20 Ağustos 2022 Cumartesi

Givenchy – Gentlemen Only (2013)

Givenchy’nin erkek parfümü klasiklerinden 1974 yılı çıkışlı Gentlemen’in birçok devam kokusu gelmeye devam ediyor. Hemen hemen hepsi ilk Gentlemen şişe formuna sahip devam parfümlerinin bir tek şişesinin rengi değişiyor. Tabii ki kokuları da…

2013 yılında raflara çıkan Gentlemen Only, bu serinin en sevilen modern parfümlerinden olmayı başardı. Açık mavi şişesiyle sucul, deniz esintili ferah parfümleri anımsatan Gentlemen Only, Givenchy’nin internet sitesinde odunsu neo aromatik olarak sınıflandırılmış. Tanıtımı şu cümlelerle yapılmış: “Beyefendi olmak tamamen tavırla ilgilidir. Bu bir yaşam biçimidir. Gentlemen Only, rahatsız edici olmadan duygusallık yayan zengin yeşil, baharat ve ahşap notalarla aşılanmış modern, zarif odunsu neo-aromatik Eau de Toilette’dir. Günümüz beyefendileri için tasarlanmıştır.”

Parfümün başlangıcı canlı, ferah ve neşeli turunçgillerle gerçekleşiyor. Mandalina ve biraz sucul tema ilk dakikalarda dikkat çekiyor. Orta kısma geçildiğinde sucul turunçgiller devam ederken ferah baharatlar oyuna dahil oluyor. Orta kısımda tatlılık biraz artıyor ve kalite hissi düşüyor. Sonlarda bu tür parfümlerin değişmez alt notası sedir ağacı bizi karşılıyor ve uğurluyor.

Gentlemen Only, Givenchy’nin dediği gibi ferah, aromatik, turunçgilli odunsu esere benziyor. Meyvemsi ilk bir saat çekici, koklaması zevkli ve fazlasıyla genele hitap ediyor. Hemen herkesin sevebileceği koku formu sanatsallıktan ve özgünlükten uzak. Kalite vasata yakın ve pek sürpriz yapmıyor.

2010’lu yıllardan sonra ana akım markalarda moda haline gelen ve otel havuzu gibi kokan modern parfümlere rakip gibi görünüyor. Eğer Invictus, Yves Saint Laurent – L’Homme Libre, Versace Pour Homme, Kenzo Pour Homme Eau de Parfum gibi parfümleri seviyorsanız Gentlemen Only’e dolabınızda yer açabilirsiniz.

Eau de Toilette formunda. Kalıcılığı normal, etrafa yayılımı ilk yarım saati saymazsak düşük denebilir. İlkbahar-yaz dönemi için uygun gibi duruyor. Kokusunu Jean Jacques tasarlamış.

Koku Güzelliği:10/6.5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder