21 Kasım 2019 Perşembe

Michael Kors – Signature (2000)

Parfüm serüveni 2000 yılında başlayan Michael Kors modaevinin, yeni bin yılın adeta kutlaması babında piyasaya sürdüğü kadın parfümünün adı Michael’di. Kokular evrenine şimdilik büyük başarı yakalayan parfüm sunamayan Michael Kors’un vazgeçmeye niyeti yok gibi çünkü 2019 yılının sonlarında elliden fazla kokuluk koleksiyona sahipler.

Markanın ilk eseri Michael isimli kadın parfümüydü fakat aradan geçen yıllar içinde muhtemelen reformüle oldu Michael ve şişesinin üzerindeki Michael yazısının yanına Kors ekleniverdi. Resmi internet sitesindeyse parfümün ismi Michael Kors Signature olarak geçiyor. Onun içindir ki markanın resmi açıklamasını dikkate alıp, Signature diyeceğim bu parfüme. Yine Michael Kors’un internet sitesinde sümbülteberin yeniden icat edilerek kokusunun içine yerleştirildiği belirtilmiş. Ayrıca egzotik baharatlar, Fas tütsüsü ve kremsi çiçeklerin rolü vurgulanmış. Sofistike, tensel ve sıcak olarak nitelendirilmiş Signature.

Parfümün açılışı soğuk ve nemli çiçeklerle gerçekleşiyor. Açıklanan notalarında zambak, demirhindi, frezya, şakayık ve osmantus çiçekleri var. Üst notalardaki çiçeklerin hangisi olduğunu ayırt edemesem de çok sevdiğimi söyleyemem başlangıcını. Orta kısımda o soğuk ve itici çiçeksilik yerini kuru hatta sabunsu beyaz çiçeklere bırakıyor. Yasemini andıran ve tatlılığı az sümbülteber parfümün hakimi konumuna geliyor. Son bölüm, orta kısmın paralelinde ilerliyor. Kapanışta etkisini arttıran miske geri planda odunsu notalar eşlik ediyor. Böylece tenden ayrılıyor.

Signature, tam bir çiçek parfümü. Ne turunçgilli, ne odunsu, ne meyveli. Bütünüyle kadınsı ve karakterini kabul ettirircesine dişi. Başlangıçtaki çiçekleri saymazsak, orta ve sonlardaki beyaz sabunsu çiçekler ve neredeyse kadifemsi paçuliyi andıran geri plan kurgusuyla Signature, düz çizgide ilerliyor, sürpriz yapmıyor.

Parfümün orta notalarından itibaren gayet cazibeli ve çarpıcı beyaz çiçekler hem rakiplerini andırıyor hem de hangi parfüme benzediğini bir türlü bulamıyorsunuz. Michael Kors’un internet sitesinde kremsi çiçeklerin ve sümbülteberin vurgulandığını biliyoruz. Kremsi çiçekler neyse ki fazlaca şekerli değil. Açıklanan notalarındaki en ilginç tema tütsü. Kimi kullanıcılar da tütsüden bahsetmişler yorumlarda ama bence büyük oranda tütsü bulunmuyor Signature’da. Varsa da geri planda veya çiçeklerin baskısı altında bulunuyor.

Signature, etkili sayılabilecek koku profiline sahip. Sümbülteber bu durumun baş sorumlusu olabilir. İddialı bir nota olan sümbülteber, içerisine girdiği parfümleri keskin/yoğun beyaz sabunsu çiçek tarafına taşıyor genellikle. Farklı örnekleri tabii ki bulunmakta. Signature’daki sümbülteberin Fracas’taki kullanımla büyük benzerlik taşıdığını söyleyemem.

Sonuç olarak benim için fazlaca çiçeksi olsa da hırslı ve iddialı kadınların Signature’u beğeneceğini düşünüyorum. Yirmi beş yaş üstü kadınlara uyacağını sandığım Signature’un sonbahar-kış kullanımına göz kırptığı söylenebilir.

EDP formunda fakat performansı harikalar yaratamıyor. Kalıcılığı ve etrafa yayılımı normal seviyede. Kokusunu Laurent Le Guernec ve Alain Alchenberger tasarlamış.

Koku Güzelliği:10/6.5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder