9 Kasım 2011 Çarşamba

Gucci - Gucci Pour Homme II (2007)


Gucci - Gucci Pour Homme II (2007)

Gucci parfümü deyince aklıma her zaman Gucci Pour Homme geliyor. Belki de kokusunu başarılı bulduğumdan. Yada kalitesi ve olgun tavrından dolayı. 2000’li yıllardan sonra üretilmiş bu çok başarılı parfümün 2007 yılında ikincisi çıkarıldı. Yani bir devam parfümü. Ama abisi Gucci Pour Homme’a çok benziyor dersem doğru olmaz. Gucci Pour Homme II’nin şişesinin mavi olduğuna aldanıp akuatik, deniz gibi kokan bir parfüm beklemeyin. Tarz olarak odunsu-baharatlı diye sınıflandırılmış. Geçelim detaylara.

İlk sıkıldığında tatlı meyveler hissettim. Ama sanki daha çok meyveli-çiçeksi gibi. Açıklanan üst notalarına baktığımda menekşe ve bergamot görünüyor. Sanırım bu hissi menekşe veriyor. Başlangıç çok tanıdık, temiz, tatlı ve modern. Bir süre sonra orta notalar kendisini gösteriyor. Bu andan itibaren tam bir baharat etkisi hakim. Başlangıçtaki tatlılık bu kısımda da aynen devam ediyor. Aromatik baharatlar gayet güzel. Son olarak da yumuşak odunsular ve birazcık tütün var sanki. Bu kısımda tatlılık biraz azalıyor. Aslında iyi de oluyor.

Gucci Pour Homme II’de bana göre ana tema tatlı aromatik baharatlar. Baharat derken biber ağırlıklı olarak kullanılmış. Fakat öyle keskin bir şekilde kullanılmamış. Çok yumuşatılmış ve tatlandırılmış. Birazda tarçın var sanki. Bu kısım abisi Gucci Pour Homme’u hatırlattı bana. Belki de isminden ötürü küçük de olsa benzer taraf olsun istenmiş olabilir.

Parfümümüzde bariz bir tatlılık var. Şekerli, ağır yada baygın bir kullanım yok. Tam sınırda. Dozu iyi ayarlanmış. Onun dışında temiz, sakin, kibar, efendi, modern bir kokusu var. Bu parfümü kullanıp da nefret edecek birisini bulmak zor. Çok güvenli kokusu. Günlük kullanım dışında ev yada ofis kullanımı için çok uygun. Muhtemelen çok güzel tepkiler alacaksınız çevrenizdekilerden. Hatta kız arkadaşınız ile ilk buluşmanız için de güzel bir seçenek. 

Gucci Pour Homme’un eksik yönleri yok mu? Tabiki var. Mesela çok düz çizgide ilerliyor. Neredeyse hiç değişmiyor kokusu. Bu anlamda hayal kırıklığı yaşadım. Gucci Pour Homme ve Envy For Men’deki kompleks yapıyı düşündüğümde, daha çok özenilebilirmiş diye içimden geçirdim. İkinci olarak kokusu biraz fazla “iyi çocuk” tarzında. Gucci muhtemelen çok satacak ve herkesin sevebileceği gibi bir parfüm üretmek istemiş. Yani bir anlamda tribünlere oynamış. İsteğini gerçekleştirse de çok yaratıcı veya etkileyici olmayan bir koku ortaya çıkmış. Ama yine de kesinlikle kötü bir parfüm değil. Hatta arkadaşlarınıza gönül rahatlığıyla “acaba beğenir mi” diye düşünmeden hediye edebilirsiniz.

Kalıcılığı bence yeterli. Ama farkedilirliği en büyük eksikliklerinden birisi. Tende zayıf kalıyor. Kendisini pek gösteremiyor. Yani farkedilirliği epey düşük. Zaten onun için dışarıda kullanımdan çok ev-ofis içerisinde kullanmak daha iyi sonuç verecektir. Hem baharatlı hemde yumuşak, hafif tarzından dolayı çok sıcak yaz günleri dışında her zaman kullanılabilir. Gucci Pour Homme daha çok 30 yaş üzeri arkadaşlara uygunken, Gucci II 30 yaş altına daha iyi gider diye düşünüyorum.       

Artıları:
+ Tatlı baharatlı kokusu çok modern, temiz ve yapaylık barındırmıyor.
+ Bu parfümü beğenmeyen zor çıkar diye düşünüyorum.
+ İyi bir hediye olacağı kesin.

Eksileri:
- Başından sonuna çok değişmeyen yapısı biraz şaşırttı beni.
- Farkedilirliği düşük.

Koku Güzelliği:10/7   Kalıcılık:10/7   Farkedilirlik:10/5

47 yorum:

  1. Evet beklediğim bir parfümdü beklentilerimin altında bir değerlendirme geldi 212 sexy bekliorum ama nezaman tabi:))

    YanıtlaSil
  2. 212 Sexy elimde olmadığı için incelemesini veremeyeceğim. Elime ne zaman geçer kimbilir :)

    YanıtlaSil
  3. ya arkadas bende bir gariplik var acaba :) bu parfum diğer sitelerde de baya bir övmüşler normal gucci pour homme biliyorum hatta kokusunu bir harika buldum çok baba bir parfümdü..ama gucci II da gucci II diyolar hemen her yerde gittim dün douglas da denedim yok arkadas ya normal bir parfum yanı acıkcası ben pek begenmedim koku güzel tamam ama bende hc mi hc heyecan uyandırmadı..benim favorilerim platınum egoiste by chanel,gucci pour homme,azzaro pour homme ve issey miyake le bleu d'issey işte bir erkek kesinlikle boyle kokmalı ama ne yazık ki dısarıya göre pahalı bu parfumler

    YanıtlaSil
  4. Y a işte boşuna dememişler renkler ve zevkler tartışılmaz diye bende başka bi forumda sakın gucci pour homme almayın bildiğin hacı yağı demiş adam. Gel burdan yak işte:))

    YanıtlaSil
  5. Lena aslına bakılırsa senin gibi düşünüyorum.

    Gucci Pour Homme II çok özel, muhteşeme bir parfüm değil. Hatta abisine göre çok basit. Ama insan bir türlü kötü diyemiyor kokusuna :)

    Ha büyük boy şişesini alır mıyım? Hayır.

    YanıtlaSil
  6. Şu an aklımda kalan en iyi kokulardan biri. koku tenden tene degisir ama farkedilirligi ben de gayet iyi özellikle kıyafette cok iyi. Karşı cinsi etkileyecek parfümlerden

    YanıtlaSil
  7. Meraba blogda dkny men olmaması büyük bi eksiklik bence benim şimdiye kadar kullandığım en güzel nadir parfümlerden biridir.

    YanıtlaSil
  8. Benimde parfümlerimden biri bu.Neyseki bitmek üzere,kokusu güzel hoş ama farkedilirlik bence de çok zayıf.Bileklerime sıktığımda tamama kalıyor 5 6 saat falan ama koklayınca çok az bir şekilde belli ediyor kendini.Bu parfümden sonra Terre D'hermes falan kullanınca insan anlıyor,guccinin baya zayıf kaldığını ama ev,ofis de kullanılaiblir.

    YanıtlaSil
  9. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  10. kokus cok güzel.Ama farkedirlik sıfıra yakın dıyebılırım.ne iş yerinde nede dısarıda sıktıgımda hiç kımse parfüm kokusu gelıyo demedı.Sıktıkdan 5 dakıka sonra arkadasıma sordum parfum kokusu alıyomusun dıye hayır dedı.Ama kokusu güzel

    YanıtlaSil
  11. Aslında feminen tarafı ile parfum merakının bayılacağını tahmin ettiğim parfumdu.Yaptıgın yorum beni şaşırttı.

    YanıtlaSil
  12. Gucci ph 1, ph 2 ve envy arasindan en begendiginizi yazarmisiniz

    YanıtlaSil
  13. Gucci Pour Homme 1 olağanüstü bir parfümdü.şişe tasarımını ve konsepti Tom Ford(TF) tasarladığı için , TF markadan ayrılınca TF'ye ait ne varsa piyasadan geri çekti Gucci. Ne kadar büyük bir hata yaptığının ispatı da şu an piyasadaki parfümleridir.

    Bu nedenle Gucci Pour 2 de şu an piyasadan kaldırılma aşamasında ,koku beni çok cezbetmese de sırf ilerde keşke dememek için alıcam bu parfümü.

    YanıtlaSil
  14. Koku olarak cok hos ve fresh.fakat kalicilik istiyorsaniz yanlis secim.ozellikle nisan-mayis aylarindan sonra kullanmanizi tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  15. Koku güzelliği olarak gayet tatminkar. Ne kullananı ne de çevredekileri baymayan bir parfüm. Evet ten üzerinde farkedilrliği düşük ama kıyafette gerçekten kalıcı. Bence ilkbahar ve sonbaharda kullanılmalı. Zaten yaz aylarının aşırı sıcaklarına hangi parfüm dayanır ki.

    YanıtlaSil
  16. merabalar öncelikle beyaz tenliyim 25 yaşındayım spor klasik arası giyiniyorum günlük kullanım için parfüm almayı düşünüorum kenzo power, gucci pour homme 2, ve chanel allure homme sport, arsında kaldım bunlar içinden veya bunlar dışında tawsiyeleriniz varmı yapay olmayan bir koku arıyorum özellikle vedeorta üstü farkediliğirliği olan bir koku düşünüyorum ilginize teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar,

      İsmini verdiğin üç parfümden bence Allure Homme Sport sana daha çok uyacaktır.

      Sil
  17. Gucci pour homme 2 üretimden kalktı mı?Hangi kozmetikçiye gittiysem ellerinde olmadığını söylüyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gucci Pour Homme II muhtemelen üretimi bitirildi. Onun için ilerleyen yıllarda stoklarda tükenince bulmak çok zorlaşacak.

      Sil
    2. O zaman en iyisi buldukça stok yapmak olacak.

      Sil
  18. Merhaba, Gucci guilty hakkında ne düşünüyorsunuz denediniz mi?

    YanıtlaSil
  19. Gucci guilty değil de GUİLY İNTENSE versiyonu gerçekten güzel bir koku.Kadınların çok beğendiği bir koku diyebilirim.Kalıcılık olarakta seni asla yarı yolda bırakmaz.Şu an son olaran GUİLTY BLACK çıktı İNTENSE ve BLack i karşılaştır ve tercihini yap.100 lük boyu üretilmiyor.90 ml

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. eşim almış, beğenerek kullanıyorum, gerçekten başarılı..

      Sil
  20. Piyasadaki en iyi koku oldugunu düşünüyorum :)

    YanıtlaSil
  21. Bu parfüm gerçekten çok özel bir karışım içeriyor...Müthiş lezzetli bir esans hazırlanmış bence..bugüne kadar satın aldığıma pişman olmadığım ilk 5 parfümden birisidir...Kokusu canladırıcı ve çok farklı bir yapıda...Tek problem kokunun aynı yoğunlukta ve hep aynı tonda ilerlemesi. Ama bu da güzel :) Tam anlamıyla kapalı mekan kokusu diyebilirim..Özellikle yaz akşamlarında evde otururken bile, sırf keyiflenmek için bileğime sıkıp mis gibi oturuyorum :) Alıp da pişman olan bana satsın :) ""bu arada bulamayan arkadaşlar boynerden alabilir.bugün gördüm""

    YanıtlaSil
  22. nefis koku keşke biraz daha kalıcı olsaydı

    YanıtlaSil
  23. sevgili parfummeraki ben bu parfümü almayı düşünüyorum ama tarçın kokusunu hiç sevmiyorum içinde galiba tarçın varmış sizce parfüm sıkıldığında tarçın kokusu geliyormu yanıtlarsanız çok mutlu olurum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gucci Pour Homme II, genel olarak baharatlı bir parfüm. Biber ağırlıklı olmasına rağmen biraz tarçın bulunuyor. Bence almadan önce denemenizde fayda var.

      Sil
    2. cevapladığınız için teşekkür ederim baharatlı parfümleri genel olarak sevmem...size danışmamın nedeni parfümü internetten alacam yani deneme şansım yok daha önce polo blue kullandım orta notalardaki adaçayı kokusunu hiç sevmedim ben daha çok hafif ve yapaylık barındırmayan deniz etkili kokular arıyorum sizce en uygunu hangisidir. bu arada beyaz tenliyim gerçi ten renginin önemi var mı onu da bilmiyorum . bvlgari aqva marine uygun mu sizce ya da en kaliteli deniz kokusu hangisidir teşekkür ederim

      Sil
    3. Bulgari - Aqua Marine'in size uygun olacağını düşünüyorum.

      Sil
    4. esmer tenliyim guccı pour homme 2 aldım hangi mevsimler kullanmak mantıklı olur birde parfümde farkedilirlik arıyorum önerileriniz ?

      Sil
    5. Gucci Pour Homme II'yi sonbahar-kış mevsiminde kullanmanız daha iyi sonuç verecektir. Parfüm önerisi ise artık veremiyorum ne yazık ki.

      Sil
  24. Üstadım , önünde saygı ile eğilerek 8'i neden haketmiyor diye sormak isterim. Çok asil koktuğunu düşünüyorum. Ama farkedilirlik düşük dediğiniz gibi sanki oradan kırmışsınız? Bir de TF ve Armani de nuit (DHI çakması) na nazaran yaz aylarında kullanılabileceğini düşünüyordum. Neden yazı tercih etmediniz, dediğiniz gibi hafif değil mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim. Önünde eğilinecek kadar önemli birisi değilim.

      Gucci Pour Homme II, kötü parfüm değil fakat benim için harika da değil. Puan kırma sebebim çok düz çizgide ilerlemesi. Yani tek düze. Bu da uzun süreli kullanımlarda sıkıcı yapacaktır onu.

      Yaz mevsiminde kullanma konusunu ise tavsiye etmiyorum. Bol tatlı keskin baharatlar, sıcak günlerde boğucu olacaktır. Zaten sıcak bir koku. Bir de üstüne yaz sıcaklarını eklersek, çekilmez olur. Bence tam soğuk hava parfümü.

      Sil
  25. Özel isim vererek parfüm tavsiye etmediğinizi biliyorum ama benim gibi baharatlı koku severler yaz aylarında hangi kokuları kullanacak? (TF , Armani eau, loewe ve söz konusu gucci kullananlar) Kafamda koku tarzlarını yavaş yavaş çizgilemeye başladım ancak soft kokulara örnek bulamıyorum. Aklımdakiler ise yapay geliyor. Bu konuda da genel bir bilgi talep edebilir miyiz? Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet dediğiniz gibi tek tek hiç kimseye parfüm önerisi veremiyorum artık. Çünkü o kadar çok istek geliyor ki baş edemez duruma geliyorum.

      Sil
    2. Üstad gucci guilty homme varmi yorumlanacaklar arasinda

      Sil
    3. Ne yazık ki elimde yok Gucci Guilty. Onun için yazmam kısa vadede mümkün görünmüyor.

      Sil
  26. Hak veriyorum, zaten bu bir zevk meselesidir. Herkesin parfümleri farklı hissetmesi de çok normal bir durum. Ancak yaz ayları için uygun olabilecek 5-6 tane parfüm belirtebilirsiniz diye düşünüyorum. Böyle bir destek istesek?

    YanıtlaSil
  27. Merhabalar parfümmerakı ; Bloglarınızda gucci guilty intense yi bulamadım eğer bu koku hakkında bilginiz varsa paylaşır mısınız ? Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamlar Ayhan bey,

      Gucci Guilty Intense'i henüz kullanmadığım için sitemde yok yazısı. Eğer ileride elime geçerse parfüm, yazabilirim.

      Sil
  28. gucci pour homme II koku güzelliği olarak fena değil.Ancak kalıcılık ve Farkedilirlik çok düşük. Parfümü kullandığın zaman bir koku fanusunun içinde yürür gibi olması lazım.

    YanıtlaSil
  29. Kalıcılığı kokusu ve farkedilirliği çok iyi olan bi erkek parfümü önerirmisiniz parası sorun deil

    YanıtlaSil