24 Nisan 2012 Salı

Calvin Klein – Euphoria Men (2006)



Calvin Klein – Euphoria Men (2006) Markanın erkek parfümlerinden.

Kot pantolon, takım elbise, saat, çanta, takı iç giyim, parfüm… Calvin Klein deyince aklınıza hangisi geliyor? Bu soruya doğal olarak herkes kendi penceresinden bakarak cevap verecektir. Kimisi takım elbisenin hayalini kurarken, kimisi saatlere ilgi duyacaktır. Bizim gibi parfüm severlerin cevabı ise sanırım gayet net.

Amerika merkezli moda devlerinden Calvin Klein’in parfümleri etkili pazarlama yöntemleri kullanılarak bir çok kişiye ulaşıyor. Hatta büyük kozmetik mağazalarındaki satış görevlileri popüler parfümleri size tavsiye ediyor. Daha siz “yok istemiyorum” demeye kalmadan “ama bu yeni çıktıııı” diyerek üzerinize bir Calvin Klein yada Hugo Boss parfümünü sıkıyorlar. Her yeni çıkan parfümün güzel olma ihtimali olmadığı gibi, her popüler parfümün de kaliteli olmama ihtimali var. Sanırım artık bunun bilincine varılması gerekiyor. Buradan günde on iki saate yakın ayakta durmaya mecbur bırakılan mağaza çalışanı arkadaşlarımızı rencide etmek değil amacım. Onlar muhtemelen prim de aldıkları için size bir parfüm satmak isteyeceklerdir. Önemli olan bizim gibi parfüm alıcılarının bilinçli olmaları.

Hatırladığım kadarıyla Calvin Klein’in Euphoria isimli parfümünün ilk olarak kadın versiyonu çıkarıldı. O zamanlar alışveriş merkezlerindeki parfüm mağazalarının bir çoğunda üzerinize Euphoria sıkmak için dolaşan arkadaşlar vardı. Eee bu kadar agresif pazarlama yapılması satışlara da bir etki ediyordur muhtemelen. Yine hatırladığım kadarıyla bende bir denemiştim Euphoria’nın kadın versiyonunu. Hatta oldukça beğenmiştim. Fakat nasıl kokar diye sorarsanız çok bir şey kalmamış aklımda.


Kadın versiyonundan bir yıl sonra Euphoria’nın erkek kokusu da çıktı. Başlarda yeni bir parfüm de olmanın avantajıyla oldukça ilgi görmüştü. Fakat aradan geçen zaman içinde çok büyük bir hit olamayacağı anlaşıldı Euphoria Men’in. En azından benim açımdan öyle.

Parfümümüz aromatik odunsu olarak sınıflandırılmış. Çok da doğru bir sınıflandırma olmuş. İlk sıkıldığında turunçgiller sizi karşılıyor. Çok özelliği olmayan, ortalama bir başlangıç. Bir çok parfümde karşımıza çıkabilecek gibi. Bir süre sonra orta notalara geçiliyor. Burada turunçgil azalırken vasat bir meyveli-odunsu koku ortaya çıkıyor. Yapay meyveler (özellikle kavun-karpuz benzeri) ve aromatik odunsu notalar ağırlıkta. Orta notaları pek sevmedim. Kalite hissiyatı ve koku güzelliği anlamında sınıfta kalıyor bence. Alt notalarda ise aromatik odunsu notalara sanki biraz baharatlar ekleniyor. Bu kısım da etkileyici değil. Daha fazla ne diyebilirim ki.


Euphoria Men, bir başka hayal kırıklığı yaratan Calvin Klein parfümü olarak koku hafızamdaki yerini alıyor. Bir kere başından sonuna kadar  neredeyse hiç değişmiyor kokusu. Yahu insan biraz farklı bir şeyler yapar. Yok. İkinci olarak baştan sona bariz bir yapaylık hissediliyor. Ne turunçgiller, ne meyveler, ne odunsu notalar mis gibi doğal kokmuyor. Bu yapaylık da bir süre sonra sinir bozucu hale geliyor. Üçüncü olarak kalite hissiyatı anlamında çok vasat. Hatta epeydir bu kadar zorlama ve sıradan bir parfüm denediğimi hatırlamıyorum. Hiçbir yaratıcılığı olmayan, parfüm dünyasına yeni hiçbir şey katmayan, sırf bolca satılsın diyerekten üretilmiş bir arkadaş olarak görüyorum Euphoria Men’i.

Tamam anlıyorum Calvin Klein ticari bir yapı ve her zaman daha fazla nasıl kar ederimin hesabını yapıyor. Bunun içinde kaliteden biraz ödün verip, herkesin sevebileceği bir parfüm yapmaya çalışıyorlar. Ama be kardeşim bari işi bu kadar sulandırmayın. Bizim de vaktimizi almayın.


Parfüm kritikçisi Luca Turin, kitabında bu parfüme beş üzerinden sadece bir yıldız vermiş. Yani çok başarısız bulmuş desek yeridir. Zaten bu parfümü alıp, paranızı çöpe atmayın minvalinde şeyler yazmış. Valla bu sefer katılıyorum Turin’e. Bravo üstat.

İşin komik tarafı Euphoria’nın farkedilirliği de zayıf. Yani sıkıp sıkmadığınızı anlayamıyorsunuz. İlkbahar-yaz aylarında kullanmak daha uygun olacaktır. 25 yaş ve altındaki genç arkadaşlar deneseler daha iyi olur. Biraz fazla “genç işi” gibi görünüyor. Denemeden almayın dememe sanırım gerek yok.

Artıları:
+ Parfümlerin dünyasına ilk defa adım atacaklar için bir başlangıç olabilir.

Eksileri:
- Yapaylık her kademede hissediliyor.
- Vasat kalite hissi.
- Farkedilirliği zayıf.
- Onlarca örneğine rastlanabilecek kokusu.

Koku Güzelliği:10/5

34 yorum:

  1. yerin dibine sokmuşsunuz parfümü, üzerine konuşacak bir şey kalmamış :) sadece pazarlama açısından sizin söylediğinize ek olara, albenisi baya fazla bir ambalaj-şişe seçilmiş onu ekliyim. mağazalarda bir şekilde ben buradayım diyor koku.
    yüzsüzlük yapıp Chanel Allure Homme hakkında bişeyler sıkıştırayım araya birde. blogda sport versiyonunun yazısı var ama, acaba kokunun orjinaliyle ilgili bişeyler yazacakmısınız? yabancı sitelerde iyi yorumlar var hep koku hakkında, sizin fikriniz nedir?

    YanıtlaSil
  2. Euphoria, keyfe giriş parfümleri açısından CK geneline göre nispeten kaliteli, uygun fiyatlı bir eşiktir, saçma bir yorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adsız öncelikle ismini yazma nezaketini gösterebilirsin.

      İkinci olarak sana katılıyorum. Çok saçma bir yorum. Fakat bir de neresinin saçma olduğunu söyleseydin keşke.

      Üçüncü olarak "keyfe giriş parfümleri" diye bir terimi bugüne kadar hiç duymamıştım. Bir de onu açıklarsan bizi aydınlatırsın.

      Sil
  3. Bende genel olarak katılıyorum yoruma boyner mağazasında denemiştim ve hiç beğenmemiştim intense modeli biraz daha güzel bence..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yahu Volkan senin yorumların sürekli blogger'ın spam kutusuna düşüyor. Her seferinde o kutudan çıkarıp yayınlıyorum. Niye öyle oluyor ki?

      Bence de Intense modeli daha sevilebilir.

      Sil
  4. Calvin Klein'dan ne beklenir ki zaten. Eternity'i kokla, ne olduklarını anla!

    YanıtlaSil
  5. İlkbahar yaz aylarında kullanıcak arkadaşlar.Bunu yerine clinique happy for man vs.Hermes un jardin sur le nil vs.Bvlgari pour homme extreme kullansınlar.Çevrelerinden pozitif yorumlar alabilirler.

    YanıtlaSil
  6. Valla bende anlamadım parfüm merakı?? Kötü bişey yazsak neyse çok süper felanmı demek lazım acaba kokuya:)))

    YanıtlaSil
  7. Bide calvin klein parfümlerinde bence eski modelleri daha başarılı crave,contradiction ve escape en sevdiğim ck parfümlerinden.

    YanıtlaSil
  8. Parfüm Merakı, bugün Azzaro Pour Homme'u denedim ve aldım :) :) Siyah takım elbise, beyaz gömlek, kırmızı kravat... Ve ardından Azzaro Homme... SÜPER!

    YanıtlaSil
  9. Geçen boynerde Dior Homme ve Intense deniyoruz. Mağazadaki görevli "arkadaşlar niye böyle ağır kokular deniyorsunuz, ben size bir parfüm önereyim, geçen gün bunu sıkmıştım ortamda en az 7 kadın parfümümü sordu" gibi bir şeyler söyleyip zorla denetti bunu. Arkadaşıma da dedim çok benzer kokan bir sürü parfüm var piyasada. Çok kalitesiz bir kokusu var. Parfüm dünyasına yeni giren arkadaşlar da daha uygun fiyata neredeyse aynı kalite ve kokuda parfümler alabilirler bence. Çok gereksiz bir parfüm olmuş bu.

    YanıtlaSil
  10. bana hediye geldi fakat pek beğenmedim çabuk uçuyor ve çok hafif .markanın kalitesine uygun gibi gelmedi bana daha ağır kokular seviyorum

    YanıtlaSil
  11. S A BAŞKA YORUMCULARIN YORUMLARININ ETKİSİNDE KALINIP YORUM YAPILIYOR SANIRIM PARFÜM TEMİZ DÜZENLİ ASİL VE SİNSİCE BİR ETKİSİ VAR PARFÜM KISACA SÜPER DENEMEDEN HİÇBİR PARFÜMÜN YORUMUNA KANMAYIN BAŞKA İNSANLARIN ZEVKLERİ SİZİ YÖNLENDİRMESİN İĞRENÇ BİR KOKUYU AVRUPALI PARFÜMCÜLER GÜZEL DESE BURDAKİLERDE AYNEN O YORUMA UYAN YORUMLAR YAPAR BU PARFÜM SİZİ KOKLADIKÇA İYİKİ ALDIM DEDİRTİCEK BİR PARFÜM MEYVE ÇİÇEK VE HAFİF ODUNSU HALİ ÇOK KALİTELİ.

    YanıtlaSil
  12. 33 senedir tek sıkımda budur dediğim koku

    YanıtlaSil
  13. bence parfüm hoş yerin dibine sokulacak bir havası yok birde parfüm meraklısı yaş olarak 30 altı demişsin bence hiçde öyle değil buna nereden kapıldın bilmiyorum ancak bu parfümü 3 ay kullanmadan bir pıs yapıp deneyen arkadaşlar boş boş yorumlar yapmayın bu parfüm ilk 10 da erkili bir klasik koku

    YanıtlaSil
  14. etkileyici bir blog gerçekten:) İsmim Orhan,
    bu parfümün intense olanından almıştım sanırsam biraz daha yoğun kokan vs vs idi.
    yalnız kış aylarına denk geldi satın almam ve sıkıldıktan 3 saatten sonra kokusunu almak için burnunu kıyafetime dokundurman gerekiyor:D gece bileğime sıkıp yattım ve sabah kalktığımda kokudan eser yoktu..

    teste yolladım ama bir sorun olmadığı söylendi neler önerirsin??
    yazın kullansam daha iyi performans alabilir miyim ?

    Başarılar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Orhan,

      Parfümünüzün neden çok kalıcı olmadığını bilemeyeceğim. Yanlış bir şey söylemek istemem. Bir de yazın deneyin bakalım. Belki memnun kalırsınız.

      Sil
  15. Şu "sikayetvar.com" adresine bir bakın, bir çok parfüm satan siteye; bu ve diğer calvin klein parfümleri yüzünden şikayet yağmış. Alan herkes alışveriş sitelerinden şikayetçi olmuş fakat bütün siteler sahte ürün satmayacağına göre herhalde ürünün kendisinde bişey var. Parfümleri ve markaları tanımayan insanlar da "sıkıyorum 20 dakka sonra birşey kalmıyor" diyor.

    Yakınlarda başka bir parfüm denemek için parfümeriye girdim, adam zorla o yaşınıza ağır kaçar dedi, markanın yeni parfümlerinden CK Encounter'ı denetti. Ben Calvin Klein’ları beğenmiyorum dedim. ‘Sen zaten ne anlarsın’ manasıyla baktı ve “siz bu markayı demekki düzenli kullanmamışsınız, hem etkileyici hem de kalıcıdır” dedi. Abi mağazadan çıktım 15 dakika geçti koku kolumdan yok oldu resmen, gerçektende ne kokusunu beğendim ne de bir kalıcılığı var. Yani elbette beğenene ve kullanana saygı duyarım ama kalıcılık sizin için çok önemliyse, parfüm kullanmak için diğer markalar daha iyi bir alternatif olabilir. Murat

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Parfümerilerde ck satanlara ek ödenek çıkarmışlar herhalde. Boynerde arkadaşımla parfüm denerken satıcı ck euphora almamız için yakamıza yapışmıştı. Bir de dün gece bir mekana giderken sıktım 7 kız geldi parfümümü sordu gibisinden zırvalara girmişti ki en nefret ettiğim şeylerdendir. CK'ın 3-4 parfümünü denedim hiç birinde iş yoktu. Diğer markalar ile kıyaslayınca koku güzelliği ve kalitesi bakımından bir kaç gömlek düşük bence.

      Sil
  16. CK Obsession al ve ardına bakma.

    YanıtlaSil
  17. Bulabilirsen ck crave al üretimi sonlandı galiba ama en beğendiğim ck parfümüydü escape de fena değildir hafif meyveli bir parfüm kalıcıda.

    YanıtlaSil
  18. Şu parfümerilerdeki satıcılardan nefret ediyorum. Rahat rahat baktırmıyorlar insana. Her an dibinizde. O da yetmiyormuş gibi bilgi sahibi de değiller. Dior Homme'un formül değiştirdiğinden haberleri bile yok. Sıradan parfümleri "keriz" yerine koyup kakalamaya çalışıyorlar. Ben şahsen pek konuşmuyorum, tavrım nedeniyle onlar da susuyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Modern sana katılmamak elde değil.İstinyepark sevil parfümeriye mutlaka gidin.Başınıza üşüşüyorlar resmen spotların sıcaklığı ışıklar sağında satış danışmanı solunda satış danışmanı ne oluyoruz be abi bir rahat bırakın.İnsan ne alacağını şaşırıyor İSTİNYE PARK SEVİLe uğrayın aman ALLAH'ım der çıkarsınız

      Bir de çok ucuz kampanya da demiyorlar mı?
      Bende demek çok ucuz o zaman ver kredi kartını çekeyim taksit taksit ödersin diyorum.Madem çok ucuz öde o zaman güzel kardeşim

      Sil
    2. sevil tekin acar sephore heryerde aynı elemanlar kandırıp ikna edip ürün satmanın peşindeler çünki pirim toplama peşindeler maşı hariç pirim bu yüzden bizim gibilere ayıp ediyolar çok sinsiler

      Sil
  19. guzel bir kokusu var. ama channel blue tek geciyorum

    YanıtlaSil
  20. sen parfümden anlamıyorsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahmet Ceylan, emin ol bu lafi tek diyen deglsin :-D biz harbiden anlamıyoruz parfümden. Yorumlamıyoruz mesela parfümleri. Belki gúnde 10 kişinin klasigi bu laf. Euphoria kullandıgna göre sen anlıyosun. Şu süper parfümü 2 paragrafla anlatırmısın

      Sil
  21. intense euphoria men hakkında ne dşünüyorsnz . intense euphoria yımı yoksa chanel home edition balance ımı tercih edersiniz?yada ferrari essence musk sizce hangisi?

    YanıtlaSil
  22. Merhaba
    Parfumun intense ini yorumlamamışsınız sanıyorum çünkü bulamadım veya göremedim.

    Intense ini kullandım kokusu çok hoşuma gitti fakat yeterince kalıcı değildi ne tenimde,ne kıyafetimde.


    Bu kokuya benzeyen veyahut nasıl denir,aynı tarzda bir koku önerebilir misiniz, farkedilirliği ve kalıcılığı çok daha yüksek olan?

    YanıtlaSil
  23. 24 yaşındayım. neredeyse 2 yıldır euphoria intense kullanıyorum ve (Abartısız) her ortamda en az bir kişi (genellikle bayan) parfümümün ne olduğunu soruyor. bazı parfüm analizlerini beğendim ancak bu parfüme fazla haksızlık etmişsiniz. inanır mısınız bilmem ama başka parfüm sıktığım zaman insanlar farkedip, eski parfümüne devam etmelisin diyorlar..

    YanıtlaSil
  24. intense olanını yeni aldım ben de , başları tatlı pudramsı sonradan açılan güzel erkeksi bir koku , açık tenlilerde durmayabilir bu koku denemeden almayın derim .

    YanıtlaSil
  25. ya parfüm yorumlarınıza güvenip 2 parfüm aldım gerçekten başarılı buluyorum teşşekür ederim ama dior homme intense ve paco rabanne intense paco rabane ortalama not vermişsiniz ama genelde parfümleri 30 yaş üzerine tavsiye ediyorsunuz ben 23 yaşındayım iyi parfüm kullanmaya hakkım yokmu?:D varsa hangisidir üstadım böyle bir şey istemem belki abes ama.... teşekkürler inşallah çok daha fazla eleştiri yapar ve bizi aydınlatırsınız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muhakkak ki iyi parfumler kullanmak sizinde hakkiniz fakat uzun zamandir hicbir arkadasimiza oneri vermiyorum. Onun yerine parfum forumumuza uye olup, oradaki uygun basliga yazarsaniz, deneyimli arkadaslarimiz yardimci olacaktir.

      Adresimiz su: parfummerakiforumu.blogspot.com.tr

      Sil
  26. Gidilmeli bulunmalı alınmalı ve denenmeli.. :) vazgeçemeyeceğiniz bir parfüm olacaktır..

    YanıtlaSil