20 Ekim 2011 Perşembe

Giorgio Armani – Emporio Armani He (Lui/IL) (1998)


Giorgio Armani – Emporio Armani He (Lui/IL) (1998)  Markanın başarılı erkek parfümlerinden.

Bugün Giorgio Armani’nin bir başka parfümü He ile karşınızdayım. Armani parfümler konusunda ilginç bir marka. Özellikle Acqua Di Gio ve Code For Men uzun zamandır dünyanın en çok satan erkek parfümleri arasında. Böylesine bir başarıda sadece kokularının çok güzel olması yeterli değil muhtemelen. Gerek pazarlama gerekse Giorgio Armani markasının ismi insanlarda olumlu bir etki yaratıyordur. Acqua Dio Gio’yu çok sevemesem de Code For Men kendi kategorisinde başarılı bir parfüm bence. Emporio Armani serisinden He ise başarılı bulduğum ikinci Giorgio Armani parfümü.

İlk sıkıldığında metalik ve biraz yapay turunçgil ile karşılıyor sizi He. Arka plandaki yapaylık hafiften rahatsız edici dersem abartmış olmam. Başlangıcından çok etkilendiğimi söyleyemem. Neyseki kısa bir süre içinde bu turunçgil ortadan kayboluyor. Ortaya parfümün asıl karekteri çıkıyor. Basitçe söylemem gerekirse: Plastiğimsi, vanilya ve odunsu notalar. Fakat vanilya her zaman baskın. Buradaki vanilya Le Male’deki gibi değil. Daha plastiğimsi. Hatta bu yönüyle birazcık Bulgari – Black’e de benzettim.

Peki He güzel mi kokuyor? Bu soruya cevabım “kesinlikle” olacak. Bir süredir kullandığım en çekici, seksi, güvenli parfümlerden birisi. Belki de benim vanilyayı sevmemden dolayı bu kadar hoşuma gitti. Vanilya kesinlikle kadınsı, bol şekerli yada rahatsız edici değil. Arada o plastiğimsi his gerçekten başarılı. Sanki şişesinin dışındaki o plastik kısma bir gönderme yapılmış. Yada tam tersi. Evet genel olarak yapaylık var ama bu çok iyi kullanılmış. Biraz züppe, biraz elegant, biraz da ukala. İlk çıktığı yıllarda neredeyse her yerde duymaya alıştığımız He nedense artık eskisi gibi popüler değil. Tabi bu durumda bir çok güçlü rakibinin olması da etkili olmuştur. Yine de He özellikle ev yada ofis kullanımı için çok uygun. Kadınların bu parfümü sevdiklerini söylememe gerek yok sanırım. Tavsiye ederim.

Kalıcılığı  kıyafet üzerinde gayet iyi. Montumdan bir günden fazla kokusunu rahatlıkla hissedebiliyorum. Tende bu süre çok daha kısa tabiki. He’nin eksik taraflarından birisi de farkedilirliği. Tene yakın kalan, kendisini fazla göstermeyen, sakin bir hali var. Bu durumun bilinçli olarak yapıldığını düşünüyorum. Çünkü genel yapısı tam bir “iç mekan konfor kokusu” gibi. 35 yaş altı arkadaşlara tavsiye edebilirim. Güzel taraflarından birisi de dört mevsim kullanmaya uygun tarzda.

Artıları:
+ Günümüzün modern vanilyalı parfümlerinin güzel örneklerinden birisi.
+ Etkileyici, seksi ve genel olarak herkesin sevebileceği gibi.
+ Her mesim kullanılabilecek ilginç kokusu.

Eksileri:
- Plastiğimsi koku herkese güzel gelmeyebilir.
- Farkedililiği fazla değil.

Koku Güzelliği:10/8   Kalıcılık:10/6   Farkedilirlik:10/5

29 yorum:

  1. En sevdiğim armani parfümü.

    YanıtlaSil
  2. MARC JACOBS DAİSY VE GUCCİ GUİLTY YORUMLARMISIN

    YanıtlaSil
  3. kokunun içeriğine baktım vanilya notası yok, vanilya notasını veren hangi nota ya da notalar olabilir? çünkü bende vanilya kokusu alıyorum bu parfümden

    YanıtlaSil
  4. İçeriğinde vanilya çiçeği vardır açıklanan notalarında yazıyo.

    YanıtlaSil
  5. Merhaba,

    Daisy ve Guilty'i ancak elime geçerlerse yorumlayabilirim. Elimde olmadıklarından dolayı pek mümkün görünmüyor ne yazık ki.

    Bir Armani parfümünü bu kadar seveceğim aklımın ucundan geçmezdi. Tuhaf bir çekiciliği var He'nin. Evet vanilya görünmüyor notalarında ama o plastiğimsi vanilya her daim baskın. Güzel iş çıkarmış Armani. Hakkını teslim etmek lazım.

    YanıtlaSil
  6. merhabalar öncelikle birazcık sizden konusalım..şimdi dikkat ettim diğer parfum blogundaki arkadaslar cok ama cok kendini beğenmiş dediğim dedikler..kesinlikle eleştiriye gelemıyolar farklı bir görüş olsun bole brzcık içinde eleştiri olsun sindiremiyolar..hep bu arkadasların yorumlarını sılıolar ki zira benimkide bole oldu..ama siz eleştire acık aydın bir insansınız onlar gibi değilsiniz o yuzden sizi kutluyor ve alnınızdan öpüyorum saygılarımla hoscakalın

    YanıtlaSil
  7. Meraba bende bi soru sormak istiyorum parfüm kullanırkan kaç fıs sıkmak lazım yani siz örneğin değerlendirmelerinizi kaç fıs üzerinden yapıyosunuz.

    YanıtlaSil
  8. Merhaba,

    Adsız 1:
    Eleştiriler düşmanlık yada hakaret içermedikçe her zaman önemli benim için. Doğru ve yapıcı eleştiri insana hem yön gösteriyor hem de hatalarını anlamasını sağlıyor. Onun için her türlü önerilerinizi beklerim.

    Adsız2:
    Bir parfümü kaç fıs kullanmanız gerektiği biraz da size kalmış. Kullandığınız parfümün gücüne bağlı olarak değişecektir. Mesela Kouros yada Bogart Pour Homme gibi güçlü parfümleri çok sıkmak hem sizi hem de etrafınızdaki insanları rahatsız edebilir.

    Bazı hafif ve yumuşak parfümleri ise daha fazla kullanabilirsiniz. Bu ayarı kendiniz buluyorsunuz zaten zamanla.

    Yine de sıkarken çok abartmamak gerekli diye düşünüyorum. Mesela ortalama bir parfüm için 4-5 fıs yeterli olacaktır.

    Saygılarımla

    YanıtlaSil
  9. koku güzelliği yükselmiş gibi gördüm:))

    YanıtlaSil
  10. Bravo gayet dikkatlisiniz :)

    Bir süre daha kullanınca daha da sevdim He'yi. Ne yalan söyleyeyim 7 puana gönlüm razı olmadı :)

    YanıtlaSil
  11. Bence 7 puan diğer parfümlere bakınca bir çok kokuya verdiğiniz puan 8 bence de hakettiği rakam bu arada gucci pour homme ıı bekliorum elimde mevcut demiştiniz:))

    YanıtlaSil
  12. Ve 50 ml aldım :)) 8 puan bir parfümü denemeye değer.

    YanıtlaSil
  13. Sizden Armani Eau Pour Homme un incelemesini bekliyorum malum tam bi klasik.

    YanıtlaSil
  14. Evet önemli bir klasik Armani Eau Pour Homme. Eğer deneme boyu elime geçerse mutlaka hakkında yazmak isterim. Fakat şu an için pek mümkün görünmüyor ne yazık ki...

    YanıtlaSil
  15. Parfüm almadan önce fiyat alnız.
    Uygun fiyatlara orjinal parfümler almak istiyorsanız lütfen ekleyin parfumdemoda@hotmail.com

    YanıtlaSil
  16. önerebileceğiniz diğer vanilya içeren kokular nedir? değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bulgari - Black ve Jean Paul Gaultier - Le Male'yi tavsiye edebilirim.

      Sil
  17. armani zeus bu parfümmüdür acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Armani Zeus mu? Başka bir parfümle karıştıryor olmayasın?

      Sil
    2. Armani Zeus, d&p açık parfümün kendi üretimi olan bir parfüm. Bir ara hoşuma giderek kullanmıştım.

      Sil
  18. üstad sen övdükçe ben masrafa giriyorum bırakmıyorsun bi tane creed alalım paramızı parfümlere döküyoruz şaka biyana ben armani markasını beğeniyorum.kokusu hoş yorumda güzel teşekürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aman bütçeyi fazla aşma. Parfüm alım işinin ucu bucağı yok :)

      Sil
    2. Aynen yav. Nerden bulaştıysak :-D

      Sil
  19. sizce armani emporio he mi yoksa code black mi ?

    YanıtlaSil
  20. kalıcı olması ayn zamanda önemli hem gelin hem damat kokusu olarak? :)

    YanıtlaSil
  21. Raşit bey dediğiniz gibi koku güzel ama kalıcılığı ve farkediliğirlinin düşük olmasına rağmen almayı tavsiye eder misiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben kalıcılığa ve fark edilirliğe çok önem vermiyorum. Koku güzelliği her zaman ön planda olmalı.

      Sil
  22. channel blue mi emporio armania he mi hangisini öneriirmisiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Chanel Bleu De Chanel abartılmış bir parfüm. Emporio Armani He Lui ise klasik bir parfüm. İkisinide önermem şahsen biri abartılmış diğeri ise eski. Ama illa alacaksanız Emporio Armani derim.

      Sil