6 Nisan 2018 Cuma

Giorgio Armani – Si (2013)

“Si, modern zamanların muhteşem kadınlarına, zarif, güçlü ve bağımsız ruhların karşı konulmaz bileşimine hediyemdir.” Giorgio Armani

Si kadını duru, karizmatik ve sofistikedir. Zarif, güçlü ve benzersiz İtalyan tarzının özünü yansıtır. Doğal zarafeti ve haute couture stili onu karşı konulmaz yapar. Ona göre parfüm narin bir çiçektir. Duyguların içine ince ince kendi sırlarını işler. Ne zaman o kokuyu duysan, aklına o gelir.

Sì kadınının ruhu da bedeni kadar özgürdür. O, bu dünyada kendi iç huzurunu bulmuş ve mutlak özgürlüğe ulaşmıştır. Kimseye bağımlı değildir, kimseye hesap vermez. Kendi bedeninin farkındadır ama ondan bağımsızdır. Gerçek ile hayal arasındaki o sonsuz noktaya kendi özgürlüğünü saklamıştır ve kimsenin onu elinden almasına izin vermez. Özgürce düşünür, özgürce yaşar, özgürce yaşanır.

Sì kadını, aşkın hem narin hem de vahşi yüzüdür. Bu duyguyu en layığıyla o yaşar. Onun kokusu yeryüzündeki eros etkisi yapar. Aşkla beslenir, aşkla yaşar. Onun aşkı tüm gerçekliği pembe bir rüyaya dönüştürür.

Vouge dergisinin Türkiye versiyonunda paylaşılan yukarıdaki cümleler, Giorgio Armani’nin sevilen kadın parfümü Si’nin resmi pazarlama cümlelerine benziyor. 2013 yılında piyasaya sürülen Si, Giorgio Armani’nin modern yüzünü temsil ediyor. Markanın Si’ye verdiği önemi Cate Blanchett gibi dünyaca ünlü ismi reklam yüzü olarak tercih etmesinden anlayabiliriz. Si, ilk çıktığı andan itibaren oldukça beğenildi kadınlar arasında. Ve Parfüm Merakı’nın ne düşündüğüne geldi sıra.

Si’nin açılışı lezzetli meyvelerle gerçekleşiyor. Tatlı, mayhoş ve modern meyvelerden eriğimsi yapı hoş ve cazibeli. Hatta kimi zaman kayısı-şeftali tarafına yakın bulduğum başlangıcını sevdim. Kısa süre sonra leziz meyvelere paçuli eşlik etmeye başlıyor. Buradaki paçuli koyu-karanlık-egzotik tarzda verilmemiş. Daha ferah ve kadifemsi paçuliden bahsedebiliriz. Paçuli-meyve karışımı muhteşem olmasa da fena değil. Son kısımda ikinci defa benzer Giorgio Armani kadın parfümü kapanışına rastlıyorum: Pudralı, plastiğimsi vanilya teması. Kapanışı rafine ve gerçekçi olmasa da oldukça seksi ve ilgi çekici.

Si, gerçekten de yukarıda Giorgio Armani’nin dediği gibi modern zamanların parfümü. Başlangıçtaki nefis meyvelere eşlik eden paçuli kokuyu feminen tarafa çevirirken hafiften Coco Mademoiselle’yi anımsatıyor. Si’deki meyveler ve paçuli kesinlikle Coco Mademoiselle’den daha gerçekçi ve güzel. Si’nin son bölümündeki pudralı-plastiğimsi vanilyalı haliyse yine Giorgio Armani’nin bir başka eseri She’yi çağrıştırıyor. Sanırım bu yapı, Giorgio Armani’nin kadın parfümlerinde imza olarak kullanılıyor.

Si, bir taraftan lezzetli kokarken bir taraftan da kadınsı ve olgun davranıyor. Ten üzerinde koklamaya doyulamayan başlangıcı ve orta bölümü, kıyafet üzerinde aynı etkiyi yapamıyor. Onu bir ten kokusu olarak değerlendirmek istiyorum. Sonlardaki kontrollü yapaylık birçok rafine parfümsever burnu için can sıkıcı olabilir ki haklılar. Yine de garip bir çekiciliği var Si’nin, aynı She gibi… Sanırım Giorgio Armani’nin kadın parfümlerini, şöhretli erkek kokularından daha çok beğeniyorum.

Sonuç olarak dikkat çeken, cazibeli hoş parfüm Si. Şahane mi: Hayır. Müthiş bir kalite hissiyatı var mı: Pek sanmıyorum. Benzersiz mi: Değil. Yine de güzel kokmak isteyen kadınların günlük kullanım için rahatlıkla tercih edebileceği, her ortama uyabilecek, kullanan çoğu kişinin sevebileceği güvenli bir parfüm. Onu koklayıp da nefret edecek kişi sayısı oldukça az olacaktır.

Benim kullandığım klasik EDP versiyonuydu. Kalıcılığı idare eder. Fark edilirliği yüksek değil. Kullanım dönemi olarak sonbahar-kışa yakın duruyor. Kokusunun tasarımını sektörün tanınmış burunlarından Christine Nagel yapmış.

Not: Bu parfümü bana ulaştıran www.decantshop.com sitesine teşekkür ederim.

Koku Güzelliği:10/7

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder