18 Mart 2017 Cumartesi

Perris Monte Carlo – Patchouli Nosy Be (2014)

Madagaskar’ın kuzeybatısındaki bir adaymış Nosy Be. Yerel halkın söylediği şekilde Nossi Be adası, çoğu yerde “kokulu ada” olarak geçiyor. Madagaskar’ın sevilen turizm bölgelerinden olan Nosy Be adası, yüksek kaliteli parfümlerde kullanılan içeriklerin yetiştiği yer olarak da biliniyormuş. Sebze ve baharat üretimi anlamında verimli bir yer olan Madagaskar’da ylang ylang, vanilya, kahve, kakao, biber, sardunya, tarçın yetiştiği söyleniyor ki, parfümlerde çokça kullanılan içerikler bunlar.

Monte Carlo merkezli niş parfümevi Perris, 2014 yılında Nosy Be adasından esinlendiği ve paçuliyi merkeze aldığı parfümü Patchouli Nosy Be’yi piyasaya sürdü. Kısa süre içinde Perris’in ilgi gören eserlerinden birisi haline geldi Patchouli Nosy Be. Hakkında okuduğum övgülere ve nota dizilimine baktığımda seveceğimi düşündüğüm Patchouli Nosy Be’yi epeydir kullanmak istiyordum. Ve artık zamanı geldi.

Kendi sitelerinde tek tek parfümler hakkında bilgi olmayan Perris’in, Patchouli Nosy Be hakkında da ayrıca tanıtımı yapılmamış. Parfümün açılışı tatlı ve karanlık paçuliyle gerçekleşiyor. Paçuli yağlarına benzeyen bu ağır kokuyu beğendim. Orta kısımda güzel bir sürpriz var. Paçuliye, çikolata eşlik etmeye başlıyor. Açıklanan notalarında kakao var. Muhtemelen kakao, çikolata hissiyatı veriyor. Orta notalar gayet leziz ve sevilesi. Kapanışta çikolata ve paçuli geri çekilirken tatlı ve modern vanilya ortaya çıkıyor. Tatlılığın iyice arttığı alt notalar fena değil ama biraz fazla şekerli.

Patchouli Nosy Be, ismindeki paçuliyi başlangıçta ve orta kısımda size gayet net şekilde hissettiriyor. Başlangıçtaki acı paçuli yağı ve orta bölümdeki çikolatalı paçulinin verilişi çok başarılı. Son kısımdaki şekerli vanilya biraz sıradan. Kapanışı dışında sevdim Patchouli Nosy Be’yi. Zaten paçuli ve çikolata-kakao karışımlarını genelde severim. Gerek Coromandel gerekse Borneo 1834 bu tarzın favorileri benim için. Ve şimdi bu ikiliye üçüncü isim ekleniyor: Patchouli Nosy Be.

nosy be yen

Yüksek kaliteli, karanlık, olgun ve ciddiyetini bozmayan Patchouli Nosy Be, benim için kullanması ve sevmesi kolaydı. Paçulinin bu tür dumansı ve neredeyse tütünsü verilmesini her zaman benimserim. Orta kısımda parfümün sıcaklığının artmasında bir parça baharatların etkisi olduğunu unutmayayım. Genel olarak işini çok iyi yapan bir arkadaş.

Günlük kullanıma da takım elbiseye de uyacaktır. Uniseks olarak sınıflandırılsa da bu tür parfümleri hep erkeklere yakın bulurum. Tam bir kış parfümü. Otuz yaş üzerindeki arkadaşlara öneririm.

EDP formunda. Kalıcılığı iyi, fark edilirliği ne yazık ki zayıf.

Koku Güzelliği:10/8

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder