30 Mart 2017 Perşembe

Rasasi – Daarej Pour Homme

İsmi yurt dışı merkezli parfüm platformlarında sıkça geçen bir maka Rasasi. Ülkemizde satışı olmadığı için pek bilinmiyor. Kimi parfümleri, deneyimli kullanıcılar tarafından olumlu yorumlar yapılan Rasasi’nin ana vatanı Birleşik Arap Emirlikleri. Merkezi ve üretim tesisleri Dubai’de olan Rasasi markasının, genellikle Ortadoğu coğrafyasında güçlü olduğu biliniyor. 2017 yılı itibariyle 60’dan fazlaya ülkede satılan Rasasi parfümleri, uygun fiyatlı ürünleriyle, bu segmentin önemli isimlerinden birisi olma yolunda ilerliyor.

Tabii Arap coğrafyasına ait olması sebebiyle çok sayıda, o yöreye yakın kokulara sahipler. İçeriğinde öd ağacı ve gül bulunan oldukça fazla parfümleri var fakat bir süredir Rasasi’nin daha Avrupai diyebileceğim kokusuyla hasır neşirim. Daarej Pour Homme, kendi sitelerinde “baharatlı, seksi ve romantik” olarak tanımlanmış.

Daarej Pour Homme’un başlangıcı oldukça tuhaf. Tarçın olduğunu düşündüğüm metalik baharatlı açılışında bir parça çikolatamsı yapı da var gibi. Açıklanan üst notalarında kakule, kimyon ve pelin otu olan Daarej Pour Homme, sıcak ve şekerli olmayan baharatlarla başlıyor ve öyle de devam ediyor. Orta bölümde ve son kısımda büyük değişim yaşanmıyor. Kimi kullanıcılar gülden bahsediyor ama bana pek de mümkün gelmiyor gül. Gerçi açıklanan orta notasında gül var. Eğer gül varsa da hiç de alıştığımız gibi verilmemiş. İlerleyen saatlerde yapay tonka fasulyesi ve kötü bir vanilya kapanışı yapıyor.

Kafamı karıştıran ve bir koku grubuna oturtamadığım Daarej Pour Homme için yumuşak-kremsi baharatlı oryantal diyebilirim belki de. Metalik ve plastiğimsi baharatlara eşlik eden garip sabunsuluk, anlamsız şekilde hafiften kadınsı hissiyat veriyor. Ambersi sıcak baharatlar çok keskin değil ama bariz şekilde metalik ve düşük kalitede.

tek daarej yen

Kompozisyonun bütünü detaylı değil. Tek çizgide ilerliyor, vasat kalitede ve piyasaya işi. Bir yorumcunun onu saç spreyi kokusuna benzetmesine katılıyorum. Daarej Pour Homme hakkında ne diyeyim bilemiyorum. Kokusu bana göre değil. Markanın genel Arap-Ortadoğu çizgisine uymuyor. Arada derede kalmış hali var. Biraz ucuz market parfümlerini hatırlattı bana. Kimi arkadaşların övgülere boğduğu Daarej Pour Homme’da ben mi bir şey kaçırıyorum yoksa abartma hastalığı bulaşıcı mı karar veremiyorum.

Sonuç olarak oldukça yapay bir sıcak baharat-tonka-vanilya parfümü. 25 yaş altı deneyimsiz arkadaşları tavlayabilecek bu kompozisyon, benden geçer not alamayacak gibi görünüyor.

EDP formunda. Kalıcılığı iyi, fark edilirliği yüksek değil. Sonbahar-kış kullanımı için uygun. Günlük kullanımda sırıtmaz.

yatik daarej yen

Not: Bu parfümü bana ulaştıran www.decantshop.com sitesine teşekkür ederim.

Koku Güzelliği: 10/5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder