13 yorum

  1. Maurice Roucel’in önceki parfümlerine bakarken hunca asimetri yi de onun tasarladığını gördüm.Siz koklamış mıydınız? Kokuyu çok merak ettim.

    0
    0
    1. Author

      Ne yazık ki kullanmadım Asimetri’yi. Hunca’nın Maurice Rouchel’e parfüm tasarlatması çok ilginç bir durum.

      0
      0
  2. Bence apls ye benzemiyor,başlangıcı daha çok eau de hermes gbi kimyon ve misk efektli ,üriner ve kirli çağrışımlı,sonraları third man gibi vanilyalı ve eski kafa bir parfüm,muazzam,enfes.

    0
    0
  3. Parfüm Merakı'nın Musc Ravageur incelemesi parfümü gerçekten de çok net yansıtmış. Sadece etkisi bende tam ters yönde oldu. Yani başlangıçtaki ve ortanın bir bölümündeki yoğun hayvansallık barındıran kısımlar çok hoşuma giderken daha sonraki kısımlar ortalama, en sonları ise gayet sıradan geldi. Bazı yorumlarda kokusunu at terine falan benzetenler olmuş. Bir yarış atı yetiştiricisi olarak atlarla, ahırlarla çok iç içe yaşayan biri olduğum için sevmişimdir belki hayvansallığı 🙂 Keşke daha uzun sürebilseymiş o etki. Kalıcılık tatminkar ancak farkedilirlik ilk bir iki saatten sonra tene yakın oldu bende.

    0
    0
    1. lavanta-bergamot karışımı bi açılış, biraz odunsu notalar ve vanilya. bana çok boğuk ve yağlı bir his uyandırıyor. ciddi anlamda boğucu bi koku, tam erzurum-sivas soğuğu isteyen bi koku. anca açılır o soğukta. ama hakkını yemeyeyim, ankara ayazında çok kullanmışlığım var..biraz mazoşist olduğum için bu tarz zalımlara da şans veriyorum.:)

      1
      0
  4. yazınızı beğenerek okudum. Gerçekten çok harika yazmışsınız ve detaylar konusunda bilgilendirmişsiniz.

    Ben de geçenlerde lady million ile tanıştım. Kendimce üstünkörü bir yazı yazmıştım kendi websitemde. Bir de Lady million incelemesi isteriz 🙂

    http://jusinbello.com/

    0
    0
  5. Raşit bey bu aralar çok merak ettiğim bir koku olan givenchy pi ı inceliyebilirmisiniz? Çok övgüler alıyor birde sizden bir inceleme okumak isterim.Teşekkürler

    0
    0
    1. Author

      Pi elimde yok onun için incelemem kısa dönemde mümkün görünmüyor. Eğer ulaşabilirsem tabiki yazarım.

      0
      0
  6. Nedense yoğun hayvansallık barındıran parfümler Batı'da çok ilgi görüyor. Ya da başka bir deyişle havansal temalı parfümler bizde pek revaçta değil. Sanırım bilinç altımıza "Hacı yağı" fenomeni kazınmış. istesek de istemesek de bizi etkiliyor. Tatlı parfümleri sevmemekle birlikte -özellikle açılışından dolayı- çok merak ettim doğrusu.
    Ha bu arada sevgili parfümmerakı, neredeyse tüm parfümlerin sonundan memnun kalmıyorsunuz. sonunu çok başarılı bulduğunuz parfümler , ilk on listesi dışında kalan ,nelerdir?
    MS

    0
    0
    1. Author

      Evet hayvansal parfümleri seviyorlar. Sebebini bende anlayabilmiş değilim. Fakat bizim hacı yağları ile hayvansal kokuların pek ilgisi yok. Hacı yağları ismi gibi yağlı kokarken, hayvansal parfümler yağlı değil bildiğimiz at çiftlikleri gibi kokuyor.

      O kadar çok parfüm var ki sonlarını sevdiğim. Hangi birisini hatırlayayım da söyleyeyim 🙂

      0
      0
    2. Bence Avrupa'nın (aslında modern şehir insanının) hayvansal notalara bu kadar ilgi duymalarının nedeni, ; Toplumsal yaşayışları ve doğaya olan özlemleri.Artık o kadar her şeyden rafine bir şekilde yaşar olduk ki doğada var olan gerçek saf kokuları da bilinç altımız arar oldu.
      Mesela Türkiye'de bir amca hayvansal kokuyu sevmez çünkü adam zaten yılda 2-3 kez memleketine gidiyor orada hayvanlarına bakıyor doğayla haşır neşir oluyor.Bilinç altındaki doğaya yönelimi beynine yaşatıyor bir şekilde tatmin ediyor beynini.
      Demek istediğim hayvansal öğelere daha çok metropolitan hayata kilitlenmiş şehir insanı ilgi gösteriyor diye düşünüyorum

      0
      0

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.