31 Ağustos 2014 Pazar

Imaginary Authors – Falling into the Sea (2012)




Imaginary Authors – Falling into the Sea (2012)

Henüz ondokuz yaşında ilk kitabına imza atan hayali yazar Nica Galas'ın başından geçen üzücü bir aşk hikayesinden alıyormuş ismini Falling into the Sea. Amerika merkezli bağımsız niş parfümevi İmaginary Authors'un patronu Josh Meyer, her parfümünde hayali kahramanlara ve yazarlara yer veriyor. Tabii ki isimler ve hikayeler kurmaca, kokular ise gerçek.

Falling into the Sea, markanın 2012 yılı ilk parfümlerinden birisi. Daha önce denediğim başarılı parfümleri Memoirs of a Trespasser ve Cape Heartache'den sonra bir hevesle üçüncü arkadaşı da denemeye karar verdim. Aslında ismindeki deniz vurgusu dikkatimi çekti. Sanırım akuatik merkezli bir kokusu olacak. Biraz da sonbaharın ilk günlerine girdiğimiz şu sıcak Eylül ayında, artık yazlık parfümlere yavaşa yavaş veda etmeye başlayacağımızın da habercisi olabilir Falling into the Sea.

                                                                   Hayali yazar Nica Galas

Imaginary Authors'un sitesinde parfümü kullanmak için "yaz sıcaklarının bulutlu günleri istediği zamanlardan" bahsedilmiş. Notaları arasında ise farklı olarak Lychee, tropikal çiçekler ve sıcak kum var. Parfümü üzerime sıktığımda karşıma tatlımsı meyveler çıkıyor. Biraz greyfurt var. Bence kavun yada karpuz hissi veren meyveler daha baskın. Greyfurt biraz geri planda kalıyor açılışta. Başlangıcı çok etkileyici yada ilginç değil. Orta kısımda tatlımsı meyvemsilik daha da artıyor. Sanırım Lychee meyvesi burada ortaya çıkıyor. 1876'da kullanıldığını hatırlıyorum bu meyvenin. Orada çok güzel verilmişken burada oldukça sıradan ve sıkıcı kullanılmış. Orta bölüm bildiğimiz tropikal kırmızı meyveli bir karışım. Son kısımda büyük orada aynı çizgide devam ediyor. Belki biraz çiçeksilikten bahsedebiliriz. Tropikal çiçeklerde aynı meyveler gibi tatlı ve sıradan. Alt notalarda misk de olabilir. Başka da birşey algılayamıyorum.

Falling into the Sea, tam anlamıyla bir meyve parfümü. Hani farklı meyvelerin karışımından oluşan meyve tabakları olur. İşte kokusu o meyve tabakları gibi. Parfümün üzerinde tropikal meyveler ve çiçekler önemli hakimiyet kurmuş. Buradaki meyveler çok sevdiğim şekliyle kullanılmamış. Sanırım bu tür tropikal meyveleri parfümlerde sevemiyorum. Yada burada yeterince kaliteli kompozisyon oluşturulamamış.

Dikkatimi çeken şeyse meyvelerin mahiyeti. Gerek kendi sitelerinde gerekse yorumcular tropikal meyvelerden bahsetmişler. Fakat bana nedense baskın bir kavun-karpuz kokusu geliyor. Belki de o kullanılan meyveler bana öyle düşündürtüyor. Yine de eğer kokusunu bir şeye benzetmem gerekirse yeni kesilmiş kavun ve karpuz karışımına benzediğini söylemek isterim.


Oldukça ferah hatta meyve sularını hatırlatan kokusuyla bu sıcak günlerde denedim neyse ki. Meyveler çok canlı, parlak ve neşeli değil. Biraz buruk, ekşi ve cansız. Tek düze ve sıradan verilmiş meyveler, fazla çekici olmadı tenimde. Kıyafet üzerinde nispeten daha iyi tepkiler verdi.

Çok basit ve derinliği olmayan bir parfüm. İsmindeki deniz vurgusuna bakarak akuatik bir parfüm beklemeyin. Bazı yorumcular onun tuzlu koktuğunu söyleselerde bence çok da tuzlu yapısı yok. Hele ki açıklanan notalarındaki sıcak kum acaba nerede diye uzun uzun kendimi kokladım fakat bir sonuca varamadım. Sanırım burada plajlardaki sıcak kumlar kastedilmiş fakat pazarlamaya yönelik küçük bir numara olma ihtimali yüksek. E o kadarcık farklılık yaratma çabasını da anlayışla karşılamak gerekir.

Falling into the Sea, markanın şimdiye kadar ki en sıradan parfümü bana göre. Fazla bir esprisi olmayan meyve kokusuna sahip. Yine de rahatsız edici yapaylığa rastlanmaması sevindirici. Fakat bir niş parfümevinden daha ilginç ve heyecan verici parfüm bekleme hakkımı saklı tutuyorum.


Parfümün tasarımcısı olarak kurucu Josh Meyer görünüyor. Eau de Parfum (EDP) formunda. Kalıcılığı ve farkedilirliği yüksek değil. Tam bir sıcak yaz günü kokusu. Kaynaklarda uniseks olarak geçiyor. Kendi sitelerinde de bir yönlendirme yok. Bence de hem erkekler hem de kadınlar kullanabilir. Fakat içeriğindeki tropikal çiçekler yüzünden biraz kadın tarafına yakın durduğu iddia edilebilir.

Not: Bu parfümü bana ulaştıran www.decantshop.com sitesine teşekkür ederim.

Koku Güzelliği:10/5.5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder