16 Mayıs 2023 Salı

Amouage – Memoir Woman (2010)

Amouage'nin 2010 yılında çıkarttığı Memoir Woman, markanın şipre olarak sınıflandırdığı kadın parfümlerinden birisi. Amouage, kendi internet sitesinde Memoir Woman'ı şu kelimelerle tanımlamış: "Yanan baharatlarla renklendirilmiş siyah beyaz bir şipre olan Memoir Woman, birbirine karışan ve çarpışan parçalanmış anıları çağrıştırıyor."

Parfümün açıklanan notalarının zenginliği, eserin de derinliğine işaret ediyor. Absint, çemen otu, benzoin, kunduz yağı gibi günümüz parfümlerinde pek görmediğimiz ilginç notaların bir araya getirildiği ilk anda dikkatimi çekiyor.

Memoir Woman'ın açılışı bir parça mandalina ve dumansı baharatlarla gerçekleşiyor. Yüksek kaliteli ve zengin başlangıcını oldukça beğendim. Orta kısımda dumanlı baharatlara hafiften hayvansı deri ekleniyor. Sonlarda derinin yanında kendisini gösteren miskle kapanış yapılıyor.

Bizzat Amouage, Memoir Woman'ın şipre merkezli koktuğunu vurguluyor. Burada turunçgilli ferah şiprelerden ziyade daha koyu ve karanlık sayılabilecek baharatlı deri temasına yakın duruyor. Kokusal anlamda fazlaca arkaik değil. Hatta bir parça modern deri parfümlerini bile çağrıştırıyor.

Memoir Woman, Amouage'ye yakışan derinlikte ve zenginlikte diyebilirim. Deri parfümlerini severim ve buradaki hafiften plastiğimsi tatlı deri temasını sevdim. Size garip gelebilir ama buradaki deri kullanımını hafiften Paco Rabanne’nin popüler eseri 1 Million’ın sonlarına benzettim.



Kadın parfümü olarak çıktığını biliyoruz ama erkekler rahatlıkla kullanabilir. Hatta bence erkek kullanımına daha yakın duruyor. Kokusunu Daniel Maurel ve Dorothee Piot birlikte tasarlamış.

Eau de Parfum formunda. Kalıcılığı iyi, etrafa yayılımı ortalama düzeyde. Sonbahar-kış kullanımına yakın duruyor.

Koku Güzelliği:10/8

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder