19 Nisan 2012 Perşembe

Guerlain – L’Instant de Guerlain Pour Homme Extreme (2005)


Guerlain – L’Instant de Guerlain Pour Homme Extreme (2005)  Markanın erkek parfümlerinden.

Bir ekol, bir anıt ve bir duruştur benim için Guerlain markası. Yüzyıldan fazla tarihi ile dünya parfüm kültürünü yaratan isimlerden birisi olduğu çok açık. Biraz aristokrattır. Kaliteye önem verir. Fiyatlarını hep biraz yüksek tutar. Burada vermek istediği mesaj nettir: Herkes bana sahip olmasın. Sadece benim parfümlerimin değerini bilecek olanlar…

1828 yılında Pierre-François Pascal Guerlain tarafından küçük bir dükkanda kurulan bu marka, bugün parfüm severlerin en saygı duyduğu isimlerden birisi. Dört kuşaktır Guerlain ailesinin yönetiminde olan marka, 1994 yılında Louis Vuittion grubuna satıldığında herkesin kafası biraz karışıktı. Acaba Guerlain o yüksek kalitesinden ticari kaygıları nedeniyle ödün verecek mi? Yani sıradan bir ana akım parfüm markası mı olacak? Günümüzün piyasa koşullarına uymak için bir sürü lüzumsuz parfümler mi çıkaracak? Guerlain hayranlarının bu kuşkuları çok fazla gerçekleşmese de markanın eski ve şöhretli eserleri gibi yeni parfümler çıkarması artık zor görünüyor. İnşallah yanılırım da ilerleyen yıllarda çok daha kendisine yakışan seviyede parfümler piyasaya sürerler.


Markanın yenilenme sürecinde bence önemli rol oynayan parfümlerinden birisi de 2004 yılında çıkan L’Instant de Guerlain Pour Homme. Özellike 2000’li yıllardan sonraki gurme tarzındaki kokulara ağırlık veren markalar, rekabeti bu yöne taşıyorlar gün geçtikçe. 1999 yılında piyasaya sürülen Rochas Men’in o nefis karamelli-çikolatamsı kokusu diğer markalara ilham kaynağı olmuş gibi görünüyor. Fakat artık neredeyse her marka rekabetten geri kalmamak için bu tarz parfümlere şans veriyorlar. Çoğu zaman sıkıcı ve sıradan tatlı, şekerli parfümlerle karşılaşıyoruz. Sanırım artık bu gourmand çılgınlığına bir son vermenin zamanı geliyor.

Guerlain de bu akıma L’Instant de Guerlain Pour Homme ile dahil oldu. Bu parfümü incelemiş ve ortalama bulmuştum. Biraz da hayal kırıklığı yaşamıştım. Şimdi ise L’Instant’ın EDP olan Extreme versiyonu elime geçti. Yurtdışındaki parfüm platformlarında ismi oldukça geçen ve seveni çok olan bir koku. Böyle olunca da denemek şart oldu. Bakalım Extreme versiyonu normalinden daha başarılı mı?


Kısaca L’Instant Extreme diyeceğim bu parfüme. Odunsu baharatlı olarak sınıflandırılmış. Başlangıcında çok güzel bir turunçgil size merhaba diyor. Yarı-tatlı bir portakal diyebilirim. Fakat öyle bir çok parfümün üst notalarında kullanılan uyduruk turunçgiller gibi değil. Çok kaliteli, olgun ve ilginç.

Uzun zamandır burnuma gelen en güzel turunçgil-portakal kokusu diyebilirim. Bir süre sonra bu turunçgil yavaş yavaş geri çekiliyor. Yani bazı parfümlerdeki gibi bir anda turunçgiller ortadan kaybolup gitmiyor. Akor geçişi çok ustaca. Parfümün ikinci kısmına geçiş hafif çiçekler ile gerçekleşiyor. Burada sanki hafiften Christian Dior – Dior Homme esintileri var. Belki de iris çiçeğidir.

                                                                 Guerlain'in kısa bir tarihi. 

Geliyoruz ikinci bölüme. Bu kısımda turunçgil ve çiçekler hissedilmezken, ortaya silhat (paçuli) ve kakao aromaları çıkıyor. İkisi arasında güzel bir denge kurulmuş. Normalde silhat merkezli parfümleri pek sevmem. Fakat buradaki kullanımı çok başarılı. Hafiften Thierry Mugler – A Men’i hatırlattı bu silhat. Ama ondan çok daha güzel ve özenli kullanılmış. Yani özetle: Turunçgil, çiçekler, silhat ve kakaodan oluşuyor diyebilirim.

                                 L'Instant Extreme kakao gibi kokuyor dersem sanırım yanlış olmaz. 

Bence L’Instant Extreme iki bölümden oluşuyor. İlk kısımdaki lüks ve şık turunçgil-çiçekler çok etkileyici. Kendisine niche diyen bir çok markaya fark atar bu açılış. İkinci kısım biraz daha ortalama. Ama hala başarılı. Kakao çok acı kokmuyor. İyiki böyle yapılmış. Silhat da çok baskın değil. Aşık olunacak kadar değilse bile yine de denemeye değer. Parfümde az da olsa tatlılık var. Bazı bayık, şekerli kokular gibi asla değil. Bu anlamda da güzel bir sınav vermiş.

L’Instant Extreme’in rakipleri kimler diye düşünelim. Dior Homme, Dior Homme Intense, Thierry Mugler – A Men, Rochas Men, Givenchy – Play Intense vb. Bence başlangıcı bütün saydıklarımdan daha başarılı. Sonları ise bir Dior Homme/Intense kadar olmasa da gayet kabul edilebilir. Fakat sanki silhat biraz azaltılıp vanilya oranı arttırılsaymış daha ilginç olacağına eminim.


Gelelim normal L’Instant EDT ile EDP olan Extreme’in farkına. Normal L’Instant daha sıradan ve sıkıcı iken Extreme daha derin ve sofistike. Olgun ve lüks. Eğer L’Instant’ı seviyorsanız Extreme versiyonuna aşık olabilirsiniz. Kendi açımdan ikisi arasında bir seçim yapacak olsam Extreme versiyonunu alırdım.

Parfümün tasarımını Beatrice Piquet yapmış. Eau de Parfum (EDP) olduğunu yukarıda da söylemiştim. Genel olarak erkeksi bir hali var. Normal L’Instant biraz daha kadınsı diye hatırlıyorum. 25 yaş ve üzerindeki arkadaşlar için daha uygun olabilir. Sonbahar-kış kullanımına yakın duruyor. Fakat L’Instant Extreme’i her yerde bulmak zor. Sanırım limitli üretim. Biraz aramanız gerekecek.

Artıları:
+ Başlangıcı nefis.
+ İkinci kısımdaki silhat-kakao ayarı iyi yapılmış.
+ İnsana baygınlık verecek kadar şeker kullanımı yok.

Eksileri:
- Türkiye’de bulmak zor.
- Yüksek fiyatı.  
 
Koku Güzelliği: 10/8.5

143 yorum:

  1. Markanın bayan parfümlerinden L’Instant Magic'i bir deneyin de parfüm ne demekmiş görün.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir başka bayan parfümü insolence(edp) i annem için almıştım.koridorlar apartmanın içi komple kokuyordu :)

      Sil
  2. Guerlain Homme L'Eau Boisee varmı elinde parfüm merakı??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne yazık ki elimde yok Volkan.

      Sil
    2. Elimde yeni açılmış L'instant Extreme var. 2-3 fıs yaptım . Esim Vetiver e devam dedi. Arzu eden olursa 0532 422 83 67 yi arayabilir. 150 TL

      Sil
    3. üstad dururyormu parfümm.

      Sil
  3. Şişesine bayıldım yahu ne kadar hoş. Ben yine şişe muhabbeti açıyorum ama amouage'deki gibi çok beğendim yine şişeyi. Bir de yazılarınız çok güzel de bu yazıdan sonra özellikle resmen parfümü almak istedim. Google'da arattım ama internet üzerinden Türkiye'de bulamadım. Normal kozmetik mağazalarında olduğunu da düşünmüyorum.

    YanıtlaSil
  4. Bu parfümü nerden bulacaz ne internette nede bir parfümeride bulamadık yardım et bize parfüm merakı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten bırak Türkiye'yi, dünyada bile bulmak zor. Yorumda söylemiştim :))

      O zaman ebay.com'a bakacaksınız. Yada Havaalanlarındaki freeshoplarda olabilir. Oraları da araştırabilirsiniz.

      Sil
    2. tutaste de LDG kodu ile var sayfaya gir notalara bak Fragrantica da karşılaştır al pişman olmassın

      Sil
  5. ebay'dan almak gümrükten dolayı birz sıkıntılı değil mi ? yoksa o saöma sapan yasak kalktı mı öyle bir haber versen ne güzel olur parfüm merakı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne yazık ki o "müthiş bir zeka eseri yasa" hala yürürlükte diye biliyorum. Onun için yurtdışından ancak bir tanıdığınız yada siz giderseniz alabilirsiniz. Başka bir yol görünmüyor.

      Sil
  6. Atatürk havalimanı free shoplarında satılıyor; http://www.atu.com.tr/tr/UrunDetay.aspx?k1%3d18%26k2%3d136%26sk3%3d271%26sk4%3d-2%26sk5%3d-2%26m%3d2105%26pid%3d%26uk%3d30080748

    YanıtlaSil
  7. gözü kapalı dalarak kör alış yapmak üzereyim bu parfüme :)

    YanıtlaSil
  8. Merhabalar.Bana bu parfüm,Boucheron ve Pure Havane önermiştiniz,yaşım 20.
    Ben bunu aldım ve galiba aşık oldum.Sürekli kendimi parfümü koklarken buluyorum.O kakao kokusu gerçekten olağanüstü.Ayrıca ilk sıkınca olan koku ile sonra oluşan koku ayrı ayrı güzel.
    Bir sorum olacaktı,sizce bu parfüm gibi(bu parfümü Rusya'da bile zor buldum,Türkiye'de imkansız) farklı parfümler var mı Türkiye'de yaşıma uygun?Fiyatı önemli değil,sadece farkedilirliği ve kokusu güzel olan parfümler.
    Ayrıca 75ml parfümü haftada 3-4 gün 3-4 fıs kullanırsam kaç ay gider acaba?Böyle bir parfümü asla günlük sıkıp harcayamam.Teşekkürler şimdiden.

    YanıtlaSil
  9. Yurtdışından alıp deneme şansını yakaladım enfes bir koku, kalıcılığını anlatmak bile istemiyorum, çok harika. O başlangıç kokusunu yakalamak için hergün büyük bir zevkle kullandım. Şimdi bitirmeden yurtdışına çıkmayı dörtgözle bekliyorum.

    YanıtlaSil
  10. Ankarda esenboga havalimaninda freshopta var ve mukemmel otesi bir koku yalan olmasin ceketime sıktım dolaba koydum 1 ay sonra cikarttim mis missssss

    YanıtlaSil
  11. Dün itibariyle 70 dolara aldim bu parfümü. Tek elimeyle muazzam. Kakao banyosu yapıyor gibi insan. bileğimden kokusu gitmiyor bir türlü. sabunla yıkamama rağmen. Gerçekten çok güzel bi parfüm.

    YanıtlaSil
  12. Boucheron Jaipur mu yoksa L’Instant de Guerlain Pour Homme Extreme m, sizi daha çok etkiledi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İkisi de çok güzel bence. Aralarında seçim yapmak zor.

      Jaipur Homme daha pudralı-vanilyalı eksende.
      L'Instant Extreme kakao merkezli.

      Bu anda kişisel beğeniler devreye girer. Bence berabere.

      Sil
    2. Kesinlikle katılıyorum. İkiside birbirinden güzel. Joseph Abboud içinde değerlendirme bekliyoruz PArfüm Merakı.

      Sil
    3. Joseph Abboud'un elimde bir şişesi vardı. Ama çok beğenmedim ve elden çıkarmıştım. Bir daha da ne zaman elime geçer kim bilir.

      Sil
  13. L’Instant de Guerlain Pour Homme Extreme muazzam bir parfüm. Antalya havaalanından aldım. 75 ml si 140 lira. bence kaltesine göre çok ucuz. Sabah 7:30 da 4 fıs sıkıyorum. akşam 5 de ne güzel kokuyorsun diyorlar :) Tavsiye ederim.
    L’Instant de Guerlain Pour Homme Extreme
    Caron Third Man,
    Boucheron Jaipur Home EDP,
    Joseph Abboud

    Bu 4 parfümü dolabınızdn eksik etmeyin arkadaşlar. Hele o Caron Third Man'in kokusu yokmu dillere destan :) Tavsiyem şu bir bileğinize Third Man, diğerine Boucheron Jaipur Home EDP sıkın ve öyle çıkın dışarı :) Bir tarafınız sizi sert erkek gösterirken diğer tarafınız bu sertliği engelleyerek centilmen bir beyfendi olmanızı sağlıyor. Nasıl demeyin.. Kokular insan psikolojisini etkilemektedir.

    YanıtlaSil
  14. 2 gün önce elime ulaştı ve ilk 10'da nasıl yer almaz bu parfüm sevgili ''PARFÜM MERAKI'' :)) 30 yaşındayım kullandığım en iyi parfüm.Nasıl bu kadar geç kalmışım :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten ilk on listemdeydi. Ama Guerlain - Jicky tahtından indirdi onu :))

      Çok güzel bir parfüm aldınız. Tadını çıkarın bol bol.

      Sil
  15. Bugün elime geçti bu parfüm. Kendi kendime aşık oldum resmen, o derecede!... Kokusu bizzat Dior Homme ile kıyaslayabilirim. Ve tavsiyeniz için teşekkür ederim, yorumlarınızı okuyup ona göre davrandım. Sanırım L'instant de Guerlain Homme Extreme ile yıllarca devam edebilirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. parfümü nereden temin ettin.online alışveriş yaptıysan adresini alabilirmiyim

      Sil
    2. http://www.n11.com/guerlain-linstant-de-guerlain-extreme-edp-75-ml-P33258132

      Sil
  16. parfümün kalıcılık ve farkedilebilirliği nasıl?kullanan arkadaşların yorumlarını bekliyorum.

    ATÜ de 75 ml.59 euro dan satılıyor.

    http://www.atu.com.tr/TR/UrunDetay.aspx?k1%3d18%26k2%3d136%26sk3%3d271%26sk4%3d-2%26sk5%3d-2%26m%3d2105%26pid%3d%26uk%3d30080748

    YanıtlaSil
  17. bu parfümü temin edebileceğimiz güvenilir bir online site var mı?

    YanıtlaSil
  18. GUERLAİN mesaj attım bu parfüm neden Türkiyeye gelmiyor diye

    YanıtlaSil
  19. 3.DÜNYA ülkesinde yaşıyoruz sanki online.parfum siteleri bulunduğumuz destinasyona hizmet veremiyoruz diyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Türkiye zaten 3. dünya ülkesi değil mi FTHYRTTS :))

      Sil
    2. muz cumhuriyetiyiz bana sorarsanız. tekin acar gibi tefecilere teslim olmuş bir ülke.

      Sil
  20. nasıl bir ülkede yaşıyoruz.özel tüketim vergisi adı başlığı altında avrupa ve amerika kıtasındaki ülkelerden cep telefonlarını,parfümleri,arabaları daha fazla bir fiyata alıyoruz.
    ZENGİNİZ de haberimiz yok:-)

    YanıtlaSil


  21. I acknowledge receipt of your mail dated 12/13/2012 and I thank you for sending it.

    You want to purchase L'Instant de Guerlain pour Homme Eau de Parfum.

    If you need help to locate our products, I invite you to contact our agent

    "Yeºilce Mahallesi
    Yunus Emre Caddesi
    Nil Ticaret Merkezi
    No:8 Kat:1
    34418 4.Levent
    ISTANBUL
    Tel: +90 212 284 72 82
    Fax:+90 212 284 72 83"


    You can order Guerlain products by contacting our boutique Champs-Elysees in France at 00 33 1 45 62 52 57 or by email at champs-elysees@guerlain.fr (delivery expenses of 55 euros at your charge).

    Thank you for your interest in our brand.

    GUERLAİN dan gelen mesaj.TEDARİKÇİ distribütör de en az 10 adet alırsanız yardımcı olabilirim.BAYİİ mi açıcam.Her TÜRKİYE ye gelmeyen parfümden 10 adet sipariş edersek vay halimize
    -L'İSNTANT DE GUERLAİN HOMME sevilparfumeri.com da mevcutken abisi edp formunda olan EXTREME in gelmemesi de enteresan bir durum.
    -GUERLAİN PARFÜMLERİNİN türkiye de eğilimin olmamasının en büyük nedenlerinden biri PAZARLAMA ve REKLAM eksikliği.Ürünü raflarda albeni olarak sunamıyorlar.
    PAHALI ve ML. daha az olması da diğer faktörler olarak adlandırabiliriz.

    YanıtlaSil
  22. dün bi fıs sıktım hala kokluyorum kazağımı :) birde bitter çikolata yiyorum. muazzam bi kakao kokusu :D

    YanıtlaSil
  23. ADSIZ ürünü nereden temin ettin öğrenebilirmiyim?yardımcı olursan sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. FTHRTTS kardeş yurtdışından gelirken Antalya free shoptan aldım. 60 Euro. 140 lira falan. 75 ml. tekin acardaki onca sentetik parfümlerin 200 lira civarında olduğunu düşünürsek bu parfüm 140 liraya bedava bence.

      Sil
  24. GUERLAİN L'istant de homme EXTEREME elbet bir gün BENİM OLACAKSIN.BAŞ KÖŞEDE sana yer vericemmm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. TFHYRTTS kardeş free shoplarda uygun fiyata bulabilirsin.

      Sil
  25. Freeshopa gitmesi için yurtdışına gitmesi lazım, freeshopu normalde gittiğimiz mağazalar gibi anlatmışsınız :)
    Ben bu gün denedim, aldım bu parfümü. Fiyatı oldukça yüksekti benim için ama değdi diye düşünüyorum.
    Dior Homme'u seven ama kadınsı bulanlar bu parfümü deneyebilirler bence daha maskülen Dior Homme'a göre. Ben ikisini de çok seviyorum orası ayrı :)

    YanıtlaSil
  26. Guerlian cidden çok kaliteli parfüm Sephora mağzalarında diğer parfümelerilerde olmayan 2-3 çeşidi daha var homme extreme i de denedim vetiver ın tester ı yoktu deneyememiştim ama bir tane daha küçük şişeli bir modeli vardı ama ismini unuttum o çok daha müthişti son zamanlarda denediğim en kaliteli kokuydu home extreme den çok daha kaliteliydi. Sephora lardan çeşitlerini deneyin bence bu arada Sephorada guerlian parfümler muadili yelere göre çok daha uygun

    YanıtlaSil
  27. Arkadaşım Kıbrıs'dan gelicek ve bir parfüm isteme hakkım var :) Şu an Guerlain L'instant Homme Extreme istemeyi düşünüyorum.Daha iyi bir seçenek var mıdır ? Özellikle Türkiye'de satışı olmayan bir parfüm olmasına dikkat ediyorum da.
    Birde Boucheron Jaipur var.
    Bu ikisi arasında hangisi daha iyi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sadece bir tane parfüm mü murrjm? Bir asla yetmez parfüm severe :)

      Free Shop'larda zaten Türkiye'de olan parfümlerin aynısı oluyor. Yani oradaki bir çok parfümü buradaki mağazalarda bulabilirsin.

      Dediğin gibi L'Instant Extreme çok iyi bir seçim olacaktır. Bence kaçırma bu fırsatı. Fakat Jaipur Homme olur mu şüpheliyim. Boucheron'un parfümleri öyle her yerde bulunamıyor.

      Eğer iki parfüm arasından seçim yapacak olsam az farkla Guerlain'i seçerdim. Hatta paraya kıyıp ikisini birden alırdım :) Daha iyi bir seçenek ise bence yok.

      Sil
    2. Yeter mi hiç yetmiyor elbette bir çılgınlık edip 2 ye çıkarabilirim sayısı
      Boucheron zaten yokmuş o halde kesinlikle Guerlain oluyor.heyecan yaptım ya :)
      Cok teşekkurler parfum merakı

      Sil
  28. Guerlain L'instant Homme Extreme daha güzel bir parfüm koklayana kadar benim imza parfümüm oldu. Ama ısrarla değişik parfümleri koklamaya devam ediyorum.
    Dünyanın en güzel şeyi herhalde efil efil kokan bir parfümün sahibi olmak. Koklayan insanların yüzüne yansıyan mutluluğu hissetmek te cabası.
    Ben bıkmadım koklamaya devam ediyorum.
    John Varvatos - Vintage kokladım çok güzel ama aynı ölçüde farkedilirliği ve kalıcılığı zayıf bir koku.Tavsiye etmem..
    Yine Guerlain pour Homme Intense kokladım edp, hoş, kalıcı bir koku ama ı-ıh GPH Extreme kat kat daha güzel.
    Son günlerde kokladığım en dehşet koku Lalique - Encre Noire.. İnanmayacaksınız belki ama cuma günü elimin üstüne test etmek için sıktım. Defalarca elimi sabunla yıkadım, 7 gün sonra hala kokuyu rahatlıkla hissedebiliyordum.. Dip notaları Terre D'Hermes kokusunu andırdı biraz bana.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Çoşkun

      Öncelikle Extreme versiyonunu maalesef 3.Dünya ülkesinde deneme şansına haiz insanlar değiliz.

      -EXTEREME de baskın olan notalar neler sende öncelikle neyi çağrıştırdı.

      Ve benim için önemli kriter kalıcılık değil farkedilirliği nasıl kaç saat hissediliyor

      Bana bu parfümü aldıracaksınız zorla:_))

      Sil
    2. Guerlain L'instant extreme hakkında bulunduğun yorumlar için çok teşekkür ederim CoşkuN.
      Düşüncelerimi daha da netleştirdin.Bu arada Guerlain homme İntense'de çok güzel evet.Encre Noire için herkes aynı şeyi söylüyor; vetiver tabanlı bir parfüm olmasından dolayı sıcakta bakıyorum.dur bakalım hele bir l'instant extreme'im gelsinde :)

      Sil
    3. Eyvallah arkadaşlar sağolun.
      @fatih üstad yukarıda ne yazmışsa tümü benim hissettiklerim de hemen hemen aynı. İçinde ben en çok kakao ve silhatin efil efil ahenkle dans etmesini beğendim. Parfümün harmanı çok iyi dengelenmiş. " Bu parfüme kötü diyebilecek bir insan olabilir mi acaba? " diye rahatlıkla düşünebiliyorum. Şimdilik sadece freeshoplara mahkumuz evet ama dışarıdan ucuza tester getirtmeye çalışıyorum eğer başarırsam GG daki dükkanımdan rahatlıkla satın alabileceksiniz bu koku zerafetini.

      Sil
  29. değerli parfüm merakı (isim ilginç ama hoş) buradaki yorumlarınızdan esinlenerek ve risk alarak :) guerlain jiky ve L’Instant de Guerlain Pour Homme Extreme siparişi verdim...olurda elime ulaşırsa bende fikirlerimi paylaşmak isterim. saygılarımla...cem...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değerli Cem, nefis parfümler sipariş vermişsin. Seni cesaretinden dolayı tebrik ederim. Eğer vanilya seviyorsan Jicky'den daha iyisini bulmak sanırım zor.

      Fakat yine de herkesin sevdiği parfüm farklıdır. Sana mutlaka aşık olacaksın diye garanti veremem hiç bir parfüm için. Belki de beğenmeyeceksin. Ama Jicky gibi bir efsaneyi denemiş şanslı azınlıktan olacaksın. Daha ne olsun.

      Eğer Jicky'i beğenmezsen bir bölümünü satın alabilirim. Bana haber verebilirsin.

      Sil
    2. Cem, Jicky ve L'instant extreme i internet üzerinden mi aldın.Öyle ise siteyi paylaşabilir misin ?

      Sil
    3. İnternet üzerinden verilmişse gerçekten sitenin adı paylaşılırsa iyi olur

      Sil
    4. arkadaşlar amazon üzerinden sipariş verdim. elime ulaşıp ulaşmayacağı meçhul ama bu riske değer diye düşündüm :) Değerli "parfüm merakı" elbette isteğinizi yerine getirmek beni mutlu edecektir.

      Sil
  30. kör alış yapın başka bişey demiyorum ... :=) onu anlatacak kelime yok enfesin üstü :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vallahi kör topal sağır dilsiz ne kadar alış varsa yapmaya hazırım.dur bakalım haftaya gelecek bir aksilik olmaz ise

      Sil
    2. Murjim nereden sipariş verdin free shop mu yoksa internet üzerinden mi?

      Sil
    3. FTH YRTTS; Arkadaşım Kıbrıs'tan geliyor ona söyledim.Parfümlerle pek ilgisi olmadığı için de sıkı sıkı tembih ettim fotoları gönderdim extreme versiyon olacak diye :) ATU duty free stoklarında var bir aksilik olmazsa haftaya bugün bu başlık altında parfüme yaptığım iltifatlarımı okuyor olacaksınız :)

      Sil
  31. ayın yirmisekizinde verdiğim sipariş elime ulaştı arkadaşlar, risk almaya değdi :) Darısı diğer koku severlere...Sevgili parfüm merakı, kusuruma bakma lütfen Jicky anlattığınında ötesinde, paylaşamam sizinle :) bir dahaki siparişe artık...cem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel parfümler aldın Cem. Bravo. İşte bilinçli bir parfüm sever.

      Sen yeter ki sev Jicky'de bize göndermesen de olur :)) Güle güle kullan Jicky'i. Çok az kişinin kullandığı bir hazineye sahipsin. Kıymetini bileceğine eminim.

      Sil
    2. Cem merhaba,
      Hangi siteden sipariş verdin ne kadara aldın bizimle de paylaşırsan sevinirim

      Sil
  32. Yatcaz kalkcaz yatcaz kalkcaz hoop L'instant extreme'leyim ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Forumda ve burada devamlı övuyorsun bu parfümü :) En sonunda alıcam valla :)

      Sil
  33. Eğer Free Shop stoklarında karışıklık olup olmayan ürün var olarak gösterilmiyorsa yaklaşık 5 saat sonra L'instant Pour homme Extreme'e kavuşuyorum.Umarım pişman olmam kör alış yapıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. valla ben 1 haftalik ugrastan sonra satin aldim ama nedense hic hosuma gitmedi,simdi bu parfumu ne yapacagim onu dusunuyorum

      Sil
    2. Ben alabilirim eğer uygun fiyata verirseniz. coskunarslan25@hotmail.com dan bana ulaşın. Sevgiler.

      Sil
  34. Nazar değdi kesin :( extreme yokmuş ve ck one shock geldi 200 ml ama gelicekmiş extreme mayısı kim bekler şimdi offffff ya :(

    YanıtlaSil
  35. Guerlain L`Instant Magic Elixiri denediniz mi çok övülüyor buda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Guerlain - L`Instant Magic Elixir'i ne yazık ki henüz denemedim.

      Sil
  36. arkaşalar şu jicky

    http://monviki.com/tr/parfum-ozel-siparis/jicky-by-guerlain-eau-de-toilette-spray-refill-3-oz-89-ml.html bumudur *

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Türkiye'de Guerlain - Jick satılan bir site! Olacak şey değil. Aynen budur Jicky. Mutlaka alınmalı bence.

      Sil
    2. evet hatta serge lutens parfümleride var..

      Sil
    3. Bu site bana garip geldi biraz.Özensiz yapılmış ölçüler ve fiyat farkları beni düşündürdü.. Alışveriş yapan oldu mu hiç ?

      Sil
    4. Ben caron third man siparişi verdim ürün teminindeki ıvır zıvırdan siparişimi iptal etmişler bilginize.
      Erkan

      Sil
  37. hala bu Guerlain L'instant Homme Extreme yi arıyorum..yurt dışından alma işide riskli..hatta posta dağıtım yeri ile görüştüm 'abi kesinlikle yasak sakın sipariş verme gelenleri geri gönderiyoruz' dediler...Bende birbirlerine yakın saydığım Dior İntensi aldım ..çok hoşmuş ..İyiden iyiye Guerlain L'instant Homme Extreme 2 yi merak etmeye başladım.Umarım bulurum.aramaya devam....

    YanıtlaSil
  38. parfüm merakı bugün freshoop a arkadaşa sordurdum.76 avro imiş...Bilmediğim bir koku körlemesine alacağım..Alıyım mı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence alma. Decantıni aldım. Abartılacak gibi degil.yani körüne alıncak koku degil. Bu tarz arıyosan eger givenchy play intense yada dior homme al derim. Ülkemizde de mevcut hem (Bana gre)

      Sil
    2. yasin bence hiç bir parfüm denemeden alınmamalı. Kim söylerse söylesin.

      Sil
  39. bugün itibarıyla 75 ml tester olarak aldım sirkeciden tek fıs sadece bileğimde ve 5 saattir buram buram kokuyor.net olarak kullandığım hiç bir parfüme benzetemedim ama özel gecelerde kullanılacak bir ürün sadece ve sanırım bayağı da şanslıyım satan bile daha gelmez elime dedi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben normal olan versiyonunu denemiştim. Hiç kimse kızmasın ama beş para etmez. Anladığım kadarıyla Extreme tamamen değişik bir koku. Güle güle kullanın.

      Sil
    2. Katıliyorum. Bende normalhnh denemiştim. Bana daha çok şu market parfümleri gibi koktu

      Sil
    3. Teşekkürler bende normal versiyonu defalarca denedim ama buna baktığımda uçurum var arasında kalite olarak..ve 24 saat oldu hala bileğimde derinden gelmekte kokusu..denemenizi tavsiye ederim.

      Sil
    4. Extreme olmasının avantaji o. İntense ve extreme aynı parfümün yogunlaştırılmış halidir zaten.

      Sil
    5. aynen öyle ama öyle aşırı rahatsız edici boğucu kokusu yok

      Sil
  40. Sirkecinin neresinden satın aldın.Hayırlı olsun güle güle kullan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim fatih. uzun zamandır alış veriş yaptığım bir dükkan ama ilk defa denk geldim zaten satıcı arkadaşda daha gelmesi zor dedi ama her parfüm var elinde doğu bank en alt kat dipte solda küçük bir dükkan..

      Sil
    2. güle güle kullanın..tester fiyatı nedir?

      Sil
    3. teşekkür ederim. kapaksızdı ürün 75 ml 150 tlye aldım ama arkadaşla uzun zamandır çalışıyoruz gümrükle aynı para ama ben tester parfümlere hep daha ısınmışımdır :)

      Sil
  41. Tester daha yogun malesef.ilgi cekici

    YanıtlaSil
  42. Yuh diyorum. Çakmasını yapmislar. 30 lira

    YanıtlaSil
  43. Parfümü yaklaşık 2 aydır kullanıyorum, kokusu çok güzel bence fakat kalıcılığı ne yazıkki çok az ve belirginliği çok zayıf. Bir daha pek tercih edeceğimi zannetmiyorum.

    YanıtlaSil
  44. Obsession man e çok benziyor. Bilmem benle aynı fikirde olan varmi.

    YanıtlaSil
  45. obsession cok farklı bir parfüm. bu parfümle pek bi benzerliği yok.

    YanıtlaSil
  46. @Adsız senin yanlışın var. LIDGE niş ayarında bir parfüm..Hem kalıcılığı hem "de farkedilirliği çok iyidir.
    @Utku CK Obsession man ile hiç alakası yok.. Obsession night ise onu bilmiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ilk baştaki koku hafif obsession man i hatırlattı bana. Night olamaz, o zaten hafif meyveli

      Sil
  47. sahibinden com da satılık var.almayı düşünenlere...

    YanıtlaSil
  48. bu gün 75 liği elime geçti , yurt dışına giden birine aldırdım freeshop tan aldı sanırım , koklayanlar süper diyo ama ben alışamadım ilgilenen olursa 180 e veririm atu da 163 lira gözüküyor sanırım 17 lira getir götür ücreti aldı arkadaşım :))) olmadı kullanıcam artık

    YanıtlaSil
  49. bugün elime aldım l'instant extreme'mimi olaaaaaaay . Kör alış ve tam isabet

    YanıtlaSil
  50. Zegna javanese patcholiyi istanbul zorlu center avm sevilde denedim(tom ford privite blend seriside satıyo bayii).Yakın tarzdalar ve çok başarılı buldum.Ama l'instant extreme edp ayrı bir yerde :)

    YanıtlaSil
  51. Kişisel fikrim Dior Homme Intense den daha güzel LIDGE

    YanıtlaSil
  52. Guerlain L Instant Pour Homme extreme parfümü piyasada var ama ''extreme'' ibaresi yok.Acaba ikisi farklı kokular mı?cevap verirseniz sevinirim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Link verebilir misiniz bu durumla ilgili? Nasıl görünüyor bakmam lazım bir şey söyleyebilmek için.

      Sil
  53. gerçekten enfes bir koku raşit beyin sayesinde decantını sipariş ettim kullandım hayran kaldım

    YanıtlaSil
  54. çok ilgi çekici farkedilirliği yüksek bir koku raşit bey başta turunçgil kokusu almış ama ben pek alamadın kakao baskın bu kokuda bence niche bir koku beğendim türkiyede bulunmuyor bırakın türkiyeyi bir çok ülkede bulunmuyor .

    YanıtlaSil
  55. parfüm merakı,
    sizin engin bilginize dayanarak birşey sormak istiyorum.
    Guerlain – L’Instant de Guerlain Pour Homme Extreme övgünüzle ve mekımdan yurtdışından free shoptan temin ettim.biraz pinpirikli biri olduğumdan belkide bana öyle geldi ama gerçek gibi gelmedi bana biraz internette arastırdım çakması yok gibi ama yinede emin olmak istedim.real ve fake arasında fark varsa yardımcı olurmusunuz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim o kadar da engin bilgi sahibi birisi değilim.

      Free Shop'tan aldığınız parfümün sahte olması mümkün görünmüyor. Zaten çok bilinen ve popüler bir parfüm değil. Sahtesinin olacağını bende sanmıyorum.

      Dediğiniz gibi biraz pimpirik işin içine karışmış muhtemelen :)

      Sil
  56. ben de kör alış yapacam cuma günü hostes arkadaşım alacak atü den. 65 euro 75 ml fiyatı atü nün internet sitesinde. 125 ml internet sayfasında görünmüyor. olsa 125 ml alacaktım yok galiba. bu konuda malumatı olan var mı? atü de 125 ml var mı varsa kaç euro?

    YanıtlaSil
  57. Şenol Bey,
    75 ml olan koyu renkli şişe EDP parfüm versiyonu daha kalıcı ve daha güzel. 125 ml ise sadece EDT daha hafif kalıcılıkta... Tavsiyem 75 ml alın, ben kullanıyorum bazı özel günlerde iki fıs gün boyu yetiyor...)

    YanıtlaSil
  58. Sonunda bir sise aldim.gozlerim acik gitmez artik :)

    YanıtlaSil
  59. merhaba parfüm merakı bu parfümü gittigidiyor da gördüm vardı 300 tl ye gittigidiyorda orijinaldir parfüm sahte ürün satmazlar değil mi ? bilgilendirir misiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gittigidiyor gibi açık arttırma tarzı sitelere karşı bir güvence veremem. Onlara kefil de olamam. Çünkü bu tür sitelerde karşınızda kurumsal bir muhatap yok. Sadece parfüm satmak için dükkan açan şahıslar var.

      Sil
  60. duty freelerde 50-60 euro bandında bulunabiliyor

    YanıtlaSil
  61. iyi günler sizlere sormak istediğim bir husus var. prag duty free den eau extreme aldım. fakat şişesi klasik pour homme şişesi ile aynı.

    satın aldığım kutu tamami ile eau extreme olana ait, şişenin üzerinde de eau de parfume yazıyor ama şişe rengi siyah değil. çözemedim gitti bu işi. yardımcı olabilecek var ise sevinirim bu konuda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu durum bazi arkadaslarinda ilgisini cekmisti. Muhtemelen Guerlain, parfumun kutusunda kucuk bir degisiklik yapmis. Durum bundan ibaret. Yoksa ikisi da dogru parfum.

      Sil
  62. Bugun bu markanin ideal serisini aldim. mukemmel benim icin ilk siralarda yer alacak bir parfum, hatta ilk sirada diyebilirim.

    YanıtlaSil
  63. Guerlain serisinden 2 gün önce Extreme ve Homme intense modeli ni aldım Homme intense baştaki baharatımsı konu dehşet değeri sonra anlaşılıyor fakat Extreme modeline gelince baştaki portakal ve sonlardaki kakao delirtiyor 5dkda bir kazağınızı kokluyorsunuz ama benim bir sorum olacak ben parfümden aldığım hazzı karşımdaki kişinin de almasını istiyorum ama 2gündür kimseden isim sorusu almadım şaşırtıcı o yüzden sorum Extreme modeli parfümün kokusunun tenimle veya sıkma yoğunluğuyla mı alakası var cevaplarsanız sevinirim bu arada parfümü özel birinden 300liraya aldım piyasa fiyatı 350 lira ve üzerinde orjinal olarak bilginiz olsun Extreme modeli Chanel allure gibi değerlendi allure de bi baş yapıt ama Extreme le yarışır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Recep Ali bey, her kullandığınız parfümü insanlar çok sevmeyebilirler. Hatta sizin sevdiklerinizi onlarda beğenmeyebilir. Ya da beğenirler ama söylemezler.

      Etraftan hiç geri dönüş olmaması, parfümün başarısız olduğu anlamına gelmemeli. Parfümü biraz daha fazla uygulayın. Belki az sıkıyorsunuzdur insanlar kokusunu alamıyordur.

      Sil
  64. nasıl temin edebilirim peki, parfüm meakı bana tavsiye edebileceginiz başka parfüm öneriniz var mı acaba ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. N11.com sitesinde satılıyor. Şu linkte mevcut : http://www.n11.com/guerlain-linstant-de-guerlain-eau-de-extreme-erkek-parfumu-edp-P34156351

      Onun dışında, Türkiye'de satışı yok bu parfümün bildiğim kadarıyla.

      Sil
  65. iyi günler 3 parfüm arasında kararsız kaldım yardımcı olursanız cok sevinirim. :) Guerlain L'Instant de Guerlain Extreme EDP,Thierry Mugler Angel Pure Malt Erkek Edp,Juicy Couture – Dirty English For Men edp

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, bu üç parfümden benim seçimim tabii ki Guerlain olurdu.

      Sil
    2. iyi günler parfüm merakı.en iyi 10 parfüm listesi sayfanın neresinde bulamıyorumda

      Sil
    3. En iyi 10 parfüm listesini uzun süre önce kaldırdım ne yazık ki.

      Sil
    4. yoruma yazma imkanınız varmı

      Sil
    5. yazarsanız sevinirim :)

      Sil
    6. Pardon yanlış anladım sizi :) Şu anda öyle bir en iyi 10 parfüm listem yok ne yazık ki.

      Sil
    7. anladın.geçenlerde sizinde yorumunuzu okuyarak chergui aldım.başta biraz degişik geldi ama kullandıkça bagımlısı oldum dyebilirim.kalıcılık ve farkedilirligi yüksek ne tavsiye edersiniz yaşım 22

      Sil
    8. Chergui alışması zor bir parfüm ama sevdiğiniz zaman da bağımlılık yapıyor :) Güzel seçim yapmışsınız.

      Buradan parfüm önerisi veremiyorum ne yazık ki. Önerileri sadece forumumuzdan veriyoruz. Adresimiz şu: http://parfummerakiforumu.blogspot.com.tr

      Sil
    9. anladım peki şöyle sriyim uzun süredir kullanmayı düşündüklerim
      Tobacco Vanille
      lutens amber sultan
      Amouage – Jubilation
      Amouage – Lyric Man
      Jaipur Homme
      L'Instant Extreme
      creed g.i.t ve aventus
      biraz uzun oldu sanırım bnlardan size göre kesinlikle denemem gerekenleri sylerseniz sevinirim

      Sil
    10. Bence hepsini denemelisiniz ama G.I.T ve Aventus dışındakiler genel beğeniye uygun olmayabilir. Yani almadan önce muhakkkak denemelisiniz.

      Aventus'u seveceğinizi düşünüyorum.

      Sil
    11. bunlardan hepsinin kaliteli kokular oldugunu yapılan yorumlardan az çok tahmin ediyorum.yaşım 22 ve bnim tek terddütüm yaşıma uygun olup olmadıkları.bazen çok övgü almış bi parfüm bile genç arkadaşlara çok tuhaf gelebiliyor.yaşın parfüm begenilerinde çok etkisi var

      Sil
    12. iyi günler raşit bey.decanshop.com sitesinden ürün almak istiyorum ama site ingilizce oldugu için yapamıyorum malesef sitenin türkçe dil seçenegi varmı.yoksa nasıl ürün alabilirim kısaca anlatabilirseniz sevinirim

      Sil
    13. Diğer internet siteleriyle aynı şekilde alışveriş yapılıyor. Beğendiğiniz ürünleri sepetinize ekleyip, ödeme yapıyorsunuz. Sanırım Türkçe dil seçeneği yok. Amerika merkezli bir site.

      Sil
    14. merhabalar raşit bey.Guerlain – L’Instant de Guerlain Pour Homme Extreme ilkbahar ve yaz için uygunmudur

      Sil
    15. İlkbahar-yaz ayları için uygun olacağını sanmıyorum.

      Sil
  66. merhabalar
    sizi severek takip ediyoruz hocam :)
    ilk profesyonel parfüm kullanımım 212 man edt ile oldu. Bu parfüm için açmış olduğunuz konuda söylediğiniz gibi yenilenmiş NYC şeklinde geldi ve kokusu - kalıcılığı beni pek tatmin etmedi.
    şimdi daha kalıcı ve tatmin edici bir parfüm kullanmak istiyorum. bu yüzdende Guerlain – Eau de Guerlain dikkatimi çekti ancak bunu da yaz kullanımı için uygun görmediğinizi gördüm.
    yaz / kış kullanabilitesi olan, gerçekten sizin beğendiğiniz ve önereceğiniz bir koku söyleyin desem ne olurdu bu PARFÜM MERAKI? Çok bilinmeyen, herkesin bildiğinin biraz dışında bir koku istiyorum...
    Benim zevkimle sizin zevkiniz bir olmaz demeyin, siz kokulardan anlayan gerçekten kaliteye önem veren birisiniz. Bir çok yorumunuzu okudum. Tavsiyeniz üzerine parfüm alanlar ve o kokulara aşık olanları gördüm :-) Bu yüzden sizin tavsiyeleriniz benim için önemli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamlar, Eau de Guerlain farklı bir seçim olabilir ama olgunluk ve yaş isteyen bir parfüm. Eğer yaşınız otuzun altındaysa Eau de Guerlain çok uygun olmayabilir sizin için.

      Güzel düşünceleriniz için teşekkür ederim ama uzun zamandır parfüm önerisi veremiyorum ne yazık ki hiç bir arkadaşımıza. Onun yerine şunu önerebilirim. Yazıların sonlarında verdiğim puanlardan sekiz ve üzerinde olanları not alıp, mağazalarda deneyip kararınızı verebilirsiniz.

      Sil
    2. Yeniden merhabalar
      Yaşım 25, genelde fresh kokuları seviyorum. pekala dediğiniz gibi yapayım hocam çok teşekkür ederim.

      Sil
  67. Beğenmeyen bizden değildir :)

    YanıtlaSil