24 Temmuz 2021 Cumartesi

DKNY – Be Delicious (2004)

Donna Karan’ın 2004 yılında piyasaya sürdüğü kadın parfümü Be Delicious, 2000’li yıllarda oldukça sevildi fakat 2010’lu yıllardan itibaren popülaritesi ciddi anlamda düşmeye başladı. Kimi parfüm severlere göre üretimi bitirildiği iddia edilen Be Delicious’un elmayı andıran harika şişesi belki de kokusunun önüne geçti çoğu zaman.

Meyveli çiçeksi tarafa yakın duran Be Delicious’un tahmin edileceği üzere açıklanan notalarında elma bulunuyor. Üst notalarında salatalığa yer verildiği belirtilse de ilk saniyelerde ne salatalık ne de elma kokusu algılayabiliyorum. Bir parça turunçgiller ve beyaz çiçeklerle açılış yapılıyor. Ferah ve tanıdık kokan başlangıçtan sonra çiçeksi yöne ağırlık veriliyor. Sabunsu sayılabilecek sucul beyaz çiçekler kapanışa kadar devam ediyor. Sonlarda büyük değişim yaşanmıyor.

Kullanım döneminde baskın şekilde elmaya rastlamadım fakat yapay-ozonik beyaz çiçeklerin önde olduğunu gördüm. Zambak, manolya ve hatta vasat gül, parfümün çiçeksi yönünü oluşturuyor. Ferah sabunsuluk, çoğu çiçeksi kadın parfümünde rastlanılan ucuz deodorant temasına yaklaşmasını sağlıyor. Üzülerek söyleyebilirim ki oldukça sıradan ve sıkıcı anaç çiçeksilik, kısa süre içinde parfümden soğumama sebep oluyor.

Yaratıcılık ve farklılık anlamında hiçbir ipucuna rastlayamadığımız Be Delicious, herkese hitap edebilecek şekilde ticari kokmaya çalışıyor. Onlarca örneği varken neden Be Delicious’un tercih edilmesi gerektiğini eminim Donna Karan bize açıklar.

Eau de Parfum formunda. Kalıcılığı ve etrafa yayılımı idare eder. Ilık ilkbahar günlerine yakışacağını sanıyorum. Kokusunu Maurice Roucel tasarlamış.

Koku Güzelliği:10/5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder