20 Ocak 2024 Cumartesi

Joop Homme (1989)

Almanların büyük sanayi şirketlerine sahip olduğunu ve dünyanın en iyi arabalarını ürettiklerini biliriz. Alman disiplininin sonucu yüksek endüstrileşme ve işini ciddi yapma kültürü muhtemelen Japonlarla birlikte onlara dünyanın en iyi üretim sanayisini sağlıyor. Oysa kaderin cilvesi mi desek Almanların moda sektöründe pek varlık gösteremedikleri sır değil.

Joop moda markası Almanya’dan çıkıp, dünyaya ulaşsa da hiçbir zaman Fransız-İtalyan markalarıyla rekabet edemedi. Wolfgang Joop’un kurduğu markanın ilk erkek parfümü Joop Homme, çıkış yaptığı 1989 yılından itibaren her zaman çok sattı. Yıllar içinde eski popülerliğini kaybetti fakat onun pembe sıvısı her daim modern parfüm klasikleri arasında yerini koruyacaktır.

Bir erkek parfümünün sıvısı neden pembe olur? Çoğunlukla kadın parfümlerinde karşımıza çıkan pembe şişe veya pembe sıvı, Joop Homme’nin en ilgi çekici taraflarından birisi. Joop Homme’nin kokusu genel olarak kremsi, tatlı, vanilyalı, baharatlı, kirazlı sakızlara benziyor. Onun kokusunu bir sınıflandırmaya yerleştirmek pek mümkün değil.

Joop Homme’nin yapay ve zamanının ötesindeki tarzı çoğu yorumcunun iddia ettiği gibi berbat olmasa da tek düze ve garip. Çok katmanlı değil ve herkesin seveceğini sanmıyorum. Yine de özellikle başlangıcı çarpıcı ve sonları fena değil.

Daha önce defalarca Joop Homme’i kullandım ve hakkında iyi şeyler yazmamıştım. Aradan geçen uzun yılların ardından ona biraz haksızlık yaptığımı fark ettim. Bu yazı muhtemelen Joop Homme ile barışma yazım. Onun neredeyse kirazlı-meyveli yapısı bir erkek parfümü için alışıldık olmasa da soğuk günlerde kremsi ve sıcak baharatların iyi iş çıkardığını hissettim.

Joop Homme, uygun fiyatlı ana akım parfümlerin belki de en tuhaf örneği. Seveni çok ve tabii ki nefret edeni de fazlasıyla var. Büyük boy şişesini alıp kullanacağımı sanmasam da onun benzersiz karakterine saygı duymaktan başka çarem yok.

EDT formunda. Kalıcılığı gayet iyi, etrafa yayılımı ilk saniyelerde oldukça güçlü, ilerleyen dakikalarda sakinleşiyor. Sonbahar-kış kullanımına yakın duruyor. Kokusunu Michel Almairac tasarlamış.

Koku Güzelliği:10/6

3 yorum:

  1. Merhaba efendim. Konudan alakasız olacak ama sizinle nasıl iletişime geçip soracağımı bilemedim. 2013 yılında Guerlain L’instant Pour Homme Eau Extreme almıştım. bir kaç yıl sonra aradım ama bulamadım. Galiba sınırlı üretimdi. Ustad, bana yardım ede bilir misiniz.Nasıl bula bilirim müdailini ve ya benzeri bir parfüm önere bilir misiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, L'Instant Extreme harika bir parfüm ama ülkemizde bulmak mümkün görünmüyor. Ya yurtdışından tanıdıklar aracılığı ile getirtebilirsiniz ya da L'Instant Pour Homme versiyonuna bakabilirsiniz. Kokuları benzer tonda.

      Ona çok benzeyen bir parfüme rastlamadım. Hafiften Chanel - Coromandel'i andırıyor. Ya da biraz faklı tarzda Dior Homme Intense tarafına yönelebilirsiniz.

      Sil
    2. valla kardeşim Alberto sego firmasında Guerlain ideal, TUTASTE firmasında ise IDEAL EXTREME ve L'Homme Ideal modelleri var.bu 2 firmada güvenilir ve sağlam firmalar.eğer senin dediklerin bunlara yakınsa bir bak derim

      Sil