30 Ağustos 2022 Salı

Jean Charles Brosseau – Jasmin Lilas (2006)

“Parlaklık ve ışıltı, Jasmin-Lilas’ın iki ana özelliğidir. Işıltılı beyazlığı sayesinde bu çiçek, bizi tamamen büyülemek için doğuştan gelen gücüne güvenir. Bahçe enfes esanslar sunuyor ve tatlı portakal dalları, yasemin, zambak, leylak ve mevsimin ilk güllerinin yanı sıra yeni, taze yeşil yapraklara öykünüyor.

İspanyol kavunu, şeftali ve ananasla dolu meyve kaselerinin yanında büyük bir beyaz çiçek buketi hayal edin: Jasmin-Lilas sizi bir bahar bahçesinin aydınlık atmosferine sürükleyecek.”

Jean Charles Brosseau’nun Fleurs d’Ombre serisine ait Jasmin Lilas’ın resmi tanıtımı yukarıdaki cümlelerle yapılmış. Markanın pek öne çıkamayan parfümü Jasmin Lilas hakkındaki güzel yorumlar, ilgimi çekmesine yetti. Beyaz çiçekli olarak sınıflandırılan parfümün açılışı tatlı armut benzeri meyvelere eşlik eden zambakla gerçekleşiyor. İlk dakikalardaki sabunlu kadınsı hissiyat orta bölümde de devam ediyor. Orta kısımda beyaz çiçeklerin hakimiyeti artıyor. Yasemin daha baskın hale geliyor. Sonlarda büyük değişim görülmüyor.

Jasmin Lilas büyük resimde sabunlu beyaz çiçekli (yasemin, leylak ve zambak) kadın parfümü havasında ilerliyor. Baştan sona büyük değişim görülmüyor. Kaliteli sayılabilecek pürüzsüz feminen çiçekler onu safkan kadın parfümü haline getiriyor. Niş parfüm kalitesindeki ana yapı fazlasıyla düz ve bir erkek için kısa süre içinde sıkıcı olma ihtimalini barındırıyor. Bu tür kadın parfümleri genellikle sevilir ve onu üzerinde taşımaktan zevk alacak hanımefendiler muhakkak olacaktır.

Şık ve asil koktuğunu düşünüyorum. Genç kız parfümünden ziyade otuz yaş üzeri kadınlara yakışacağını sanıyorum. Bu tür sabunlu saf beyaz çiçekler ya anaç hissiyat verir ya da iddialı davranır. Jasmin Lilas iki duygunun ortasında duruyor.

Eau de Toilette formunda. Kalıcılığı idare eder. Etrafa yayılımı ortalamanın altında. İlkbahar döneminde kullanmak iyi sonuç verebilir. Kokusunu ünlü burunlardan Pierre Bourdon tasarlamış.

Koku Güzelliği:10/6.5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder