18 Şubat 2017 Cumartesi

Mazzolari – Lui (2006)

Aslında klasik bir hikaye sayılabilir Augusto Mazzolari’ninki. Çocukluğunda başlayan parfüm sevgisi sayesinde, bugün İtalya’nın en büyük butiklerinden birisine sahip bay Augusto. Küçükken, evlerinin koridorunun altındaki bir odada başlayan koku tutkusunun peşinden giden Augusto Mazzolari’nin parfüm koleksiyonu giderek büyüyor. Niş parfüm segmentinde düşünülebilecek Mazzolari markasına ait 2017 yılı sonu itibariyle yirmiden fazla parfüm bulunuyor.

Mazzolari’nin muhtemelen en bilinen ve popüler parfümü, bir süredir kullandığım Lui. 2006 çıkışlı Lui için kendi sitelerinde erkeksilik vurgusu yapılıyor ki bu da bize erkekler için tasarlandığını düşündürtüyor. Lui’nin başlangıcı yoğun ve saldırgan hayvansılıkla gerçekleşiyor. Miskin destek verdiği güçlü hayvansallık, Antaeus, Absolue Pour Le Soir tarzında. Benim için fazlaca rahatsız edici üst notalardan sonra neyse ki hayvansallık azalıyor fakat kaybolmuyor. Orta bölümde koyu ve dolgun egzotik amber size merhaba diyor. Karanlık ambere yine kendisi gibi bir paçuli eşlik ediyor. Paçuli yağlarını andıran orta bölüm, eski ve köhne kokuyor. Yine de başlangıcına göre hoşuma gidiyor orta kısım. Sonlarda, hayvansallık ortada yok. Onun yerine hafiften pudralı vanilya yerleşiyor. Amber ve paçuli ikilisi de eşlik ediyor vanilyaya. Alt notalar gayet güzel.

Lui, erkeksi ve sert hayvansallıkla başlayıp, yine erkeksi egzotik amber-paçuli ikilisiyle kapanışa kadar ilerleyen bir parfüme benziyor. Açılışıyla sizi fazlasıyla zorlayan Lui, ilk yarım saat sert derimsi hayvansallığından ödün vermiyor. Ten üzerinde hayvansallık daha belirgin ve keskinken, kumaşta o kadar baskın değil neyse ki. Orta bölümden itibaren sevdiğim tarzda verilmiş ambere bayıldım. Paçuliyi fazlaca donuk ve yağlımsı buldum.

Lui, ilk anlarda sevmesi ve kullanması zor bir parfüm izlenimi veriyor. Biraz sabırlı olursanız, orta kısımdan itibaren güzel yüzünü gösteriyor. Genel olarak koyu, karanlık, eski, yaşlı ve nostaljik havası var. Günlük kullanıma uymayacağını, harika övgüler alamayacağınızı söyleyebilirim. Yine de niş parfüm sektörünün saygı duyulan modern klasiklerinden birisi haline gelen Lui’yi denemenizde fayda var. Eğer amber merkezli parfümleri seviyorsanız.

yatik lui yen
Fotoğraf parfumo sitesinden alınmıştır.

Şimdi Lui, hangi parfümlere benziyor? Bence Antaeus, Absolue Pour Le Soir, Ambre Precieux’un karışımı gibi. Başlangıcı Antaeus, orta ve sonları Ambre Precieux’u andırıyor bana göre. Umarım hafızam beni yanıltmıyordur.

Lui için söylenen “başyapıt” ifadesi abartılı olsa da sağlam ve kaliteli bir niş parfüm denebilir. Erkeksi, yoğun, karakterli yapısı insanların ilgisini çekiyor olabilir. Ben olsam bir şişesini almam ama alacak kişilere de bir şey diyemem. Özellikle başlangıcındaki hayvansallık, kullanmamı çok zorlaştırdı Lui’yi.

EDP formunda. Kalıcılığı gayet iyi. Fark edilirliği başlarda yüksek. Tam bir kış parfümü. Otuz yaş ve üzerindeki arkadaşlara önerebilirim.

Koku Güzelliği:10/6

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder