26 Haziran 2013 Çarşamba

Ulric de Varens – UDV Action (2009)



Ulric de Varens – UDV Action (2009)  Markanın erkek parfümlerinden.

Uygun fiyatlarla yaratıcılık ve seçicilik. Geleneksel ve selektif parfümlere genç ve yenilikçi alternatif. Parfüm ve güzellik sektöründe geniş ve cazip ürün yelpazesi olarak açıklıyor Ulric de Varens markası stratejisini. Hatta markanın kurucusu Varens amaçlarını şöyle özetlemiş: "Her tüketicinin seçici bir dünyaya ulaşmasını sağlamak için uygun fiyatlı parfümler yaratmak."

Dünyanın doksandan fazla ülkesinde parfümleri satılan Ulric de Varens'in, ulaşılabilir fiyatlara ünlü tasarımcılara yaptırdıkları parfümleri şüphesiz ki önemli bir eksikliği gidermeye çalışıyor. Özellikle ülkemizde yüksek vergi oranları sebebiyle oldukça pahalı fiyatlara satılan parfümlere (Örnek: Calvin Klein, Hugo Boss, Giorgio Armani veya Versace) çoğu kişinin ulaşması zor görünüyor. Ulric de Varens gibi markalar da tam burada devreye giriyor.

Markanın parfümlerini ünlü burunlar tasarlamış çoğu zaman. Jean Claude Ellena, Jean Jacques veya Henri Bergia aklıma gelen isimler. Bugün yazacağım UDV Action'ı Henri Bergia tasarlamış ve dünyasal odunsu-baharatlı olarak sınıflandırılmış. Parfümün resmi tanıtımı şöyle: "UDV Action erkeksi ve kışkırtıcı bir parfümdür. Gösterişli başlangıçtan sonra, baskın ve göz alıcı olan UDV Action, güçlü kişiliğe sahip odunsu dokunuşlarla vahşi karakterini vurgular. Turunç ve bergamot özleri önderliğinde olan bu etkileyici koku, kalbinde yasemin çiçeğinin, aynı zamanda sedir ağacının ve silhatın dokularını taşır. Aynı zamanda amber ve kabe samanının erkeksi etkisini hissettirir. Bu parfüm, etraftakilerin kayıtsız kalamayacağı imza gibidir. Gücünü sizde keşfedin."
   

Parfümün açılışı ferah, lezzetli ve tuzlu turunçgiller ile gerçekleşiyor. Bu güzel portakala limon da eşlik ediyor. Başlangıcı gayet güzel. Orta kısma gelindiğinde limon geri plana geçiyor. Lezzetli ve tatlımsı portakal öne çıkıyor. Tuzlu portakala ferah baharatlar da katılıyor. Fakat baharatlar çok hafif ve yumuşak kullanılmış. Bu andan itibaren son yılların popüler parfümlerinden Terre d'Hermes'e epey benziyor. Hatta Parfum versiyonunu andırıyor. Son kısıma gelindiğinde koku karakteri değişmiyor. Tuzlu portakal ve baharatlara yumuşak odunsu notalar ekleniyor. Sedir ağacı olma ihtimali yüksek. Böylece tenden ayrılıyor.

UDV Action, ferah, hafif, pozitif ve insanı mutlu eden yapıya sahip. Özellikle sıcak yaz günlerinde kullanım için ideal. Zaten bende bir süredir kullanıyorum. Öyle olumsuz bir yanına rastlamadım. Fakat aklıma takılan bir kaç şeyden bahsedeyim madem yeri geldi.

Parfümün en dikkat çeken tarafı başlangıcından itibaren yapaylığa rastlanmaması. Özellikle başlangıcındaki tuzlu ve lezzetli portakal-limon işbirliğini başarılı buldum. Sanırım önümüzdeki yıllarda bu tarz portakal kullanımına daha fazla rastlayacağız. Hatta akuatik bile diyebilirim yer yer. Bu hissi bana başlardaki o tuzlu kısım vermiş de olabilir.

UDV Action, çok basit bir kokuya sahip. Tatlı portakal, biraz ferah baharatlar ve odunsu notalar. Ama portakal her zaman ana oyuncu. Diğer unsurlar yan rollerde. Diğeceğim şu ki çok düz çizgide ilerliyor kokusu. İlk sıktığınızdan teninizden gidene kadar hiç değişmiyor. Bu anlamda tekdüze diyebilirim. Ayrıca test süresince bol miktarlarda kullanmama rağmen fark edilirliği zayıf oldu. Kalıcılığı ise bir EDT'ye göre normal.


Geleyim benzerlik olayına. Şu bir gerçek ki UDV Action, bu haliyle Terre d'Hermes Parfum'un neredeyse aynısı. Terre d'hermes Parfum'un başlangıcındaki o yeşil çiçekleri saymazsak, orta kısımdan itibaren çok benzeşiyor UDV Action ile. Terre d'Hermes'in oldukça yüksek fiyatını düşünürsek, neredeyse beşte biri fiyatına benzerine sahip olmanız mümkün görünüyor.

Ulric de Varens markası çok uygun fiyatlara parfümlerini sunuyor. Fiyat ve kalite anlamında şimdiye kadar denediğim en iyi örneklerden birisi UDV Action. Markanın diğer erkek parfümleri de elimde olduğundan ara sıra onları da kullanıyorum. Fakat en sevdiğim Ulric de Varens parfümü olarak yerini alıyor UDV Action.   

Parfümümüzü Henri Bergia tasarlamış. Bergia, çok bilinen parfümörlerden değil. Referans işleri olarak Salvador Dali - Laguna For Men, Gres - Caline Blooming Moments, Comptoir Sud Pacifique - Oudh Intense, Jacomo - Aura for Men sayılabilir.

Ferah ve hafif yapısından dolayı tam bir yaz parfümü. Soğuk kış günleri dışında her zaman kullanılabilir. Genel olarak düşündüğümde genç erkekleri hedeflediğini sanıyorum. 17-30 yaş arasındaki erkeklere uyar gibime geliyor.


Ulric de Varens'in şişelerine ünlü tasarımcı Thierry Baschmakoff imza atmış. Küçük bir bilgi olarak vereyim unutmadan. Ayrıca Türkiye pazarına henüz yeni girdiler. Parfümleri Watsons, Gratis ve Evkur gibi mağazalarda satışa sunulmuş. İlgilenenlere duyurulur.

Artıları:
+ Başlangıcını sevdim.
+ Genel olarak yapaylık barındırmaması memnun edici.
+ Terre d'hermes Parfum'e fiyatı bakımından ulaşamayanlar için güzel bir seçenek.

Eksileri:
- Çok düz çizgide ilerliyor. Neredeyse hiç değişmiyor kokusu.
- Fark edilirliği zayıf oldu tenimde.

Koku Güzelliği:10/7

13 yorum:

  1. Çok merak ettim ,yarın incelicem. Özellikle Terre'd Hermes'e benziyor olması merak uyandırdı bende.Fiyatı da uygunmuş.Yarın alıcam beğenirsem.Çok teşekkürler Parfüm Merakı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. murjim yorumunu bekliyeceğim bende ..

      Sil
    2. Mağaza da Action yoktu klasik men ucuz market parfümleri gibi kokuyordu hiç beğenmedim.Action için başka mağazalara bakıcam

      Sil
    3. Ben baktim. D hermesin alintısı diyebilirım. Bencede en başarılısi. Ama hermesi olan almasin :-)

      Sil
  2. Simdi denedim. Black ve men vardı. Fakat begenmedhm. 27.50 tl 100ml. Le male ve joop karışımi bi koku gibi.

    YanıtlaSil
  3. utku nerde denedin acaba?

    YanıtlaSil
  4. ne gratiste nede watsonda var ... bulamıyorum başka nerden edinebilirim ???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başka mağazalarında olabilir Watsons ile Gratis'in. Ayrıca Evkur mağazalarında da satılıyormuş.

      Sil
  5. UDV nin night ve man den başka hiçbir kokusu ithal edilmiyor sanırım. Action'u (yorumlarınıza göre en başarılısı gibi gözüküyor) Gratis veya Watsons da bulamadım. Acaba bu konuda bilgi sahibimisiniz.
    Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En doğru cevabı markanın yeni açılmış Türkçe sitesinden alabilirsiniz: http://www.ulric-de-varens.com.tr

      Sil
  6. Fransadan almıştım güzeldi az kalıcılığı var ancak hoş bir koku zenginliği var, tabi sabun kokanıda var, kimi parfümlerde alışılmış tuvalet temizlendikten sonra kokan koku misali, zaten parfüm üreticileri tamda bunu yapmışlardı, o tuvalet temizlendikten , yerler silindikten sonraki ferah kokuyu yakalamak için çok uğraşmışlardı, kısaca koku bu ancak bu kadar basit ve ucuz içerik çok pahalı fiyatlara satılıyor. Piyasada ünlü parfüm çok kaliteli parfümse 10 parfümde sadece biridir, güzel kokması ayrıdır, işe yaraması; kalıcılık ve kalite başkadır. Adı üstünde Parfüm heralde güzel kokacak önemli olan kalite, ancak güzel tasarımlı cam şişeler alıyoruz içinde parfüm sıkılmış su var, hatta eau de toillet

    YanıtlaSil
  7. Bu parfüm ve diğer çeşitleri şu an Viaport Bigmall mağazasında satılmaktadır. 39 lira gibi bir fiyatı var. Extreme For Men turuncu renkli modeli hoşuma gitti ancak kokunun kalıcılığı konusunda bilgim yok. fragrantica da Le Male isimli parfümle çokça özdeşleştirilmiş.

    YanıtlaSil