10 Şubat 2012 Cuma

Dolce & Gabbana – The One For Men (2008)


Dolce & Gabbana – The One For Men (2008)  Markanın popüler erkek parfümü.

Bir süredir blogumu yenileme çalışmaları yapıyorum. “Tebdil-i blogda ferahlık vardır” diyerek işe giriştim. Hem daha derli toplu olması bakımından hem de daha kolay okunur olabilmesi anlamında. Ayrıca sizlerden gelen önerileri de değerlendirmeyi düşünüyorum. Mesela ilerleyen günlerde “En sevdiğim ve sevmediğim 10 parfüm” listesi hazırlamaya karar verdim. Gerçi yazdıklarımdan az çok belli oluyordur neyi sevip neyi sevmediğim. Fakat biraz çalışmam gerek o iş için.

Blogumu sürekli takip edenler bazı eski yazılarımın yerinde olmadıklarını farkedip bana mesaj atıyorlar. Evet oldukça eski tarihli olan bu yazıların bir çoğunu yeterli bulmadığım için kaldırdım. Biraz fazla yüzeysel olduklarını farkettim. Ayrıca yine eskiden incelediğim parfümler hakkında yeniden yazıp, onları güncelleyeceğim fırsat oldukça. Zaten bugün de böyle bir güncelleme yazısı var. Daha doğrusu yeniden yazım.

Uzun zaman önce bir kaç kere deneyip hakkında çiziktirdiğim Dolce & Gabbana’nın popüler parfümü The One For Men’in incelemesini yeniden yazmak istedim. Yani bu inceleme bir güncelleme değil tamamen yeni şartlarda yazılmıştır. Aradan geçen onca zamana ve tecrübe ettiğim onlarca kokudan sonra bakalım The One For Men ile ilgili düşüncelerimde nasıl değişiklikler olmuş.

Parfümümüz, markanın iki kurucusundan biri olan Stefano Gabbana’nın öncülüğünde ortaya çıkarılmış. Muhtemelen 2006 yılında çıkan The One’ın kadın versiyonunun başarısı üzerine iki yıl sonra da erkek versiyonu karşımıza çıkmış diye düşünüyorum. Stefano Gabbana ise şunları söylemiş: “Baharatlı-oryantal kokuları seviyorum. Bizim marka olarak bu tarzda bir parfümümüz yoktu. The One For Men, diğer parfümlerimizden daha sıcak bir yapıda”. Yani parfümlerini “Klasik ama bayağı değil. Kadınların çok seveceği gibi bir kokusu olmalı” şeklinde tanımlıyorlar.

Artık parfüme geçmek istiyorum. Çünkü bizi asıl ilgilendiren pazarlamaya yönelik bu sözler değil, şişesinin içindeki sıvının kokusu. The One For Men odunsu-baharatlı olarak sınıflandırılmış. Çok doğru bir tanımlama olmuş diyebilirim. İlk sıkıldığında sizi hafiften tatlı bir turunçgil karşılıyor. Çok modern, canlı ve güzel. Biraz metalik ama rahatsız edici değil. Nedenini bilmiyorum ama bana Paco Rabbane – 1 Million’un başlangıcını hatırlattı. Ondan daha sakin ve başarılı diyebilirim. Bir süre sonra bu metalik turunçgil geri çekilirken devreye tatlı meyveler ve baharatlar giriyor. Açıklanan orta notalarına baktığımda kakule ve zencefil gördüm. Sanırım baharatlı his bu iki notadan geliyor. Zaten üst notalarında da greyfurt varmış. Başlangıçtaki turunçgil de böylece açığa çıkmış oldu. Tatlı, meyveli-baharatlı kombinasyona o metalik turunçgil de alttan alta destek veriyor. Yani orta notalar parfümün en zengin ve detaylı yeri anlayacağınız. Alt notalarına gelindiğinde ise baharatlar aradan çekilirken odunsu notalar kendisini gösteriyor. Muhtemelen sedir. Ve ona eşlik eden turunçgil. Fakat bu kısımda o kadar zayıflıyor ki kokusunu pek hissedemiyorsunuz. Yani özetle: Metalik bir turunçgil, tatlı meyveler, tatlı baharatlar ve odunsu notalar.


Bu parfümü anlatmak için şunları söyleyebilirim: Başlangıcı gayet güzel ve sevilesi, orta notaları fena değil, alt notaları sıkıcı ve basit. Yani ilk sıkıldığından sonuna doğru azalan bir performansı var diyebilirim. Bu durumu kokuyu ilk başlarda çok hızlı koşan ve daha sonra yorulup geride kalan atletlere benzetiyorum. Sonları biraz daha ilginç ve kaliteli olsaymış çok daha memnun olacaktım. Fakat yine de kötü bir kokusu olduğunu söylemek de insafsızlık olur. Ben kokusunu sevdim. Ama aşık olunacak kadar da bulmadım. Yani büyük boy şişesini alacağımı sanmıyorum. Alacak olanlara da saygı duyarım.   

The One For Men, bugün parfüm endüstrisinin en çok satan aktörlerinden birisi. Bunu sanırım bilmeyen yoktur. Yani karşımızda çok popüler, sevilen ve bolca kullanılan bir arkadaş var. Böylesine iyi satış rakamları yakalayan bir parfüm için gerçekten başarılı diyebilir miyiz? Yoksa işin içine başka etkenlerde giriyor mu? Yani parfüm dünyasının klasik metaforu olan “Çok satan parfüm, iyi parfüm müdür” sözü doğru mu?

Öncelikle bu parfümün neden bu kadar popüler olduğunu düşündüm. Sanırım cevabını da buldum. İlk olarak, The One günümüzün modern parfüm trendlerinin en bariz temsilcilerinden birisi. Hem başlangıcındaki turunçgil kullanımı hem de devamındaki tatlı meyveli-baharatlı kokusuyla bir çok kişinin ilgisini çekiyor muhtemelen. Özellikle son yıllarda bu tür parfümlerde bariz bir artış var. Üreticilerde pastadan pay kapmak için bu yönde kokular yaratıyorlar. Yani bu anlamda bence The One, Yves Saint Laurent – La Nuit de L’Homme ve Paco Rabanne – 1 Million’un en büyük rakibi gibi görünüyor. Bu üç örnek de popüler, modern, canlı, günlük kullanıma uyan, herkesin sevebileceği gibi tasarlanmış piyasa parfümleri. Bu üç parfümü deneyen bir çok kişi rahatlıkla kokularını sevecektir. Yani giymesi kolay tarzdalar. Tabi bu durum da onların şansını arttırıyor. Çok yaratıcı değiller, devrim yapmak gibi bir dertleri yok, benzersiz özelliklere sahip değiller, sanat eseri olduklarını iddia etmiyorlar. Bence onların tek derdi iyi satış rakamları yakalayan, herkesin sevebileceği güvenli parfümler olmak.

İkinci olarak da The One For Men’in çok başarılı bir pazarlama ile piyasaya sunulduğunu unutmayalım. Çünkü günümüzde artık medyatik olmak, sansasyon yaratmak, dikkat çekmek, yada televizyonlarda görünmek önemli. Yani çoğu zaman pazarlama faaliyetleri kokunun önüne bile geçebiliyor. Başarısız kokan bir parfüm allanıp pullanıp karşımıza çıkartılabiliyor. Onun için her zaman denemeden parfüm almama taraftarıyım.

                 Markanın pazarlama yüzü Matthew McConaughey'in yaka bağır neden dağılmış bilemiyorum :))

The One For Men’in genel kullanıcı kitlesi olarak 18-30 yaş grubu genç erkekler olduğunu düşünüyorum. Yaşı ilerlemiş erkekler için çok da iyi bir fikir olduğunu sanmıyorum. Daha genç ve enerjik bir tarzı var. Sonbahar-kış kullanımı için daha uygun. Unutmadan söyleyeyim, bu parfümü kadınlar seviyorlar. Onları cezbeden bir yanı olduğunu düşünüyorum.

Kalıcılığı bir EDT için gayet yeterli. Benim tenimde 12 saatten fazla kalarak iyi bir performans gösterdi. Gelelim bu parfümün en sıkıntılı yanlarından birine. Farkedilirliği tenimde zayıf oldu. İlk sıkıldığında biraz hissedilirken 2-3 saat sonra kokusunu alamaz oldum. Keşke bu durum üzerinde biraz çalışsalarmış. Kıyafete biraz fazla sıkmak belki çözüm olabilir. Ama tendeki performansı düşük ne yazık ki.

Artıları:
+ Başlangıcındaki modern turunçgil kullanımını beğendim.
+ Orta notaları gayet güzel.
+ Herkesin sevebileceği bir yapısı var bence. Arkadaşınıza hediye olarak rahatlıkla alabilirsiniz. Beğenmeme ihtimali az olacaktır.

Eksileri:
- Alt notaları çok sıradan.
- Farkedilirliği tende zayıf kalıyor.

Koku Güzelliği:10/6.5

61 yorum:

  1. Bence dior homme güncellemen lazım 9.5 puanın düşer gibi:))

    YanıtlaSil
  2. üzüldüm şimdi puanı bu kadar düşünce :)
    Nedenini bilmiyorum ama, kokusunu özlüyorum ben bu parfümün kullanmadığımda. çok sıcak,tatlı bir parfüm ve pek değiştirmeyi düşünmüyorum mesela ben. (tabiki parfümlerle sizin kadar haşır neşir olmadığım için, kokunun kalitesi hakkında çok doğru bir yorum yapamam). memnuniyetsizlik tecrübeli burunlarda sıkıntı yaratıyor demekki The One'da :) belkide bu kadar tutmasının sebeplerinden biriside, tecrübesiz burunları etkileyen bir koku olmasıdır (ki sizde benzer bir yorum yapmışsınız).
    kalıcılık tenden tene ne kadar fark edecektir fikrim yok, ama başkalarına fikir vermesi adına diyebilirimki benim tenimde de (çabuk yağlanan, esmer bir cildim var diyebilirim) farkedilirliği feci şekilde yüksek ilk anda. fakat bende kalıcılık konusunda sıkıntı yaşıyorum.
    başta üzüldüm demiştim ama, işin şakası bir yana ben kendi adıma sevindim açıkcası sizin parfümü tekrar yorumlamanıza, ilgi çekici oluyor kullandığım kokular hakkında başkalarının fikirlerini okumak (bu arada The One ı yazdığınız ilk yazıdan sonra öğrenmiş, denemiş ve satın almıştım)

    YanıtlaSil
  3. Volkan Dior Homme'u zaten yeni inceledim. Notumun düşmeyeceğine eminim. Beni çok etkiledi Dior Homme. Hatta notum artabilir bile :))


    Onur zaman içinde düşünceler değişebiliyor. Hatta herşey değişiyor. Bence 7 puan bile iyi sayılabilir.

    The One For Men herkesin sevebileceği gibi tasarlanmış. Buna şüphe yok. Ama ben çok daha fazlasını aradığım için notunu düşürdüm. Çok daha ilginç bir parfüm olabilirmiş The One.

    YanıtlaSil
  4. Benimkisi şaka mabuse dior homme çok sevdiği için takılıyım dedim sadece:))

    YanıtlaSil
  5. Daha önce bahsedildi mi bilmiyorum ama blogun yeni dizaynı da daha iyi olmuş. En iyi onu bekliyoruz efendim :)

    YanıtlaSil
  6. Hımm, evet bence de . Notu ve yorumunu değiştir. Kötü kötü şeyler yaz parfüm merakı. Sadece BEN öyle kokmalıyım :) :) Parfüm merakı, Cacharel Homme denedin mi hiç? Lavanta temalı diyorlar.

    YanıtlaSil
  7. Mabuse Cacharel L'Homme'un eskinin başarılı klasiklerinden olduğunu okuyorum. Benimde ilgimi çekiyor.

    Zaten deneme boyu elimde mevcut. Önümüzdeki haftalarda onu da yazacağım.

    YanıtlaSil
  8. Yorumlarınız benim düşüncelerimle paralel ilerliyor çoğu zaman, kullandığm parfümler için söylüyorum bunları. Sonra sizin açınızdan bakıyorum da, bukadar parfüm hakkında yorum yaptığınıza göre bunları satıyorsunuzdur veya tanınmış bir parfümeride çalışıyorsunuz doğrumu acaba?

    YanıtlaSil
  9. Adsız bence blogun adı gibi parfüm merakı ve iyi gelir yeterli. İlla parfümeride çalışmasına gerek yok. Parfümeride de çalışmak değil de sahibi olmak fln lazım amouage gibi markaların sample larını alıp eve götürmek için :)

    YanıtlaSil
  10. Yeni Dior Homme ve Homme İntense yazın gelecek mi Parfüm Merakı?Ne zaman;)

    YanıtlaSil
  11. Merhaba Adsız,

    Ne parfüm satıyorum ne de parfümeride çalışıyorum. Blogun ismi gibi sadece meraklısıyım.

    Yani "Satıcı değil, kullanıcıyım" :))


    Adsız2:

    Yeni Dior Homme ve Dior Homme Intense'i açıkçası moralimi bozabilir diye şimdilik denemeyi düşünmüyorum. İnşallah berbat etmemişlerdir iki parfümü de...

    YanıtlaSil
  12. İnşallah, Dior Homme'un kalıcılığı ve fark edilirliği artırılmıştır. Bu kadar harika bir parfümün buram buram kokması gerekmez mi ya??

    YanıtlaSil
  13. valla bi denemekte fayda var sevgililer günü kampanyasından yararlanalım bari:))

    YanıtlaSil
  14. Volkan sevgililer günü kampanyası nerede?

    YanıtlaSil
  15. Bir çok ünlü kozmetikçilerde örnek: tekin acar yüzde 30 varan ind.var tabi dior homme bu indirimin içindemi henüz bilmiyorum:))not:son gün 14 şubat:))

    YanıtlaSil
  16. bence dior homme intense ve the one for men ikisini bir arada kullanmayı deneyin (kıyafet üzerinde)sal kol sol kol

    YanıtlaSil
  17. bence gucci envy nin çakması gibi bu parfüm

    YanıtlaSil
  18. Çok beğenerek aldığım bir parfümdü ancak kalıcılık ve fark edilebilirlik yönünden hayal kırıklığı oldu bende de.

    YanıtlaSil
  19. gentleman yorumunuzu bekliyoruz hala :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence bu aralar bekleme çünkü elimde yok :))

      Sil
    2. eh orjinali hakkındaki fikrinizi bildiğimden pek umudumda yok aslına bakarsanız ama olsun, o umut fakirin ekmeği :)
      orjinalinden biraz daha kalıcı, derinden vanilya kokusu veren, onun dışında the one ile tıpatıp aynı koku gibi geldi bana, o yüzden yorumunuzu merak ediyorum aslına bakarsanız.

      Sil
    3. Bu parfümü kullanıyorum genel olarak yorumlar da güzel ancak sevmediğim bir şey var bir şey var diyorum ve zencefil içeren parfümlerin şiddetli bir baş ağrısı yaptığına şahit oldum, malesef güzel bi koku olmasına rağmen baş ağrısı yapıyor aynı azzaro twin veya bir kaç parfümde olduğu gibi.

      Sil
  20. Parfüm merakı ile anlaşamadığımız tek koku belkide bu.Benim için bu parfümün çok ayrıcalıklı bir yeri var.Hem herkesin sevebileceği yapıda hemde çok çok kaliteli olan belki en başarılı parfüm.Yani sanat sanat içindir diyen de çok sever,sanat halk içindir diyen de :)) Deseler ki bu parfümün üretimi duracak,elimdeki son bozuk paraya kadar 10-15 tane alır stoklarım.Ve bunu şu ana kadar kokladığım başka hiçbir parfüm için yapmam.Mükemmel bir dengesi ve iklimi var.Tek bir parfüm alacam,en iyisi olsun diyorsanız bence budur.Sizi mutlu etmek için birebir.Selamlar..Bahadır.

    YanıtlaSil
  21. Merhaba parfüm merakı by dolce gabbana(zebra şişe) yorumun olacak mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. By, Dolce Gabbana'nın üretimi bitmiş bir parfümü. Hem bulması çok zor hem de fiyat olarak uçuk olabiliyor. Ama elime geçerse tabiki yazacağım.

      Sil
  22. Reklam edildigi kadar basarili degil.Kalicilik bakimindan sinifta kalir!ne cok agir bir parfum nede fresh diyebiliriz.ben kullandim ve sahsen hayal kirikligina ugradim.

    YanıtlaSil
  23. bu kokuyu denedim... ne bileyim fazla şekerli gibi geldi bana... one million 212 sexy tarzına yakın.... sert bir havası yok ama kadınlar şekerimsi vanilyamsı kokulara bayılıyor:)

    YanıtlaSil
  24. merhabalar, Anthology serisi ile ilgili biseyler yazaakmisiniz. Ozellikle Le bateleur parfumunu merak etmekteyim. saygilar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar,

      Anthology serisinden hiç bir parfüm yok elimde. Fakat genel olarak parfüm endüstrisinde hiç ses getirememiş bir hali var Anthology serisinin. Onun için çok ilgimi çekmiyorlar açıkçası.

      Sil
  25. merhaba parfüm merakı, bu parfüme seçenek olabilecek yada rakip olabilecek, bi kaç tane parfüm önerir misiniz teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. The One'a çok benzer bir parfüme rastlamadım.

      Yorumlarımın sonundaki puanlama kısmından 8 ve üzerindeki nota sahip parfümlere bakabilirsiniz.

      Sil
  26. d&g THE ONE kullanan kalıcılığından ve de farkedilebilirliğinden memnun musunuz?

    YanıtlaSil
  27. merhaba parfüm merakı; bende parfüm alıcam ve kararsızım. öyle bir parfüm almak istiyorum ki erkek yada bayan farketmez hangi parfümü kullanıyorsun diye sorsun istiyorum.kalıcı olsun ve karşıdakini etkilsin.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar,

      Dolce Gabanna - The One'ı kullanabilirsin. Genel olarak insanların beğeneceği bir yapıda.

      Sil
  28. çok güzel herkesin beğeneceği iç gecireceği bir koku formu var.PARFÜM MERAKI na katılıyorum farkedilebilirlik olarak biraz zayıf.çözümü biraz fazla abanmak.

    YanıtlaSil
  29. bir arkadaş grubu(kız erkek karışık) ile bir yemekte buluşacaksınız.Yemeğe en son siz geldiniz.Siz masaya oturmadan kokunuz masadakileri öyle etkilemiş ki herkes parfümünüzü soruyor.Bu tarzda hangi parfümler var.3 isim verebilirmisiniz yada beğendiğiniz 10 parfüm listenize mi bakalım.Hemen gidip alacam...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dolce Gabbana - The One for Men
      Tom Ford - Black Orchid
      Christian Dior - Dior Homme Intense olabilir.

      Ama sakın benim yazdıklarıma göre parfüm alma. Mutlaka mağazalarda defalarca dene. Beğendiğini al. Sonuçta sen kullanacaksın.

      Sil
    2. the for men çok güzel bir koku ama tene yakın kalıyor.Kadınların seveceği güzei bir koku keşke daha hissedilebilir olsaydı.
      -daha yeni açtık stick ve parfümünü kullanıyorum;ama saldırgan değil ben burdayım diyemiyor.Gücünü hissettiremiyor.

      Black orkhid beyoğlu ömer hayyam da genellikle travestiler kullanıyor:-)
      travestiler bu kokuyu çok seviyorlar.HEM FENİNEN HEM MASKÜLEN HERHALDE

      Sil
  30. 1 haftadır ofiste ve dışarda kullanıyorum, beyaz tenliyim.. lafı fazla uzatmayacağım, koku: 10/7,5 kalıcılık 10/5,5 farkedilirlik 10/5

    YanıtlaSil
  31. Duty Free den şubat ayında parfümü satın aldım, daha önce 1 million kullanmıştım o yüzden başka şeyler denemek istiyordum, aslında duty free'ye girerken aklımda hugo boss homme intense denemek vardı ama oradaki kız ısrarla beni başka bi markaya yönlendirdi yves saint laurent'in bi ürünüydü galiba hatta testerdan sıktı ama çokta hoşuma gitmedi, black xs ya da homme intense arasındaydı kafam, daha sonra nası bi koku istedigimi söyledim, şekerli meyveli bi kokusu olsun diyince the one for gentlemen'i gösterdi ilk anda hemen beni çekti tamam budur dedim,ama sorun şu parfümün kokusu çok hoş vanilya tonları beni çok memnun ediyor ama kalıcılık çok çok az 1 million'ı ilk çıktıgı zamanlarda sıktıgımda arkamdan kokuyu almak için takip eden bi kaç kişi kokuyu sormak için durdurmuştu tabi sonradan her tarafta çogalınca ben bile sıkıldım bu kokudan ama the one for gentlemen hoş kokmasına ragmen çok kısıtlı bi kalıcıga sahip, inanın bimden aldıgım 6.5 liralık smells good parfümleri bile daha kalıcı, tabi o parfümlerde genizi yakan da bi acılık oluyor ama tatlı bi koku olunca çok daha uzun süre kalıyorlar yani işin açıgı 65 euro veriyoruz ama 6.5 liralık parfüm kadar kalıcı degil ve hissediliriği az (bu durumu kardeşimin hot water'ında da yaşamıştık ), tabi ki herkesin beklentisi farklı olabilir parfümlerden ama en azından 1 millon kadar dikkat çekici ya da kalıcı olabilseydi çok daha mutlu olurdum yoksa dışarıda bi sürü açık parfüm dolu al kullan at, olayın bu kadar basit olmaması lazım diye düşünüyorum bu kadar paranın karşılıgı bu kadar basit ve içi boş olmamalı,şimdiki durumum şu şişeyi bitirmek için hergün sıkıyorum dışarı çıkarken, farkedilirlik, kalıcılık noktasında hayallerim yıkıldı diyebilirim, şu an hedefimde black orchid ve homme intense kaldı, umarım onlarda beni yıkmaz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Black Orchid'in fark edilirlik ve kalıcılık anlamında hiçbir sorun yaratmayacağından emin olabilirsin :)

      Sil
  32. one spot u denedinizmi denermisiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne yazık ki henüz denemedim. İlerleyen haftalarda elime geçerse tabiki yazarım.

      Sil
  33. Beğendiğiniz parfümlerin bir çoğu internette satılmıyor bunları nereden bulabiliriz? Bu konu da yardımcı olabilir misiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burada yazdığım parfümleri o kadar farklı kaynaklardan ediniyorum ki bazılarını unuttum bile. Ama genellikle parfüm sever arkadaşlardan geliyor parfümler. Yurt dışından çok uzun zamandır parfüm almıyorum.

      Sil
  34. yeni aldım bu parfümü.tende kalıcılık kötü denmiş ama hiç de öyle değil.dün bileğime bir fıs sıktım arada duşta aldım bu sabah hala kokusunu hissediyorum.bence 10 üstünden 8.5 çok rahat veririm.kokusu dört mevsim de kullabilir.ağır bir yapısı yok.çok hoşuma gitti kısaca.

    YanıtlaSil
  35. arkadaslar the one ; the one gentleman den daha kalıcı ve fark edilir diyorlar doğru mudur ?
    ayrıca hangısını tavsıye edersınız ıkısı arasında vanılya temalı tatlı kokuları severım .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gentlemanı kullanıyorum ben. Koku iyi fakat kalıcilık falan zayıf.the one daha kalıci. Vanilya temalı seviyorsan jpg le male ve rochas öneririm. En iyi iki vanilya teması. Ama çok popüler 2 koku oldugunu unutma. Senin icin bu durum önemli degilse bak derim.

      Sil
    2. Utku bey genelde cok populer kullanmak istemem mesela kiz arkadasim kokladinda beni haaa bu bizim akinin yada digerinin kokusu demesin bana ondan hem ekonomik hem de pek bilinmeyen guzel ariyorum mesela kisin jaipur kullaniyorum simdi alcagimda hafif gunumuzun tatlimsi kokarindan istiyorum the one da icerigi tobacco noktasi tatlimsiligi cok ovuyorlar kalicilik iyiyse alacagim baska tavsiyeniz var midir ?

      Sil
    3. Burberry London dene derim ama dozajlamayı 7-8 fıs yapman gerekir.

      Sil
    4. The one biraz ağır kaçar ama şu mevsim. Haa.. hazır son bahar geldi, alayim dersen ayrı. Ama michael kors for men de tavsiye ederim. Tütün merkezli olarak.

      Sil
    5. Kalıcı dgil london. Yoksa güzel bi tütün

      Sil
  36. Son zamanlarda parfüm sektöründe metalik kokular türemeye başladı.Benim hiç haz etmediğim bir durum bu.Maliyeti düşürmek için içine ucuz hammaddeler katıldığından mı yoksa metal soğuğu anımsattığı,böylece insana ferahlık vermesi mi amaçlandığını tam olarak anlıyamadım.İnsanların neden sırf doğala en yakın kokmak adına bunca para döktüğüne the one for men'i kokladıktan sonra anladım.Baştan sona sentetik.Güzel mi kokuyor,evet ama benim için önce doğallık sonra güzellik gelir.

    YanıtlaSil
  37. EDP si çıksa üzerine tanımıyorum !

    YanıtlaSil
  38. parfüm merakı,ben 39 yaşındayım.açık tenli ve kumralım.yağlı bir cilde sahibim.şu an hugo boss xy kullanıyorum ve memnunum.alternatif anlamda yaşıma uygun ve kalıcı olan önereceğiniz bir parfüm var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar elozi,

      Blogum üzerinde uzun bir süredir parfüm önerisi veremiyorum ne yazık ki.

      Sil
    2. tamam,o zaman kullandığım marka olan hugo boss xy male hakkında yorumlarınız nedir acaba?

      Sil
    3. XY'yi denemiştim ama aradan uzun zaman geçti. Şimdi hatırlayamıyorum kokusunu.

      Sil
  39. bu parfümün edpsi hakkında bilgi alabilirmiyim parfüm merakı..sizin yorumunuza göre alacağım.esmerim.yaş 35

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. EDP versiyonu henüz kullanmadım ne yazık ki.

      Sil