
Dolce&Gabbana’nın sevilen ve popüler parfümler yaratmak konusunda çok becerikli olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. The One serisi müthiş başarı yakalarken diğer tarafta Light Blue isimli kokular da oldukça sevildi. Light Blue’nin kadın versiyonunun, erkek olandan daha popüler hale geldiğini düşünüyorum. 2001 yılı çıkışlı ilk Light Blue kadınlar içindi ve hala oldukça seveni var.
Light Blue for Women, Dolce&Gabbana’nın internet sitesinde şu cümlelerle tanıtılmış: “Dolce&Gabbana’nın yaşam sevinci ve baştan çıkarmanın özü. Güneşli bir yaz gününün tüm özü, Akdeniz kadınının şehvetini uyandıran bu canlı, taze, çiçeksi ve meyveli kokuda saklı.”
Light Blue for Women’in başlangıcı leziz, canlı ve ferah meyvelerle gerçekleşiyor. Açıklanan üst notalarında elma ve çan çiçeği vurgulanmış. İlk dakikalarda elma ve bir parça turunçgillerden bahsedebiliriz. Orta bölümde meyvemsi yapı devam ederken bir parça çiçeksilik devreye giriyor. Ağır ve bıktırıcı olmayan ferah çiçeklerden sonra kapanışta ortalama odunsuları görüyoruz.
Light Blue for Women, basit ve derinliği olmayan vasat meyveli-çiçeksi-odunsu parfüme benziyor. Meyveler çiçeklerden daha ön planda. İlk kullandığımda çileğe benzettiğim meyvelerin elma ağırlıklı olduğunu düşünebiliriz.
Kullanması ve sevmesi kolay, hoş, temiz, düz çizgide ilerleyen bu sıradan koku formunu kadınlar çok beğeniyor ki kullanım döneminde bizzat şahit oldum. Onun başarısının sebebinin basit ve güzel kokmak olduğu iddia edilebilir. Orta kısımda hafiften yapaylık hissettiriyor ve kalite anlamında iyi iş çıkardığını söylemek zor. Eğer bu tür bir yaz parfümü arıyorsanız iyi seçim olabilir. Benim için bir şişesi alınmaya değer mi, pek sanmıyorum.
Eau de Toilette formunda. Hem kalıcılığı hem de etrafa yayılımı zayıf denebilir. Bu anlamda performansı sorunlu ne yazık ki. Aşırı kadınsı davranmaması nedeniyle erkekler bile şartları zorlayıp kullanabilir. Yaz sıcaklarında, günlük kullanımda ve deniz kenarında üzerinizde onu koklayanlardan övgüler alabilirsiniz. Kokusunu ünlü isimlerden Olivier Cresp tasarlamış.
Koku Güzelliği:10/6
Luca Turin’in tommy girl beyond paradise gibi yapay şeker patlaması kokulara 5 verip buna 1 vermesi çok manidar. Light blue’yı uzun yıllar kullandım harika bir koku diyemem ama 1 çok acımasız sizin verdiğiniz 6 tam kararında bence 🙂
Luca Turin tommy girl ve beyond paradise 5 notundan sonra kesinlikle parfüm gurusu olamaz gözümde:)
Coromandele 4 verip tommy’e 5 vermek enterasan..??
Luca Turin’in bazı parfümlere verdiği puanlar oldukça eleştiriliyor ki haklı tarafı var eleştirilerin. Coromandel’e 4 puan vermişse ayıp etmiş 🙂
Dolce & Gabbana Light Blue Swimming-in Lipari Hakkında yorumunuz ne olur acaba?
Henüz kullanmadım ne yazık ki.
hayatım boyunca 2 şişe bitirdiğim tek parfüm. bana çekici gelmesinin sebebi ağır ağdalı şekerli kokulardan hoşlanmıyorum ve bazı kokular migrenimi tetikliyor ve light blue nun hafif limonlu kokusu bana huzur veriyor. kalıcılığı da oldukça iyi yaz aylarının geldiğini düşünerek tekrar almaya niyetleniyorum 🙂
Yarım saat sonra midemi bulandırmaya başlamıştı. Basit, sıradan…
Benzerlık konusunda aynı fikirdeyim. Aşırı hemde. Bu arada elime christian dior prive leather oud geçti. Onu yorumlamasını yapıcam. İnceleme emri verip burnuma 🙂