6 Temmuz 2015 Pazartesi

Bentley – Infinite (2015)


Bentley – Infinite (2015)

Hedef gurubunu görünümüne önem veren, iyi iş ve eğitime sahip, kendine güvenen, dinamik erkekler olarak belirlemiş Bentley. Tüketici profili anlamında lüks ve statüye meraklı, saygınlık, yüksek kalite, performans ve özgünlüğe vurgu yapılıyor. Parfümlerini de benzer kıstaslara göre tüketicilerin beğenisine sunuyorlar.

Mükemmele yakın tasarımı ve nefes kesici performansıyla Bentley otomobilleri, iddiasını parfüm alanında da kanıtlayacak anlaşılan. Ultra lüks araba markası Bentley, parfüm koleksiyonunu genişletmeye devam ediyor. Bentley'in daha önce üç parfümünü kullanmış ve For Men Intense ile Azure'yi sevmiştim. 2015 yılının beklenen çıkışlarından birisiydi Bentley'in Infinite isimli parfümleri. 2015 yılının bahar aylarında İnfinite ve Infinite Intense'in dünya sunumları yapıldı. Bir süredir ara ara kullandığım Infinite'i artık yazma zamanım gelmişti.

Kaynaklarda erkek parfümü olarak geçiyor Infinite. Parfümün tanıtımında Infinite serisinin "dinamizm ve heyecana atıfta bulunarak incelikle tasarlanmış lüks bir dünya" sunduğundan bahsedilmiş. Infinite'in kısa öyküsü şöyle:

"Gezgin, dünyanın en uzak ve saklı cennetlerini keşfetmek için uzun bir yolculuğa çıkar. Oluşan bu nadide güzellik ve özgürlük atmosferinin keyfine varmak için aracından iner. İstediklerini gerçekleştiren ve sınırları ortadan kaldırma deneyiminden haz alan ve hep ileriye giden erkekler içindir Infinite. Şişe tasarımı, cam ve metal arasındaki mükemmel uyumlu çizgilere sahip saf Bentley DNA'sından ve eşsiz tarzını yansıtmak için köşelerden başlayıp ovalleşen geçiş şekillerinden oluşmaktadır."


Odunsu aromatik tarzında olduğunu öğrendiğim Infinite'in açılışı ferah öğelerle gerçekleşiyor. Bergamot, azıcık limon ve ferah baharatlar ilk saniyelerde size merhaba diyor. Baharatların biber ve tarçın olduğunu sanıyorum. Tabii baharatların kavun benzeri meyvemsilikle birleştiğini söylemeliyim. Erkeksi üst notalar aromatik ve karakterli. Orta kısımda o farklı meyveli kısmın geri çekildiğini ve yine erkeksi lavantanın egemen olmaya başladığını görüyorum. Ferah lavantaya başlangıçtaki ferah baharatlar ve menekşe eşlik ediyor. Orta bölümde parfümün yeşil tarafı ağır basıyor. Son kısım klasik odunsu kapanışla gerçekleşiyor. Islak odunsu yapıya amber ve azıcık da vetiver katılıyor. Kapanışta koku zayıf bir iz olarak teninizde kalıyor.

Infinite'in, başlangıcındaki baharatlarını görüp de meraklanmayın çünkü üst notalar gayet ferah. Turunçgiller ve kavunumsu yapı gayet erkeksi. Orta kısımdan itibaren ferah, yeşil fujer yanını bize gösteriyor. Son kısımdaysa sedir ağacı destekli odunsu notalar etkili. Amber hafiften yapaylık sınırında. Metalik sayılabilecek vetiver fena değil. Parfümün genel tarzını aromatik odunsu baharatlı olarak söyleyebilirim.

Infinite'i her kullandığımda ıslak odunsu yapının parfümün önemli oyuncusu olduğunu düşündüm. Orta kısımdan itibaren parfümün üstünde dolaşan bu odunsu koku muhtemelen sedir ağacından geliyor. Neyse ki günümüzün yeni nesil örneklerindeki gibi fazlaca şekerli ve plastiğimsi verilmemiş sedir ağacı. Baharatlarla uyumu başarılı.


Infinite'deki lavantayı ve genel yapıyı biraz Cool Water'a benzettim. Tabii Infinite'in daha baharatlı, menekşeli ve odunsu olduğunu belirtmem gerekiyor. Cool Water'ın o ilginç ozonik yeşil lavantalı karakteri, Infinite'te biraz daha zenginleştirilmiş sanki. Tatlılık fazlaca kullanılmamış. Modern sucul parfümlerden farklı bir yol izlenmiş Infinite'te. İyiki de öyle yapılmış. Çünkü birbirinin aynısı parfümlerden artık sıkılmaya başladık. Infinite, bu anlamda kolay yolu kullanmamış ve daha farklı koku yolu çizmeye çalışmış kendisine.

Aslına bakılırsa basit kompozisyona sahip Infinite. Çok derin ya da katmanlı değil. İlkbahar-yaz aylarında kullanılabilecek ferah ve erkeksi yeşil bir parfüm arıyorsanız, Infinite'i listenize ekleyebilirsiniz. Türkiye'de internet üzerinden de satışı başladı Infinite'lerin.

Infinite'in koku tasarımını Nathalie Lorson yapmış. Lorson, geçtiğimiz yıllarda Bentley For Men ve For Men Intense'in tasarımına da imza atmıştı. EDT konsantrasyonuna sahip. Kalıcılığı ve fark edilirliği ortalamanın biraz altında kalıyor. Soğuk kış günleri dışında her zaman kullanılabilir.


Koku Güzelliği:10/7

2 yorum:

  1. merhaba ben gecen gun infinite intense aldım fakat orjınallıgı konusunda şüphem var http://checkcosmetic.net/ sıtesıne gırdım fakat bently ıcın kontrol yapılamıyor. http://www.dilaykozmetik.com/
    bu sıteden ılkkez aldım cunku baska yerde bulamadım herhangı bır sekılde orjınallıgını kontrol etme sansım varmı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamlar, Infinite Intense gibi çok yeni bir parfümün sahtesinin olması pek mümkün değil. Bahsettiğiniz siteyi bilmiyorum ama, sitenin yetkilisiyle iletişime geçerseniz yardımcı olacaklardır.

      Sil