13 Aralık 2011 Salı

Amouage – Jubilation XXV (2008)


Amouage – Jubilation XXV (2008) Markanın erkek parfümü.

Bugün sizlere küçük bir Ortadoğu ülkesinden bahsedeceğim. Arap yarımadasının en ucunda bulunan Umman, topraklarının büyük çoğunluğu çöl olan bir ülke. Nüfusu ise İstanbul’dan az. Bir ülke için Allah tarafından verilebilecek en güzel hediye topraklarının altında bulunuyor. Tahmin ettiğiniz gibi büyük miktardaki petrol ve doğalgaz bu küçük ülkenin kaderini diğer Arap ülkeleri gibi değiştirmiş. Bize halen tuhaf gelen bir şekilde krallıkla yönetiliyor Umman. Batı pazarlarına akan petrolü sayesinde zenginleşen bu şanslı ülkenin sultanı, 1983 yılında ilginç bir karar alıyor.

Umman sultanı Kabus bin Seyit el Ebu Seyd, 1983 yılında hem kendi iktidarını hem de ülkesinin itibarını arttırmak için yardımcılarına bir parfüm markası oluşturmaları emrini verir. Üretilecek parfümler için hiçbir masraftan kaçınılmamasını ister. Ayrıca ortaya çıkacak kokuların Umman’da yetişen, gül, tütsü, mür ve amber ağırlıklı olmasını özellikle belirtir. Hatta bu bitkilerin çoğunun Umman’ın dağlarından toplanmasını emreder.

Böylece 1983 yılında Amouage markasının temelleri atılır. Tabiki böyle üst düzey parfümler yapabilmek için dünyanın en önemli parfüm tasarımcıları araştırılır. Sonuç olarak Hermes, Dior, Rochas gibi markalar için parfümler tasarlayan Guy Robert’e ulaşılır. Böylece Amouage – Gold 1983 yılında üretilir. Daha sonra da başka parfümler tabiki. Tarihler 2008 yılını gösterdiğinde Jubilation XXV ortaya çıkar. Markanın kuruluşunun 25. yılı kapsamında bu isimle piyasaya sunulur. Adeta bir zafer kutlamasıdır Jubilation 25.

Parfüme geçmeden önce kısa bir Amouage bilgilendirmesi yapmalıyım. Çünkü bu kullandığım ve incelediğim ilk Amouage. Bu marka ultra-lüks diyebileceğimiz bir kategoride. Peki bu ne demek? Özellikle fiyat ve kalite anlamında dünyanın sayılı markalarından birisi. Gerek parfümlerinin içerikleri, gerek kullandıkları malzeme kalitesi, gerekse fiyatları ile dünya parfüm endüstrisinin en uç birkaç örneğinden birisi. Daha anlaşılır olması açısından şöyle örneklendireyim.

Bir Calvin Klein parfümü 30-50 dolarlık fiyatıyla ortalama bir yerlerde durur diyelim. Serge Lutens ise 90-150 dolar fiyat seviyesi ile lüks bir marka olarak sınıflanır. Amouage ise 200-300 dolarlık fiyatı ile en üst düzey birkaç markadan birisi. Zaten kendi internet sitelerinde Amouage parfümlerini devlet başkanlarının, kralların, ünlü sanatçılar gibi gelir düzeyi çok yüksek olan kişilerin kullandıklarına vurgu yapılıyor. O meşhur logolarının altındaki “The Gift Of Kings” ibaresi sanırım bir çok şeyi anlatıyor. Unutmadan bir not daha. Amouage, Umman devletinin resmi parfümü olarak da geçiyor. Hatta Umman kralı birçok yurtdışı gezisinde devlet başkanlarına hediye olarak Amouage parfümlerini hediye ettiği söyleniyor.

Geçelim parfümümüze. Markanın en sevilen, en çok ilgi gören, en çok konuşulan modeli olarak dikkati çekiyor Jubilation XXV. Tarz olarak oryantal-fujer olarak sınıflandırılmış. Koluma ilk sıktığımda burnuma gelen kokuyu anlamaya çalışıyorum. Oldukça tatlı bir portakal mı? Tatlı kırmızı meyveler? Tütün? Bizim ev ahalisine göre gelen koku tütün kolonyaları ve mentollü Vicks Vaporub karışımı gibi. Evet başlangıç biraz hacıyağlarını andırıyor. Ortadoğu merkezli bir parfüm evinin kokusunun biraz böyle etkiler taşıması kuşkusuz normal. Derin ve anlatması zor bir başlangıç. Daha ilk kısımda çok yüksek kaliteli bir kokuyla karşılacağımı anlıyorum. Açıklanan üst notalarına bakıyorum. Bu koku muhtemelen tatlı kırmızı meyveler, tütsü ve odunsulardan geliyor. Çok güçlü bir açılışı var. Zaten genel olarak agresif diyebileceğim bir yapıda.

Bir süre sonra neyseki biraz sakinleşiyor kokusu. Orta notalarda tatlı meyveler biraz daha öne çıkıyor. Ona tatlı baharatlar ve tütsü eşlik ediyor. Ama geri planda baharatlar. Asıl süpriz reçinemsi kokudan geliyor. Meyveli baharatların üzerinde sürekli reçinemsi odunsular bir hayalet gibi kokunun üzerinde dolaşıyor. Ara ara kendisini gösteriyor. Sonra kayboluyor. Orta notalarda gül de hissediyorum derinlerden. Bu kısım zaten tam bir şölen. Resmi geçit töreni gibi. Çok detaylı. Son bölümde gayet kompleks. Bu sefer başrole tatlımsı tütsü, odunsular ve amber geçiyor ve böylece tenden ayrılıyor. Genel olarak başından sonuna kadar abartılmamış bir tatlılık hakim.  

Günümüzün modern, tatlı, baharatlı, odunsu oryantallerinin güzel örneklerinden birisi. Derin, çok katmanlı, gizemli ve çok lüks. Chergui ile birlikte bu tarzın en önemli temsilcilerinden birisi şüphesiz. Ünlü parfüm kritikçisi Luca Turin bu parfüm için “Gucci Pour Homme ile Gucci – Envy For Men arasında bir yerlerde” demiş. Aslına bakılırsa son bölümleri bana da Gucci Pour Homme’u anımsattı. Muhtemelen her iki parfümdeki tütsü ve odunsuların kullanılış şekli böyle bir izlenim yaratıyor. Fakat Jubilation XXV gerek kalite gerekse koku güzelliği anlamında Gucci Pour Homme’dan 1-2 gömlek üstün.

Jubilation XXV, bana kraliyet ailesinin ihtişamını hatırlatıyor. Karşımda çok gösterişli (sanırım bu parfüm için anahtar kelime gösteriş), detaylı, derin ve lüks bir parfüm var. Kendimi Umman kralının davetlisi olarak hayal ediyorum ister istemez. Sarayın şatafatlı bir odasında kalıyorum. Petro-dolarlar ile gelen zenginlik ve abartılı bir mimari. Odadaki birçok eşya altından yapılma. Bir taraftan odadaki birçok eşyanın altın olmasının ne anlamı var diye düşünürken buluyorum kendimi. Yoksa bu gösteriş aslında yüzyıllardan gelen ezilmişliğin dışavurumu mu? Yok bu kadar haksızlık etmemeliyim sanırım. Pencereyi açıyorum. Batmakta olan güneşe bakıyorum. Kıpkırmızı bir ufuk. Çölde batan güneşi seyretmek ne büyük bir zevk.

Şimdi de Hindistan’dayım. Gelir adaletsizliğinin en yüksek olduğu ülkelerden birisi. Bu durum kapitalizmin doğal sonucu muhtemelen. Bir tarafta devasa gökdelenler. Pahalı takım elbiseli işadamları Cartier mağazasından metresleri için hediye beğeniyorlar. Bir elbise 2000 dolar. Diğer tarafta ayda 100 dolar ile geçinmeye çalışan milyonlar. Aklına geçtimiz yıllarda Oscar ödüllerini silip süpüren “Slamdog Millionaire” filmi geliyor. O küçük yaştaki çocukların çaresizliği. Bunları düşünürken daldığı hayallerden müdürünün sesiyle uyanıyor Cartier mağazasının kapı görevlisi. En paralı müşterilerinden birisi geliyor karşı kaldırımdan. İnşallah bu sefer iyi bahşiş verir diye düşünüyor. Gülümseyerek kapıyı açıyor. Adam kendinden emin bir şekilde içeri giriyor. Girmesiyle de o müthiş parfüm kokusu başını döndürüyor kapı görevlisinin. O zaman bir parfümün insanları nasıl bu kadar etkileyebileceğini anlıyor.       

Jubilation XXV’i kimler mi kullanır? Son on yılda zenginleşen Rus milyarderler. Belki de Chelsea kulübünün sahibi Roman Abramovich. Yada Suudi Arabistan kralı Abdullah bin Abdülaziz el Suud. Dünyanın en zengin kişilerinden Hintli demir-çelik kralı Lakshmi Mittal’ı da unutmamak lazım. Kimbilir belki de HSBC bankasının CEO’su.

Özellikle son yıllarda doğu kültürlerini merak eden batılılar, Amouage ve Montale gibi Ortadoğu kökenli parfüm markalarına büyük ilgi gösteriyorlar. Hemde çok yüksek fiyatlarına rağmen. Bizim gibi doğu ile güçlü bağları olan ülkelerin insanları bu parfümleri “hacıyağlarına” benzetebilirler. Şu da unutulmamalı ki batı ülkelerinde bizdeki gibi “hacıyağı” diye birşey yok. Onun içindir ki bu tür kokuları çok gizemli ve ilginç buluyorlar. Benim düşüncem bu yönde. Bunun için bizim ülkemizde çok sevilebilecek bir marka olduğunu sanmıyorum Amouage’ın. Parfümün tasarımcısı ise L’Artisan, Acqua di Parma, Comme des Garçons, Eau D’Italie, Penhaligon’s gibi niche markalar için bir sürü parfüm tasarlamış olan Bertrand Duchaufour olduğunu belirtmeliyim.  

Eau de Parfum (EDP) olması kalıcılığını arttıran bir unsur. Tenimde 1-1.5 gün kadar kalarak bu konuda da iddialı olduğunu gösteriyor. Farkedilirliği ise başlarda çok yüksek. Fazla kullanmamak lazım. Yoksa boğucu olabilir. Oldukça güçlü ve yoğun bir yapısı olduğunu sanırım söylememe gerek yok. Erkek parfümü olmasına rağmen unisex kullanıma da uyacaktır. Tam bir sonbahar-kış parfümü. Yazın kullanmak ağır kaçacaktır. 3-4 fıstan fazla kullanmanızı tavsiye etmem.

Artıları:
+ Kendinizi kraliyet ailesinin bir üyesi gibi hissetmenin en ekonomik ve kestirme yolu bu parfümü kullanmak.
+ Çok kaliteli, çok lüks ve çok gösterişli. Parlayan bir yıldız adeta.
+ Kalıcılığı ve farkedilirliği gayet iyi. Bu konuda sizi üzmeyecektir.
+ Derin ve gizemli kokusu sizi kendinizden geçirebilir.

Eksileri:
- Orta notalardan itibaren ortaya çıkan reçine kokusu olmasa çok daha iyi olabilirmiş.
- Astronomik fiyatı.

Koku Güzelliği:10/9   Kalıcılık:10/8   Farkedilirlik:10/8

                                                 Bir Amouage satış mağazası

89 yorum:

  1. bu sefer puan girmeye gerek görmemişsiniz sanırım :) enteresanmış, bu tip parfüm markaları olduğunu bilmiyordum doğrusu, güzel bir yazı olmuş, teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Yani anlaşılcağı üzeri 300 dolarlık bi parfüm 10 puandan az olmaz heralde:)))))

    YanıtlaSil
  3. Blogun en uzun yazısıydı sanırım ama bir çırpıda bitti. Gerçekten güzel bir yazı olmuş. Denemediğim muhtemelen de hiç deneyemeyeceğim bir parfüm ama okurken zevk aldım.

    YanıtlaSil
  4. bu blogda daha uzun bir süre 9,5 dan yukarısını göreceğimizi sanmıyorum ben, buda muhtemelen o civardadır. polemik yaratalım biraz :)

    YanıtlaSil
  5. Puanlarını yazmayı nasıl becerdiysem unutmuşum.

    Puanları eklenmiştir :)

    YanıtlaSil
  6. Evet ilk aklınıza gelen şey hacı yağları oluyor ama olayı bu şekilde açıklamak çok acımasızca sanırım. Koku çok farklı anlatılabilecek bişi değil, aslında parfüm kullanan herkezin Amouage ürünlerini bir şekilde denemesi lazım. Daha birkaç gün önce Serge Lutens pahalı diye savunan biri olarak çok net söyleyebilirim ki daha pahalı olmasına rağmen hangisi olursa olsun Amouage parfümlerini denemeden parfümler hakkında yorum yapmak bir eksikli sanki. Hangisi olursa olsun biri mutlaka biri size uyacaktır. Ya zaten öyle günlük kullanabileceğiniz kokular değil, çok farklı, ama parfüm kullanmayı seviyorsanız bir şekilde mutlaka size uyan bir Amouage seçip evinizde bulundurmalısınız. Evet bugün benim hayatımın en güzel günü veya en özel günlerinden biri dediğiniz anlarda mutlaka parfümünüzde Amouage olmalı. dediğim gibi hepsi birbirinden özel ama benim favorim Amouage Gold. Hem kadın versiyonu hem erkek versiyonu muhteşem. Eşinizin veya sevgilinizin kendisini kraliçe gibi hissetmesini sağlamak istiyorsanız Amouage Gold derim. Fiyat konusuna gelince yolunuz Dubai'ye düşerse ya da oradan getirtme şansınız olursa Serge Lutens’e yakın bir fiyata Amouage temin edebilirsiniz. Ve bilmiyorum parfüm merakı katılırmısın bana ama Serge Lutens'e Ferrari dersek özellikle Amouage Gold için otomobil demek haksızlık olur :))) Daha üst bişi muhteşem. Bu arada sevgili monsieur seninde kulaklarını çınlatayım. Evet , parfüm dediğin gabi bir sanat eseri ise valla bence Amouage Gold sanatın zirveye ulaştığı nokta, bilmem katılırmısın bana :)
    Sevgili parfüm merakı bu arada nasıl denk geldi bilmiyorum ama Serge Lutens altında yaptığımız tartışma esnasın da gerekirse başka x bir parfüme 300 $ fiyat bile normal diyebilirim derken kastettiğim Amouge Gold idi. Senin bu olaydan sadece birkaç gün sonra bir Amouge yorumlaman nasıl bir tesadüftür ya )) . Aslında beni tanıyan biri falanmısın sen, sonra akraba falan çıkmayalım )) cem.

    YanıtlaSil
  7. arkadaşlar sakın notun gazına gelip denemeden almayın bu parfümü. Yazıda da belirtildiği gibi koku çok çok kaliteli bir hacı yağına benziyor herkesin beğeneceği bir şey değil yani.

    YanıtlaSil
  8. Gaza gelsek de 300$ lık parfümü alamayız zaten :)

    YanıtlaSil
  9. Cem Ferrari'den daha pahalı arabalarda var :) Hala Ferrari kısmındasın işin :)

    Sen hacı yağı gibi değil diyorsun. Diğer yorumcu ise hacı yağı gibi diyor. Yani iki zıt düşünce. İşte anlatmak istediğim bu.

    Her parfüm farklı insanlarda farklı etkiler yapar. Farklı şeyler düşündürür. Bu da gayet doğal. Hepimiz kendi penceremizden bakarız.

    Bundan sonraki Amouage parfümü incelemem Gold olacaktı. Öyle plan yapmıştım. Sen Gold'dan bahsedince şaşırdım şimdi. Bu kadar tesadüf filmlerde olur. Vardır bir hikmeti :)

    YanıtlaSil
  10. niche market ürünlerini nerden temin ediyorsunuz sayın blogcu?Malum yurtdışı satışları yasaklandı,yani luckyscents.com gibi sitelerden alışverişi yapılmıyor artık bildiğim kadarıyla..

    YanıtlaSil
  11. Sevgili parfüm merakı; Ferrari işin esprisi hem ciddi konuşmanın anlamı yok biraz gülümseyelim dedim sadece.
    Ya dediğim yanlış anlaşıldı sanırım ben hacı yağı ile ilgisi yok falan demek istemedim aslında, Yorumumda da belirttiğim gibi evet aklınıza gelen ilk şey hacı yağı. Ama sizde bıraktığı kalite hissi o kadar yüksek ki, hacı yağına benziyor demek insafsızlık gibi geliyor. Diğer arkadaş da o kalite hissine vurgu yapmış aslında. Doğrudur herkesin beğenmeyeceği yada günlük kullanabileceğiniz popüler trendlerde uzak bir tarzı var. Ki günlük kullanım içinde abartılı bir koku zaten Ama kendinizi farklı, özel, kaliteli ve seçkin hissetmek istediğinde en iyi tercihlerden biri. Ama dediğin gibi herkes de farklı izler bırakabilir.
    Gold'u mutlaka denemelisin bence Amouge serisinin en iyisi bence. Aklıma gelmişken söyleyeyim hani dedim ya parfümün zirvesi falan aslında ben parfümlere fiyatı ve bende bıraktığı hislerin oranı olarak bakıyorum. Belki yanlış ama benim düşünce şeklim bu. Serge Lutens için değmez dememin nedeni de bu. Örneğin Amouge Gold için zirve dedim ama, bana dersen ki kokladığın en iyi parfüm gold mu ? hayır. Clive Christian No1 derim sana ammaaa fiyatı görünce ben uzak duruyorum değmez diyorum. Hani kıyaslamak gerekir ise Gold'dan çok dahi iyi ve kaliteli ama çok çok çok daha pahalı. Bende bıraktığı hisler ile aradaki fiyat farkı orantısız :)) Serge Lutens içinde söylediğim bunun gibi bişi idi aslında. Cem

    YanıtlaSil
  12. vallaha ne yalan söyleyim şu güzel yorumu okurken kendimi tahta oturmuş kokum için önümde eyilen adamlar belirdi gözümün önünde, saçma sapan bir tebessüm oluştu yüzümde :) bu kokuyla ilgili roman cıkarsan abi 300dolara parfümü deyil romanı alırdım 1095 dua :)

    YanıtlaSil
  13. clive christian gereksiz pahalı tende kalmayan ve altın rengi şişesinin dışındaki kokularının da bir özelliği olmadığını düşündüğüm bir marka, pahalı olmasını geçtim sıradan bir koku. Amouage'ları parfüm klasmanında ben de ayrı tutuyorum bende reflection var çok da memnunum koluma sıkıyorum koklayarak uyuyorum :). Amouage jubilationun hafifi diyebilirim, yazlık kullanılabilir gerçekten süper bir kokusu var. Amouage gold için de cem arkadaşımıza katılamayacağım çünkü amouage'ın kokladıklarım arasından en güzel kokusu jubilation xxv idi ağır ama güzel kokuyor. Amouage gold fazla ağır, arab hava alanlarının içi gibi kokuyor havaya sıkıp test ettirdiğimde bu nedir aga dedim, ama jubilation çekip götürüyor, zengin, elit değişik bir havası var. Yaşım 25 olduğu için de reflection aldım, ama bu gidişle fırsatım oldukça amouage serisini tamamlamaya çalışacağım. Bu arada amouage ciel'i de koklamanız lazım o da çok güzel kokuyordu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Henüz hiç Clive Christian denemedim. Clive Christian'ların aşırı yüksek fiyatları bana da abartılı geliyor. Eğer elime geçerse yazmak isterim onları da.

      Bence de Amouage'ın en güzel parfümü Jubilation XXV. Elimde Reflection var. Önümüzdeki günlerde yazacağım onu da.

      Sil
  14. Değerli Arkadaşlar yaklaşık 5 yıl önce bir yurt dışı gezisinde tanıştığım Amouage markasını severek kullanan biriyim.Hemen hemen her ürününü kullandım ve her yeni ürününüde takip eden biriyim.Reflection ilk ürünlerden biridir ve hafif yaz kokusudur.diğerlerine göre fiyatı daha ucuzdur.Jubilation özel bir üretimdir ve amouage markasının gelişmesinde en çok katkıyı sağlamış üründür.Şeker kokusu ağır basmaktadır.kesinlikle bahar ya da kış kokusudur.Gold ise bir anlamda ilk bakışta hacı misi şeklinde yorumlayabileceğimiz.Kırk yılda bir çok özel bir günde eğerki yaş ortalamanızda 45 ten yüksek ise kullanabileceğiniz bir kokudur.4 yıl önce 50 ml almıştım hala tamamı dolu diyebilirim.Amouage markası ile ilgili sormak istediğiniz her türlü soruyu yanıtlamaya çalışırım.Şu an evimde 14 e yakın farklı ürün var ve özellikle Obus serisi unisex formatta şu an en rağbet gören ürünleri..Ciel de yine hafif yaz kokusudur...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lyric ve silver man kokularını sizin yorumlarınızla değerlendirebilir misiniz?

      Sil
  15. İkiside Türkiye şartlarında son bahar ya da kış aylarında kullanabileceğiniz Amouagelardandır.Lyric baharatsıdır Silver ise daha oriental..açıkcası bu iki parfümden biri tercih edilecekse bu Lyricten başkası olmamalıdır.Amouage ın en gösterişlilerinden lakin ülkemiz kültüründe hacı yağına benzediği için bizler tarafından çok tutulmayan Gold ürününün hafifletilmiş bir hali gibi ortaya çıkan Silver yine benimde çok rağbet gösterdiğim bir ürün değildir.2 yıl önce evimde bulundurmama rağmen hala yarısından fazlası kullanılmamış bir şekilde evimde durmaktadır.Lyric ya da Epic gibi kış ayları için çok kullanışlı olan parfümler kullanıcılar tarafından çabuk tüketilmeye elveriş ürünlerdir.bu ürünler özellikle 2009 sonu ve 2010 yıllarında popüler olan Amouage ürünleriydi.Şahsi fikrim ne lyric ne de Silver,şu an bu segmentte bir parfüm kullanacaksanız Yaz için Memorial kış içinde Honorû tavsiye ederim.Biraz daha üstte de çıkarım diyorsanız Obus 5 te vazgeçilmezleriniz arasına girebilir.(Ev deki bayan partnerinizle de beraber kullanabileceğniz Unisex bir üründür) daha detaylı sorularınız olursa0 532 605 32 34 ten tarafıma ulaşabilirsiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İbrahim Köken detaylı tavsiyelerin ve katkıların için teşekkür ederim.

      Lyric bende de var. Önümüzdeki günlerde yazmayı düşünüyorum. Bakalım nasıl çıkacak.

      Sil
  16. bu parfümü nerden bulabilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Harvey Nichols mağazalarında satılıyor. Orada deneme imkanınız var.

      Sil
  17. 460 liraya değer mi gercektende

    YanıtlaSil
  18. Homage attar yorumu ne zaman gelir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh olsa da denesem. Ama ne yazık ki elimde yok. Bende merak etmekteyim.

      Sil
  19. Tom Ford Private Blend serisi şu an Türkiye'de 50 ml 550 tl den satışa sunuluyor ,amouge parfümleride aşşagı yukarı öyle.çok büyütmemek gerek bence.
    Ayrıca arap kültürü düşünce tarzı olarak hiç bana göre değil.

    YanıtlaSil
  20. hocam bu kokunun deneme amaçlı sample nı bulabilir miyim yardımcı olur musunuz teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hakan sample olarak Türkiye'de bulman mümkün değil. Eğer İstanbul ya da Ankara'da yaşıyorsan Harvey Nichols mağazalarında satılıyor. Orada deneyebilirsin.

      Sil
  21. evet Ankara da yaşıyorum Kentparkta Harvey Nichols var giderim çok teşekkürler üstadım...

    YanıtlaSil
  22. AMUAGE HONOUR deneyin mutlaka
    killian white crytal şu an en çok satan harveyde bir back to black çok güzel parfümler.don't be shy da keza öyle

    YanıtlaSil
  23. şu favori parfümüm beyaz melek AMUAGE HONOUR ı ne zaman inceleyeceksiniz.

    YanıtlaSil
  24. slm parfüm merakı ben feminen pudramsıkokuları seviyorum amouge goldmu dersin amouage jubilation xxv dersin hangisi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar ege,

      Kadınsı bir pudralık arıyorsan tabiki Gold sana göre olacaktır.

      Gold çok acaip bir parfüm. Başlangıcı insanda küçük çaplı bir şok yaratıyor. Sonrasında ise inanılmaz güzel oluyor.

      Sil
  25. tşk ederim parfüm merakı peki harvey nichols fiyatı nekadar bilgin varmı 50ml lik boyutu varmı yoksa sadece 100ml mi var?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O soruların en doğru cevaplarını Harvey Nichols'da çalışan arkadaşlardan alabilirsin.

      Sil
    2. Bugün AMOUAGE HONOUR en beğendiğim ve en favori parfümümdür.MÜTHİŞ.
      JUBİLATİON 25 denemeye HARVEY NİCHOLS a gittim ama hiçbirinden kalmamıştı.NE tester ne de ürünün kendisi

      Burjuvazi hepsini bitirmişti.

      AMOUAGE İNTERLUDE yi deneme fırsatım oldu.amouage nin son çıkan kokusu.
      bana tütsü hissiyatı verdi.Şu an bileğimde sanki bir yerlerde tütsü yakmışım da burnuma geliyor.Hiç beğenmedim.

      Sil
  26. Jubilation xxv denemek isteyenler Bugün itibariyle parfüm Kanyon ve Nişantası BRANDROOM a hala gelmemiş.Parfüm sipariş ediliyor ama ellerine gelmiyormuş üretiminde sıkıntılı bir durum olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ankara Harvey Nichols da da yok jubilation.
      Ne ürün var ne tester.
      Gercekten üretiminde bir sıkıntı olabilir çünkü 2 aydır ben bildigim harvey de yok.
      Jubilation denemek isteyenlere Amouage Epic denemelerini öneririm iki kokuyuda denedim Epic jubilation un biraz daha serti.

      Sil
  27. slm yani varya parfüm merakı bütün amouage ler elinden geçmiş bi CİEL yok benim şanssızlığım mıdır aksilikidir anlamadım:D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yahu ege sende tam denemediğim parfümü merak ediyorsun. Denediklerimi merak etsene :) Bu arada önümüzdeki inceleme Amouage'lardan birisi olacak. Ama sürpriz...

      Sil
  28. Epic yada interlude olsa keşke..
    Bir an önce yayınlasan keşke parfüm merakı amouage incelemenizi
    Sabırsızlandım biranda

    YanıtlaSil
  29. peki hadi süpriz olsun hadi interlude ve ciel çok beğendim sadece jubilitıon deneyemedim diğerlerini denedim zaten beğenmedim

    YanıtlaSil
  30. NE ZAMAN Yayınlayacaksın Parfüm Merakı umarım HONOUR dır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatih Amouage lerden en çok Honour seviyorsun heralde.biraz anlata bilirmisin Honour u.
      Birde Epic men i denedin mi onu nasıl buluyorsun.

      Sil
    2. HONOUR başlangıcındaki siyah ve pembe biberler sizi alıp götürüyor. Dip notasındaki patçuli ve vetiver güzel bir dostluğun tezagürü gibi.AMOUAGE in en Avrupai bir kokusu.Bu kokuda Arap ezgilerinin örneklerini bulamıyorsunuz.

      -Spor yapmadan 3-4 saat önce sıkmıştım spor yapınca ölüyordum resmen boğucu bir etki bıraktı.

      -Amouage çok güçlü esanslara sahip parfümler.Ben spor giyinirim ama Amouage de sıkarım denilecek bir statüde değil.Çok özel ve ayrı bir statüleri olduğuna inanıyorum.Epic'i daha denemedim Raşit Bey belki de sürprizi Epicdir bilemiyorum.
      -Sevgili Adsız şiddetle tavsiye ediyorum üzerinde mutlaka dene ve gör

      Sil
    3. Teşekkürler güzel cevabın için Fatih..
      Bende Amouage nin Epic,İnterlude ve Reflection kokularını denedim.
      Bu hafta diğer kokularınıda deneyip bir tane almayı düşünüyorum.

      Sil
    4. Ne zaman yayınlayacağımı bilemiyorum. O da sürpriz...

      Sil
  31. Türkçesi AMUAJ JUBİLASYON diye telaffuz edilen TESTER ını denemek isteyenler HARVEY NİCHOLS KANYON da bu kokuyu deneyebilirler.Parfüm ellerinde bulunmuyor isteğe göre sipariş verebiliyorsunuz.

    YanıtlaSil
  32. Jubilation à yakın kokun varmı acaba. Bal temalı

    YanıtlaSil
  33. Uretimden kalkmış kahretsin ya

    YanıtlaSil
  34. Yok oyle birsey arkadaslar jubilaiton uretim kalkmadi yarin ankara harvey magazasindan alacagim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dogru uretimden kalktigi filan yok bilmeyenler konusmasin, nerdeyse hergun harvey e ugrayan biri olarak soyleyeyim sadece gumrukte bir sikinti ciktigi icin bu siralar gelmiyormuz

      Sil
    2. O zaman güzel haber :-)

      Sil
  35. Harvey nichols istanbul JUBILATION 100ml ve travel boyu geldi
    0546 812 36 99 harvey nichols ist burak rezerve icin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burak nekadar bu jübi sıfır orada neşe hanım bond oud satmıştı bana o tanır

      Sil
  36. 385 tl jubi travel
    295 tl jubi travel refil
    710 tl jubi 100 ml sayili adet

    YanıtlaSil
  37. bu gün bir jubi travel aldım kanyondan .bence mükemmel kokuayrıca opus 7 cıkmıs oda güzel birazsert .testır verdi arkadaş onlardan.jubiler tükenmek üzere,

    YanıtlaSil
  38. 3 tüp var biri takılı.2 tanesi duruyor.uygun bişey söylersen sadece 1 birini veririm.e mail atbana.

    ay37@hotmail.com

    YanıtlaSil
  39. Sanırım esas takdir edilmesi gereken, bu kadar baskın elemanı (tarçın, paçuli, bal vs..) bir arada tutup sonra bu kadar uyumlu bir parfüm yaratabilmek. Sanki hepsi son derece başarılı bir senkronizasyon ile arz-ı endam ediyorlar. Ama sanmayın ki parfümü sıkıyorsunuz saatlerce kalıyor. 300 dolar verdik bir fıs a 2 gün gider hayalinin karşılığını alamazsınız, önceden uyarmak isterim. Çok sevip gün boyu yenilemek isterseniz Sevil'den Travalo parfüm taşıyıcısı alabilirsiniz. Sanırım 4 cc parfüm alıyor. 40 civarı fıs garanti... Şişeden çok rahat doluyor ve taşıması kolay (reklam gibi oldu ama, sadece amatör bir öneri )..

    YanıtlaSil
  40. aynen arkadaşa katılıyorum.parfüm ilk sıkıldığında mükmmel fakat çok kalıcı değil.harika kokusu var ,gün boyu devamlı sıkmanız lazım.bende kalıcı olmadı.nedense parfüm merakı buna kalıcılık 8 notu vermiş.bence bunu hak etmiyor.

    YanıtlaSil
  41. Bende var kullanıyorum ve 2 gün boyunca rahatlıkla hissediliyor. Ama farkedilirlik öyle aman aman değil. Farkedilirlik ilk başlarda baya yüksek ama üç beş dakikaya normale dönüyor. Çok mükemmel bir koku ve böyle güzel bir kokuya rastlamadım. Benim için 10/10

    YanıtlaSil
  42. Slm adsız arkadaşa katılmıyorum bende jubialation ve lyric man var kalıcılık var ve hissedilebilirlik öle 5 - 6 saat rahat gidiyor. E kalitesi ve etkinliği olan bi parfüm yoksa almak için neden avrupa üzeri umman sipari yapıp 1 ay gelmesini bekleyelim değil mi ?

    YanıtlaSil
  43. Slm Yukarıdaki yorum benim şimdi detaya girelim Jubilationu ilk 2 fıs sıktım önce odaya girenler bu güzel koku ne dediler. Bende kutsal topraklara gitmek nasip olmuştu orada tütsüler ve kabe kokusu diye güzel kokular vardı. Kısacası direk kutsal toprakların kokusu dedim. Bana sanki oraları hatırlatan ne hacı yağı ne başka bir şey anlatması zor bi koku annelerin yemeklerinin güzel olması gibi içine sevgilerini de katıyorlar nede olsa bu da o düzeyde bi anlatımı hak ediyor.

    YanıtlaSil
  44. raşit üstad senden ınterlude man'in yorumunu da bekliyorum..Ben harveyde denedim çok hoşuma gitmişti..

    YanıtlaSil
  45. arkadaşlar, reklama girer mi girmez mi bilmiyorum, ancak Türkiye' de bulamadığımız çoğu niche parfümü yıllar önce rastgele keşfettiğim bir siteden son derece rahatlıkla ve güvenle alıyorum, sitenin adı (www.premiereavenue.fr) Ben şahsen 3-4 kez bu siteden alışveriş yaptım, 10-15 gün içinde geliyor, yanında da bir sürü 5 mm'lik tester gönderiyorlar. Yaptıkları ticaretten memnunum, bilgilerinize duyurulur.

    YanıtlaSil
  46. Bu arada bahsettiğim siteden kargo falan dahil 225 Euro' ya 100 ml Amouage Jubilation XXV aldım, fiyat olarak kazık yedim mi bilmiyorum, ama yaşadığım yer olan Karabük' ten taaa Ankara' ya veya İstanbul' a gitmek (hele hele mağazada parfümün olup olmadığını bilmeden)zor geliyor be aga...

    YanıtlaSil
  47. Şimdi sayın arkadaşlar, bu mesajın üstündeki ve onun üstündeki mesaj bana ait. Ancak ben belirttiğim bu siteden en son 2007 yılında alışveriş yapmıştım. O zamandan bu zamana köprünün altından çoook sular akmış. Şu anda son yaptığım araştırmalara göre her ne kadar tam sağlıklı bir bilgiye ulaşamasam da yurt dışından parfüm getirtmenin yasaklandığını, gümrükten geçmediğini esefle öğrenmiş bulunuyorum. Bizim parfüm İstanbul Avpim' e geldi ancak gümrüğe sevkedildi diyor, tüm ümmeti Muhammed olarak dua edelim de bizim 227 Euro boşa gitmiş olmasın. Ayrıca bu konuda ayrıntılı bilgisi olan varsa beni bilgilendirirse sevinirim. Ben de inşallah olayın akıbetini buradan bildiririm. Hepinize iyi günler diliyorum. Bana da geçmiş olsun :)

    YanıtlaSil
  48. 1. Gümrüğe Sevk Edildi - İSTANBUL(AVR)(İST ULUSLARARASI KİM/İST ULUSLARARASI KİM) 28/08/2013 16:47:04
    2. Yurtdışı Kabul Geliş Kaydı Yapıldı - İSTANBUL(AVR)(İST ULUSLARARASI KİM/İST ULUSLARARASI KİM) 28/08/2013 16:47:04
    3. Torbaya Eklendi - İSTANBUL(AVR)(İST ULUSLARARASI KİM/İST ULUSLARARASI KİM) 02/09/2013 07:51:11
    4. Gönderinin Geliş Kaydı Yapıldı - ZONGULDAK(ZONGULDAK/ZONGULDAK) 06/09/2013 08:30:09
    5. Gümrükten Çıktı - ZONGULDAK(ZONGULDAK/ZONGULDAK) 06/09/2013 14:43:37
    6. Torbaya Eklendi - ZONGULDAK(ZONGULDAK/ZONGULDAK) 06/09/2013 15:01:03

    Benim Jubi gümrükten geçmiş çok şükür, demek ki neymiş herşeye bilmeden atlamamak lazımmış, bu seferlik şansımız yaver gitti, hadi kalın sağlıcakla...

    YanıtlaSil
  49. Arkadaşlar jubilation xxv bende hiç farkedilir ve kalıcı olmadı, kapağı ilk açtığınızda lüks ve zenginlik hissi veren güzel bir kokusu var. Ancaak benim tenimde 15 dakika içinde yok olup gitti, hadi benim anatomik yapımdan kaynaklanan bir sorun var diyelim, elbiseme 15 fıs sıksam bile yanıma ancak çok yaklaşan biri güzel kokuyorsun diyor, bu haliyle benim için piyasadaki diğer parfümlerden hiçbir farkı yok. Boşa giden yüzlerce euro' da işin kendi açımdan en can sıkıcı yanı. Bu kadar para verilen parfümün en azından farkedilebilirlik yönünden bir sıkıntısının olmaması gerektiğini düşünüyorum. Koku olarak güzel ama bütün parfümler güzel kokar be kardeşim. Benim için önemli olan uzun ömürlü ve farkedilebilir olması, öyle bir parfüm de ne yazık ki bana denk gelmedi. Ben sadece parfüm kullanıcısıyım, öyle tenimde şöyleyken böyle oldu diyen biri değilim. Analiz falan yapmıyorum. Bu sıralar By Kilian İncense Oud'u denemeyi düşünüyorum. Ondan da bu şekilde olumsuz bir sonuç alırsam daha da parfüm falan almam. Bu arada siz değerli arkadaşlarımın önerebileceği uzun ömürlü ve farkedilirliği yüksek bir niche parfüm varsa tavsiyelerinizi dikkate almaya çalışacağım, eyvallah...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Jubilation XXV, söylediğiniz gibi 15 dakika içinde uçup giden bir parfüm değildi. Sizin aldığınız parfümde sorun olabilir. Fazlasıyla güçlüydü benim denediğim. Hatta çok sıktığımda boğucu bile olmuştu.

      Ondan daha kalıcı ve fark edilir çok az parfüm vardır.

      Sil
    2. Parfümünüzün sahte olma olasılığı yüksek...

      Sil
  50. Sayın editör, yorumuma cevap verdiğiniz için öncelikle teşekkür ederim. Parfümün orijinalliği konusunda bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. parfümü www.premiereavenue.fr adresinden aldım. Son derece güvenilir bir site. Parfümün kendisinde sorun olur mu bilmiyorum. Bazı parfümlerde duyduğuma göre üretim yılı veya seriye göre koku kalitesi olarak farklılıklar olabiliyormuş. Öyle de olabilir, insanları yanlış yönlendirmek istemem. Bizim nasibimiz böyleymiş, bir de ben sarışın, açık tenli biriyim, önceki mesajımda da belirttiğim gibi anatomik yapı gereği de bu şekilde olmuş olabilir. Allah' a emanet olun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Jubilation bende de ayni etkiyi yarattı. Ama 3 4 saat ile. 15 dk imkansız. Burnun kokuya alışmış olabilir surekli kokladıysan.

      Sil
  51. işte size amouage..Yeni bir hayal kırıklığı..

    Deney Sonuçları;
    Denek sayısı:69
    Kadın sayısı:38
    Erkek sayısı:31

    Akılda kalan ilginç parfüm yorumu; ‘bu koku boya yada kimyevi maddeler yapan bir fabrikada çalışıyormuşum gibi hissettirdi.’
    49 kişi ‘bu farfümü beğenmedim asla kullanmam’ dedi.
    8 kişi ‘bu parayı asla bu parfüme vermem’ dedi.
    6 kişi ‘toplantı veya iş yemeğinde kullanılabilir’ dedi.
    4 kişi ‘yorum yapmak istemiyorum kararsızım’ dedi.
    2 kişi ‘kış ayı için kullanılabilir güzel bir parfüm’ dedi
    Kokular diyarına yolculuk

    YanıtlaSil
  52. mrb Raşit bey Amouage – Jubilation XXV için tenimde 1-1.5 gün kadar kalıcı demişsiniz ve 10/8 puan vermişsiniz fakat Thierry Mugler – A*Men / Angel Men için kalıcı gayet iyi saatlerce teninize yapışıp kalıyor demişsiniz 10/9 puan vermişsiniz şimdi sizin için 1-1.5 günmü daha uzun bir birim yoksa saatlerce olanımı :) bu konuda muamma kaldım. neyse geçeyim esas konuma Amouage – Jubilation XXV deneme şerefine nail oldum ben çok beğendim reçine ve tatlı baharatlar tatlı meyveler çok güzel orta notaları bana Serge Lutens – Fille en Aiguillesi hatırlattı ve Jubilation da reçinemsi koku orta notaların da daha uzun süre hissedilmesi hoşuma gitti doğrusu çok kaliteli lüx zengin şık elegant rafine yani kısacası her övgüye laik ama herkez beğenemebiliyor yinede , gün içinde orta notalarını 20 kişiye bilek kısmımdan koklattım ve yüzde 80 i ooovvvvvv çok ağır dedi yani geçer not almadı genel beğeni açısından bana sorarsanız bizim milletimiz bu konuda zayıf parfum den analmıyorlar ama 5 tl lik çakma emite koku olsaydı kesin yüzde 80 lik kısım beğenirdi :)..tam bir arap havası var çok sevdim denenmesi gereken kokular listesinde bence ilk 5 içinde şiddetle denenmesi için tavsiye edilir

    YanıtlaSil
  53. Merhaba Raşit bey.

    Parfümü 2 3 gündür deniyorum ve gerçek bir klasik. Çok kaliteli çok güzel. Tatlımsı ve meyvemsi notaların kullanımını ders verircesine yaratmış Amouage.

    Fakat aklıma takılan tek şey kokunun en sonunda bıraktığı kısım, bu öd mü yoksa vetiver mi? Adeta Grey Vetiver koklamış gibi hissediyorum kendimi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar,

      Jubilaton XXV, bence de baş yapıt. Değerini bilen için anlatılmaz bir parfüm. Son kısımda vetivere dikkat etmedim. Biraz tütsü var sanki. Hafiften de amber. Grey Vetiver ile fazla benzerliği yok diye hatırlıyorum.

      Sil
  54. Jubilaton XXV ;
    bu parfümü nereden temin edebilirim ?

    YanıtlaSil
  55. jubilation,tobacco vanille ve chergui arasından tercih yaparsanız hangisini seçerdiniz şimdiden teşekkür ederim saygılar :)

    YanıtlaSil
  56. journey yorumu bekliyorumm :)

    YanıtlaSil