30 Ocak 2018 Salı

Narciso Rodriguez – Narciso Rodriguez For Her (2003)

Başarılı modacı Narciso Rodriguez’in 2003 yılında giriş yaptığı parfüm sektörünü sevdiğini görüyoruz. 2003 yılından beri on yedi milyon şişeden fazla parfüm sattığını öğrendiğimiz markanın satışlarının büyük kısmını ilk parfümü Narciso Rodriguez For Her oluşturuyor. Bol ödüllü bu kadın parfümü hem markanın ilk kokusu olma özelliği taşıyor hem de kendi ifadeleriyle “ilk modern miskli şipre” sınıflandırması yapılan eser olarak karşımıza çıkıyor. Parfüm Merakı’nda sırada kadınların oldukça sevdiği bir arkadaş var anlaşılacağı üzere.

Narciso Rodriguez For Her ilhamını, markanın kurucusu bay Rodriguez’in gençken bir arkadaşının ona verdiği Mısır’dan gelen misk yağından almış. Kendi sitelerinde siyah şişesinin New York’taki binalardan esinlendiği vurgulanmış. Bay Rodriguez bu ilk parfümü için şöyle söylemiş: “Narciso Rodriguez For Her bütün kadınlar içindir. Kadınlara benim için özel olan bir şey vermek istedim ve onlara bu parfümü armağan ediyorum.”

Parfümün başlangıcı yüksek kaliteli acımsı çiçeklerle gerçekleşiyor. Çok kadınsı olmayan miskli beyaz çiçekler az da olsa karanlık hissiyat veriyor. Açıklanan notalarından osmantus isimli çiçek var. Muhtemelen ondan gelen ilk patlama fena değil. İlerleyen dakikalarda karanlık taraf azalırken kremsi portakal çiçeği kendisini gösteriyor. Buradaki portakal çiçeği pek ferah verilmemiş. Başlangıçtaki misk hala parfümün üzerinde dolaşıyor. Orta bölümü kendime yakın bulmadım. Son kısım müthiş. Çiçekler geri çekilirken, harika, lezzetli, sütsü vanilya son bölümü domine ediyor. Buradaki vanilya ne çok kadınsı ne de çok tatlı. Alt notalarını sevdim.

Narciso Rodriguez For Her kadın parfümü buna şüphemiz yok fakat kokusu alışık olduğumuz burun tırmalayan feminen çiçeksilik olarak verilmemiş. Daha nötr ve yüksek kaliteli çiçekler, hayvansı olmayan sucula yakın miskle birleşmiş ve gayet şık kadın parfümü kompozisyonu oluşmuş. Buradaki çiçekler yasemin-gül-portakal çiçeği olarak tanımlanabilir. Fakat sanmayın ki gül veya yasemin baskın. Her çiçek ve hatta her nota gayet dengeli ve sakince verilmiş. Yapaylık varsa da kontrollü ve steril şekilde mevcut. Parfümün ustaca tasarlandığı belli oluyor.

Tasarım derken şunu da ekleyelim, 2003 yılındaki bu parfüme Francis Kurkdjian ve Christine Nagel imza atmış. Bu iki önemli parfümörden özellikle Francis Kurkdjian’ın elinden çıktığı belli olan şık ve yüksek kaliteli aroma, kadınların neden onu sevdiğini anlamamızı sağlıyor.

Tabii her şey harika mı? Değil. Narciso Rodriguez For Her, oldukça basit yapıda. Derin ve katmanlı koktuğu söylenemez. Etrafa yayılımı sınırlı, kalıcılığı eh işte. Bu anlamda performansı bende yüksek olmadı. Ayrıca kokusuna aşık olduğumu ve çok ilginç bulduğumu söyleyemem. Temiz bir çiçeksi-miskli eser, daha fazlası değil.

Sonuç olarak abartılı şekilde kadınsı olmayan, kullanımı ve sevmesi kolay, üzerinden on beş yıla yakın zaman geçmesine rağmen hala modern çizgisini koruyan, güzel bir çiçeksi miskli parfüm. Tatlılık abartılı değil, notaların uyumu iyi, malzeme kalitesi bir ana akım marka için idare eder.

Parfümün ilk çıkışı EDT versiyonuyla oldu. Siyah şişedeki EDT’den iki yıl sonra pembe şişeli EDP raflardaki yerini aldı. Benim kullandığım EDT olanıydı. Her yaş grubuna ve her ortama uyabileceğini düşündüğüm Narciso Rodriguez For Her, bir hanımefendiye hediye etmek için iyi seçenekler arasında yer alıyor. Kullanım dönemi olarak ılık-serin ilkbahar-sonbahar daha makul gibi görünüyor. Sıcak yaz mevsiminde fazla kaçabilir.

Not: Bu parfümü bana ulaştıran www.decantshop.com sitesine teşekkür ederim.

Koku Güzelliği:10/6

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder