“Zino Davidoff Grubu, İsviçre merkezli aile şirketidir ve yıllar içinde organik olarak büyümüştür. Kurucumuz Zino Davidoff, markanın kalbinde yer alıyor ve yaptığımız her şeye ilham veriyor. Ürün koleksiyonumuz, onun doğal zarafetini ve kaliteli, stil sahibi, özgün, iyi yaşam anlayışını yansıtıyor.
Gerçek bir dünya vatandaşı olan Zino Davidoff, yaşam sanatı ustasıydı. Soylu Rusya’dan Cenevre’ye, büyüleyici Güney Amerika’ya kadar dünyadaki güzel şeyleri keşfetme arayışıyla yaşamını maceralı yolculuklarla doldurdu. Zino, sadeliğe değer veriyordu ve güzel şeylerin tadını çıkarmanın getirdiği mutluluğu paylaşmak istiyordu. Bu ruhu dünyayla paylaşmak için yola çıkmıştı.”
Zino Davidoff markasının internet sitesinde rastladığımız yukarıdaki cümleler, Bay Davidoff’un yaşam mottosunu özetlemiş. Dünya çapında lüks deri ürünleri, puro, sigara, kahve ve parfümler alanında faaliyet gösteren Davidoff markasının bizi ilgilendiren kısmına odaklanalım. Zino Davidoff’un ilk parfümü erkekler içindi ve ismi Davidoff idi. İki yıl sonra bu yazının konusu Zino Davidoff raflardaki yerini aldı. İlk parfümü Davidoff kokular dünyasında büyük yer edinemedi fakat 1986 yılı çıkışlı Zino Davidoff, erkeksi parfümler aleminde büyük başarı yakaladı. Saygı duyulan maskülen klasiklerden birisi haline gelen Zino Davidoff’un detaylarına bakalım.
Parfümün açılışı tozlu ve pudramsı paçuliyle gerçekleşiyor. İlk saniyelerde geri planda neredeyse (özellikle ten üzerinde) hayvansı limonsu vanilya da var sanki. Orta bölüme yelken açıldığında paçulinin daha büyük yer kapladığına şahit oluyoruz. Paçuliye nostaljik lavanta ve amberli aura katılıyor. Orta bölümde sınırlı süreyle olsa da kuru, tatlı olmayan deri kokladığıma yemin edebilirim. Kapanışta tozlu-kuru paçuli-amber ikilisi büyük oranda finali yapıyor.
Zino Davidoff, hafiften hayvansı, amberli, lavantalı, eski tarz paçuli parfümü gibi davranıyor. 1980’li yılların ortalarında çıktığını düşünürsek, onun 1970’li yıllara gönderme yaptığını varsayabiliriz. Günümüzün modern şekerli baharatlı parfümlerine hiç benzemeyen Zino Davidoff, modernizme doğru değil de retro evrene götürüyor bizi.
Zino’nun orta notalarında gül, zambak, yasemin gibi kadın parfümlerinde sıkça kullanılan çiçekler bulunduğu belirtilse de öyle davranmıyor. Erkeksi, hayvansallık sınırında dolaşan, egzotik amberin orta kısımdan itibaren parfümün üzerinde hayalet gibi dolaştığı lavantalı paçuli ana yapısı, herkese göre olmayabilir. Onu deneyen otuz yaş altı erkeklerin baba-dede parfümü sanmaları ve eski-modası geçmiş bulmaları normal karşılanabilir. Oysa kırk yaşın üzerindeki erkeklerin Zino Davidoff gibi olgun bir parfümde bulacağı çok şey olduğu aşikar.
Sonuç olarak güvenli sayılamayacak, kadınlardan harika övgüler alma ihtimalinizin düşük olduğu bu eseri, Michel Almairac tasarlamış. Sonbahar-kış dönemine uyacağını düşünebiliriz. Eau de Toilette formunda. Kalıcılığı idare etse de etrafa yayılımı yüksek değil.
Koku Güzelliği:10/7.5
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder