2 Kasım 2022 Çarşamba

Giorgio Armani - Stronger With You Absolutely (2021)

Emporio Armani’nin 2017 yılında piyasaya sürdüğü Stronger With You isimli erkek parfümü oldukça sevilmişe benziyor. Kısa süre içinde Stronger With You isimli seri oluştu. 2022 yılı itibariyle yedi parfümden oluşan Stronger With You’ların Absolutely versiyonu bir süredir benimle birlikte.

Armani’nin internet sitesinde Stronger With You Absolutely şu cümlelerle tanıtılmış: “Rafine erkeksi bir koku. Aşkın mutlak gücü, bu karşı konulmaz kokunun ilham kaynağıdır. Rom ve Fransız lavantası uyumu ile geliştirilmiş, meyve ve likör notalarıyla vurgulanan rafine erkeksi bir koku.”

Parfümün başlangıcı biraz tozlu ve tarif etmesi zor temayla gerçekleşiyor. Geri planda tatlılığın yer aldığı ilk dakikalarda içki algısı yaratan yapı karşımıza çıkıyor. Kimi kullanıcıların kestaneye benzettiği orta kısımda tatlılık ve vanilyanın etkisi daha da artıyor. Sonlarda çok güzel ve çikolatamsı karamelli vanilyayla kapanış yapılıyor.

İlk Stronger With You’yu denemiş ve oldukça beğenmiştim. Absolutely versiyonu büyük oranda ilk Stronger With You’ya benziyor. Geri plandaki yumuşak, leziz, pamuk şekeri gibi davranan vanilya iki parfümün de merkezini oluşturuyor. Absolutely’nin açıklanan notalarında rom içkisi, lavanta, sedir ağacı ve vanilya öne çıkarılmış. Lavantanın büyük yer kapladığı söylenemese de hafiften içki teması algılanabiliyor. Kimi kullanıcılar onda kestane bulunduğunu iddia ediyor ki pek emin değilim.

Stronger With You Absolutely yeni nesil bolca tatlı, baharatlı, vanilyalı amber parfümlerine bir örnek denebilir. 2010’lu yıllardan sonra bu tarzda çok fazla parfüme rastladık. Armani yine çok hoş ve leziz koku formuyla diğer kalitesiz ve yapay örneklerden ayrılarak güzel bir form yaratmış. Kokusu çok sıradışı ya da sanatsal değil. Onun amacı büyük kitlelere hitap etmek ve Absolutely bu görevini başarıyla yapacağa benziyor. Onu kullanan çoğu kişinin (kadın-erkek farketmeksizin) sevebileceğini düşünüyorum.

Eau de Parfum formundaki Absolutely’nin performansı hiç fena değil. Kalıcılığı yeterli, etrafa yayılımı sağlam seviyede. Sonbahar-kış dönemi kullanımına yakın duruyor.

Koku Güzelliği:10/7

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder