22 Nisan 2020 Çarşamba

Mancera – Instant Crush (2019)

Pierre Montale’nin ikinci markası Mancera, tıpkı Montale gibi saldırgan biçimde niş parfüm sektörüne oynuyor. Arka arkaya birçok parfüm piyasaya sürme stratejisiyle Mancera, dünya niş parfümcülüğünün ilgisini çekmeye başladı. Instant Crush, değerli ve lüks içerikler, az bulunan ve rafine materyaller ve Art Deco tasarım dilinden ilham alan Mancera’nın 2019 yılında öne çıkan parfümlerinden birisi oldu.

Mancera’nın internet sitesinde Instant Crush’ın tanıtımında gül, yasemin ve amber üçlüsüne vurgu yapıldığını görüyoruz. Duygusallık ve romantizmin zengin karışımı olduğu söylenmiş. Ayrıca turunçgiller ile sandal ağacının zarif birlikteliğinden bahsedilmiş. Karşı konulamaz vanilya ve şaşırtıcı zencefilin karışımıyla zarafet dalgasına sahip olduğu da tanıtımda yer almış.

Parfümün açılışı limonu andıran fakat ferah olmayan turunçgillerle gerçekleşiyor. Açıklanan üst notalarında limon olmasa da şekerli, kremsi limon hissi veriyor. Orta kısımda tatlılık devam ediyor. Turunçgiller bir parça geride kalırken ortaya nötr çiçekler çıkıyor. Safranı andıran orta bölümdeki şekerli çiçekler ve kremsi Montale tarzı garip gül parfümün ana eksenini oluşturuyor. Son kısımda vanilya hakimiyeti var. Mumsu ve donuk vanilya hafiften pudralı hissiyat veriyor. Vanilyaya misk de eşlik ediyor. Açıklanan alt notalarında meşe yosunu varmış ama algılayamadım ne yazık ki.
Instant Crush, Montale tarzı fazlaca şekerli safran-gül temasını merkeze almış. Açıklanan notalarında zencefil var ama büyük resimde baharatlar fazlaca yer kaplamıyor. Kremsi, vanilyamsı çiçekler ve turunçgiller parfümü yeni nesil ana akım markaların kokularına yaklaştırıyor.

Instant Crush, çok yaratıcı, sıra dışı, farklı ya da ilginç değil. Çoğu modern vanilyalı ve şekerli parfümü andıran herkesin sevebileceği, genele hitap eden, sivri tarafları olmayan, lezzetli, giymesi kolay ve basit kompozisyona sahip.

Diğer taraftan bir niş parfümde olması gereken sanatsal dokunuşlar Instant Crush’da var denemez. Ortalama kalitede, ortalama kokan ve zaman zaman tatlılığın içinizi baydığı ve bıktırdığı tarzıyla, beni çok etkileyemedi. Yine de bu tür şekerli safran ve gül merkezli parfüm arıyorsanız ona şans verebilirsiniz.

Geleyim Instant Crush ile ilgili en ilginç duruma. Bu parfümü kullanan kimi yorumcular kokusunu Baccarat Rouge 540’a benzetmiş. Instant Crush turunçgili, safranlı vanilya parfümüyken, Baccarat Rouge 540 kırmızı ekşi meyveli (çilek), baharatlı, plastiğimsi, steril kokuyor. İki parfüm arasında büyük benzerliğe rastlamadım.

Eau de Parfum formundaki Instant Crush’ın kalıcılığı iyi, etrafa yayılımı bahsedildiği kadar güçlü değil. Sıcak yaz mevsimi dışında her zaman kullanılabilir. Uniseks olarak düşünülebilir. Hem kadınlar hem de erkekler rahatlıkla kullanabilir.

Koku Güzelliği: 10/6

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder