30 Temmuz 2012 Pazartesi

Creed – Virgin Island Water (2007)



Creed – Virgin Island Water (2007)  Markanın başarılı unisex parfümü.

Evet farkındayım. Hava çok sıcak. Hatta mevsim normallerinin de oldukça üzerinde. Müthiş bir nem. Gündüz vakti sokakta nefes almak bile zorlaşıyor. Artık klasik haline gelen uzmanlar haber bültenlerinde. Başlık hep aynı: “Son on yılın en sıcak yaz mevsimi.” Neredeyse her sene bu sözleri duymaktan bıktım. Her sene nasıl oluyorda “son on yılın en sıcak yazı yada en soğuk kışı oluyor” anlamış değilim. Sanırım medyanın da işine geliyor. Olayları abartmazsan kim izleyecek ki sizin sıkıcı haber bültenlerinizi.

Bu sıcaklarda herkesin hayali değil mi şöyle buz gibi denizlere atlayıp, saatlerce sudan çıkmamak. Şanslı olanlar bu hayallerini gerçekleştirirken, şanssız çoğunluk ise sadece rüyasında görebilmekte tatil yapmayı.


Bu anormal sıcaklarda nasıl parfümler kullanmak gerekir? Daha doğrusu parfüm kullanılmalı mı? Çünkü sıcaklarla birlikte terleyen vücudun kokusu parfümle karışıp bir acayip olacaktır. Ben bu kadar sıcaklarda parfüm değilde deodorant kullanma taraftarıyım. En azından havanın en sıcak anı olan gündüz saatleri. Belki akşam hava biraz serinledikten sonra parfüm kullanmak daha iyi bir fikir olabilir.

Tam bu havalar için özenle beklettiğim bir parfüm var bugün sırada. 250 yıldan fazla tarihi olan Creed markası için yeni sayılabilecek bir parfüm Virgin Island Water. Creed ailesinin altıncı nesil temsilcisi baş parfümör Olivier Creed’in, Ervin Creed ile birlikte tasarladığı bir parfüm diyebiliriz. Hatta bazı kaynaklardan Olivier Creed’in bu parfümün oluşturulmasında Karayipler’deki Ginger Adaları’ndan esinlendiği yazılı.


Kendi satış sitelerinde parfümü “ferah/turunçgil” olarak sınıflandırmışlar. Başlangıcında burnunuza gelen koku kremsi bir limon diyebilirim. Limon aromasını “lime” denilen misket limonu veriyor büyük ihtimalle. Doğal, yumuşak ve ferah. Biraz Chanel – Allure Homme Edition Blanche’a benziyor. Fakat ondan daha güzel.

Bir süre sonra bu misket limonu meyvesine yumuşak bir hindistan cevizi ekleniyor. Daha doğrusu ağırlık hindistan cevizine doğru kayıyor. Gayet güzel diyebilirim bu kısım. Sonlara doğru yine çok yumuşak odunsu notalar ve misk ekleniyor. Hindistan cevizi hala baskın diyebilirim. Böylece de tenden ayrılıyor.

Virgin Island Water aynı ismi gibi bize tropikal bir parfüm olduğunu hatırlatıyor. Bir çok kişinin dediği gibi hindistan cevizli tropikal kokteyllere benziyor. Hani şu içinde küçük şemsiye olan rengarenk bardaklarda gelen kokteyller. Zaten açıklanan notalarında “Rom” içkisi de var. Her ne kadar içki teması çok baskın olmasa da sonlara doğru burnunuza gelen koku biraz içkileri hatırlatıyor.


Parfümümüz bence misket limonu ve hindistan cevizi ana ekseni üzerine oluşturulmuş. Ayrıca biraz da tatlılık eklenmiş. Bu iki meyvenin çok güzel bir harmanı adeta. Ferah, çok yumuşak, hafif, tropikal bir havası var. Sanki sizi alıp tropikal adalarda bir seyahate çıkarıyor Virgin Island Water. Belki Karayipler belki de Maldivler adasında gibi hissediyorum kendimi. Bembeyaz kumlara sahip olan ve denizin kenarındaki hindistan cevizi ağaçlarının altında tembelce uyukluyorum. Elimde tropikal bir içki. Yüzümde okyanustan gelen hafif bir esinti. Yanımda sevdiğim kadın…
      

Hani bir soru vardır. “Issız bir adaya düşseniz yanınıza alacağınız üç şey ne olur?” Eğer düşeceğiniz tropikal bir adaysa Virgin Island Water yanınıza alacağınız üç şeyden birisi olmalı. Yapaylık barındırmayan lezzetli kokusu bence çok güzel. Hatta rahatlıkla kadınlarda kullanabilir. Yani tam bir unisex parfümü. Bana Tommy Bahama – Set Sail St. Barts’a yakın geldi kokusu. Ama kalite olarak Creed tabiki birkaç gömlek üstün.

Şimdi tartışılan şu konuya bir bakalım. Böylesine basit, hafif ve yumuşak bir parfüm 200 dolardan fazla bir fiyat etiketini hak ediyor mu? Bu soruyu Creed’in bir çok parfümü için sorabiliriz. Parfüm platformlarında bu konuda pek bir fikir birliği yok. Fiyatlarının biraz abartılı olduğunu kesinlikle kabul ediyorum. Denediğim diğer ferah Creed parfümleri beni büyük hayal kırıklığına uğratmıştı. Ama Virgin Island Water vereceğiniz parayı hak edecektir. En azından ben böyle düşünüyorum.


Parfümümüz yine bir Creed kriteri olan Millesime konsantrasyonunda. Hem erkek hem de kadın kullanımına uyacaktır. Tam bir yaz parfümü. Plajda, tatilde, sahil kenarlarında kullanmak harika olacaktır. 35 yaş altındaki arkadaşlara daha çok uyacak gibi duruyor.

Ünlü parfüm yazarı Chandler Burr, Virgin Island Water hakında oldukça güzel şeyler söylemiş. Özetle: “Buzlu rom, turkuaz renkli okyanusun tuzlu kokusu ve sıcak Karayipler güneşi olağanüstü bir şekilde yan yana getirilmiş” diyor. Beş üzerinden dört yıldız vermiş. Luca Turin ise beş üzerinden sadece iki yıldız vermiş. Ben bu iki uzmandan Chandler Burr’a daha yakınım.


Artıları:
+ Çok başarılı bir plaj parfümü.
+ Doğal ve yumuşak kokusu ilgi çekici.
+ Bu parfümü sevmeyecek çok kişi olacağını sanmıyorum.

Eksileri:
- Kalıcılık ve fark edilirliği bende az oldu.
- Çok yüksek fiyatı.

Koku Güzelliği:10/8

40 yorum:

  1. Bugün şu meşhur mu meşhur, dilden dile dolaşan, amanın şöyle amanın böyle diye yorumlar yapılan HERMES'i denedim. Canlarım benim, o kadar çabanız bunun için miydi yav :) Portakalı soydum, baş ucuma koydum, ben bir "YALAN" uydurdum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha adını bile doğru düzgün bilmiyorsun Terre'd hermes den bahsediyorsun.
      Senin gibi parfümün 'p' sinden anlamayan biri anca böyle bir laf ederdi güzelim parfüm için.
      O parfümün değerini anlamak için iyi bir parfüm tecrübesine ihtiyaç var o da sende yok.

      Sil
    2. abi hermes e ortak galiba

      Sil
  2. Hermes faciasından sonra Tom Ford'a yöneldim, onda da hayal kırıklığı yaşadım. White Patchuli, Violende Blonde tam anlamıyla UYDURUK kokular. Black Orchid'ten başka parfümüne para vermem açıkçası. Ve gelelim aldığım parfüme, CARTIER PASHA... Paşam benim be, koku budur!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. black orchid çok güzel bir bayan parfümü ;)

      Sil
    2. ben Terre'd hermesi aldım bi kokladım bu ne dedim ama sonradan öyle bir bagımlısı oldum anlatamam Terre'd hermesi anlamak herkese nasip olmaz :)

      Sil
  3. Bu tarz parfümlerin hepsi aynı kokuyor gibi geliyor bana ya, chanel heb, kenzo indigo, kenzo boisse ne bileyim bu da aynıdır herhalde :).

    Modern Talking katılıyorum, o diğer kokuları bende kokladım, kız arkadaşıma parfüm bakarken, White patchouli ve violet blonde o kadar başarılı değiller. Ama black orchid imba bir parfüm. Cartier de pasha'yı da çok beğenmiştim, alınacaklar listemde var. Onun bayan versiyonuda varmı?

    YanıtlaSil
  4. Vardır muhakkak, ama ben koklar koklamaz aldım diyebilirim. Çok hoş gerçekten.

    YanıtlaSil
  5. Modern Talking HERMES in hangi parfümünü denediniz acaba? Merak ettimde.

    YanıtlaSil
  6. En klasik olanını adsız, çünkü ben İLK ÇIKAN versiyonları severim hep. Parfüm bile diyemeyeceğim, uçup gitti 10 dakika içinde.

    YanıtlaSil
  7. modern talking sen diora devam et bence...

    YanıtlaSil
  8. hermes cok kalıcıdır aslında. yanlız ben 3 ayrı magzada 3 ayrı hermes (edt,parfum ve lımıted edıton parfum) denedım 3 ude ayrı kokuyodu. edt harıc dıgerlerı cok portakallı ama edt gercekten mutıs bır parfum

    YanıtlaSil
  9. Adsız ve Modern Talking sanırım farklı parfümlerden bahsediyorsunuz :))

    Modern senin bahsettiğin koyu yeşil şişe de olan Hermes'in eski parfümlerinden Eau d'Orange Vert olmasın.

    Adsız sen de Terre d'Hermes'den bahsediyorsun sanırım.

    Hatlar karışmasın :))

    YanıtlaSil
  10. Hayır Parfüm Merakı, tam da senin incelediğin Hermes. O kadar çok gördükten sonra yanlış parfümü koklamam mümkün mü? Tatlımsı bir portakalla başlamıyor mu koku? Sonrası nasip olmadı garibimin :)

    YanıtlaSil
  11. Tamam sanırım meşhur Terre d'Hermes'den bahsediyorsun.

    Evet başlangıcı bol portakallı denilebilir Terre'nin. Sonrasında çok tuhaf bir toz-toprak karışımı hale geliyor. Biraz keskin ve burun büken tarzda. Pek bana göre değil Terre d'Herms. Ama yurtdışında şimdiden efsane olmuş durumda. Sanki biraz fazla abartılıyor.

    Bahsettiğin gibi 10 dakikada uçup giden bir kokusu yok. O anlamda şaşırdım. Tam tersine kalıcılığı ve farkedilirliği yüksek denilebilir. Onun için Orange Vert mi denedin diye düşündüm.

    Tom Ford'un en ismi geçmeyen parfümlerini denemişsin sende. Tobacco Vanille falan deneseydin epey severdin tahminimce. Özellikle "Private Blend" serisinden denemen daha iyi sonuçlar verebilir. Mesela Japon Noir, Noir de Noir, Tuscan Leather, Neroli Portofino, Amber Absolute gibi.

    YanıtlaSil
  12. Onlar, maalesef yoktu. Tom Ford For MEn (eh işte), Vilonde Blonde, White Paçuli, Black Orchid, Grey Vetiver vardı. İçlerinden sadece Black Orchid'i kullanıyorum.

    Onca parfüm kokladım, anladım ki özel koku bulmak çok zor. Hepsi çiğ çiğ kokuyor. En sonunda Cerruti Pasha'da karar kıldım. Eau Sauvage alacaktım, ama yeni çıkan parfüm versiyonu henüz gelmediği için almadım. Bu arada kokusunu beğenmesem de Davidoff Hot Water, kırmızı şişesi olan, dün banyo yapmama rağmen hala kolumda :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1)Hermesin milyon tane kokusu var, bahsettigin terre herhalde
      2)Terre ise eger yaniliyorsun çok kalıcı ve farkedillirdir.
      3)Parfumeride cok kısa denemeyle parfum kalitesi anlasilmaz
      4)Bir parfümün kaliciligi onun kalitesini belirlemez

      Sil
    2. Bahsettiğin Cerruti-Pasha yoksa şu Cartier-Pasha olmasın Modern ?

      Sil
  13. Bana göre kalitesiz, siz alın tepe tepe kullanın.

    YanıtlaSil
  14. Evet Hermesin orange verte edc çabuk uçuyor.Ama orange verte consantree baya bi kalıcı ve terre den çok daha iyi bir koku.MUSTAFA.

    YanıtlaSil
  15. Ya arkadaşlar bana gülceksiniz ama blade bir kokusu var çok hoşuma gitti ve sadece 28 tl çoğu 100-150 tl parfümlerden daha güzel bence:))

    YanıtlaSil
  16. O tür ucuz parfümlerden SNOB'u tek geçerim.

    YanıtlaSil
  17. Parfüm Merakı, parfümlerimizi buzdolabında saklasak sorun olur mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olur tabiki. Neden olmasın. Bu sıcaklarda hele ki odada güneş alan bir yerde çok uzun süre dayanamaz diye tahmin ediyorum parfümler.

      Eğer imkanın varsa buzdolabı yoksa bir çekmeceyi parfümlere ayırıp, kapısını kapattık mı yeterli olur. Yeter ki çok yüksek sıcaklar ve güneş ile temas etmesin.

      Sil
  18. Ya bu aralar havalar çok sıcak gerçekten parfüm şişeleri bile yanıyo eline alınca acaba bozulurmu bide bir parfümü kaç sene (yada ay)içinde tüketmek lazım özelliğini yitirirmi??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güneş almayacak yerlerde saklamak bir çözüm olabilir. Mesela elbise dolabının içi gibi.

      Normalde bir parfümün ömrü 36 ay olarak söyleniyor. Ama iyi saklama koşullarında 10 yıl da bir şey olmayabiliyor. Kötü saklama şartlarında ise 1 senede bile bozulabilir gibime geliyor.

      Sil
    2. Creed green irish tweed( git) için de yorum alabilir miyiz?? :)

      Sil
    3. Green Irish Tweed'i önümüzdeki haftalarda yazacağım kısmetse.

      Sil
  19. Arkadaşlar sanalpazar' dan satıyorum
    creed virgin island water kullanılmış 100ml ürün kodu: 9695304
    Creed orginal vetiver kullanılmış 74 ml ürün kodu: 9676636
    Caron un pour homme kullanılmış 115 ml ürün kodu: 9694511

    YanıtlaSil
  20. Arkadaşlar sanalpazar' dan satıyorum
    creed virgin island water kullanılmış 100ml ürün kodu: 9695304
    Creed orginal vetiver kullanılmış 74 ml ürün kodu: 9676636
    Caron un pour homme kullanılmış 115 ml ürün kodu: 9694511

    YanıtlaSil
  21. İsteyen olursa amouage ciel 100 ml sadece 3 4 fıs yapmışımdır tester ürün almak isteyen 350 tl pazarlıksız satabilirim açık konuşiyim. Bütce oluşturup creed aventus ve tom ford italıan cyrpees almak için satıyorum bu ve diğerleri

    YanıtlaSil
  22. baştan sona hermes te hermes şu an konu Creed – Virgin Island Water değilmi bunları konuşalım
    nerden temin edebilirz nası bir kokudur vs vs bunları paylaşalım arkadaşlar birbirimize yardımcı olalım lütfen

    YanıtlaSil
  23. İskender şimşek Türkiye'de sadece Harvey Nichols Mağazalarından alabilirsiniz..

    YanıtlaSil
  24. evet daniel bugün aradım sordum 75 ml olanına 525 lira civarı bir fiyatr verdiler biraz fazla geldi 350 ye kadar gözden çıkarmıştım ama olmadı.... başka bir yaz mesvsimi için parfüm aramam lazım araştırmaya devam

    YanıtlaSil
  25. Cedrat boise var 330 TL Beymen ve Harvey'de..
    Beymen online satış da yapıyor..
    Kolay gelsin..

    YanıtlaSil
  26. raşit bey öyle güzel bir sunum yapmışki resimler falan evet dedim galiba aradağım yaz kokusu bu olmalı ve küçük bir decantını aldım denedim hayal ettiğim gibi çıkmadı bir koku ne kadar güzel olursa olsun hatta dünyanın en güzel kokusu bile olsa tene çok yakın kalıyor ise yani farkedilirliği çok zayıf ise ve kalıcığı vasat ise bence ilk 20 ye bile giremez heleki böyle aşırı pahalı bir parfum yani 75 ml 525 tl :) aman aman uzak dursun benden

    YanıtlaSil
  27. Malum siteden 5 ml olarak sipariş ettim elime biraz gecikmeli olsada ulaştı.
    Yanında bir iki bişi daha istemiştim bu markadan, ama hiç biri bana hitap etmedi özellikle çok meşhur Irish tweed tam bir hayal kırıklığı oldu, lakin bu bambaşka bir koku. Acaba şişelerken yanlışmı doldurdular dedim Bu güne kadar denediğim en taze ve ferah koku!
    Ulan yaz günü ne sıksak diye düşünmeye son artık :)

    PS: Aynı sipariş içersinde bir Serge Lutens Cherugi geldiki , kelimeler kifayetsiz. Muhteşem!

    YanıtlaSil
  28. Merhaba parfummerakı,
    parfümler hakkında yaptığınız değerlendirmeleri çok başarılı buluyorum.
    Parfümler ile ilgili yazılarınızı okurken creed virgin island water isimli parfumun tam aradığım tarzda bir parfüm olduğunu fark ettim ve sipariş ettim.
    parfüm tam anlattığınız gibi, çok hoşuma gitti.
    teşekkür ederim.
    bundan sonra sıkı bir takipçinizim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamlar, Virgin Island Water benim de çok sevdiğim bir parfüm. Güzel günlerde kullanın dileğimle.

      Sil