10 Haziran 2023 Cumartesi

Amouage - Love Tuberose (2018)

Umman merkezli niş parfüm evi Amouage'nin 2018 yılı çıkışlı kadın parfümü Love Tuberose, markanın internet sitesinde çiçeksi olarak sınıflandırılmış. Parfümün resmi tanıtımı şu cümlelerle yapılmış: "Kremsi ve meyvemsi sümbülteber, şeffaf gardenya ve ballı yasemin çiçekleri, eşsiz pürüzsüzlükteki güneş buketi gibi açar. Bu gurme tarzındaki parfüm, sümbülteberin şiirsel romantizmini, karşılıksız aşkın hikayesini anlatıyor.

Love Tuberose'un açılışı kadınsı, tatlı beyaz çiçeklerle gerçekleşiyor. İlk saniyelerde kremsi gardenya, yasemin ve tabii ki parfüme ismini veren sümbülteber size merhaba diyor. Orta kısımda tatlılık ve vanilyamsı kremsi yapı devam ediyor. Leziz vanilyanın yanındaki tropikal beyaz çiçeklerden kapanışa geçiliyor. Sonlarda bir parça sandal ağacı partiye ekleniyor.

Love Tuberose, baştan sona pek değişmeyen, düz çizgide ilerleyen yüksek kaliteli kadınsı bir eser. Parfümün merkezini kremsi, vanilyamsı, sütsü ve hatta hindistan cevizini andıran tarzda devam ediyor. Yasemin ve gardenya büyük yer tutuyor. Parfümün yıldızı sümbülteber, kuru verilmemiş ki iyi ki böyle yapılmış. Buradaki sümbülteber kullanımı Carnal Flower'daki kadar kuru ve rahatsız edici değil.

Orta kısımdan itibaren üzerimden yayılan kremsi, hindistan cevizli sütleri andıran kısmı çok sevdim. Başlangıcı da güzel. Sümbülteber merkezli kadın parfümleriyle genel olarak pek anlaşamam ama Love Tuberose'u sevdim. Hem kalitesi hem de kullanan çoğu kişinin sevebileceği modern tavrıyla iyi iş çıkartıldığı izlenimi veriyor.

Eğer Versace - Crystal Noir tarzı parfümleri seviyorsanız ve onun daha kaliteli ve niş versiyonunu merak ediyorsanız Love Tuberose sizleri bekliyor. Yine de bu kadar yüksek fiyatlara satılan bir parfümün biraz daha derinliğe sahip olmasını umardım.

Eau de Parfum formundaki Love Tuberose'un kalıcılığı gayet iyi, etrafa yayılımı ilk yarım saat güçlü sayılır. Sonrasında normal yayılımla devam ediyor. İlkbahar-yaz günleri için uygun olacaktır. Hele ki serin yaz akşamlarında harika olacağını düşünüyorum. Kokusunu sektörün önemli isimlerinden Nathalie Lorson tasarlamış.

Koku Güzelliği:10/8

4 yorum:

  1. Raşit bey merhaba. Bu yorumu bu parfüm altına yazmak doğrumu bilemedim ama yanıt alırsam gerçekten sevinirim. yorumdan öte sizin görüşünüzü sormak istiyorum. uzun yıllardır ve hala daha YSL Pour Homme kullanıyorum ve asla da bu parfümden vazgeçmem. Ancak uzun yıllar önce YSL ile dönüşümlü olarak kullandığım ama bulamadığım için kullanamadığım 2 parfümü yurt dışından zar zor buldurtup getirttim. Paco Rabbane XS ve C. Dior Dune parfümlerinden 50 şer ml getirttim. Malum uçaklara daha büyüh getirtemiyorsunuz. XS ve Dune den birini tercih etseniz siz hangisini tercih edrsiniz? ve naçizane bu iki parfüm hakkındaki kısacık görüşünüz. Bu arada yaşım 50. Selamlar. sevgiler......

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, YSL Pour Homme yaşınız için harika bir seçim. Tabii arada farklı kokulara da yönelmek fena olmaz.

      XS'i çok sefer kullandım ama bir türlü sevemediğim. Garip bir iticiliği var XS'in ama nedendir çözemedim. Dune'yi ise 1-2 defa denedim ama aklımda pek birşey kalmamış. Demek ki çok ilgimi çekmemiş.

      Bence farklı bir seçim olarak Creed - Green Irish Tweed de deneyebilirsiniz.

      Sil
    2. Çok teşekkür ederim. kokusunu sanırım 2 kez denedim. Creed - Green Irish Tweed gerçekten harika bir seçim olacağına eminim.

      Sil
    3. Rica ederim, yaşınıza da uyacaktır.

      Sil