19 Aralık 2013 Perşembe

Azzaro – Visit (2003)


Azzaro – Visit (2003)

"Azzaro için, parfüm başlı başına cazibe unsurudur. Yeni duygu arayışlarına yelken açmaktır. Bunu sağlamak için en yetenekli parfümörlere kokuları formüle ettirir. Ek olarak, geleneğe sadık kalır. Fakat yenilikçi kokuları ve alışılmışın dışındaki karışımları da destekler. Kalitenin izini sürerken takıntılıdır. En asil ve kusursuz içerikleri kullanır parfümlerinde.

Azzaro parfümleri, güzel, doğal elementlerin bolca kullanıldığı öğeleri içerir. Turunçgil, yıldız anason, gül, yasemin, paçuli, sedir ağacı, vanilya, tonka fasulyesi ve diğerleri. Birçok başarılı kreasyonumuz, Akdeniz yaşam tarzı ve otantik değerlerden esinlenerek hayata geçirilmiştir."

Azzaro markasının ve onun kurucusu Loris Azzaro'un parfümlere nasıl baktıklarını açıklıyor sanırım bu ifadeler. Uzmanlık alanı moda tasarımı ve aksesuvarlar olan Azzaro'un, güzel kokular evrenine girişi hepimizin bildiği gibi kült olmuş bir klasikle gerçekleşti. 1978 yılında, erkekler için piyasa sürülen Azzaro Pour Homme'un dünya çapındaki büyük başarısının sırrı, tabiki onu kendisi için kullanan ve sahip çıkan erkeklerdi. Oysaki üç yıl önce çıkan ilk parfümleri Azzaro Women, büyük ses getirmemişti. Fakat küçük kardeş Azzaro Pour Homme, bugün bile en çok satan erkek parfümlerinden birisiyse, burada başarı öyküsünden söz etmek mümkün.

Parfüm işini sevmiş gibi görünen Azzaro'un, bugün elli civarı parfüme sahip olması gayet anlaşılabilir. Her ne kadar,  ilerleyen yıllarda Azzaro Pour Homme kadar büyük bir hit meydana getiremeselerde, sektördeki varlıklarını sürdürüyorlar. 2003 yılında parfümler dünyasına Visit isimli üyeyi sundular. Çok büyük reklam kampanyalarıyla sunulmayan, kendi halinde bir parfüm olarak düşünüyorum Visit'i.


Üretimi bitirildiğine dair iddialar olan Visit'in hakkında kendi sitelerinde hiç bilgi olmamasını manidar buldum. Belki de doğrudur artık üretilmediği. Fakat bir çok yerde ve internet sitesinde 2013 yılı sonu itibariyle hala uygun fiyatlara ulaşabilirsiniz.

Fragrantica'da odunsu baharatlı olarak sınıflandırılmış Visit. Bence de doğru bu tanım. Parfümü üzerime ilk sıktığımda keskin ağaç-odun ve baharat (kakule, zencefil ve kara biber) kokusuyla karşılaşıyorum. Doğal ve şık üst notalar gayet güzel ve erkeksi. İlerleyen dakikalarda odunsu notaların ağırlığı artıyor. Sedir ağacı artık baş role geçiyor. Baharatlar hala geriden destek veriyor. Başlangıcıyla aynı diyebilirim orta notalar için. Son kısımda sulandırılmış hissi veren plastiğimsi miskle karşılaşmak büyük hayal kırıklığı oluyor. Bu miske başarılı bir tütsü eşlik ediyor fakat yapaylık ve düşük kalite hissi ne yazık ki daha baskın. Alt notalar en beğenmediğim ve parfümden soğumama neden olan kısmı.

Visit için tam bir odunsu-baharatlı-tütsü kokusu diyebilirim. Bu üç öğe her daim etkili ve güçlü. Günümüzün bol tatlılık içeren parfümlerinden daha az tatlı. Bu anlamda memnun edici. Zaten günümüzün modern tatlımsı baharatlı piyasa parfümlerine fazla benzemiyor. Barındırdığı farklı ağaç-tütsü kokusu onu, ana akım markaların arasında çok fazla rakibi olmayan bir kategoriye yerleştiriyor.

Visit aslına bakılırsa çok basit bir kokuya sahip. Tek düze ilerleyen, sürpriz yapmayan, ne koktuğu belli, fazla şey vaat etmeyen, ortalama bir ana akım odunsu parfüm. Başlangıcı gayet güzel, orta kısmı eh işte, sonları başarısız. Tam bir yeni nesil parfüm gibi davranıyor ne yazık ki. Başlarda güzel ve enteresan kokuyla müşteriyi/alıcıyı tavlayan, 3-4 gün boyunca kullanınca "O kadar da güzel değilmiş" dedirtebilecek bir arkadaş gibi. En azından eğer parfüm kullanmaya yeni başlayan birisi olsam ve sadece bir 1-2 defa deneyerek bu parfümü alsaydım, muhtemelen böyle tepki verirdim.


Onun için modern ve temiz kokuyor diyebilirim. Mahallenin saçlarını yandan ayırmış efendi çocuğu gibi. Biraz Kenzo - Tokyo'ya biraz da geçenlerde kullandığım Gainfranco Ferre - Pour Lui'ye benziyor. Hatta üretimi bitirilmiş Gucci Pour Homme'un 2-3 basamak altındaki benzeri diyebilirim.

Visit, erkek parfümü olarak piyasaya sürülmüş. Gerçekten de tam bir erkek parfümü. Bolca kullanılan odunsular ve erkeksi baharatlar, onu kadın kullanımı için uygun hale getirmiyor. Eğer fiyatı çok uygun, ortalama kalitede, ortalama koku güzelliğine sahip, odunsu baharat parfümü arıyorsanız, muhakkak deneyiniz. Harika değil ama kötü de değil. Bu kalite beni kesmez diyorsanız sadece denenip geçilecek bir arkadaş olarak bakabilirsiniz ona. Peki bir şişesini alınacak kadar başarılı mı? Hiç sanmıyorum.

Yurt dışındaki parfüm platformlarında övgüler alan Visit'i, eğer kendisi gibi ana akım markaların parfümleriyle kıyaslayacak olursam başarılı diyebilirim. Fakat "niş markalarla bir güreş tut bakalım Visit" dersem, kaybeden taraf olacağı çok açık. Onun için fazla beklentiye girmeden yaklaşmanızı tavsiye ederim ona.

Visit EDT olarak satılıyor. Tasarımcısı dünyaca ünlü burun Annick Menardo. Sonbahar-kış mevsimi için daha uygun bence.


Not: Bu parfümü bana ulaştıran www.decantshop.com sitesine teşekkür ederim.

Koku Güzelliği: 10/6.5

9 yorum:

  1. Thanx for the critic. What about sillage and longevity? Correct me if i am wrong but i think works from the azzaro house is just very little better than other mainstream designers.?

    YanıtlaSil
  2. ten uyumu isteyen bir koku bu . Benim tenimdeki performansı kötü olduğundan arkadaşıma kullanması için vermiştim. Bende çok sönük duran koku kendisinde muhteşem bir şeye dönüşmüştü :). yaz kış kullanılabilir ama benim bunun yerine odunsu baharat tercihim eau de l'occitane dır. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Well, i am curious about eau de l'occitane as well. I ordered a decant from an online seller and will possibly get it on Monday.

      Sil
    2. eau de Loccitane a very pleasant woody scent of lavender. :) Persistence is good but the projection light. also the smell does not show much change. You will probably like. :)

      Sil
    3. Thank you for the information. I have been trying some decants for some time, they are all fine but i still havent found a signature scent except Gucci ph II. It is a really classy scent.

      Sil
  3. sentetik burun yakan bir koku puanı fazla

    YanıtlaSil
  4. Ben Markafoni,com'dan almıştım. Fiyatı uygundu evet ama resmen su gibi bir şey gönderdiler.Bu güne kadar denediğim en kötü kokuydu ama büyük ihtimal bozuk veya sahtedir diye tahmin ediyorum. Markafoniden başka da bir şey daha almadım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. orjianal koku zaten su gibi ahım şahım bir koku degil markafonide sağlam sitedir

      Sil
    2. http://parfummerakiforumu.blogspot.com/ burdan parfüm satış siteleri başlığından siteler hakkında yorumlara bakabilirsiniz. burada, yaptığımız alışveriş sitelerinden duyduğumuz memnuniyet ve şikayetlerimizi paylaşıyoruz. size de faydalı olacağını düşünüyorum. ben size bellamola yı tavsiye edebilirim. bugüne kadar bi sorun yaşamadık. fiyatlar çoğu parfümde daha uygun ve sorunsuz alışveriş yapılabilecek bir site.

      Sil