3 Aralık 2013 Salı

Annick Goutal – Duel (2003)


Annick Goutal – Duel (2003)

Ortalama insan ömrünün sürekli artması, şüphesiz ki tıp alanındaki gelişmelerin sonucu. Bundan 1.000 sene önce elli yaşına gelen insanların çok uzun yaşadığı düşünülürken, günümüzde seksen yaşındaki insanları gördüğümüzde normal karşılar olduk. Değişen hayat tarzı ve beslenme alışkanlıkları bilinçlenmemizi sağlasa da biliyoruz ki hiç bir tıbbi gelişme, ölüm gerçeğini bizden uzak tutamayacak. Aynı Goutal ailesinin karşılaştığı gibi, hepimizin karşısına çıkacak.

1999 yılında henüz elli üç yaşında kanserle olan savaşı kaybeden cesur bir kadındı Annick Goutal. Kendi ismiyle kurduğu niş parfüm evi, ölümünden sonra da devam etti güzel kokular üretmeye. Bu sefer Annnick hanımın kızı Camille, markanın başına geçmişti.

"Kokuların sanatçısı" lakabıyla tanınan Annick Goutal'ın kızı Camille ve parfümör Isabelle Doyen, 2003 yılında bir parfüme imza atmaya karar verdiler. Ve ortaya Duel çıktı. Parfümün tanıtımı şöyle yapılmış:


"Güçlü ve nazik, aynı zamanda akıllı ve cesur. Isabelle ve Camille, harika yeşil Paraguay çayını merkeze alan bir parfüm oluşturmak için işe koyuldular. Sonuç, modern kokuların nezakete önem veren, ikinci ten kokusu gibiydi. Yenilikçi, şehvetli, cesur, yumuşak bir deri kokusu."

Duel, kendi sitelerinde deri kategorisinde gösterilmiş. Üzerime ilk sıktığımda doğal ve modern limon karşılıyor beni. Oldukça ferah kokan limonu beğendim. İlerleyen dakikalarda ferah limona çay kokusu ekleniyor. Hissedilir oranda da portakal mevcut. Açıklanan notalarında turunç yaprağı yağı notası var. Muhtemelen bu turunçgil kokusu ondan geliyor. Fena değil orta kısım. Alt notalarda kokusu değişiyor. Çok hoşuma gitmeyen plastiğimsi deri, yapay odunsular ve misk algılıyorum. Son kısmı bence parfümün en başarısız yeri.

Duel, orta notaları da dahil oldukça ferah bir limon-turunçgil-yeşil çay kombosu gibi. Doğal sayılabilecek bu üçlü, biraz buruk-ekşimsi koksa da beğendiğimi söyleyebilirim. Fakat harikalar yarattığını da söylemek abartılı olur. Son kısmıysa rahatsız eden deri yapaylığına doğru evriliyor ne yazık ki. Alt notalar için hiç de iyi şeyler düşünemiyorum.


Duel'in başlangıcı canlı ve parlak olsa da ilerleyen saatlerde etkisi oldukça düşüyor. Bu soğuk sayılabilecek günlerde kullandığım Duel, sanki daha sıcak günlerin özlemini çeker gibiydi. Serin havalarda performansının başarılı olduğunu söyleyemeyeceğim. Belki de sıcak havalarda çok daha ilginç olacaktır.

Duel, niş bir parfümün kalitesini size sunuyor mu? Eh işte. Onu diğerlerinden ayıran bir özelliği var mı? Yok. Bir şişesini almaya değer mi? Sanmıyorum. Yine de ferah bir limon-turunçgil-çay-deri kombinasyonu arıyorsanız deneyebilirsiniz.

Kimi yorumcular, orta kısımdan itibaren devreye giren plastiğimsi deriyi Bulgari – Black’e benzetmişler. Aslına bakılırsa iki parfümünde çay ve deri temasına sahip olduğunu düşünüp, kokularının benzediği sonucunu çıkarabiliriz. Fakat aralarında fazla bir benzerlik olduğunu söyleyemem. Duel’de, Black’deki vanilya kullanımının olmadığı çok açık. Yani bu anlamda Duel’deki deriyle Black’deki deriyi yan yana koyamıyorum bir türlü.

Parfüm kritikçisi Luca Turin, Duel'i “matte mate” olarak sınıflandırmış ve beş üzerinden dört yıldız vererek oldukça beğendiğini belirtmiş. Puanlama konusunda bu sefer Turin beyle hemfikir olmadığımı küçük bir not olarak vereyim.


Duel, erkek parfümü olarak sunulmuş. Resmi tanıtımlarında da erkek vurgusu yapılmış. Bence de erkeksi bir parfüm. EDT olarak satılıyor. Kokusunu Camille Goutal ve Isabelle Doyen birlikte tasarlamış.

Not: Bu parfümü bana ulaştıran www.decantshop.com sitesine teşekkür ederim.

Koku Güzelliği:10/6.5  

7 yorum:

  1. parfum meraki,
    17 yasindayim yasima uygun kaliciligi ortalama ama fark edilirligi cok iyi bi parfum ariyorum. benim su an aklimda burberry brit rhytm, rochas man ve le male terrible var iclerinden hangisini onerirsiniz? ya da onerebilceginiz baska parfumler var mi?

    YanıtlaSil
  2. şahsen JPG sever olarak LE MALE TERRIBLE tavsiye ederim hem yaşınada uygun. Büyük boy olanını al yani 125 ml. Neden dersen küçük boylarda Şişeye odersin parayı, büyüklerde ise Parfüme!

    YanıtlaSil
  3. adım iskender siteniz ve sizin aracılığınızla www.decantshop.com u öğrendim ve 21 kasımda yaklaşık 80 dolar civarı 8 adet 2-4 ml aralığında ürün siparişi verdim şu an 5 aralık daha elime ulaşmadı ve postanede isim sorgulamasında hiç bir ürün adıma çıkmadı sizce ne yapmam gerekir umudumu kesmemmi lazım bu ürünler elime ulaşmayacakmı yoksa şimdiden teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazen paketlerin gelmesi 2-3 haftayı buluyor. Bana gönderdikleri son paket üç haftada İstanbul gümrüğe anca gelmişti. Biraz daha bekleyin ve PTT'nin yurtdışı posta servisinden kontrol edin ara ara.

      Eğer hala gelmezse site yetkilisi ile iletişime geçersiniz.

      Sil
  4. Çok teşekkürler ilginiz alakanız için :)

    YanıtlaSil
  5. benim de en üstteki sorumla bu arkadaşla ilgilendiğiniz gibi ilgilenseydiniz keşke....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha önce buradan defalarca belirttiğim gibi uzun zamandır parfüm önerisi veremiyorum hiç kimseye.

      Sil