12 Nisan 2023 Çarşamba

Hermes – Eau d’Hermes (1951)

İkonik lüks ürünler markası Hermes’in şöhretli çantaları kadınlar için arzu nesnesi haline gelmiş durumda. Bu üst düzey markanın oldukça yüksek fiyatlara satılan deri ürünlerinin yanı sıra, 1951 yılında ilk parfümü raflara çıkmıştı.

Hermes’in internet sitesine göre Eau d'Hermes, Edmond Roudnitska tarafından yaratılmış ve "Bir Hermes çantasının içine konulmuş parfüm aromasını" çağrıştırdığı belirtilmiş. Kuru baharatlı olarak sınıflandırılmış. İçeriğinde üç öğe öne çıkarılmış: Petitgrain, kakule ve tarçın.

Eau d’Hermes’in başlangıcı eski-tozlu turunçgillerle gerçekleşiyor. Eski tarz şipreleri andıran nostaljik limon-portakal aromasını andıran açılışından sonra karşımıza kuru baharatlar çıkıyor. Tarçın ve karanfil benzeri baharatların ardından kapanışta hayvansı deri ve vanilyayla nokta konuluyor.

Eau d’Hermes 1950’li yıllardan günümüze geliyor. Doğaldır ki onun koku karakteri 1900’lü yılların ortalarına ait. Bu anlamda yeni nesil tatlı-baharatlı parfümlere pek benzemiyor. Onun eski limon kolonyalarını andıran ilk saatleri ve sonlarındaki hayvansı deri yönü, şimdiki zaman için şaşırtıcı ve nostaljik denebilir. Onun herkese hitap etmeyen yapısını dikkate almanızı öneririm.

Eau d’Hermes, Chanel Pour Monsieur’u hafiften andıran yapısıyla bu tarzın sıkı üyelerinden denebilir. Uniseks olarak sınıflandırılmış fakat bana göre erkek kullanımına yakın duruyor. Kalite anlamında sorunsuz görünüyor.

Eau de Toilette formunda. Parfümün en büyük problemi performansının zayıf olması. Hem kalıcılığı hem de etrafa yayılımı zayıf. Ilık ilkbahar günlerinde daha iyi sonuç verebilir.

Koku Güzelliği:10/7

6 yorum:

  1. Merhaba Raşit bey bu kokunun declaration ile benzerliği varmı?ter ten kokusu deyince bende declarationda bu kokuyu hissetmiştim.ayrıca cd eau sauvage extreme yorumunuzu merakla bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar,

      Declaration ile Eau d'Hermes birbirine hiç benzemiyor diyebilirim. Oldukça farklı kokuyorlar. Eau Sauvage Extreme ise ne yazık ki elimde yok.

      Sil
  2. bu tür parfümlerde kalıcılık ve farkedilirlik sorunları oluyor bu turuçda nasıl ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet haklısınız. Eau d'Hermes'in fark edilirliği düşük oldu tenimde. Kalıcılık ortalama. Çok fazla performans aramamak lazım klasiklerde.

      Sil
  3. Raşit bey merhaba, Hermes Eau Givrée yorumunuzu merakla bekliyorum :)

    YanıtlaSil