4 Ağustos 2017 Cuma

Giorgio Armani – Acqua di Gio Profumo (2015)

“Derin okyanus sularının volkanik kayalarla birleşiminden yepyeni bir parfüm doğuyor. Çarpıcı duygulara hitap eden yeni mineral yoğunluk: Acqua di Gio Profumo…

Doğanın mineral özleri cilde dokununca bu yeni yorumda yepyeni anahtar notalar ortaya çıkıyor: cascolone ve reçine tütsüsü. Efsanevi parfüm Acqua di Gio’nun arkasındaki burun Alberto Morillas, deniz akorlarını derin ve büyüleyici reçine tütsüsüyle harmanlayarak efsanevi parfümü yeniden yaratıyor. Kayaların en siyahı ve denizin en kristal mavisi gibi tazelik ve matlık arasındaki zıtlık ile mükemmel bir harmoni oluşturan Acqua di Gio Profumo imkansızı başarıyor.”

Parfüm dünyasının en çok satan eserlerinden Acqua di Gio’ya yeni kardeşler gelmeye devam ediyor. 2012 yılındaki Essenza modelinden sonra 2015’te Profumo dünyaya geldi. Yukarıdaki tanıtım cümleleri de yeni Profumo’nun reklamlarına ait. Dikkatli parfümseverlerin ilgisini çekecek olan şey cascalone terimi. Genellikle sucul parfümlerde karşımıza çıkan Calone kimyasalı yeni Profumo’da kullanılmış.

Parfümün açılışı ferah turunçgillerle gerçekleşiyor. Tuzlu bergamot ve bir parça tuzlu limonun eşlik ettiği açılışı fena değil. Orta bölümde beklenen oluyor ve parfüme ismini veren Acqua di Gio’nun ekşimiş kavuna benzeyen kokusu önümüze dikiliyor. Buruk meyvemsiliğe üst notalardaki ozonsu-sucul turunçgiller destekte bulunuyor. Kapanışta tütsü ve paçuli durumu toparlamaya çalışsa da o bir Acqua di Gio.

Profumo, yüzde seksen oranında abisi klasik Acqua di Gio’nun benzeri. Başlangıçtaki tuzlu ve sucul bergamotu ve sonlardaki tütsüyü dışarıda tutarsak, büyük oranda klasik Acqua di Gio’nun DNA’sı kullanılmış. Özellikle orta bölüm hemen hemen aynı. Aslında şöyle özetleyebilirim Profumo’yu: Abisi Acqua di Gio’nun biraz ferahlatılmış ve deniz esintisi verilmiş hali. Simsiyah şişesine bakıp da aldanmayın çünkü Profumo, karanlık ve ağır değil tersine sucul ve ferah.

Bana katılır mısınız bilemem ama bence yeni Profumo, abisi Acqua di Gio ile Bulgari – Aqua Pour Homme’nin birleşimine benzemiş. Profumo’da Aqua Pour Homme esintileri var sanki. Zaten Profumo, bu haliyle kendisine sucul-ozonsu parfümleri rakip olarak belirlemiş. Yeni Profumo, Azzaro – Chrome, Versace Pour Homme, Versace Man Eau Fraiche, Nautica – Voyage, Yves Saint Laurent – L’Homme, Issey Miyake – L’eau d’Issey Pour Homme, Bulgari – Aqua Pour Homme gibi sağlam ve ünlü rakiplere karşı savaşacağa benziyor.

Klasik Acqua di Gio’yu sevdiğimi söyleyemem. Profumo versiyonunu nispeten daha başarılı buldum klasiğine göre. Bence daha giyilebilir ve daha az sinir bozucu. Eğer Acqua di Gio sevenler tarikatının üyesiyseniz, Profumo bir keşiş gibi kollarını açmış sizi bekliyor.

Klasik Acqua di Gio EDT formundayken, Profumo EDP olarak piyasaya sürülmüş. Bu durum performansı çok etkilememiş. Kalıcılığı normal, fark edilirliği başlarda yüksek. Sonrasında normale dönüyor. Tam bir ilkbahar-yaz parfümü. Günlük ve spor kullanım için ideal.

Not: Bu parfümü bana ulaştıran www.decantshop.com sitesine teşekkür ederim.

Koku Güzelliği:10/6.5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder