10 Temmuz 2022 Pazar

Dolce&Gabbana – Light Blue Pour Homme (2007)

Dolce&Gabbana’nın sevilen kadın parfümü Light Blue’nun başarısının ardından altı sene sonra erkek versiyonu raflardaki yerini aldı. Light Blue Pour Homme’nin genel konsepti, kadın versiyonundaki gibi ferah ve hafif yaz parfümü temasına yakın denebilir.

2008 yılında FIFI tarafından yılın en iyi lüks erkek parfümü ödülünü alan Light Blue Pour Homme, Dolce&Gabbana’nın internet sitesinde şu cümlelerle tanıtılmış: “Dolce&Gabbana’dan yaşam sevincinin ve baştan çıkarmanın özü. Dolce&Gabbana erkeği için üretildi: Sağlıklı vücudunu sporla geliştiren, kendine bakmayı seven, şehvetli ve modern biri. Parfüm, baştan çıkarmak için mükemmel bir oyun alanı olduğunu düşündüğümüz Akdeniz’in taze, baharatlı ve şehvetli kokularını yakalar.”

Parfümün açılışında ferah ve yeşil temaya yakın turunçgillerle karşılaşıyoruz. Mandalina ve greyfurtun karışımını andıran leziz meyvelere orta kısımda sucul yapı ve ferah baharatlar ekleniyor. Sonlarda çok farklı davranmayan miskli odunsu notalarla kapanış yapılıyor.

Light Blue Pour Homme, ismi gibi hafif ve deniz temasını burnunuza sunuyor. Hoş turunçgil meyveleri hafiften yeşil davranıyor. Bu taze ve giymesi kolay arkadaşı kadın-erkek kim koklasa beğenecektir. İşlevsel ve güvenli kokusu yaz sıcakları için ferahlatıcı olabilir.

Tabii hayat hiçbir zaman toz pembe değil. Light Blue Pour Homme’nin genel yapısı çok tanıdık. Uzun süreli kullanımlarda sıkıcı olacağa benziyor. Kokusu yüksek kalite hissiyatı vermiyor. Eğer Polo Blue EDP, Acqua di Gio, Versace Pour Homme, L’eau d’Issey Pour Homme gibi parfümleri seviyorsanız, Light Blue Pour Homme’yi de sevebilirsiniz.

Bu taze ve yeşil meyvemsi arkadaşın performansı zayıf diyebilirim. Hem kalıcılığı hem de etrafa yayılımı başarılı değil. Eau de Toilette formunda. Tam bir yaz parfümü.

Koku Güzelliği:10/6.5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder