10 Ağustos 2022 Çarşamba

Burberry – Hero (2021)

Ünlü tasarımcı Riccardo Tisci’nin Burberry’de çalışmaya başlamasının ardından yaratılan ilk parfüm Hero 2021 yılında raflardaki yerini aldı. Başarılı modern klasiklere sahip Burberry’nin uzun zamandır ilgi çekemeyen parfümlerine yeni soluk getirmeye çalışacak Hero, kendi internet sitelerinde şu cümlelerle tanıtılmış: “Gizemli ve maceracı Burberry Hero, kuvvet ve incelik, güç ve şefkat, atletizm ve yaratıcılığın büyüleyici evliliğidir. Dualitenin kodlarını ve hayvanlar aleminin gücünü keşfeden yeni erkeksi ruh. Dönüşüm ve metamorfoz arayışında olan bir adam; yeni bir modern kahramanlık. Vizyonumuz, erkekliğin geleneksel klişelerine meydan okuyarak, gerçekte kim olduğunuzu kucaklama cesaretini bulmak için dönüşmenizi sağlamak.”

Yine Burberry tarafından taze, ışıltılı ve cesur olarak tanımlanmış. Ayrıca içeriğinde Appalachians, Atlas Dağları ve Himalayalar olmak üzere üç farklı sıradağdan gelen sıcak sedir ağacı yağı kullanılmış. Parfümün başlangıcı aromatik ferah turunçgillerle gerçekleşiyor. Bergamota benzeyen ilk dakikalar hafif ve hoş diyebilirim. Orta kısımda turunçgiller geride kalırken odunsu yapı karşımıza çıkıyor. Hafiften plastiğimsi davranan sedir ağacına ferah baharatlar eşlik ediyor. Sonlarda tamamen sedir ağacına yöneliyor.

Hero, modern, basit, çekingen aromatik odunsu parfüme benziyor. Çoğu kişinin sevebileceği güvenli sayılabilecek güzel forma sahip. Çok ilginç ya da sıradışı olmasa da günlük kullanıma uyabilecek sakin, gösterişsiz, iddiasız, temiz arkadaş gibi davranıyor.

Kimi kullanıcıların fazlaca eleştirdiği Hero’nun başarısız olduğunu düşünmüyorum. Bir şişesini almaya elim gitmeyecek olsa da nice vasat parfümün göklere çıkarıldığı parfüm platformlarına pek itimat edilmemesi gerektiğini anlayabiliriz. Başlangıç seviyesindeki genç erkeklerin alıp, kullanabileceği Hero’nun performansı pek parlak değil. Kalıcılık normale yakın olsa da etrafa yayılımı iddialı sayılmaz. İlkbahar-yaz döneminde kullanmak iyi fikre benziyor.

Kokusunu son yılların başarılı tasarımcısı Aurelien Guichard yaratmış.

Koku Güzelliği:10/6.5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder