
İngiltere merkezli niş parfümevi Miller Harris’in, parfümlerinin yaratım aşamasında Londra’nın yaşam tarzından ilham aldıklarını öğreniyoruz kendi internet sitesinden. Marka olarak modern bohemlikten, çağdaş kente dair hikayelerden esinlenen Miller Harris parfümleri, kokular dünyasında çok popüler eserlere imza atamasa da, saygı duyulan bir konumda oldukları söylenebilir.
Miller Harris’in 2000 yılında piyasaya sürdüğü ilk parfümlerden Fleur Oriental, kadın parfümü olarak geçiyor kaynaklarda. Oryantal, sıcak baharatlı, çiçeksi amber olarak sınıflandırılan Fleur Oriental’ın alt notalarında sürpriz bir öğe var: Türk Gülü.
Fleur Oriental’ın açılışında tatlı portakal çiçeğiyle karşılaşıyoruz. Ferah sayılamayacak pudralı portakal çiçeğine şekerli limon eşlik ediyor sanki. Kadınsı sayılabilecek açılışı hoş ve kaliteli. Orta kısımda portakal çiçeğinin etkileri hala devam ediyor. Orta bölümde parfümün merkezine tatlı ve pudramsı karanfil yerleşiyor. Orta notalardaki karanfile sabunsu gül destek veriyor. Orta bölüm yine kadınsı ve biraz üst yaş gruplarını hedefliyor sanki. Kapanışta pudramsı, çiçeksi, amberli, vanilya üst ve orta kısma benzer şekilde gerçekleşiyor. Böylece tenden ayrılıyor.
Fleur Oriental, kadınsı pudralı bir arkadaşa benziyor. Vanilyalı temele oturtulmuş ana yapıda baharatlı ve güllü ikincil kol, parfümün adeta bütününü kuşatıyor. Parfümün en önemli özelliği ise üst yaş grubu kadınlara yakın durması ve ilginç şekilde tozlu/nostaljik kokması. Fleur Oriental, üzerimde taşıdığımda bana hiç de genç kız kokusu gibi gelmedi. Evet, parfümlerde bu tür ayrımlar yapmak doğru olmayabilir fakat orta yaşlı kadınlara daha çok yakışacağını düşünüyorum.
Sadece yaş grubu değil, Fleur Oriental’ın daha çok konuşulan kısmı Guerlain’in efsanevi klasiği Shalimar’a benzemesi. Kullanım döneminde ben de Shalimar’a yakın buldum koku tarzını. Shalimar, buruk ve şekerli-pudralı limonla ve aromatik otlarla açılırken, Fleur Oriental portakal çiçeğiyle gerçekleşiyor. Orta kısımda iki parfümün kokusu birbirine yakın diyebilirim. Amberli, vanilyalı, pudralı çiçekler adeta iki parfümün merkezini oluşturuyor. Tek fark, Shalimar daha eski, hafiften hayvansı ve çok daha fazla pudralı kokarken, Fleur Oriental daha kullanılabilir ve hayvansılık yok denebilir. Hatta Shalimar’ın güncel versiyonu olarak bile düşünülebilir Fleur Oriental.
Sonuç olarak benim için hala fazlaca çiçeksi, fazlaca pudralı, fazlaca şekerli ve fazlaca kadınsı. Bu tür parfümleri kokoş yaşlı kadın kokusu olarak sınıflandıran yabancı yorumculara kimi zaman hak verdiğimi itiraf etmeliyim.
Kalite anlamında sorunsuz olarak Fleur Oriental, EDP formunda. Oldukça yoğun ve ağır tarzına binaen dikkatli ve az kullanmak faydalı olacaktır. Kalıcılığı gayet iyi, etrafa yayılımı ilk dakikalarda fazla. Tam bir sonbahar-kış parfümü. Kokusunun tasarımını, Miller Harris markasının kurucusu Lyn Harris yapmış.
Koku Güzelliği:10/6
Kışın;
Therry Mugler Pure Havane
Tom Ford Tobacco Vanille
Terre D Hermes
Yazın;
Bvlgari Aqva Amara
Dolce Gabbama The One
Nikos Sculpture
Creed anventus bir odaya sıkın egerki elinizde varsa 6 fıs cocuk odası oturma odası 30dk veya 45dk sonra girin cok güzel kokuyor . o güzel kokan nedir. Ve üstüme veya biri üstüne sıkınca bana yakın durursa terlememi dersin midemde olagan hal bolgesine dönüyor. Yakın temas olmadıgı sürece cok güzel yıkın durdugumda igrenç kusura bakmayın afbuyurun. Uzakta kokan koku nedir. Yakında kokan nedir ? Terre dhermeste hiç bişey yok onda ise şişeyi kırıp başımda aşagı dökesim geliyor.
Ve bana önereceginiz koku varsa sevinirim turkiye sınırları içerisinde.
Merhaba ustad biraz eleştiri birazda yardım istiyecegim.
Begendiniz kokular yuksek verdiginiz 10.9 gibi kokular hacı yagı yogınlugunda kokular kapalı ortam gibi araç içerisinde veya dügün yada istanbul diyeyim insanı mahveder onları soguk ruzgar esen yerde kullanmak gerek ki öyle yerlerdede mesala memlekette neden parfüm kulanayım? Mis gibi dag kokusu toprak kokusu hatta ahır kokusu..
Cok parfüm denedim migdem bulanıyor bazıları hariç.
1.dior sport midem az olsada bulanıyor
2.terre hermes midem bulanmıyor
3.invictus midem bulanmıyor
4.creet anvantus midem bulanıyor hemde nasıl
Bunların 4ü begendigim koku lakin 2sini pek kulanamıyor . oda veya askılıktaki elbise kulanıyorum.
Yardım istedigi şu: 4dunde beni çeken nedir ençok creet anvantusta alıyorum o kukuyu uzak durma suretiyle yakında kendime sıkarsam midem kalkıyo o kokan nedir güzel kokan. 2 midemi bulandıran nedir kendime sıkamıyorum
Selamlar, öncelikle bazı parfümlerden mideniz bulanıyorsa bazı kimyasallara ciddi anlamda alerjiniz olabilir. Çünkü daha önce hiçbir parfümün bende böyle güçlü mide bulantısı gibi etkileri olmadı. Bu bir şekilde sağlık problemine benziyor sanki.
Aventus’un ana notası ananas. Etrafa yaydığı koku ananas aromalı içeceklere benziyor. O beğendiğiniz muhtemelen ananas kokusu.
Yav bu miller harris..creed..ormond jayne markalarinda bi nota var hepsi bi yerde aynı kokuyor..Bu hic hoşuma gitmiyor marka degerini dusununce
Acaba hangi nota?