok sende?Keske bunlarin samplelarini getirsende blogun gercekten bize faydali olsa yanlis anlama burada olmayan kokulari okusum ne olacak ki gidip bakamadiktan sonra

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Türkiye'de olmayan parfümleri yazdığım doğru. Şikayet etmekte haklısınız. Fakat bahsettiğin parfümler elimde yok ne yazık ki. Keşke olsalarda seve seve yazsam.

      Burada bahsettiğim parfümler hiç yabana atılacak kokular değiller. Çok ilgi gören ve tartışılan parfümler genellikle. Zaten sıradan ve vasat parfümleri pek yazmamaya çalışıyorum.

      Sil
  12. http://www.fragrantica.com/ muhteşem bir site tavsiye ederim

    YanıtlaSil
  13. Sexual Secret Men Michel Germain for men
    ne dersiniz

    YanıtlaSil
  14. devrim 1.70 boyunda 28 yaşında esmer tenliyim hangi parfümü önerirsin:)

    YanıtlaSil
  15. Aralarında çok fark olduğunu biliyorum ama Bottled Night versiyonunu da değerlendirebilir misiniz?

    YanıtlaSil
  16. arkadaslar banada bir parfüm önermisiniz. yaşım30 beyaz tenliyim. aradım özellik ferahlık, yani banyodan yeni çıkmış gibi ferah temiz ağır olmayan bir parfüm arıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Azzaro - Chrome düşünebilirsiniz. Tam bahsettiğiniz gibi bir kokuya sahip.

      Birde Prada (Amber) Pour Homme'da olabilir.

      Sil
    2. önerileriniz için teşekkür ederim. azzaro-chrome ile Armani Acqua Di Gio arasında kaldım :)

      Sil
  17. arkadaşlar sizden bende parfüm tavsiyesinde bulunmanızı istiyorum ben bir koku hastasıyım alıyorum az kullanıyorum bitsin istemiyorum her güzel kokuyu almak istiyorum bugüne kadar bir çok orjinal koku aldım
    1- Tommy Hilfiger "Harikaydı ama kalıcı değil
    2- Tommy Hilfiger Load "Tekin acardaki yetkili tavsiye etti şiddetle şurup gibi gülsuyu gibi bi ton kokuyor kalıcımı pek değil.
    3-Jil Sunder- Sun" Çok hafif sıka sıka bi günde bitirebilirsiniz koku güzelliği orta kalite kalıcı değil ve belli etmiyor kendini
    4- Burbery Clasic " Koku güzelliği orta kalite ağır ve kalıcı değil.
    5- Diesel Only the Brave " Koku bana Tekin acarda çok güzel geldi satış yapan arkadaş kordon kokusu sen yürü o koku seninle yayılır dedi. aldım eve geldim koku ağır bir baharat hissi veriyor insanı boğuyor kağıda sıkmıştı pek farkedemedim teninize sıktırın muhakkak alırken ben 125 lik büyük şişede aldım bitmedi sıkamıyorum zaten ağır oluşundan ama kalıcı değil yada benim tende kalıcı olmaya bilir.
    6- o kadar para verince parfümlere bide ucuz olsun dedim avon signature aldım ve koku tam bir vasat pis bir koku arkadaş elimi sabunla yıkayım o bile daha temiz daha kalıcı bu avon parfümlerine para verip çöpe atmayın paranızı
    7- onca arayıştan sonra herkesin tavsiyesi üzerine son olarak ARMANİ CODE aldım ve tam kelimeyle mükemmel çantamda taşıyorum ve bu koku üzerine koku tanımıyorum tarifi yok kokusu kalıcı benim tenimde tenden tene farkediyor kalıcılığı ve koku zerafeti inceliği akoru inanılmaz bir ustalıkla hazırlanmış.

    SİZDEN RİCAM ARMANİ CODE TARZINDA ERKEKSİ GÜZEL Bİ KOKU ÖNEREBİLİRMİSİNİZ KUMRAL TENLİYİM 1,80 BOYLUYUM SPORT KOKU OLMASIN ERKEKSİ VE FİYAT ÖNEMLİ DEĞİL.TEŞEKKÜR EDERİM ŞİMDİDEN

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğer Code For Men'i seviyorsan Ermenegildo Zegna - Zegna Intenso'yu deneyebilirsin.

      Sil
    2. inanırmısınız ruhumu okumuş gibisiniz parfüm tam benim istediğim
      gibi çok beğendim bugün aldım tekin acardan ve fiyatı 200 ü geçtiği için 110 tl lik indirim çeki verdiler zegna yı tavsiye ettiğiniz için çok teşekkür ederim hem kalıcı hem çok kalite bir parfüm açılıştaki sertlik tatmlımsı bir hale dönüşüyor ve kalıcı.
      şimdi elimde 110 tl lik hediye çeki var üstüne para katıp erkeksi bi parfüm daha alarak değerlendirmek istiyorum jean paul gaultier terrible yi tavsiye edermisiniz yada farklı bir öneriniz varmı ?

      Sil
    3. Beğendine sevindim. Güle güle kullan.

      Le Male Terrible bence gayet güzel bir arkadaş. Baharatlı ve vanilyalı. Mağazalarda 1-2 kere denersin. Beğenirsen tabiki alabilirsin.

      Sil
  18. çok teşekkür ederim. ilk fırsatta deniycem LeMale i bir kere deneme fırsatım oldu bayanların sevdiği bir koku dediler övdüler ama ben sıktığımda aldığım yorumlar biraz ağır ve itici bir kokusu olduğu üzerineydi banada ilk açılışta yoğun bir acı portakal gibi karmaşık bir koku geldi ve uzun süre bileğimden gitmedi ama diğer Terrible olan versiyonunu merak ettim ilk fırsatta deniycem sağolun.

    YanıtlaSil
  19. chanel allure ile çok benziyorlar sadece allure de limon baskınken boss da elma baskın bunun dışında inanın değişen hiç bir şey yok iki kokuda bana oldukça itici geliyor

    YanıtlaSil
  20. Orijinali dahi baş ağrısına sebebiyet veren bir kokunun, açık parfümcüler de çok daha yoğun yapılması ve kullananlar üzerinden kokusunu duydukça tahammül edebilmesi güç bir hal alıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. iyicene havaya girdin sende, gören duyan da büyük bir parfüm arşivi var, usta burun sanacak, atma ziyaa !

      Sil
  21. mrb dun bir parfumerıden GIVENCHY INSENSE ULTRAMARINE 100 ML aldım ama 4 yıldır açığını kulladındığım parfumun orjınalı gercekten açıgının yanında hıc kokmuyo desem yerıdır hatta giysime ve vucuduma sıktım denemk için açıktan aldığım parfum daha kalıcı :( aldığım yer orjınal dıyor ama bunu nasıl anlayabılırm orjınal olup olmadığını.

    YanıtlaSil
  22. Merhabalar;
    blogunuzu az önce keşfettim.. Çok güzel olmuş ellerinize sağlık, tüm postları tek tek okurum sanırım, bir kadın olarak yorum yapmadan geçemedim; parfüme birazcık meraklıyımdır, kendim bir kaç değişik parfümü değiştire değiştire, mevsimler değiştikçe vs kullanırım tutucuyumdur biraz. Sizin gibi bilgili değilim, üst nota alt nota biliyorum ama öyle ayırdedemiyorum yani :)
    Bu parfüm lise yıllarından beri en sevdiğim erkek parfümü.
    Yeni çıkmıştı sanırım o zaman.
    Pek çok kadın arkadaşımın da bu kokuya bayıldığını biliyorum, afrodizyak bir etki uyandırıyor kadınlarda. Çok basit kaçmasına şaşırdım..
    Bir de şu var, gerçekten kadınlarla erkeklerin koku zevkli farklı.
    Benim hiç de hoşlanmadan kullandığım bir parfümümü yolda durdurup sormuşlardı erkekler. ( Polo Sport'un bir parfümüydü )
    Ayıla bayıla kullandığım Fendi Fan De erkekler tarafından 'oeeh işte ) tepkisi aldı.

    YanıtlaSil
  23. Annick Menardo'nun aynı yıl Jaipur gibi bir şaheser ve Hugo Boss Bottled gibi sıradan bir parfüme imza atmasına ne demeli:).

    YanıtlaSil
  24. Merhaba,
    Bu parfum ilk basta ferah güzel bir koku gibi geldi bana fakat daha sonra sanki biraz kadın parfümü gibi kokmaya başladı. Siz ne düşünüyorsunuz sizce maskülen denebilir mi bu parfüme?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence tam tersi oldukça erkeksi bir parfüm Boss. Dediğiniz gibi kadınsılığa rastlamadım.

      Sil
  25. bugün internetten 30 ml i 39 liraya aldım hugo boss bottled'ı, yaşım 20 ilk defa orijinal parfüm kullanacağım, umarım memnun kalırım.

    1 sorum olacak kesinlikle tene sıkılmalı diye bir kural var mı?

    birde kaç fıs sıkılmalı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tende daha iyi dağılır. Birer fıs yeter. Aldığın parfüm yaz icın agır

      Sil
    2. Öyle bir kural yok. İster tene sık ister kıyafete. Çok büyük fark olmaz koku anlamında. Kaç defa sıkacağını zamanla senin ayarlaman gerek.

      Sil
  26. merhabalar nişanlıma güzel br parfüm hediye etmek istyorum lakn bu konuda pek bilgi sahbi deglm yardmcı olrmusunz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne yazık ki Parfüm Merakı blogu üzerinden parfüm önerisi veremiyorum uzun bir süredir.

      Sil
    2. düne kadar sayfalarca parfüm önerisi veriyordunuz, bilgi paylaşımı için illa ki foruma üye mi olmak gerekiyor ?

      Sil
  27. :( anladm tesekr ederm

    YanıtlaSil
  28. Hugo Boss Red hakkında inceleme yapabilirmisiniz ya da denediyseniz kısaca fikirleriniz nedir 10 üzerinden kaç verirsiniz :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hugo Boss Red'i henüz denemedim ne yazık ki. Onun için hakkında bir şey söylemem mümkün görünmüyor.

      Sil
    2. meyveli, hafif şekerli, yine bottled tarzında, biraz sentetik bi koku. karşı cinsin beğeneceği tarzda. tipik piyasa parfümü. pm nin puanlama tarzına bakarak 5 olur:)

      Sil
  29. Ben bellomoladan aldım daha once hıc kullanmadım bu parfumu sıkıyorum varmı yokmu kendım bıle fark etmıyorum bır sonrakı gun gıydıgım kazakta kokusu halen gelıyor ama farkedılırlıgı cok dusuk acaba aldıgım sıtemı guvenlı deıldı yoksa bu parfummu bole eğer bottled no6 buysa verılen paraya yazık..

    YanıtlaSil
  30. Hugo Boss bottled night hakkinda bir yorumunuz var mi? Bir iki defa kokladim baskasinin uzerinde ama sizi yakinen takip ediyorum gorusurunuz onemli benim icin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bottled Night'i henüz denemedim. Onun için hakkında bir şey söylersem yanlış olur. Eğer elime geçerse tabii ki incelemesini yazarım.

      Sil
  31. @ parfum meraki

    siteni 2-3 saattir okuyorum, yorumlarini ciddiye aliyordum taa ki "hugo boss, boss" kokusuna 10/5 verdigini gorene kadar.

    bak burda senin yorumlarini okuyarak parfum secen insanlar var. benim sana tavsiyem, ac karnina, kokusuz bi sabunla yuzunu yikadiktan sona parfumleri dene. ayrica tum urunleri ayni sartlar altinda, ayni ruh halinde, disarida sagda solda degil, evinde koltugunda, tv ve cep telefonu kapali, kitap okurken test et.

    bir dost.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değerli "bir dost",

      Aslında haklısınız. Hugo Boss - Boss, 10 üzerinden 5 puanı bile hak etmiyor. Buradaki hatamı kabul ediyorum. En fazla 4 puanlık bir parfüm bence de.

      Mesajınızda en ilgimi çeken şey, parfüm denerken cep telefonu ve televizyonun kapalı olması gerekliliği. Telefon ve televizyonun kapalı olmasıyla parfüm deneme arasında nasıl bir ilişki kurabildiğinizi çok merak ettim? Bu konuda herhangi bilimsel veriye sahip misiniz?

      Mesela hangi kitapları okumalıyım parfümleri denerken. Aşk romanı mı, popüler bilim yayınları mı yoksa yemek tarifleri kitabı mı? Oktay Usta'nın pasta tarifleri kitabını okurken deneyebilir miyim parfümleri? Ne dersiniz?

      Sil
  32. geçen bi yorumda yazmıştım, gibellini x bolt isimli bi parfüm var, ingiltere de 3 sterline satılıyor. bunun birebir kopyası ve ben de dahil yabancı forumlardaki çoğu kullanıcı gibellinin nin taklit olmasına rağmen gerçek hugo dan daha kullanılabilir olduğu kanaatindeyiz. fiyatını da göz önünde bulundurduğumuzda.

    bu durumu ben de sorgulamak istedim şimdi. 3 sterlinlik taklidi kendinden daha kullanılabilir olan bi parfüme 5 puan(!) nasıl verilir?

    YanıtlaSil
  33. merhaba iyi günler banada yardımcı olursanız çok sevinirim. 18 yaşındayım esmer tenliyim antalyada yaşıyorum malum burda havalar sıcak oluyor yazın vucut geliştirmeyle uğraşıyorum fiziğim güzeldir. bana uyucak fark edilebilirliği belirgin olan fazlada ağır olmucak parfüm önerebilirmisiniz. kimisi armani black code diyor. one million şuanda elimde mevcut teşekkürler şimdiden cevabınız için

    YanıtlaSil
  34. Bende seni birşey bildiğini sanarak okuyorumm. Parfüm mereakı senin burun nasıl bir burun anlamış değilşm.

    YanıtlaSil