9 Mart 2013 Cumartesi

Tom Ford – Tuscan Leather (2007)



Tom Ford – Tuscan Leather (2007)  Markanın Private Blend serisine mensup parfümü.

"Şarabın ve Rönesansın vatanı" tabiri çok hoşuma gitti. Etkileyici sanatsal geçmişi, güzel doğası ve her gidenin hayran kaldığı sevimli köyleri ile Toskana bölgesi, İtalya'nın en güzel yerlerinden birisi denebilir. Sadece doğal güzellikleri ile değil, çok zengin tarihi ile de dikkat çekiyor Toskana.

Petrarch, Dante, Boccaccio, Botticelli, Michelangelo, Niccolò Macchiavelli, Leonardo da Vinci, Galileo Galilei, Amerigo Vespucci, Luca Pacioli, Amedeo Modigliani ve Giacomo Puccini. E daha kim olsun. Avrupa ve dünya sanatında yeni bir sayfa açan Rönesansın çıkış yeri olarak kabul edilen Floransa, Toskana bölgesinin başkentiymiş. Eğik duran Pisa Kulesi, Roma Konut Mimarisine (Toskana düzeni) katkısı, Floransa'daki tarihi yapıları, Toskana bölgesinin diğer güzellikleri olarak sıralanabilir.

İşin ilginci bu güzel coğrafyanın parfümlere de ismini vermesi. Aramis'in klasiklerinden Tuscany, Estee Lauder'in Tuscany Per Donna'sı, Salvatore Ferragamo'nun Tuscan Soul'u, Il Profumi di Firenze'in Tuscania'sı, Acqua di Parma'nın Cipresso di Toscana'sı ve diğerleri. İtalya'nın bu bölgesinin bir çok parfüme isim babalığı yapması gayet anlaşılabilir. Hatta bir parfüm var ki belki de son yılların en popüler Toskana isimli kokusu. Tahmin edebileceğiniz gibi Tom Ford'un Tuscan Leather'ından bahsediyorum.


Markanın "Private Blend" serisine ait Tuscan Leather, yurt dışındaki parfüm platformlarında en çok konuşulan ve tartışılan eserlerden birisi olarak göze çarpıyor. Yani Private Blend'in ilgi çeken popüler parfümlerinden kendisi.

Parfümün ismini "Toskana derisi" olarak çevirebiliriz sanırım. Burada Toskana bölgesindeki deri işleri yapımına bir gönderme olduğunu düşünüyorum. Yoksa Toskana ve İtalya temalı bir parfümün daha çok Akdeniz otları ağırlıklı olması beklenir. Ama burada deri öne çıkarılmış. Bize de parfümü koklamak ve düşüncelerimizi söylemek kalıyor geriye.

Tuscan Leather, Fragrantica'da deri olarak sınıflandırılmış. Parfümün açılışı tozlu garip bir meyve ile başlıyor. Açıklanan üst notalarına bakıyorum. Ahududu görünüyor. Bir çok kez ahududu yemiş olmama rağmen bu açılış ile ahududu meyvesi arasında bir bağ kuramadım. Bence üst notaları tozlu-kirli paçuli benzeri meyveler ile gerçekleşiyor. Fakat meyvelerin rolü az diyebilirim. Başlangıcını sevdiğimi söyleyemem. Orta notalarında parfüme ismini veren deri kendisini gösteriyor. Başlangıçtaki tozlu his azalıyor. Onun yerine aromatik otsu diyebileceğim yapı ile deri işbirliği var gibi. Ama biraz eski kokan, garip ve yapay. Kimi yorumcular buradaki kokuyu kültabağına benzetmişler. Haksız da sayılmazlar. Orta kısmını da pek sevdiğimi söyleyemem. Son kısımda ise yine deri baş rolde. Burada deriye karanlık sayılabilecek tütsü eşlik ediyor. Böylece de tenden ayrılıyor.


Tuscan Leather, açıkcası pek beklediğim gibi çıkmadı. Normalde deri parfümlerini severim ve ilgi çekici bulurum. Fakat Tuscan Leather'deki gibi eski, tozlu, yapay kokan, plastiğimsi deriye hiç tahammülüm yok. Kimi yorumcular mobilya boyasına kimi yorumcular ayakkabı boyasına benzetmiş. Şimdilerde pek kalmayan ayakkabı tamircilerinin o küçük atölyelerine girdiğinizde burnunuza gelen kokuya benziyor. Yada lostra salonlarında yeni boyanan bir deri ayakkabı. Hatta bir yorumcunun Fahrenheit'teki gibi mazot kokan deriye bezetmesi ise çok ilginçti. Fahrenheit'ı da andırıyor sanki o yapay karanlık deri kullanımı ile. Genel olarak çok tatlılık barındırmıyor. Bu anlamda günümüzün modern deri parfümlerinden ayrılıyor.

Tuscan Leather, ne yazık ki hiç hazetmediğim şekilde deriyi kullanmış. Oldukça erkeksi izlenimi veren deriye eklenmiş diğer unsurlarda parfümü sevmeme yol açamadı. Benim için büyük bir hayal kırıklığı oldu. Acaba eski tarz şipre deri kokularına mı gönderme yapılmaya çalışılmış anlayamadım. Oysa parfüm 2007 yılında piyasaya sürülmüş. "Neden eski parfümleri taklit edeceğine yeni ve devrimci bir kokuya imza atmaya çalışılmamış" diye düşünürken, kendi sitelerindeki kısa açıklama ile aydınlandım. Orada eski klasik bir deri kullanımından ve şipre karışımından söz ediyordu. Evet şimdi her şey net benim için.

Parfümü biraz Maitre Parfumeur et Gantier – Parfum d’Habit'in başlangıcına benzettim. Zaman zaman kültabağı, mazot, ayakkabı boyası yada mobilya cilalarını andıran tarzıyla Tuscan Leather hiç bana göre değil. Düz çizgide ilerleyen ve fazla değişmeyen kokusu bu kadar yüksek fiyat etiketini hakediyor mu şüpheliyim. Denemeden almak ciddi bir risk. Çok tuhaf ve zor bir kokusu var.


Parfüm kritikçisi Luca Turin'in kitabında Tuscan Leather "yeni araba" kokusuna benzetilmiş ve beş üzerinden iki yıldız verilmiş.

Tuscan Leather hem erkeklerin hem de kadınların kullanabileceği gibi uniseks olarak sınıflandırılmış. Fakat bence tam bir erkek parfümü. Kadınlar için çok uygun olduğunu düşünmüyorum. Kalın, dolgun, sert, erkeksi ve eski kokan tarzıyla üst yaş grubundaki erkekleri hedeflediği açık. 20'li yaşlarındaki genç aradaşlar için uygun olmayacaktır. Diğer Private Blend eserleri gibi Eau de Parfum (EDP) olarak satılıyor. Parfümün tasarımcısı ise Harry Fremont.     

Artıları:
+ Son kısmı nispeten iyi.
+ Kalıcılığı çok iyi.
+ Eski tarz deri parfümü arayanlar deneyebilirler.

Eksileri:
- Başlangıcını sevmedim.
- Orta notaları da bana yakın değil.
- Yapaylık hissedilen garip ve tozlu deri herkesin sevebileceği gibi değil.

Koku Güzelliği:10/5.5

76 yorum:

  1. Tuscan Leather incelemesi murrjm için geliyor. Ona elimde yok demiştim ama meğer varmış :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. PARFÜM MERAKI öncelikle çok teşekkür ederim. TF Private Blend serisinden bir parfümü (özellikle rica ettiklerimden birini ) incelediğin için.Ne yalan söyleyeyim üzüldüm bu parfümü beğenmemene

      Bu kokuyu bende denediğimde baskın bir deri kokusundan başka bir şey alamamıştım,ama yine de rahatsız etmemişti beni.Hatta hoşuma bile gitmişti diyebilirim.Ama tüm Private Blend ve Jardin Noir serisi içinden bir parfüm edinecek olsam ilk 3'ümde Tuscan Leather yer almazdı sanırım.

      PB serine ait bir parfümü senin burnundan dinlemek keyiflendirdi beni,koklayamadıklarımı gördüm :) Çok teşekkür ederim. Darısı diğer Private Blend serisi üyelerine :)

      Sil
  2. Ben parfümün kokusunu bilmiyorum ama parfüm haricinde bir kaç şeye değinmek istiyorum. İtalyanca dünya dillerinin akışkan konuşmaya en uygun olduğu dil olarak gösterilir. İtalya'nın Tuscany(Toscana) kasabası ise bizim Türkiye'de ki İstanbul şivesinin İtalya'da ki isim bulmuş halidir. Yani Toscana İtalyancası dünyada en güzel ve en akıcı konuşulan lehçe olarak kabul edilmektedir. Bu arada işin müzik kısmına değinirsem Andrea BOCELLİ'nin de Cieli Di Tuscany isimli albümünü dinlemenizi şidetle tavsiye ederim.

    Parfüm Merakı yanılıyor muyum ama en sağda yer alan erkek şahıs Love Story filminin jön oyuncusu zannederim:). Erhan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel bilgiler için teşekkürler Erhan.

      Love Story'i sanırım seyretmedim. Recep İvedik varken Love Story neymiş be :))

      Sil
    2. Recep İvedik'i Türk komedi filmi olarak tek geçerim:).

      Yabancı komedi filmi olarak ise kesinlikle Little man derim Parfüm Merakı. Ama alt yazılı izlemelisin bu filmi, gülmekten kendimi toparlayamadığım tek filmdir:). Erhan

      Sil
  3. ohaa diyorum başka bir şey demiyorum, siz kesinlikle başka bir şey koklamışsınız

    YanıtlaSil
  4. öncelikle söylediklerine katılmıyorum. Nishe olarak geçen bir parfümün sentetik olma olasığı ne kadardır bunu size bırakıyorum. Deri temalı kokladığım en kaliteli parfümlerden bir tanesi olarak geçmektedir Tom Ford Tuscan Leather. neyi kokladınız bende çok merak ediyorum..

    YanıtlaSil
  5. Tom Ford Tuscan Leather 5,5 puan tam bir saçmalık boylesine kaliteli bir kokuya bu puan verilmez yazık.

    YanıtlaSil
  6. Ohhoo meğer ne çok seveni varmış Tuscan Leather'ın :))

    dj ahmet altuntas: "Ohaa" ifadesi bildiğim kadarıyla insanların birbirlerine yönelik kullandıkları bir hitap şekli değil. Ayrıca sıradan bir deri parfümünden başka hiç bir şey hissetiremedi bana Tuscan Leather.

    Adsız: Bende sizin söylediklerinize katılmıyorum. Eee ne olacak şimdi. Bana katılmaman senin haklı olduğunu göstermez sadece aynı düşünmediğimizi gösterir. Sentetik kokan niş parfüm mü istiyorsun? Bir kaç örnek vereyim:

    Comme des Garcons - Odeur 71
    L'Artisan - Dzing!
    Serge Lutens – Jeux de Peau
    Etat Libre d’Orange – Tom of Finland
    Etat Libre d’Orange – Fat Electrician

    ve daha aklıma gelmeyenler... Demek ki yeterince deri parfümü koklamamışsınız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Raşit bey bencede haksızlık olmuş çünkü bu koku için 5 bile çok... Midem bulandı keşke hiç denemeseydim dedirtti bana..

      Sil
  7. Doğrusu ben de sevenlerdenim ve kokuda beni rahatsız eden bir taraf hiç olmadı hatta o kül tablası hissiyatı bende de uyanmadı değil ancak yine de çook sevdiğim bir koku. Fakat benzer bir koku olan Clive Christian C For Men TL'yi sanki biraz düşürdü gözümden. Bu kokudaki olumsuz hislerinin onda uyanmayacağını düşünüyorum parfümmerakı bence fırsatın olursa bir denemelisin. Senin yorumunla da iki parfümü kıyas etmek güzel olacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında tütün temalı parfümleri severim. Fakat o kül tabağı hissiyatını hiç sevmedim. Dediğin doğru. Tuscan Leather'i bir çok kişi Clive Christian C For Men'e benzetmiş. Ama C'yi henüz denemedim. Eğer çok benziyorlarsa Clive Christian C For Men'e o kadar astronomik ücret ödemeye gerek yok. Tuscan Leather'da iş görür o anlamda.

      Sil
    2. Evet oldukça benzer kokular ,hatta TL'ı denediğimde görevli arkadaş Clive Christian'ı da önerip onu da koklatmıştı o yıllanmış deri kokusu neredeyse aynı gibi

      Sil
  8. Clive Christian C 'den ziyade Montale Aoud Leatherla çok benzer parfümler. Alt notalarına kadar hemen hemen aynı diyebilirim sadece dip notalarında farklılıklar var. Tuscan Leather bir adım önde bence. Fiyatını çok yüksek bulanlar Aoud Leather'ı da gözden geçirebilir.

    YanıtlaSil
  9. Tom Ford Private Blend serisi parfümlerinin parfüm konsantrasyonu hakkında bilgisi olan var mı? %20 civarında mıydı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. murrjm, CK One Shock'u mutlaka denemelisin. 200 ml'i 100 tl gibi bir fiyata satılıyor internette. Fiyat+Performans bu parfüm için en uygun iki kelime nazarımda. Erhan

      Sil
    2. Yorumundan, parfümün kalıcılığının,farkedilirliğinin ve koku güzelliğinin oldukça tatminkar olduğu sonucunu çıkardım doğru mudur Erhan ? CK markasına karşı her ne kadar büyük bir ön yargım olsa da bu önerdiğini mutlaka denicem,hoşuma giderse edinirim de.Fiyatı gerçekten çok makul.
      Öneri için çok teşekkür ederim

      Sil
    3. Rica ederim. Kesinlikle öyle. Fragrantica'da CK One Shock yorumlarının en üstündeyim(deeply11). Oradan parfüme nasıl bir bakış açısıyla yaklaştığımı çıkartabilirsin:). Gerçekten muazzam bir koku. Ben kokusunu tatlı bir kirazın tütünle harmanlanmış haline benzetiyorum.

      Sil
    4. ''Tatlı bir kirazın tütünle harmanlanmış hali'' bu yoruma öldüm şu an :) Umarım ben de aynı hissiyatı uyandırır.Heyecanladım :)

      Sil
    5. Gerçektende heyecan uyandırıcı bir parfüm:). İlk denememde bilmiyorum belki de o anki ruh halimle alakalı pek beğenmemiştim, ama şimdi bağımlısı oldum:). mizu'dan aldım, ürün orjinal ve 2 gün içinde elimdeydi rahatlıkla şüphen olmadan alabilirsin.

      Not: Avealılara %15 indirim fırsatı var, mart ayının sonuna kadar, ben ne yazık ki bunu ürünü aldıktan sonra gördüm. Yani 200ml'i 85tl gibi süper bir fiyata alabiliyorsun.

      Sil
    6. Wow ! Avea kullanıcıyım,bunu duymam güzel.Güzel haberler hep sende :) Çok teşekkürler

      Sil
    7. Rica ederim:)

      Sil
    8. CK One Shock'u tavsiyen üzerine denedi.Öyle beni çok yakalan bir kokusu olmamasıyla birlikte burun da kıvırmadım hatta hoşuma da gitti.Günlük dışarı çıkarken sık çık olarak düşünebileceğim bir parfüm oldu.Öneri için teşekkürler Erhan

      Sil
    9. Rica ederim. CK Shock'ı ilk denediğimde beğenmemiştim, benzer bir durum Potion'da da olmuştu. Ama şu anda Shock favori kokum diyebilirim. Parfümü alırsan düşüncelerini daha detaylı paylaşırsın artık:)

      Sil
    10. Aynen bütün olarak fikrim 1 haftalık kullanım sonucunda çıkar sanırım

      Sil
  10. Parfum Meraki ustad, Tom Ford Italian Cypress kokusunu yorumlarsan cok sevinirim... Lutfen en yakinda zamanda ona da bir el at ya da burun :)

    YanıtlaSil
  11. Truly,

    Elimde Italian Cypress yok ne yazık ki. Private Blend serisinden bir tek Santal Blush var. Onu da ileride yazacağım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Santal Blush'ı da istiyoruz en acilinden :)

      Sil
  12. kimseyi gücendirmek istemem ama diğer arkadaşlara katılıyorum bencede başka birşey koklamışsınız yada elinizdeki simple bozulmuş.Yukarda yazdığınız yorumların hiçbirine bende katılmıyorum. Bencede bugüne kadar ki en iyi deri temalı parfüm fransadan gelirken 1 şişede yedek aldım ve hiç sentetiklik yok çok doğal bir kokusu var.Parfümü merak eden arkadaşlar muhakak denesin denemeden alırsanızda pişman olmassınız parfüm merakı haricinde beğenmeyen kimseyi görmedim
    Sevgili murrjm elimde 3 çeşit Private Blend parfüm var hepsininde esans oranı %20den biraz fazla tom ford işi biraz abartmış kıyafetleri yıkamadığınız sürece koku çıkmıyor.SAYGILAR

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nasıl gaza geldim şidmi :) Aydınlattığın için çok teşekkürler,.Yurt dışından alımlarda Türkiye'de ki fiyatla büyük farklar oluyor mu? Bir de Fransa free shoplarında satışı var mı PB'in

      Sil
  13. free shoptan almadım ama fransadaki 2 liralık parfüm bile türkiyede raflara gelene kadar 10 lira oluyur gersini sen düşün ben tuscan leathera 200 euro ödedim(100 ml)

    YanıtlaSil
  14. Hemen hemen aynı.türkiye'de de 550 tl.Sadece free shoplarda bazı bulunamayan parfümleri bulmak mümkün mesela Gucci Pour homme 1 . Bunun peşindeyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Türkiye'de altını çizeyim 50ml olanı 550 TL 100ml olan 750 TL
      Adsız arkadaş 100 ml i 200€ ya almış.

      Sil
    2. Yanlış görmüşüm.100 ml'inin 200euro olması Türkiye'ye göre avantajlı elbette.

      Sil
    3. sevgili murrjm Gucci Pour homme 1bildiğim kadarıyla üretilmiyor bir arkadaşımda vardı aldı ama kullanmadı istersen arkadaşıma mesaj atayım

      Sil
    4. Evet Pour homme 1'in üretimi durdurulmuştu Gucci-Tom ford ayrılığından sonra. Ama geçenlerde CoşkuN ArslaN adlı arkadaşımızın paylaştığı free shop sitesini gezinirken Gucci başlığında Pour Homme 1 'de görünüyor,o yüzden heyecan yaptım :) Arkadaşına bir sorarsan çok sevinirim.

      Link:
      http://www.atu.com.tr/TR/UrunDetay.aspx?k1%3d18%26k2%3d136%26sk3%3d271%26sk4%3d-2%26sk5%3d-2%26m%3d2339%26pid%3d%26uk%3d30037402

      Sil
    5. mail adresini yazarsan arkadaşa veririm görüşürsünüz atu fiyatıda pahalı değilmiş aslında oda öyle bir fiyattan aldı yani atudende alabilirmişsin fiyatı uygunmuş

      Sil
    6. murat_saygl@hotmail.com

      Sil
  15. Yazılanları hiç okumuyorsun murrjm heralde linkini yazdığın sitede stokda olmadığı belirtilmiş:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açıkcası parfümün o rengini ve şişesini o kadar özlemişim ki fotoğrafına bakmaktan ürün bilgilerini bakmayı unutmuşum,sizleride boşuna heveslendirmiş oldum kusura bakmayın

      Sil
  16. PARFÜM MERAKI bir parfüm tutkunu olarak Tom Ford Extreme gibi fazlasıyla komplek bir yapıyı hiç mi merak etmiyorsun :) Bi güzellik yapsana .)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yahu arkadaşlar elimden geldiğince parfümlere ulaşmaya çalışıyorum. Ama bir yere kadar. Her şeyi devletten beklemeyelim :))

      Sağolsun Erhan sayesinde Potion'u yazmış oldum.

      Sil
    2. murrjm tom ford extreme ile ilgili sen ne düşünüyorsun ben birkaçkere kolumda denemeştim çok fazla sarmadı kokusu beni erkeksi eski tip kokulara benzettim ama kalıcılığı çok çok iyi diyebilirim.

      Sil
    3. Extreme çok sert çok maskülen bir koku bana göre.Ben ERKEĞİM açılın diyen bir parfüm :-))

      tek kötü yanı 100 ml üretilmemesi birde fiyatının yüksek olması
      Zaten Tom FORD a göre her şey kusursuz olması.Bu teksaslı bir deha gerçekten.

      Sil
    4. Volkan, evet başlarda sanki o eski tip kokulara benzetebiliriz.Ten de kaldıkça abisi for men'e benziyor bazı noktalarda ama çok daha özel.Kıyafetteki kalıcılığı gerçekten iyi,burnuma verdiği bir acılık var ki extreme i vazgeçilmez yapan da bu .

      Sil
    5. Şaşkınlık içindeyim Tom Ford Private Blend ailesine mensup Jasmin Rouge Sevil kozmetikte satışa çıkmış. Ayrıca YES uygulaması ile birlikte Harvey Nichols'da 510 tl olan parfüm Sevilde 480 tl :)

      Sil
  17. jasmen rouge turkiye genelinde free shop dahil satisa sunulan kokusu olmustur signature seriyle birlestirmeye calisiyorlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hangi Freeshoplar'da var?

      Sil
    2. Şehrinde Harvey Nichols mağazası bulunmayan kullanıcılar için Sevil'lere de gelecek olması iyi bir şey elbette ama Signature serisiyle birleştirmeye çalışıyorsa bence Tom amca'nın fiyatı da o şekilde yeniden şekillendirmesi lazım diye düşünüyorum :)

      Sil
  18. 250 ml tuschan leather 1.230 tl burdan baktiginiDa 50 ml i 250 tl ye geliyor arabasini deri kaplatan deri montunu goU gibi seven kisiler bu parfumle 1 olurlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 250 ml e 1230 tl rakipleriyle kıyaslandığı vakit normal kalıyor.Çünkü dile kolat 250 ml diyoruz. 100 ml bond lar olmuş 1100 tl , kilian lar 50 ml i 600 tl ise , TF decanter şişe çok avantajlı

      Sil
  19. Bence ilk notalarından itibaren bariz bir deri kokusu hissediliyor ve orta notalarda muhteşem bir hal alıyor. Ayrıca Tobacco Vanille ile birlikte sıkıp denemenizi tavsiye ederim, muhteşem bir karışım.

    YanıtlaSil
  20. Raşit üstad bu tuschan leather'in Harvey de refili oluyormu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tom Ford'ların refilleri var mı bilemiyorum. Harvey'e gittiğimde görmemiştim refill.

      Sil
    2. Tom ford refil üretmiyor

      Sil
    3. Private Blend serisi parfümlerinin 250 ml'lik decanter şişeleri oluyor. Parfüm Merakı'nın yukarıda set olarak paylaştığı fotoğrafta ki gibi yanında verilen küçük şişeye bölüp o şekilde kullanıyorsunuz. Bir nevi refil yani.
      Bütün Private Blend serisinin decanter'ı yok ama Tuscan Leather'ın var mesela.

      Sil
  21. Yasin, Bildiğim kadarı ile TomFord un refill'i yok.

    Parfüm Merakı,

    Buna benzer bir Montale Aoud Leather var onun incelemesini de yapmak var mı planlarda. Ben Tom Ford ile karşılaştırmalı olarak denedim Harvey Nichols'da senin ve burada yorum yapacak diğer arkadaşların görüşlerini merak ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aoud Leather'ı Tuscan'a çokça benzetiyorlar. Fakat Aoud Leather elimde yok ne yazık ki.

      Sil
    2. Ben aoud leather aldim. Yarın geliyor. Bakalım tuscana benziyor mu. Detaylı yazarım :-)

      Sil
    3. Çok iyi, bekliyorum yorumunu :)
      Benim hoşuma gitmişti ama başkalarının da yorumunu merak ediyorum.

      Sil
    4. Yarim saat içinde ulaşıyor elime. Deneyip detaya giricem. Ama tuscan leather e benziyorsa severim. Gerçi tuscan leather ile arasında bir kaç aroma fark vardı. Designer ile başladıgım parfüm serüveni niche lerle devam ediyor. Zaten gerçek bi parfüm tutkununu kesmiyor bi süre sonra.nichelere yöneliyor.

      Sil
    5. Evet, açılışta net bir tuscanlık var :-) deri kokusu çok net. Öd ağaci yardımcı etken arkada. Genel olarak hoşuma gitti. Daha önce montale şişe edinmiş varsa birşey sorucam :-)

      Sil
    6. Aoud Leather değil ama farklı referansları ben edinmiştim sorabilirsin :)

      Sil
    7. Şişe yarım gibi :-) yani şişe içindeki sıvi. Ama montalelern böyle oldugu soylendi. Şişe 100ml den büyük oldugundanmış

      Sil
    8. Aslında bana pek öyle gelmemişti ama dediğin gibi olabilir şişelerin dizaynından dolayı yani :)

      Sil
    9. Bi iki kişiye sordum, aynı cevabı verdıler :-)

      Sil
    10. Dün sabah sıktım hala bilegim buram buram montale. Yuh diyorum :-)

      Sil
    11. Evet Montale de kalıcılık çok iyi. Ben sabahları bi sıkıyorum gece eve geldiğimde hala gömleğim kokuyor.

      Sil
    12. Bu sabah hala kokuyodu. 2 gün diyorum. Yuh :-)

      Sil
  22. Bende de şişesi yok ama Harvey de veriyolar miniğini :) 3-4 gün gidiyor onlar :) Yazmak için yeter gibi..

    YanıtlaSil
  23. Şu an bir rüyadayim, 2 gün sonra jicky geliyor.

    YanıtlaSil
  24. arkadaşlar aslında deri akorlu parfümlere bayılıyorum..Tuscan Leather bütçeyi zorluyor..Alternatif olarak bulunabilir önerileriniz varmı?

    Ah Tuscan ah...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bulabilirsen eğer Charriol Royal Leather ...

      Sil
    2. solo loewe platinium. tekin acarda var sadece.

      Sil
    3. Utku tam olarak nasıl kokuyor?

      acı bir deri mi?

      yoksa hafif tatlı mı?

      yani genel beğeniye ne kadar uygun, burun kıvrılan bir yapısı yoktur umarım

      Sil
    4. Ne acı ne tatlı. Hani 1.ci sınıf bi deri ceket kokusu gelir burnuna. Hafif tozlu yada metalik. O ceketin üstüne biraz portakal dök :-) tam öyle bir koku işte.

      Sil