29 Mayıs 2022 Pazar

Jean-Charles Brosseau – Ombre Bleue (1987)

Fransız tasarımcı Jean-Charles Brosseau’nun 1980’li yıllara kadar uzanan parfümlerinden Ombre Bleue’nun çok popüler olduğunu söyleyemeyiz. Markanın yeni parfümleri birbiri ardına raflara çıkarken, Ombre Bleue’nun zamanla isminin değişip, Fleurs d’Ombre Bleue’ya dönüştüğünü görüyoruz.

Jean-Charles Brosseau’nun internet sitesinde Ombre Bleue şu cümlelerle tanıtılmış: “Ombre Bleue tatillerin, kumsalların ve uzak yolculukların parfümüdür. Güneş dolu anılar, adaların saflığına ve daha birçok kokuya karışıyor; bu parfüm yaprakların kanat çırpışını veya hafifçe sallanmasını andırıyor.

Mutlu çocukluk zamanlarımızdaki sahilin ve denizin kokularını unutmak hepimiz için zor. Her kıyı kendi kokusunu sunar. Portakal ağacı, mimoza ve begonvil Akdeniz’i, gül, vanilya ve erik Atlantik Okyanusu’nu, tiare çiçeği Pasifik’i temsil eder.”

Ombre Bleue’nun ilk saniyelerinde sabunlu beyaz çiçeklerle gerçekleşiyor. Kadınsı sayılabilecek ilk dakikalarda leylak, zambak, manolya veya yasemin gibi çiçeklerin varlığından söz edilebilir. Yüksek kaliteli başlangıçtan sonra orta bölümde kadınsı çiçeklerin hakimiyeti devam ediyor. Tatlılık biraz artıyor ama bıktırıcı derecede şekerli değil. Sonlarda yumuşacık vanilyaya eklenen çiçeklerle harika kapanış yapıyor.

Ombre Bleue, ismindeki maviyi ve şişesinin rengini baz alırsak sucul, deniz temasını merkeze alacağını hissettiriyor. Oysa ki kullanım döneminde su veya deniz temasına rastlamadım. Genel olarak yüksek kaliteli düz devam eden, sürprizsiz, sakin, barışçıl, sabunlu yumuşak çiçeklerle pamuk gibi vanilyanın karışımından oluştuğunu iddia edebilirim.

Kadın kullanımına yakın durduğu sır değil. Kimi kullanımlarda hafiften baş ağrısına sebep oldu ki bu durumu engellemek için az kullanmak iyi fikir olabilir. Ilık ilkbahar günlerinde en iyi sonucu vereceğini düşünüyorum.

Koku Güzelliği:10/6.5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder