4 Nisan 2013 Perşembe

Dsquared² - Potion (2011)



Dsquared² - Potion (2011)  Markanın yeni erkek parfümlerinden.

Hikaye, İtalyan asıllı Catenacci ailesinin 1964 yılında ikiz çocuk sahibi olmaları ile başlıyor. Dokuz çocuklu ailenin en küçük iki ferdi olan ikizler Dan ile Dean, Toronto'nun banliyösünde büyüdüler. Modaya tutkun ikiz kardeşler, kendi kız kardeşlerine kıyafet tasarlayarak bu büyülü dünyaya giriş yaptılar. 1983 yılında Newyork'a taşındılar. Bir yıl sonra ise uluslararası moda sektörüne giriş yaptılar. 1991 yılında İtalya'ya giden kardeşler burada Gianni Versace ve Diesel'de tasarımcı olarak çalıştılar. İlk erkek koleksiyonlarını ise 1994 yılında çıkardılar. Daha sonrası ise tahmin edeceğiniz gibi. Başarılı işleri dünya çapında ilgi gören iki kardeş, Dsquared² isimli markalarını hayata geçirdiler.

Dsquared², 2007 yılında ilk parfümleri olan He Wood'u piyasaya sürdü. Şimdiye kadar on bir parfüme imza atmışlar. Bugün inceleyeceğim Potion ise 2011 çıkışlı.  Aromatik odunsu olarak sınıflandırılmış.

Potion'un başlangıcı biraz nane ve ilginç bir deri ile gerçekleşiyor. Fakat nane biraz daha baskın. Deri ise plastiğimsi halde. Çok ferah bir açılış değil. Garip bir başlangıcı var. Daha önce rastlamadığım türden. İlerleyen dakikalarda yumuşak, yapay, plastiğimsi odunsu notalar kendisini gösteriyor. Aromatik otlar grubundan olan fesleğen destek veriyor odunsulara. Ayrıca baharatlar da hissediyorum. Muhtemelen tarçın. Ama hala harika değil. Son kısımda ise çok güzel bir sürpriz var. Hayvansal bir vanilya alt notalarda kendisini gösteriyor. Biraz da amber var. Böylece de tenden ayrılıyor.


Geçelim detaylara. Öncelikle ismine bakalım. Potion (iksir) iddialı bir isim. Şimdi bu ismin arkasında sert, unutulması zor, rahatsız edici, konforsuz ve saldırgan bir koku olması gerek bence. Fakat Potion ismiyle tezat oluşturuyor. Yumuşak, sakin, tene yakın kalan, uysal bir parfüm gibi davranıyor. Asla saldırgan yada iddialı değil. Daha çok konforlu diyebilirim.

Başlangıçtaki nane-plastiğimsi deri kullanımını pek sevmedim. Normalde taze nane bitkisinin kokusunu ve tadını çok severim. Ama nane parfümlerde kullanılınca hiç sevemiyorum. Naneye eşlik eden deri ise yapay gibi. Açıklanan notalarında deri olmamasına rağmen başlangıçtaki araba lastiği benzeri koku Bulgari - Black'i hatırlatıyor.

Orta notalarda başrolü yapay ve plastiğimsi odunsu notalar alıyor. Baharatlar ise adeta yardıma koşmuşlar. Çünkü odunsulara eşlik eden tarçın, bence bu kısmın en güzel tarafı. Son bölümde ise nefis bir vanilya var. Hafiften hayvansallık hissediyorum. Aynı Calvin Klein'in güzel parfümü Obsession For Men gibi. Evet iki parfümün sonları oldukça benziyor. Fakat Potion'da daha zayıf ve algılaması zor. Obsession For Men'de daha belirgin.


Yaklaşık bir haftadır Potion'u kullanıyorum. Hem kıyafetlerime hem de tenimde defalarca deneme fırsatı buldum. Bu süre içinde sonları dışında çok etkileyici yada akılda kalıcı bir kokusu olduğuna tanık olamadım. Bence ortalama bir baharat-odunsular-amber kombinasyonu. Benim için daha fazlası olamadı. Potion kötü bir parfüm değil. Hatta güvenli bile diyebilirim. Deneyen bir çok kişi beğenecektir. Ama benim beğenilerime uymadığı açık.

Bir diğer konu ise orta notalarından itibaren hissettiğim kontrollü yapaylık. Plastiğimsi-derimsi odunsular bence parfümün en belirgin yanı. Adeta kokunun karakterini belirliyor bu kısım. Fakat ben daha tütsümsü odunsuluğu sevdiğim için kendime yakın bulamadım. Bazı yorumcular gül temasından bahsetmişler. Yoğun bir güle rastlamadım kokusunda. Onun dışında Potion modern, kolay giyilebilen, güzel iltifatlar alabileceğiniz, genç arkadaşları hedefleyen, hediye olarak düşünebileceğiniz ve uzun süreli kullanımlarda sıkıcı olabilecek bir parfüm. Kalite hissiyatı yüksek değil.

Orta kısmından itibaren kokusu tatlılık barındırıyor. Fakat şekerli ve baygın bir tatlılık değil. Çok iyi dengelenmiş. Zaten 2011 yılında üretilmiş bir parfümde tatlılık olmaması düşünülemez. Yine de söyleyeyim. Eğer tatlı kokan parfümleri sevmiyorsanız size göre olmayabilir.


Potion, 2003 yılında üretilen ve şimdilerde üretimi bitirilmiş Gucci Pour Homme'a benzetilmiş. Ben aralarında çok büyük benzerliğe rastlamadım. Bir kere Gucci Pour Homme çok doğal kokan odunsu-tütsü kokusu. Potion da ise tütsü hiç yok. Gucci Pour Homme daha karanlıkken, Potion daha açık karakterli. Potion daha tatlımsı iken Gucci Pour Homme daha kuru. Potion daha genç işi ve günlük kullanıma uyacak gibiyken, Gucci Pour Homme daha ciddi ve resmi.

Ana akım markalarda pek görmediğimiz şey olan Eau de Parfum (EDP) konsantrasyonuna sahip. Fakat fark edilirliği hem kıyafette hem de tenimde zayıf kaldı. Potion'u dünyaca ünlü parfümör Annick Manerdo tasarlamış. Sonbahar-kış mevsiminde kullanmak uygun olacaktır. 18-30 yaş grubu için daha iyi bir seçim sanki.

Artıları:
+ Son kısmını sevdim.
+ Genel olarak çoğu kişinin beğenebileceğini düşünüyorum.

Eksileri:
- Başlangıcı çok ilgimi çekmedi.
- Orta kısımdan itibaren ortaya çıkan yapaylığı yadırgadım.
- Fark edilirliği zayıf.

Koku Güzelliği:10/6

74 yorum:

  1. Ha ha ha, biliyorum ya, ne demiştim? 6-6,5! E o kadarcık olsun yani :)

    YanıtlaSil
  2. Evet modern bildin:)) okadar anca verir diyodun.

    YanıtlaSil
  3. Raşit Bey Potion incelemesi için başta teşekkür etmek isterim, az başının etini yemediğimi de söyleyemeliyim açıkçası:). Az bir puan gelmiş ama sonuçta herkes aynı tür şeylerden hoşlansaydı zaten bu kadar çeşitlilik olmazdı, sadece parfüm değil hiç bir konuda. Potion, zannederim benim için, eğer üretimi bitirilmezse, oldukça maymun iştahlı bir yapım olmasına rağmen ölene kadar kullanabileceğim tek parfüm olarak yerini aldı. Potion'da ki cazibe, çekicilik ve tarif edemeyeceğim kadar bambaşka bir atmosferi 200 parfüme yakın parfüm kokusu bilerek başka hiç bir koku da rastlayacağımı da zannetmiyorum. Bu arada reklam ve özellikle reklamın müziği çok güzel. Bence her parfüm severin bir kere de olsa denemesi gerektiği bir koku. Hoşlarına gider ya da gitmez ama farklı bir deneyim yaşayacakları tahminindeyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim Erhan. Asıl ben sana teşekkür ederim. Senin sayende denemiş oldum bu parfümü. Bir sonraki haftaya muhtemelen Spicebomb'u yazacağım. Bakalım dediğin gibi çıkacak mı Spicebomb.

      Sil
    2. Bugün spicebomb giymiştim üstüme :) Çalıştığım mağazada müşteri ve çalışma arkadaşlarımdan çok olumlu eleştiriler aldım.Ama bence Potion Spicebomb'u ezer gibi geliyor.Ama ikisinden de vazgeçemem.

      Ah kafam ah Potion'ı sen al götür geri ver ! Fırsat kolluyorum yaz gelmeden almak için

      Sil
    3. Murrjm, dediğin gibi Spicebomb çevreden çok güzel tepkiler alan genel beğeniye oldukça hitap eden bir koku, fakat benim için T.V'in yapay ve ucuz bir varyantından başka bir şey değil. Aldığım ve pişman olduğum kokulardan biri diyebilirim rahatlıkla. Başkasının üzerinde de kokladım ama yine benim için tatmin edici değildi. Mesela Potion'ı da başkası üzerinde kokladım, biraz mübalağalı bir laf kullanacağım ama sanki Cennet tasvir edilmiş gibiydi. İnşallah herkes de istediği kokuyu en kısa zaman içerisinde bulur. Bir parfüm meraklısının zannederim bundan daha güzel bir isteği olamaz:).

      Sil
    4. Erhan Spicebomb ile ilgili söylediklerine kesinlikle katılıyorum.Güzel beğeni seviyesi yüksek bir parfüm ama hep bir yanı eksik.Her parfüm severin beyninde kurguladığı bir parfümü vardır,sen onu Potion'da bulmuşsun ne mutlu sana.Senin kadar olmasa da bende Potion'ı oldukça beğeniyorum.En kısa zamanda edinicem.Ankara'daysan dikkat et pişti olmayalım :)

      Sil
    5. İnşallah, bende ki imaja yakın bir imaj sende de çizer aldığın zaman Potion ve pişman olmazsın aldığına. Yok Eskişehir'deyim bir şey olmaz:).

      Sil
    6. Erhan bey potionu çok övdünüz merak ettim. Sizce hermesmi potionmu çünkü denediğim parfümler içinde hermeste farklı bir parfüm(edt)Bende farklı ve sürekli kullanacağım bi parfüm arıyorum ama hemüz bulamadım.Saygılar

      Sil
  4. dsquared2 "he wood rocky mountain" da bir elinizden geçerse çok leziz olurdu hani...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rocky Mountain'ı bugün tekrar denedim, zannederim 7. deneyişim filan, ve çok sıcak bakmaya başladım bu parfüme karşı. Denemelerimde gittikçe olumluya doğru giden bir tarafı oldu, çok doğal bir odunsu koku. Benim için Potion'ın tahtı bu parfüm tarafından sallanacak mı bilmem ama, 1 şişesini alacağım. Blogta ki arkadaşlara da denemelerini şiddetle öneririm.

      Sil
    2. 2 gün önce aldım bir şişesini. aslında tom ford noir almaya gittiğim sırada orda duruyordu yeşil yeşil :) bi' deneyim ne kadar şıkmış şişesi diyerek sıktım bileğime.. evet aynen şişesini çok beğendiğim için sıktım :) yaklaşık 10 dakika sonra kendimi kasada rocky mountain'ı alırken buldum:) tom ford yalan olmuş, ruhum ele geçirilmiş haberim yok..gerçekten başarılı bi' koku, denememiş olanlar muhakkak burunlarını bu güzelim şeyle bi' kere de olsa buluştursun.:)

      Sil
  5. Bu da mı farkedilirliği düşük ne zaman ana akım markalardan farkedilirliği yüksek bir parfüm çıkacak
    Spicebomb u da merakla bekliyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatih, parfümlerdeki farkedilirlik olayını ben 4'e ayırıyorum:

      1 Kokuyu senin almayıp başkasının da alamadığı
      2 Kokuyu senin almayıp karşı tarafın çok rahat hissettiği
      3 Kokuyu hem senin çok rahat alıp hem de karşı tarafın çok rahat hissettiği
      4 Kokuyu senin alıp karşı tarafın hissetmemesi.

      Potion bu sınıflandırmada 2. seçeneğe uyan bir parfüm. 2 saaten sonra kokusunu alamasam da başkaları tarafından hissedilebilinecek bir yapıda olması bu konuda bir kaç örnekte verebilirim beni oldukça şaşırtmıştı. 1'e genelde sucul fresh parfümleri örnek gösterebilirim. 3'e kuvvetli oryantaller örnek gösterilebilir. 4. seçeneği ise genelde açık parfüm kullandığım zamanlarda yaşamıştım. Kendime buram buram gelen koku karşı taraf tarafından hissedilmiyordu.

      Sil
    2. Parfüm dediğin 3 numara olacak.Bugün Costume national scent intense sıktım parfüm her an kendini hissettiriyor.O güzel koku buram buram burnuna geliyor.

      -Costume National parfümler bana göre ana akım parfümler çok farklı özel bir yanı var.
      -Zaten sende costume national homme kullanıcısısın bilirsin.

      Sil
    3. Fatih, Rocky Mountain'de tavsiyemdir. Çok güzel doğal bir odunsu koku. C.N Homme benim içinde hiç bir zaman sıradan bir designer parfüm olmadı. Gerçekten kalite, koku, kalıcılık ve farkedilirlik anlamlarında bir çok niche parfümle yarışacak konumda.

      Sil
    4. Costume National çok farklı bir koku özgün ve de kimseye benzemeyen bir yapısı var.Farkedilirlik olarak çoğu niche markayı elini öptürür.

      Rocky Mountain he wood daha önce denedim ve de beğendiğimi söyleyebilirim.
      Dsquared'i seviyor olmalısın:-)

      Erhan parayı parfümlere yatırıyorsun anlaşılan

      Sil
    5. Aynen Fatif paralar parfüme gidiyor ama bu durumdan pekte şikayetçi değilim:). Bu arada Potion'a oldukça titiz bir gözle bakmama rağmen; Raşit Bey'in incelemesiyle pekte alakalı olduğunu zannetmiyorum, çünkü daha önce de Potion ile ilgili çelişkide kaldığım noktalar olmuştu ve aslında o kadar da gözümde büyüttüğüm kadar çok özel bir yanı olmadığını söyleyebilirim. Raşit Bey gerçekten benim uzun bir sürede göremediğim taraflarını, parfümü 1 hafta kısa bir süresinde deneyerek görmüş, bu bakımdan da parfümler konusundaki zevkini teslim etmek gerek.

      Sil
    6. Parfümlerin yarı parası bundan sonra Parfüm Merakı'ndan :) Bizi kışkırtıp duruyor, almayacağımız varsa da aldırıyor :)

      Sil
    7. Ver ver gazı yanmasın :-)
      Çok fazla parfüme sahip olmakta sıkıntılı bir durum koku açıldıktan sonra 3 yıl raf ömrü var.Bende artık çok fazla parfüm almıyorum koku güzelliği bozulduktan sonra bir çok parfüme sahip olmanın da manası yok diye düşünüyorum.

      Erhan her ay parfüm alıyor musun

      Sil
    8. Yok Fatih nerede her ay:). Ama son 3 ayda aldığım parfümlere 2000tl'ye yakın para verdim. Aylık maaşım 1000tl. Ama 3000tl gibi bir kazancım olsa hiç düşünmeden T.V alırım. Şu anda CK One Shock'la oldukça mutluyuz:).

      Sil
    9. İnşaallah daha da fazla kazanırsın arzu ve hayal ettiğin güzelliklere sahip olursun
      -Bence biraz frene bas kıyıya köşeye para koy Erhan yarınların ne olacağı belli olmuyor.
      -Aslında parfümler bu kadar pahalı değil arabalar da bizim ülkede her şeye bir Bindirim söz konusu olduğu için Türkiye de gerçek ekonomistler asgari ücrete hayatlarını idame ettirmeye çalışan emekçi kardeşlerimiz.Neyse konu böyle uzar gider.
      -Calvin Klein one shockla arkadaşlığınız anladığım kadarıyla çok samimi bir boyut almış:-)).Kalıcılığı nasıl peki nasıl geribildirimler alıyorsun

      Sil
    10. Ben sadece aracıyım Modern. Elçiye zeval olmaz :))

      Sil
    11. Shock'ın tende ki kalıcılığı fena değil ama kıyafet üzerinde vasat diyebilirim. Şu ana kadar beğenmeyen çıkmadı aksine oldukça iyi geri dönüşler aldım.

      Sil
  6. hocam potion iksir demek sanırım poison ile karıştırdın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Potion'un 6-7 tane anlamı var. Bende ikilikte kaldım ama genelde zehirli bir içki olarak geçiyordu sözlüklerde. İksir için Elixir kullanılıyor sanırım.

      Tabiki yanlış biliyorsam beni düzeltin.

      Sil
    2. Rica ederim Raşit Bey ne demek. İngilizcede potion kelimesi ile zehirin hiç bir alakası yok.

      http://dictionary.cambridge.org/dictionary/british/potion?q=potion

      Sil
  7. Yaz aylarının yaklaşmasından dolayı mıdır ne? Beni çok fena akuatik kokular kullanma heyecanı sardı.Hadi hayırlısı :)

    YanıtlaSil
  8. Caron Yuzu Man incelemeni bekliyoruz Parfüm Merakı.

    YanıtlaSil
  9. Ya bir türlü iyi bir yazlık koku beğenemiyorum bu yaz... Yok mu tavsiyesi olan yaza uygun fazla yapay olmayan maskülen tarafı da olan koku

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Normalde içerisinde zencefil olan parfümlere karşı bir önyargım olsa da; Tous Man Sport hoşuma gitmişti, tavsiye ederim.

      Sil
    2. Tous Man açılışı ilginç gelmişti beğenmiştim tende denemiştim ama 30 dakika sonra parfüm çok basitleşmeye başladı. Acqua di parma essenza yı beğendim o kağıtta denemek zorunda kaldım açılışı limon kolonyası gibiydi ama 1 saat sonra parfüm acayip bir hale geldi. Eski kaliteli erkeksi parfümler gibiydi. Zaten bu parfüm de epey ama epey eski bir kokuymuş

      Sil
  10. Caron Yuzu Man yazlık bir parfüm ama henüz bir değerlendirmeye rastlamadım. Varmı kullanan?

    YanıtlaSil
  11. Adminimm hafif bi parfum ariyrm ne tavsoye edersin acaba givency play hot water dikkatimi cekiyoo ama sence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bahsettiğin iki parfümü de denemedim. Onun için bir şey diyemem. Ama hafif parfüm istiyorsan Davidoff - Cool Water'a bakabilirsin. 1 saat içinde uçup gidiyor :))

      Sil
  12. Hafif bi parfum deqisik istiyrm netten alabilrmyz bide creed var o parfumler nasii onerebileceqiniz yas 30 bu arada

    YanıtlaSil
  13. Raşit Bey,
    Spicebomb ne zaman fırından çıkıyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yahu daha birini yazmadan diğerini merak ediyorsun. Tamam ülkemiz insanı çok sabırsızdır ama sırası geleni yazıyorum. Yani ne desem yanlış olur şimdi.

      Sil
    2. Sırada hangisi var.AMOUAGE mı?

      Sil
    3. Evet Amouage'lardan birisi var.

      Sil
  14. arkadaslar spicebomb ve potion yada baska parfum bana ne onerebikirsiniz aqir olmasin ama ve esk deyim burda nerde bulabikirim tavsiye ediceniz parfumu bana bi akil verin

    YanıtlaSil
  15. Spicebomb ve potion ı da kullanmak isteyenler ellerini çabuk tutsunlar bahar ayarlarını iyi degerlendirsinler yoksa eylülül beklemek zorunda kalırlar yazın mümkün degil kullanılmazlar

    YanıtlaSil
  16. Bende tam aksine yaza saklamıştım:))Biraz ağır kaçacak ama napalım bu aralar yeni parfüm alamıyorum:(

    YanıtlaSil
  17. Asla yazın kullanılmaz diye bir şey yok elbette ama ben kendi adıma boğucu olacağını düşündüm .Ben de yaz akşamlarında Spicebomb umu kullanabilirim ara ara

    YanıtlaSil
  18. hafif koku onerebilirmsnizz yok mu yaa tavsiye arkadaslar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni çıkan Versace Eros'a bak yaz için çok uygun geldi bana.
      Commes des garços 888
      Bvlgari Aqua serisinden birisine de bakabilirsin.
      Lalique White(çok seviyorum)
      Clinique Happy
      Hermes Un jardin sur le nil
      Guerlain homme/ homme l'eau

      Sil
    2. lalique white nerden alabilirmm yadaversace eros u int mi ?

      Sil
    3. Lalique markası ürünlerini Sevil mağazalarında bulabilirsin
      Gitmişken Versace Eros'a da bak o da gelmiş Sevil'e

      Sil
    4. tsklr fikirlerin icin )

      Sil
  19. Tom Ford Grey Vetiver olabilir. Çok beklentin olmasın yalnız.

    YanıtlaSil
  20. Murrjm arkadaşım bu lalique white nasıl farkedilirliği filan test edemedim bir türlü esmer cilde gider mi acaba sence?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fark edilirliği başlarda güzel.Zaten koku güzelliği olarak seni yakalarsa farkedilirlik filan bunları unutursun.Temiz temiz kokuyor anlatamıyorum en kısa zamanda dene kendi teninde ve kıyafette.Ama benim şahsi fikrim esmer tenden çok daha açık tenli kişilerle bütünleşir gibi

      Sil
  21. Aynen ten farkı çok çok önemli zira channel allure home kullanıyorum bu neymiş diyen çıkmadı ki beyaz ten Parfümü belli oda.. Teşekkür denemek gerek en kısa zamanda

    YanıtlaSil
  22. Sanırım şu an He Wood Rocky Mountain Potion'ın bir adım önünde benim için. Rocky Mountain de yaz kokularımdan biri olucak ♥

    YanıtlaSil
  23. Murrjm, R.M gerçekten de ayrıcalıklı bir parfüm, sanki nemli bir ormanda yürüyormuşçasına bir his uyandırıyor ben de.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üstelik elimin üstünde kalıcılığı 1 günü geçti ,inanamadım. Kesinlikle edinicem

      Sil
  24. Potion bellamolaya gelmiş arkadaşlar sevilden de hesaplı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, fiyatı mağazalara göre uygun. Rocky Mountain'ı da listeye alsalar keşke.

      Sil
    2. Rocky Mountain Bellamoda'da listedeydi 2 hafta öncesine kadar, ancak ben aldıktan sonra listeden çıkardılar geçen hafta, 140tl gibi bir fiyata aldım 100ML şişeyi. Parfümerilerde fiyat yüksek olduğu için kolay kolay alanı-deneyeni olmuyor, bu gidişle hiç popüler olamayacak-olmasın zaten :)
      Çevremdekiler de kokuyu çok beğeniyor ancak açık söylemek gerekirse ben kendim için kullanıyorum, elimden birçok parfüm geçti ama bu kadar severek kullandığım bir parfüm olmamıştı.

      Sil
  25. Rocky Mountain gerçekten de çok özellikli bir parfüm. Mevsimlerden sonbahar nemli ve ıslak bir ormanda tahtadan küçük bir kulübenin önünde ormanın kokusunu içime çekiyorum, böyle bir his uyandırıyor ben de.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Erhan kardeş kör alış yaptıracaksın bize :)

      Sil
    2. Sevgili Daniel, R.M'ın üsttede belirttiğim gibi çok değişik bir atmosferi var. Kokusu çok modern ama o modernliğinin altına saklanıp size tük düze bir koku gibi davranmayıp sanki bir hikayesi varmışçasına derinlere doğru sürüklüyor. Denemeni çok isterim, ama en azından 3 kere filan denemelisin, ilk denediğimde ilk görüşte aşk izlenemi yartmamıştı ben de şimdi her mağazaya gittiğimde mutlaka kokladığım koku olmayı başardı ama:)

      Sil
    3. Eyvallah Erhan yorumun için teşekkür ederim..Bu kadar övülen bir parfümü denemek lazım...

      Sil
  26. benim gibi biraz iriyarı biriysen biraz dağdan inmiş havası katıyor çok aman aman bir koku değil yada bana uymadı

    YanıtlaSil
  27. Arkadaşlar He Wood Silver Wind Wood DSQUARED² nasıl bir koku jaipur ile benzerlik varmı ?

    YanıtlaSil
  28. DSQUARED² He Wood Silver Wind Wood Ve Burberry London arasındayım.18 yaşında beyaz tenli,kumral saçlıyım.Koklamadan alcam hangisi daha hoştur?

    YanıtlaSil
  29. Potion parfum oil nasıl kullanılıyor.Direkt olarak tene mi uygunlanıyor ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Parfüm yağları bildiğim kadarıyla sadece tene uygulanıyor.

      Sil
  30. comme des garcons black bunun aynısı...

    YanıtlaSil
  31. bence bu parfüm beş kuruş etmez boşuna paramı harcadım

    YanıtlaSil
  32. Kalıcılık teni geçtim kıyafette bile çok zayıf oldu bende .Anlam veremedim.Aldığım ürünün orjinalliğinden dahi şüphe ettim ama Bellamola'da yamuk olmaz heralde ?

    YanıtlaSil
  33. valla bella molaninki hiç hoşuma gitmedi yarım saat kalıcılık yok koku hoş değil

    YanıtlaSil