27 Haziran 2023 Salı

Orlov Paris - Sea of Light (2015)

 Fransa merkezli niş parfüm evi Orlov Paris'in kullandığım ilk parfümü Sea of Light ve izlenimlerim genel olarak karmaşık diyebilirim. İsmi pek öne çıkmayan parfüm evlerinden Orlov'un haziran 2023 tarihinde girmeye çalıştığım internet sitesinin çalışmamasının, markanın geneli hakkında iyi izlenim vermediğini söyleyebilirim.

Sea of Light, isminden de anlaşılacağı üzere ferah yazlık, deniz temalı esere benziyor. Parfümün açılışı buruk turunçgiller ve acımtrak anasonu andıran yapıyla gerçekleşiyor. Orta kısımda 1980'li yılların fujerlerini andıran yeşil menekşeli öğeler devreye giriyor. Sonlarda kompozisyona eklenen misk sonucu değiştirmiyor.

Sea of Light, ferah olmaya çalışan ama menekşeli yeşil koyu ve acımsı anasonu çağrıştıran tarzıyla bana oldukça uzak. Buradaki tek düze yapının parfüme ismini veren denizle ilgisi bulunmuyor. Belki bir parça tuzlu deniz yosunlarını çağrıştırıyor olabilir. Hafiften ambroksan bombası Sauvage'yi de çağrıştırıyor.

Kimi kullanıcıların traş köpüğüne benzettiği Sea of Light'ın ciddi reformülasyon geçirdiği söyleniyor. İlk versiyonun başarılı bir yazlık turunçgil koku olduğu vurgulanırken, yeni halinin böylesine değişmesi genel olarak eleştiri almış. Bu haliyle erkeksi ilkbahar fujeri gibi davranıyor.

Eau de Parfum formunda. Kalıcılığı yeterli, etrafa yayılımı güçlü sayılmaz. Erkek kullanımına yakın duruyor. Serin ilkbahar günlerinde onu kullanmak iyi fikir.

Koku Güzelliği:10/5

2 yorum:

  1. Merhabalar, öncelikle size ve sevdiklerinize mutlu bayramlar dilerim. Bu parfümle alakasız ama creed in altına bu soruyu yazmaya utandım 😂 Size bir şey sormak istiyorum. Sitenizi yeni keşfettim ve geziyorum. Uygun fiyatlı olduğu için davidoff cool water aldım.(ben aldığım da 400 tl idi.) Biraz memnumum ama yeni kokular denemek istiyorum. Uygun fiyatlı kokular diyince acaba aklınıza neler geliyor? Zaten aklınızda kalmışsa o kokuiyidir diye düşünüyorum.
    Yaz,kış,bahar,günlük,gece kullanım gibi acaba aklınıza gelenler varsa paylaşır mısınız? Amacım parfüm tavsiyesi alıp sizin dediğinizin dediğinizi satın alıp kolaya kaçmak değilde deneme için bir kaç örnek duymak. Aslında ne kadar çok yazarsanız o kadar iyi çünkü önce denemek istiyorum. Birde dünyaca en azından ismi bilenen avrupa satılan kokuları denemek istiyorum. Fakat puanı 3-4 olan kokularla ilk başta en azından vakit kaybetmeyeyim diyorum. Aslında daha çok param olsa onları bile almak isterdim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, size de iyi bayramlar.

      Son zamlarla birlikte uygun fiyatlı parfüm kavramı da değişti. Tommy Hilfiger, Azzaro, Calvin Klein, Burberry gibi markaların parfümlerine bakabilirsiniz.

      Sil