24 Mayıs 2023 Çarşamba

Guerlain - Shalimar Souffle de Parfum (2014)

"Bir zamanlar, dört asır önce, Hindistan'da sınır tanımayan bir aşk yaşanmış. İmparator Shah Jahan, sevgili eşi prenses Mumtaz Mahal için aşklarının ölümsüzlüğü adına Shalimar'ın en lüks bahçelerinin yaratılmasını emretti. Daha sonra tüm dünyanın hayranlık duyduğu bir mucize olan Tac Mahal'i inşa ettirdi. Bu muhteşem hikaye, Jacques Guerlain için son derece baştan çıkarıcı bir koku, dünyanın ilk kehribar kokusu olan Shalimar'ı yaratmasına ilham verdi.

Shalimar Souffle de Parfum parfümlü bir okşama gibidir. Narenciye, yasemin, beyaz miskler ve vanilya notaları içeren efsanevi Shalimar'ı modern şekilde yeniden ziyaret eden hafif ve büyüleyici bir Eau de Parfum."

Guerlain'in efsanevi kadın parfümlerinden Shalimar'ın yıllar içinde birçok aynı isimli devam parfümü piyasaya sürüldü. 2014 yılında mavi şişesiyle karşımıza çıkan Shalimar Souffle de Parfum versiyonu, çok ilgi çekti. Yukarıdaki tanıtım cümlelerinden de anlaşılacağı üzere Shalimar Souffle de Parfum çiçekler üzerine inşa edilmiş kadın parfümü olarak dikkat çekiyor.

Parfümün başlangıcında narenciye kokusu bizi karşılıyor. Mandalina ve portakalı anımsatan ilk saniyelerden sonra kremsi çiçekler kendisini gösteriyor. Tatlı ve modern yasemine sonlarda vanilya eşlik ediyor.

Guerlain'in internet sitesinde Shalimar Souffle de Parfum'un kokusunun sırrı için şunlar yazılmış: "Portakal çiçeğine bal notalarını vermek için Thierry Wasser portakal çiçeği özütü kullandı. Bu özüt, çok özel bir sürecin sonucudur. İlk adım, portakal çiçeği suyunu elde etmek için damıtma, ardından değerli özütleri toplamak için ekstraksiyon. Bu güçlü özüt, kokunun çiçeksi izini vurgular."

Shalimar Souffle de Parfum, turunçgilli, kremsi vanilyalı çiçekleri merkeze almış. Kokunun belirgin oranda kadınsılık hissettirdiğini söyleyebilirim. Etrafa yayılımında hissedilen tema hafiften paçulili kadın parfümlerini de andırıyor. Kokusal olarak benzersiz değil. Kalitesi Guerlain ortalamasının biraz altında. Genele hitap ediyor ve onu deneyen çoğu kadının seveceğini tahmin ediyorum.

Shalimar Souffle de Parfum, biliyoruz ki ünlü klasik Shalimar'ın devam eserlerinden birisi. Kokusal anlamda ilk Shalimar ile Shalimar Souffle de Parfum arasında büyük benzerlik bulunmuyor. Belki başlangıcındaki turunçgiller birbirine benziyordur. Klasik Shalimar benim için fazlaca ağır ve pudralıydı. Shalimar Souffle de Parfum ise daha çiçekli ve kullanması kolay modern bir eser haline gelmiş. Bu bağlamda ilk Shalimar'ın ismi kullanılarak modern zaman kadınları için hoş bir parfüm yaratılmış.

Shalimar Souffle de Parfum, ilkbahar-yaz kullanımına yakın duruyor. Kalıcılığı iyi, etrafa yayılımı başlarda fena değil, sonlarda epey zayıflıyor. Eau de Parfum formunda. Kokusunu Thierry Wasser tasarlamış.

Koku Güzellliği:10/6.5

1 yorum: