1 Mayıs 2019 Çarşamba

Roberto Cavalli – Just Cavalli (2013)

İtalyan moda markası Roberto Cavalli’nin 2002 yılında başladığı parfüm macerası 2019 yılının ortalarında kırktan fazla eserle devam ediyor. Kimi moda markaları gibi çok popüler parfümlere imza atamasalar da yeni kokular geliyor Roberto Cavalli’den. Gerçi bugün inceleyeceğim parfümü pek yeni sayılmaz, 2013 yılı çıkışlı.

Roberto Cavalli’nin Just isimli parfümleri, markanın kendi içerisindeki en fazla sayıdaki kokuya sahip serisi diyebiliriz. On parfüme ulaşan Just isimli parfümlerden Just Cavalli isimli olanına göz atacağım. Kadın kullanımı için piyasaya sürülen Just Cavalli, markanın kendisi tarafından “kremsi-çiçeksi ve son derece seksi” olarak tanıtılmış.

Parfümün açılışı neroliyle gerçekleşiyor. Kremsi, tatlı ve hafiften yapay turunçgillerle karşımıza çıkan üst notaları, modern fakat kalite anlamında düşük. Orta kısma geçildiğinde sabunsu turunçgiller devam ederken kremsi tiare çiçeği kendisini iyice gösteriyor. Vanilyamsı ve tropikal hissiyat veren orta kısmı biraz plastiğimsi ve yapay davranıyor ne yazık ki. Alt notalarda kremsi tiare çiçeği yoluna devam ediyor. Açıklanan notalarında gül ağacı var Just Cavalli’nin. Muhtemelen sonlardaki odunsu hissiyat, tiare çiçeği ve gül ağacının birleşiminden meydana geliyor. Kapanışı da bir parça yapay ve kremsi.

Just Cavalli, modern, tatlı, yapay, hafiften plastiğimsi tropikal çiçeksi, vanilyamsı ve odunsu bir parfüm. Başlangıcındaki ferah olmayan turunçgiller karmaşık ve rafine değil. Roberto Cavalli, bu parfüm için sadece üç nota açıklamış: Neroli, tiare çiçeği ve gül ağacı. İlk saniyelerdeki neroliyi çok belirgin hissettiğinizi söyleyemem. Daha çok kremsi turunçgil tarafına yakın duran ilk saniyeler kadınsı ve yapay. Orta kısımda genellikle son yıllardaki kadın parfümlerinde gördüğümüz tiare çiçeği teması bütün ağırlığıyla parfüme yön veriyor. Tiare çiçeği temalı parfümler genellikle hindistan cevizli güneş kremlerine benzetilebilir. Vanilyamsı, tatlı, lezzetli, tropikal içkiye benzeyen Just Cavalli’nin orta kısmı ne yazık ki yapaylık barındırıyor ve kalite anlamında iyi yerde durmuyor. Sonlardaki gül ağacı teması ise bildiğimiz anlamda ağaçsı hissiyat vermiyor. Orta kısmın devamı olarak ilerliyor.

Just Cavalli, hoş ve kullanan çoğu kadının sevebileceği vasat kalitede bir arkadaş. Tabii Roberto Cavalli gibi ana akıma hizmet eden markadan tematik ve yüksek kaliteli parfüm beklemek hayal olabilir. Roberto Cavalli, bu anlamda tropikal ve kremsi parfüme imza atarak kendince doğru hamle yapmış ama kokusal olarak pek iyi yerde durmuyor Just Cavalli. Özellikle tiare çiçeğinin yeterince başarılı verilmemesi ve neroli-gül ağacı notalarının yeterince güçlü kullanılmaması parfümün eksi tarafları denebilir.

Sonuç olarak hep kötü taraflardan bahsetmeyelim. Just Cavalli, genel beğeniye uygun, sakin, barışcıl, temiz, leziz, sütsü ve basit denebilir. Hoş ve yumuşak kokusu giriş seviyesi kokuseverler için fena seçenek değil. Siz yine de almadan önce deneyin.

Just Cavalli EDT formunda. Kalıcılığı ve etrafa yayılımı ortalamnın biraz altında. İlkbahar-yaz mevsimine yakın duruyor. Günlük kullanıma ve spor kıyafetlere rahatlıkla yakışacaktır. Kokusunun tasarımına iki usta parfümör Nathalie Lorson ve Fabrice Pellegrin imza atmış.

Koku Güzelliği:10/6

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder