3 Şubat 2019 Pazar

Giorgio Armani – Stronger With You (2017)

Giorgio Armani markasının Emporio Armani serisine ait parfümler genellikle oldukça hoşuma gider. Belli bir koku tarzını izlediğini düşündüğüm Emporio Armaniler, yumuşak ve cazibeli vanilyayı parfümlerinde sık sık kullanıyorlar. Kadın-erkek ayrımı olmaksızın birçok Emporio Armani’de bu vanilyalı dokunuşa şahit oldum ve çoğunlukla kendime yakın buldum.

2017 yılında Emporio Armani serisi iki yeni parfümle tanıştırdı bizi. Erkek için olanı Stronger With You iken kadınlara yönelik parfümlerinin ismiyse Because It’s You oldu. Her ne kadar kimi parfümseverler bu yeni parfümlerin isimlerini saçma bulup eleştirseler de gördüğüm kadarıyla epey ilgi çekti bu iki yeni parfüm. Bir süredir kullandığım erkek için olan Stronger With You’nun tanıtımında Giorgio Armani “Büyüleyici, gizemli, kendine güvenen” ifadelerini kullanmış. Ayrıca bu parfümde “Vanilla Jungle Essence” isimli bir içerik kullanmışlar. Yine bu parfümde, kokular dünyasında pek alışık olmadığımız kestane akorunu kullanmış Giorgio Armani. Bakalım ortaya nasıl bir parfüm çıkmış.

Stronger With You’nun açılışı şekerli turunçgiller ve vanilyalı meyvelerle gerçekleşiyor. Kısa süre sonra ferah olmayan ve lezzetli üst notalar yerini orta bölüme bırakıyor. Orta notalarda kremsi vanilya yine ortama hakimken, yumuşak baharatlar kendisini gösteriyor. Kakule ve biberi andıran sıcak baharatlarla kremsi vanilya orta bölümü daha da güzelleştiriyor. Son bölümde vanilya daha az tatlı haliyle orada duruyor. Odunsu notalarla (sedir ağacı muhtemelen) yumuşak vanilya tende dururken, baharatlar artık kapanışta hissedilmiyor.

Karşımızda çok tanıdık bir aroma var: baharatlı vanilya. Giorgio Armani, günümüzün yeni nesil modern erkek parfümlerine yatırım yapmaya devam ediyor anlaşılan. Oldukça tatlı kokan ve kremsi/lezzetli davranan vanilyaya eşlik eden kakule-biber ve sonlardaki sedir ağacı, yeni nesil onlarca erkek parfümde uygulanan bir formül diyebiliriz. Çoğu marka bu içerikleri kullanırken gayet özensiz, baştan savma ve sıkıcı davranırken, Giorgio Armani, Stronger With You’da yapaylığa pek yer vermemiş ve belli kalitenin üzerinde içerikler kullanmış sanki. Benim gibi vanilya kokusu severe bile eziyet eden çoğu yeni nesil berbat ve kalitesiz vanilya kullanımı Stronger With You’da neyse ki yok. Yumuşacık hatta tropikal bir içki kıvamındaki vanilya sizinle flört ediyor. Bu anlamda başarılı buldum kokusunu.

Parfümün resmi tanıtımında dikkatimi çeken iki nota vardı: Adaçayı ve kestane. Genellikle yazlık ve ferah parfümlerde kullanılan adaçayını algılayamadım. Her kış bol bol kestane tüketen birisi olarak da baskın kestane tadı/kokusuyla karşılaşmadım Stronger With You’da.

Sonuç olarak hoş ve güzel bir vanilyalı baharat parfümü. Çok farklı veya yaratıcı değil. Müthiş bir derinliğe sahip olmadığı açık. Yine de sizi mutlu edecek, etraftan kadın-erkek güzel tepkiler alacağınız güvenli bir arkadaş diyebilirim. Tarz olarak Tom Ford – Noir Extreme ve Noir Pour Femme’ye benzettim. Zaman zaman çikolatamsı, karamelimsi kokusu belki de bu iki parfüme benzetmeme sebep oldu Stronger With You’yu.

EDT formundaki Stronger With You, kimi kullanıcıların iddia ettiği gibi performans anlamında harikalar yaratamadı bende. Kalıcılığı normal ve etrafa yayılımı ortalama düzeyde. Hoş bir ofis kokusu olarak da düşünülebilir.

Tabii ki kış mevsimine uyacaktır Stronger With You. Modern tarzıyla her ortama uyum sağlayacaktır. Kokusunu Cecile Matton tasarlamış.

Koku Güzelliği:10/7.5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder