29 Eylül 2011 Perşembe

Dolce & Gabbana – Light Blue Pour Homme (2007)


Dolce & Gabbana – Light Blue Pour Homme (2007) Markanın yaz mevsimine uygun erkek parfümü.

Yine bir dünya moda devi karşımızda. Dolce & Gabbana, İtalya’nın moda sektörüne armağan ettiği en büyük markalardan birisi şüphesiz. Domenico Dolce ve Stefano Gabbana tarafından 1985 yılında kurulmuş. Markanın ismi iki kurucusunun soyadlarının birleşmeşiyle ortaya çıkmış. Daha çok lüks tüketime yönelik ürünlere yönelmişler. Dünyanın 113 ülkesindeki mağazaları, 21 fabrika outlet mağazası ve 1 milyar Euro’yu geçen cirolarıyla (2010 yılı itibariyle) dev bir holding. Tabiki böyle bir markanın parfüm işine de girmemesi beklenemezdi. Bu güncel bilgilerden sonra lafı uzatmadan parfümümüze geçelim.

Light Blue Pour Homme tarz olarak aromatik turunçgilli diyebiliriz. Zaten bu durum ilk sıkıldığı anda kendisini gösteriyor. Başlangıçta turunçgiller baskın. Portakal, mandalina, limon ve biraz da sanki kavun. Açıklanan üst notalarında kavun yok. Yada bana öyle geldi. Açılışı bol turunçgil ve meyvelerden oluşuyor dersem yanlış olmaz. Fena değil. Bir süre sonra bu meyvemsi-turunçgile biber ekleniyor. Fakat turunçgil ile yumuşatılmış. Normalde keskin bir baharat olan biber burada oldukça aromatik. Bu kısım biraz sıradan modern, yaz mevsimine uygun, ferah, akuatik parfümlere benzemiş. Son olarak da aromatik turunçgilli odunsu notalar ile son buluyor. Görüldüğü üzere turunçiller her zaman başrolde.

Parfümümüz anlaşılan 2007 yılında çıkması itibariyle günümüzün modern turunçgil ve meyve aromalı kokularına bir rakip. Mesela Polo Blue, Acqua Di Gio, Avon – Blue Rush. Hatta bir parça Cool Water esintileri bile hissediliyor. Fakat ağırlık olarak Polo Blue’yu anımsatıyor genel tarzı. Burada biraz daha soğuk bir turunçgil hissediliyor. Genel  olarak ortalama bir modern yaz parfümü olmuş. Fakat bence hala İssey Miyake Pour Homme kadar başarılı değil. Yurtdışındaki bazı parfüm platformlarında oldukça eleştiriliyor. Bence o kadar da başarısız değil. Özellikle genç arkadaşların sıcak yaz günlerinde ve deniz kenarında kullanımına çok uygun bir alternatif. Zaten ismi parfümü anlatıyor diyebilirim. Muhtemelen alıp kullanmayacağım. Ama kokusunun kötü olduğunu söylemeye hakkım yok. Yine de her zaman dediğim gibi denemeden almamak lazım.

Önemli olduğunu düşündüğüm bir  not daha ekleyeyim. Light Blue Pour Homme, uluslararası bağımsız parfüm organizasyonu FIFI tarafından 2008 yılının en iyi erkek parfümü seçilmiş.  

Kalıclığı benim tenimde fena değil. Parfümün en büyük sorunlarından birisi ise farkedilirliğinin düşük olması. Tene çok yakın kalıyor. Neredeyse hissedemiyorsunuz kokusunu. Neden bu kadar zayıf bir parfüme imza atılmış merak etmekteyim. Belki de ismiyle uyumlu olması içindir. Kim bilir. 30 yaş altı genç arkadaşlara daha çok uyacaktır. Tam bir yaz parfümü.

Artıları:
+ Başlangıcındaki turunçgil, limon ve meyveler gayet güzel.
+ Günümüzün modern hafif, ferah, akuatik ve meyvemsi parfümlerine bir örnek gibi adeta.

Eksileri:
- Orta notaları biraz fazla “diğer” parfümlere benziyor.
- Farkedilirliği düşük.
- Aşık olunacak yada hayatınızın parfümü olacak kadar bir özelliği yok.

Koku Güzelliği:10/6  Kalıcılık:10/6   Farkedilirlik:10/4

15 yorum:

  1. hiç sevmemiştim ya ben bu parfümü. aklımda da zaten tek bu kaldı; hiç sevmediğim.

    YanıtlaSil
  2. Aslında çok kötü bir parfüm değil. Yapaylık sınırlarında dolaşan ortalama bir kokusu var.

    Almaya değer mi? Bence değmez.

    YanıtlaSil
  3. Meraba parfüm merakı acaba calvin klein contradiction for men? denedizmi hiç.

    YanıtlaSil
  4. Ne yazık ki Calvin Klein - Contradiction'ı denemedim.

    YanıtlaSil
  5. bahar ayları için hangi parfümleri tavsiye edersin. (beyaz tenliyim) örnek issey miyake vs hermes un jardin sur le nil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba
      hermes un jardin sur le nil düşünürseniz 100 TL

      Sil
  6. Yazdığın iki parfüm benim sevdiğim kokular. İkisi de çok uygun ilkbahar-yaz aylarına. Tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  7. merhaba,
    başarılı bir blog hazırlamışsınız, paylaştıklarınız için öncelikle teşekkürler. parfüm konusunda,kendisi veya sevdiği için cevap arayanlara yazdıklarınız yardımcı oluyor.narciso rodriguez for him sizce nasıldır.yorumlayabilirmisiniz? hangi parfümü kullananlar, narciso for him i kulllanabilir?
    b.s

    YanıtlaSil
  8. Merhabalar,

    Teşekkür ederim.

    Narciso Rodriguez For Him'i ne yazık ki denemedim. Onun için bir şey söyleyemeyeceğim.

    YanıtlaSil
  9. Dolce Gabbana Çikolata kokusunuz denediniz mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çikolata için size Montale Chocalate Greedy yada Cartier'in hafif ççikolatalı bir kokusu vardı onu tavsiye ederim.

      Sil
  10. Referansını tam olarak hatırlayamadım. Hatta belki Cartier bile olmayabilir aklımda o şekilde kalmış :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bildigim kadarı ile cartier hep yogn fresh :-) santos var ama o olamaz.

      Sil
  11. keşke biraz daha kalıcı ve fark edilir olsaydı.

    YanıtlaSil