15 Mayıs 2021 Cumartesi

Carolina Herrera – 212 Sexy Men (2006)

“Çekici, taze, baştan çıkarıcı. 212 SEXY, mandalina ve bergamotun manyetik enerjisiyle açılan canlı 212 koleksiyonuna daha baştan çıkarıcı koku profili getiriyor. Amber ve ahşabın temel notaları klasik erkeksi duyarlılığı yansıtırken, vanilya dokunuşu kokuya çekici görünüm kazandırır.”

Carolina Herrera’nın başarılı erkek parfümü 212 Men’in ardından 2006 yılında devam kokusu Sexy Men versiyonu karşımıza çıktı. Yukarıdaki tanıtım cümleleriyle pazarlanan 212 Sexy Men, Carolina Herrera tarafından oryantal vanilyalı olarak sınıflandırılmış. Parfümün açılışı kremsi vanilyayla gerçekleşiyor. Bir parça naneyi andıran vanilya, orta kısımda çikolatamsı hissiyatını artırıyor. Geri planda kakule benzeri serin baharatları zar zor algılıyoruz. Sonlarda vanilya ve sandal ağacıyla tenden ayrılıyor.

212 Sexy Men, lezzetli, tatlı vanilya kokusuna sahip. Baştan sona, çikolatamsı sütsü vanilya hissiyatı değişmiyor. Bu anlamda tek düze ilerlediğini ve pek değişmediğini söyleyebilirim. Kokusal anlamda günümüzün modern vanilyalı erkek parfümlerinin tipik örneği denebilir. Kalite anlamında idare eden, fazlaca tatlı, yanık vanilyalı gibi davranan 212 Sexy Men, çoğu kadın-erkek için rahatlıkla sevilebilecek arkadaşa benziyor. Büyük kitlelere hitap eden 212 Sexy Men, klişe derecesinde başarılı ticari girişim olarak görülebilir. Onun fazlasıyla basit kökleri, harika parfümü bize vaat etmiyor. Ortalama lezzetteki vanilyalı çikolataları andırıyor.

Bazı parfümler vardır, hakkında söylenecekler sınırlıdır. 212 Sexy Men, sanırım bu tür bir eser. Eğer ortalama vanilyalı parfüm arıyorsanız, denemekten zarar gelmez. Çoğu kullanıcının 212 Sexy Men’i, Le Male’ye benzetmesini anlayabiliyorum. 2006 yılında raflardaki yerini alan 212 Sexy Men, Le Male’nin aromasını fazlasıyla andırıyor. Basit bir Le Male benzeri diyebiliriz sanırım 212 Sexy Men için.

Eau de Toilette formunda. Kalıcılığı iyi, etrafa yayılımı yumuşak seyrediyor. Sonbahar-kış kullanımına yakın duruyor. Kokusunu sektörün ünlü iki ismi Alberto Morillas ve Rosendo Mateu tasarlamış.

Koku Güzelliği:10/6.5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder